
下載億題庫APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

2024年MBA考試《英語》考試共48題,分為英譯漢和寫作和完形填空和閱讀理解A和閱讀理解B。小編為您整理第四章 閱讀理解A5道練習(xí)題,附答案解析,供您備考練習(xí)。
1、Which of the following statements best expresses the main idea of the passage?()【閱讀理解A】
A.Tipping is very popular in America
B.Better service deserves bigger tip
C.Discretionary tipping is not reasonable
D.Tipping embodies one\'s social status
正確答案:C
答案解析:A項(xiàng)僅僅指出了文中所論述的一個(gè)現(xiàn)象;B項(xiàng)是公眾的普遍看法,并非作者的觀點(diǎn);D項(xiàng)是文章后面論述的一個(gè)次要觀點(diǎn),并不能概括全文的主旨。
2、From the third paragraph of the passage, we can conclude that young adults tend to believe that certain types of clothing can().【閱讀理解A】
A.change people’s conservative attitudes towards their lifestyles
B.help young people make friends with the opposite sex
C.make them competitive in the job market
D.help them achieve success in their interpersonal relationships
正確答案:D
答案解析:此題要求做出結(jié)論。文章第三段第四句認(rèn)為自己積極與人交往的大學(xué)生說他們注重自己的外表并成功扮演自己的角色??梢耘袛郉符合文章內(nèi)容及題意,正確答案是D。A與第二段最后一句相矛盾,B與第三段第二句不符,C不合題意。
3、According to the passage, the decisive factorin maintaining a firm\'s competitive advantage is().【閱讀理解A】
A.the introduction of new technologies
B.the improvement of workers\' basic skills
C.the rational composition of professional and managerial employees
D.the attachment of importance to the bottom half of the employees
正確答案:B
答案解析:根據(jù)本文,保持公司競(jìng)爭(zhēng)優(yōu)勢(shì)的決定性因素是什么。文章開頭第一句話便指出:“如果持續(xù)性的競(jìng)爭(zhēng)優(yōu)勢(shì)取決于勞動(dòng)者技能的話,那么美國公司正面臨著難題”。第三段中又指出:“員工基本技能的培訓(xùn)使得他們吸收掌握新技術(shù)成為可能?!盉項(xiàng)“提高工人的基本技能”與文章內(nèi)容相近,故B為正確答案。
4、The mother who holds her baby on the left().【閱讀理解A】
A.knows that her heart-beat has a calming effect on the baby
B.keeps her dominant arm free formanipulations
C.instinctively orby an unconscious series of trials and errors soon arrives at the discovery that her baby is more at peace if held on the left against her heart
D.gives the usual fondling, cuddling and cleaning little comment
正確答案:C
答案解析:主旨題。經(jīng)過觀察發(fā)現(xiàn):…the mother, either instinctively orby an unconscious series of trials and errors would soon arrive at the discovery that her baby is more at peace if held on the left against her heart, than on the right.“母親或許是本能地,或許是經(jīng)過一系列的無意識(shí)的成敗試驗(yàn)后很快發(fā)現(xiàn),如果她的嬰兒被抱在左側(cè)貼近心臟處,要比抱在右側(cè)乖得多”,因此才有第一段中的現(xiàn)象:80%的母親是左手兜住自己的孩子,把孩子放在自己身體的左側(cè)。因此C正確。
5、We can draw a conclusion from the text that(). 【閱讀理解A】
A.foreign investment environment in Turkey will become better
B.Turkey’s citizens will suffer heavy loss due to the change of the face value of the lira
C.the local currency will depreciate with the removal of six naughts from the face value
D.prices of goods will go up
正確答案:A
答案解析:文章在第一段和第二段介紹土耳其快速的經(jīng)濟(jì)增長。第三段分析了過去不能吸引急需的外國直接投資的主要原因之一:經(jīng)濟(jì)發(fā)展不規(guī)律性。文章最后一段介紹了將取消妨礙外國投資者的一個(gè)因素。由此可見,土耳其的外國投資環(huán)境將變得更好。
05:312020-05-15
02:382020-05-15
04:042020-05-15
03:352020-05-15
04:002020-05-15

微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)
獲取更多考試熱門資料