
下載億題庫APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失
2021年MBA考試《英語》考試共48題,分為英譯漢和寫作和完形填空和閱讀理解A和閱讀理解B。小編為您整理歷年真題10道,附答案解析,供您考前自測提升!
1、It can be learned that affordable housing has().【閱讀理解A】
A.increased its home supply
B.offered spending opportunities
C.suffered government biases
D.disappointed the government
正確答案:C
答案解析:第三段最后一句話It needs to put historical prejudices to one side and take some steps to address our urgent housing need(政府需要擱置歷史偏見并采取措施解決我們迫切的住房需求)??芍?jīng)濟適用房曾經(jīng)受到政府偏見,C選項的biases和原文的prejudices是同義詞。故選C。
2、(6)【完形填空】
A.in terms of
B.in case of
C.in favor of
D.in respects of
正確答案:A
答案解析:A. in terms of根據(jù);B. in case of以防;C. in favor of 贊成;D. in respect of關(guān)于此題句意:肥胖經(jīng)常______體質(zhì)指數(shù),或稱為BMI來定義。根據(jù)常識,肥胖根據(jù)BMI定義,因此正確答案為A。背景知識:在醫(yī)學(xué)研究和臨床測試中經(jīng)常使用BMI作為衡量受試者健康的重要指標(biāo)。
3、The author believes that the housing sector().【閱讀理解A】
A.has attracted much attention
B.involves certain political factors
C.shoulders too much responsibility
D.has lost its real value in economy
正確答案:B
答案解析:文章第一段言明住房問題不受關(guān)注,第二段說明不受關(guān)注的原因,最后一句話“But perhaps the most significant reason is that the issue has always been so politically charged.”(但是最重要的原因是住房問題通常都與政治相關(guān))。這句話表明作者的真正觀點。選項B involves certain political factors是politically charged的同義改寫,故選B。A項“吸引很多關(guān)注”與文意相反,C項“承擔(dān)太多責(zé)任”與原文說的shoulder the blame不符,D項“喪失價值”與原文說的是“不善于表明真正價值”不一致,故排除。
4、Across the Park【閱讀理解B】
A.originates from a long walk that the artist took
B. illustrates a kind of landscape-orientated light conceptual art
C.reminds people of the English landscape painting tradition
D.represents the elegance of the British land art
E.depicts the ordinary side of the British land art
F.embodies a romantic escape into the Scottish outdoors
G.contains images from different parts of the same photograph
正確答案:G
答案解析:本文第五段“Parks feature,particularly in the earlier works, such as John Hilliard’s very funny Across the Park, in which a long-haired stroller is variously smiled at by a pretty girl and unwittingly assaulted in a sequence of images that turn out to be different parts of the same photograph。G選項與原文信息吻合,是對原文的復(fù)現(xiàn),故答案選G。
5、(18)【完形填空】
A.despised
B.corrected
C.ignored
D.grounded
正確答案:D
答案解析:A. despised鄙視;B. corrected糾正;C. ignored忽視;D. grounded基于此題句意:關(guān)于肥胖的負(fù)面態(tài)度,健康顧慮,已經(jīng)引起大批反肥胖 。本句主干是“關(guān)于肥胖的負(fù)面態(tài)度引發(fā)反肥胖的()”。() in health concerns過去分詞短語,表明負(fù)面態(tài)度產(chǎn)生的原因,只有選項D符合邏輯,“基于健康考慮”。
6、Epley found that people with higher self-esteem tended to().【閱讀理解A】
A.underestimate their insecurities
B.believe in their attractiveness
C.cover up their depressions
D.oversimplify their illusions
正確答案:B
答案解析:第四段“Nor was there any evidence that, those who self-enhance the most ... were doing so to make up for profound insecurities. In fact those who thought that the images higher up the attractiveness scale were real directly corresponded with those who showed other makers for having higher self-esteem. (沒有證據(jù)顯示那些自我提升最多的人...這樣做是為了掩飾自己的不安全。事實上,那些認(rèn)為自己的形象高于吸引力標(biāo)準(zhǔn)的人就是那些表現(xiàn)出更高自尊的人),故答案為B“相信自己的吸引力”。
7、(2)【完形填空】
A.protective
B.dangerous
C.sufficient
D.troublesome
正確答案:A
答案解析:A. protective保護(hù)性的;B. dangerous危險的;C. sufficient充足的;D. troublesome麻煩的此題句意:對于某些健康情況,超重事實上是有_____作用。根據(jù)前文研究的結(jié)論,超重患病風(fēng)險較正常人低,說明超重對健康有保護(hù)作用。B選項和文章意思相反,C、D選項不符合題意,所以正確答案為A。
8、Seven days【閱讀理解B】
A.originates from a long walk that the artist took
B. illustrates a kind of landscape-orientated light conceptual art
C.reminds people of the English landscape painting tradition
D.represents the elegance of the British land art
E.depicts the ordinary side of the British land art
F.embodies a romantic escape into the Scottish outdoors
G.contains images from different parts of the same photograph
正確答案:A
答案解析:第七段“A typical work, such as Seven Days, consists of a single beautiful black-and-white photograph taken on an epic walk, with the mileage and number of days taken listed beneath.”表明Seven days是在一次散步時拍攝的黑白照片組成的,也就是說,它來源于這個walk。選項A originates from a long walk that the artist took與原文意思一致,故答案選A。
9、According to the first paragraph, social psychologist have found that ().【閱讀理解A】
A.our self-ratings are unrealistically high
B.illusory superiority is a baseless effect
C.our need for leadership is unnatural
D.self-enhancing strategies are ineffective
正確答案:A
答案解析:文章第一段說”...and shown that, for example, 70% of us rate ourselves as above average in leadership, 93% in driving and 85% at getting on well with others—all obviously statistical impossibilities.”(研究表明,70%的人認(rèn)為自己的領(lǐng)導(dǎo)力在平均水平之上,93%的認(rèn)為自己駕車水平高于常人,85%的人認(rèn)為自己比別人善于交際——這些數(shù)據(jù)顯然是不可能的。)可知,我們對自己評價高得不且實際。故答案為A。
10、Which of the following could be the most appropriate title for the text?()【閱讀理解A】
A.How to Innovate Our Work Practices
B.Machines will Replace Human Labor
C.Can We Win the Race Against Machines
D.Economic Downturns Stimulate Innovations
正確答案:C
答案解析:題干問"本文的最佳標(biāo)題是…"A選項來自于文章結(jié)尾,是強干擾項。是下文的引起句,但不是文章主旨,不能做標(biāo)題。B選項“機器會取代人類勞動力”與文中“我們比以往更需要人的參與”沖突,且不符合常識,排除;D選項不是文章核心信息,經(jīng)濟下滑只是作為背景被提及,屬局部信息。故答案為C。 Can We Win the Race Against Machines.
05:312020-05-15
02:382020-05-15
04:042020-05-15
03:352020-05-15
04:002020-05-15

微信掃碼關(guān)注公眾號
獲取更多考試熱門資料