
下載億題庫APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

2019年職稱英語考試《衛(wèi)生類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計算題和簡答題和不定項。小編為您整理歷年真題5道練習(xí)題,附答案解析,供您備考練習(xí)。
1、The two banks have announced plans to merge next year.【單選題】
A.combine
B.close
C.break
D.sell
正確答案:A
答案解析:這兩家銀行宣布了明年合并的計劃。本題難度不大,merge是“合并”,和combine“聯(lián)合”意思相近,其他三項都是常用詞,和答案意義差異大,干擾性不強。本題考查的是combine的引申義。
1、The thief was finally captured two miles away from the village.【單選題】
A.caught
B.killed
C.found
D.jailed
正確答案:A
答案解析:最終,小偷在逃出村子兩英里后被抓了。captured指“抓獲”,和caught“抓住”是近義詞,B項指“殺掉”,C項指“找到”,D項指“拘留”,最佳答案只能是A。
1、Breast Cancer Deaths Record Low
The number of women dying from breast cancer has fallen to a record low by dropping under 12,000 a year for the first time since records began.
The Cancer' Research UK data showed that 11.990 women died in the UK in 2007.
The previous lowest figure had been recorded in 1971-the year records began-after which it rose steadily year by year until the late 1980s.
Professor Peter Johnson, Cancer Research UK's chief clinician. said: "It's incredibly encouraging to see fewer women dying from breast cancer now than at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often."
"Research has played a crucial role in this progress leading to improved treatments and better management for women with the disease."
"The introduction of the NHS (國民保健制度) breast screening 3 program has also contributed as women are more likely to survive the earlier cancer is diagnosed."
Breast cancer is now the most common cancer in the UK with 45,500 women every year diagnosed with the disease - a 50% rise in 25 years.
The number of deaths peaked in 1989, when 15,625 women died. It then fell by between 200 and 400 deaths each year until 2004.
There was a slight rise in 2005 and then two years of falls.
Dr. Sarah Cant, policy manager at Breakthrough Breast Cancer said: "It is great news that fewer women are dying from breast cancer and highlights the impact of improved treatments, breast screening and awareness of the disease. "
"However, this is still too many women and incidence of the disease is increasing year by year. "
The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity(肥胖) and alcohol consumption.
Breast cancer can come back 10 years after you were first diagnosed. 【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
正確答案:C
答案解析:本題難度較大,答案依據(jù)不明顯,需要通讀全文。通讀全文可以發(fā)現(xiàn),文章沒有提及在第一次被診斷出乳腺癌后,患者有可能10年后復(fù)發(fā)的情況,因此本題未提及,答案是C。
1、The Iceman
On a September day in 1991, two Germans were climbing the mountains between Austria and Italy. High up on a mountain pass, they found the body of a man lying on the ice. At that height (10,499 feet, or 3 ,200 meters) , the ice is usually permanent, but 1991 had been an especially warm year. The mountain ice had melted more than usual and so the body had come to the surface.
It was lying face downward. The skeleton (骨架) was in perfect condition, except for a wound in the head, There was still skin on the bones and the remains of some clothes. The hands were still holding the wooden handle of an ax and on the feet there were very simple leather and cloth hoots. Nearby was a pair of gloves made of tree bark (樹皮) and a holder for arrows.
Who was this man? How and when had he died? Everybody had a different answer to these questions. Some people thought that it was from this century, perhaps the body of a soldier who died in World War I, since several soldiers had already been found in the area. A Swiss woman believed it might be her father, who had died in those mountains twenty years before and whose body had never been found. The scientists who rushed to look at the body thought it was probably much older, maybe even a thousand years old.
With modern dating techniques, the scientists soon learned that the Iceman was about 5,300 years old. Born in about 3300 B. C. , he lived during the Bronze Age in Europe. At first scientists thought he was probably a hunter who had died from an accident in the high mountains. More recent evidence, however, tells a different story, A new kind of X - ray shows an arrowhead still stuck in his shoulder. It left only a tiny hole in his skin, but it caused internal damage and bleeding. He almost certainly died from this wound, and not from the wound on the back of his head. This means that he was probably in some kind of a battle. It may have been part of a larger war, or he may have been fighting bandits. He may even have been a bandit himself.
By studying his clothes and tools, scientists have already learned a great deal from the Iceman about the times he lived in. We may never know the full story of how he died, but he has given us important clues to the history of those distant times.
The body of the Iceman was found in the mountains mainly because ______.【單選題】
A.two Germans were climbing the mountains
B.the melted ice made him visible
C.he was lying on the ice
D.he was just on a mountain pass
正確答案:B
答案解析:本題是細節(jié)題,難度不大,針對文章第一段出題,比較容易找到答案依據(jù)。文中第一段最后談到,由于1991年特別暖和,山上的冰比原來化的要多,所以尸體就露出來了,回來看選項,找信息提示,答案是B。
1、Happy Marriage, Happy Heart
Happily married people have lower blood pressure than unhappily married people or singles, a Brigham Young University study says.
On the other hand, even having a supportive social network did not translate into a blood pressure benefit for singles or unhappily married people, according to the study.
"There seems to be some unique health benefits from marriage. It's not just being named that benefits health-what's really the most protective of health is having a happy marriage," study author Julianne Holt Lunstad, a psychologist who specializes in relationships and health, said in a prepared statement.
The study included 204 married and 99 single adults who wore portable blood - pressure monitors for 24 hours. The monitors recorded blood pressure at random intervals and provided a total of about 72 readings.
"We wanted to capture participants' blood pressure doing whatever they normally do in everyday life. Getting one or two readings in a clinic is not really ____ of the fluctuations (波動) that occur throughout the day," Holt Lunstad said.
Overall, happily married people scored four points lower on the blood pressure readings than single adults. The study also found that blood pressure among married people, especially those in happy marriages dropped more during sleep than in single people.
"Research has shown that people whose blood pressure remains high throughout the night are at much greater risk of heart disease than people whose blood pressure drops," Holt Lunstad said.
The study was published in the March 20 issue of the journal Annals (年刊) of Behavioral Medicine.
The study also found that unhappily married adults have higher blood pressure than both happily married and single adults.
Holt Lunstad noted that married couples can encourage healthy habits in one another, such as eating a healthy diet and having regular doctor visits. People in happy marriages also have a source of emotional support, she said.
【單選題】
A.supportive
B.active
C.representative
D.protective
正確答案:C
答案解析:本題有一定難度,考查詞義辨析。文章此處是說“在醫(yī)診室里得到一兩個讀數(shù)并不真正代表一天里的波動”,此處要用“代表”的意思,答案是C。
79為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場?:為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場?考點將拒絕考生入場,并不予改期考試或退還考費:1. 抵達考點與網(wǎng)上報名所選考點不一致;2. 未攜帶準考證或規(guī)定的有效身份證件;3. 所攜身份證件的有效性未通過核驗;4. 身份證件類型和號碼與所持準考證顯示信息不符;5. 身份證件相片與本人明顯不符;6. 未按準考證規(guī)定時間到達考場;7. 不服從監(jiān)考人員的管理,擾亂考場秩序。
21需要具備怎樣的基礎(chǔ)才能備考商務(wù)英語BEC中級?:商務(wù)英語中級需要有大學(xué)英語四級到六級的水平。
30學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級需要具備怎樣的基礎(chǔ)?:學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級需要具備怎樣的基礎(chǔ)?根據(jù)BEC考試大綱的要求,學(xué)習(xí)BEC初級需要有公共英語四級的水平。
02:032022-04-08
02:402022-04-08
01:252022-04-08
04:242022-04-08
02:332022-04-08

微信掃碼關(guān)注公眾號
獲取更多考試熱門資料