職稱英語考試
報考指南考試報名準考證打印成績查詢考試題庫

重置密碼成功

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊成功

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當前位置: 首頁職稱英語考試理工類歷年真題正文
2019年職稱英語考試《理工類》歷年真題精選
幫考網(wǎng)校2019-11-11 16:34
2019年職稱英語考試《理工類》歷年真題精選

2019年職稱英語考試《理工類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計算題和簡答題和不定項。小編為您整理歷年真題10道,附答案解析,供您考前自測提升!


1、Why Would They Falsely Confess?
Why on earth would an innocent person falsely confess to committing a crime? To most people, it just doesn't seem logical. But it is logical, say experts, if you understand what can happen in a police interrogation room.
Under the right conditions, people's minds are susceptible to influence, and the pressure put on suspects during police grilling is enormous. "It's a little like somebody's working on them with a dental drill," says Franklin Zimring, a law professor at the University of California at Berkeley. "The pressure is important to understand, because otherwise it's impossible to understand why someone would say he did something he didn't do. The answer is: to put an end to an uncomfortable situation that will continue until he does confess."
Developmental psychologist Allison Redlich recently conducted a laboratory study to determine how likely people are to confess to things they didn't do. ______ The researchers then intentionally crashed the computers and accused the participants of hitting the "alt" key to see if they would sign a statement falsely taking responsibility.
Redlich's findings clearly demonstrate how easy it can be to get people to falsely confess: 59 percent of the young adults in the experiment immediately confessed. Redlich also found that the younger the participant, the more likely a false confession. Of the 15-to 16-year-olds, 72 percent signed confessions, as did 78 percent of the 12-to 13-year-olds.
"There's no question that young people are more at risk," says Saul Kassin, a psychology professor at Williams College, who has done similar studies with similar results, "But adults are highly vulnerable too."
Both Kassin and Redlich note that the entire "interrogation" in their experiments consisted of a simple accusation-not hours of aggressive questioning-and still, most participants falsely confessed.
Because of the stress of a police interrogation, they conclude, suspects can become convinced that falsely confessing is the easiest way out of a bad situation. "In some ways," says Kassin, "false confession becomes a rational decision."
【單選題】

A.In her experiment, participants were seated at computers and told not to hit the "alt" key, because doing so would crash the systems.

B."In some ways," says Kassin, "false confession becomes a rational decision."

C."It's a little like somebody's working on them with a dental drill," says Franklin Zimring, a law professor at the University of California at Berkeley.

D."But adults are highly vulnerable too."

E.How could an innocent person admit to doing something he didn't do?

F.Redlich also found that the younger the participant, the more likely a false confession.

正確答案:A

答案解析:本段提到一個心理學家做了一個實驗(a laboratory study),也提到了crashed the computers和the "alt" key,這些都和選項A對應了起來。這是補全文章的重要策略,即文章和選項的對應關系。

2、The development of the transistor and integrated circuits revolutionized the electronics industry by allowing components to be packaged more densely. 【單選題】

A.compactly

B.inexpensively

C.quickly

D.carefully

正確答案:A

答案解析:densely:密集地、濃厚地,與compactly(緊密地;緊湊地)意思相近;inexpensively:不貴地;quickly:迅速地、快;carefully:仔細地、小心地。

3、The Guitar
The Museum of Fine Arts in the eastern city of Boston recently began showing a collection of guitars. The exhibit is called Dangerous Curves: The Art of the Guitar. It shows how the instrument developed during the past four centuries.
Probably no other musical instrument is as popular around the world as the guitar. Musicians use the guitar for almost every kind of music. Country and western music would not be the same without a guitar. The traditional Spanish folk music called Flamenco could not exist without a guitar. The sound of American blues music would not be the same without the sad cry of the guitar. And rock and roll music would almost be impossible without this instrument.
Music experts do not agree about where the guitar first was played. Most agree it is ancient. Some experts say an instrument very much like a guitar was played in Egypt more than a thousand years ago.
Some other experts say that the ancestor of the modern guitar was brought to Spain from Persia sometime in the twelfth century. The guitar continued to develop in Spain. In the seventeen-hundred it became similar to the instrument we know today.
Many famous musicians played the instrument. The famous Italian violinist Niccolo Paganinni played and wrote music for the guitar in the early eighteen hundred. Franz Schubert used the guitar to write some ofhis famous works.
One guitar in the Boston Fine Arts display was played by Les Paul. It is a very old electric guitar. Mister Parl began experimenting with ways to make an electric guitar in the nineteen-thirties. The Gibson Guitar Company began producing its famous Les Parl Guitar in 1952.
The instrument has the same shape and the same six strings as the traditional guitar, but it sounds very different. The guitar has always been important to blues music. The electric guitar Mister Paul helped develop made modern blues music possible. There have been many great blues guitarists. Yet, music experts say all blues guitar players are measured against one man and his famous guitar.
That man is B-B King. Every blues fan knows that years ago B-B King named his guitar Lucille. Lucille is so important to American music that the Smithsonian Institution in Washington D-C has asked for it. They want to display the large, beautiful black guitar in one of the museums because it is a part ofAmerican culture.
It was the electric guitar that made modern blues music possible to exist.
【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Notmentioned

正確答案:A

答案解析:本題說的是,電吉他使現(xiàn)代布魯斯音樂成為可能。由第7段可知電吉他對布魯斯音樂很重要,現(xiàn)代布魯斯音樂成為可能要得益于電吉他先生Paul的幫助。

4、The car
Cars are an important part of life in the United States. Without a car most people feel that they are poor. And even if a person is poor he doesn't feel really poor when he has a car.
Henry Ford was the man who first started making cars in large numbers. He probably didn't know how much the car was going to affect American culture. The car made the United Stated a nation on wheels. And it helped make the United States what it is today.
There are three main reasons why the car becomes so popular in the United States. First of all, the country is a huge one and Americans like to move around in it. The car provides the most comfortable and cheapest form of transportation. With a car people can go anylace without spending a lot of money.
The second reason cars are popular is the fact that the United States never really developed an efficient and inexpensive form of public transportation. Long-distance trains have never been as common in the country as they are in other parts of the world. Nowadays there is a good system of air-service provided by planes. But it is too expensive to be used frequently.
The third reason is the most important one, though. The American spirit of independence is what really made cars popular. Americans don't like to wait for a bus, or a train or even a plane. They don't like to have to follow an exact schedule. A car gives them the freedom to schedule their own time. And this is the freedom that Americans want most to have.
The gas shortage has caused a big problem for Americans. But the answer will not be a bigger system of public transportation. The real solution will have to be a new kind of car, one that does not use so much gas.
Henry Ford was the first to ____ cars in large numbers.
【單選題】

A.invent

B.sell

C.have

D.produce

正確答案:D

答案解析:依據(jù)第2段第1句“Henry Ford was the man who first started making cars in large numbers”。make:制造,等于produce。

5、Lakes, Too, Feel Global Warming
There's no doubt, In the last few decades, the average temperature on Earth has been higher than it has been in hundreds of years. Around the world, people are starting to measure the effects of global warming and trying to figure out what to do about it.
Scientist recently used satellites to study the temperatures of lakes around the world and they found that lakes are heating up. Between 1985 and 2009, satellites recorded the night time temperatures of the surfaces of 167 lakes. During those 24 years, the lakes got warmer by an average of about 0.045 degree Celsius per year.
In some places, lakes have been warming by as much as 0.10 degree Celsius per year. At that rate, a lake may warm by a full degree Celsius in just 10 years. That difference may seem small you might not even notice it in your bath. But in a lake, slightly warmer temperatures could mean more algae (水藻) and algae can make the lake poisonous to fish.
The study shows that in some regions, lakes are warming faster than the air around them. This is important because scientists often use measurements of air temperature to study how Earth is warming. By using lake temperatures as well, scientists can get a better picture of global warming. The scientists say data on lakes give scientists a new way to measure the impact of climate change around the world.
That's going to be useful, since no matter the country is too big or too small can't ignore climate changes. Scientists aren't the only ones concerned. Everyone who lives on Earth is going to be affected by the rapid warming of the planet. Many world leaders believe we might be able to do something about it, especially by reducing the amount of greenhouse(溫室) gases we put into the air.
That's why the United Nations started the Framework Convention on Climate Change, or UNFCCC. Every year the convention meets, and representatives from countries around the world gather to talk about climate change and discuss global solutions to the challenges of a warming world.
A slight temperature increase in a lake could be harmful for fish.【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正確答案:A

答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)比較明顯,在文章第三段最后一句:But in a lake, slightly warmer temperatures could mean more algae(才(藻),and algae can make the lake poisonous to fish.談到湖水溫度上升會產(chǎn)生很多水藻,給湖里的魚類帶來毒害,題干和原文句意相符,答案是A。

6、Cell Phones
1. Believe it or not, cell phones have been around for over a quarter of a century. The first commercial cell phone system was developed by the Japanese in 1979, but cell phones have changed a lot since that time. The early cell phones were big and heavy but they have developed into small and light palm sized models. There are huge developments in their functions, too. We have had call forwarding, text messaging, answering services and hands - free use for years, but now there are new facilities, such as instant access to the Internet and receiving and sending photos.
2. Cell phones have become very common in our lives. Recent statistics suggest one in three people on the planet now have cell phone, and most of them say they couldn't live without one, Cell phones are used in every area of our lives and have become a necessary tool, used for essential arrangements, social contact and business. It easier to call for help on the highway. It possible to keep in touch with people "on the move" when people are traveling.
3. Cell phones have made communication easier and have reduced the need for family arguments f We can use cell phones to let our family know we'll be late or if there's a sudden change of plan or an emergency. Cell phones have eased the worries of millions of parents when their teenagers are out late. They can now contact their children at any time.
4. This does not mean that cell phones are all good news. Cell phones have brought with them a number of new headaches for their owners. It costs a lot to replace stolen phones, It is becoming a frequent occurrence, and have you ever seen such a huge phone bills? More serious, however, Cell phones bring the potential health problem. There are fears that radiation from the phones may cause brain tumor(腫瘤). This may be a time bomb waiting to happen to younger people who have grown up with cell phones. They simply can't live without cell phones!
Paragraph 3 ______
【單選題】

A.Cell phones and the family

B.Commercial cell phone systems

C.Cell phones in everyday life

D.Cell phones for teenagers

E.History of cell phones

F.Problems with cell phones

正確答案:C

答案解析:本題難度不大,主旨句比較明顯,就是第二段的第一句:手機在我們日常生活中非常普遍。后面是對其的具體闡述,介紹了手機在日常生活里發(fā)揮的作用。C項Cell phones in everyday life是本段主旨句的同義解釋,是答案。

7、Arctic Melt
Earth's North and South Poles are famous for being cold and icy. Last year, however, the amount of ice in the Arctic Ocean (北冰群) fell to a record low.
Normally, ice builds in Arctic waters around the North Pole each winter and shrinks(縮小) during the summer. But for many years, the amount of ice left by the end of summer has been declining.
Since 1979, each decade has seen an 11.4 percent drop in end of summer ice cover. Between 1981 and 2000, ice in the Arctic lost 22 percent of its thickness, becoming 1.13 meters thinner.
Last summer, Arctic sea ice reached its thinnest levels. By the end of summer 2007, the ice had shrunk to cover just 4.2 million square kilometers. That's 38 percent less area than the average cover at that time of year. And it's a very large 23 percent below the previous record low, which was set just 2 years ago. This continuing trend has made scientists concerned to.
There may be several reasons for the ice melt, says Jinlun Zhang, an oceanographer (海洋學家)at the University of Washington in Seattle. Unusually strong winds blew through the Arctic last summer. The winds pushed much of the ice out of the central Arctic, leaving a large area of thin ice and open water.
Scientists also suspect that fewer clouds cover the Arctic now than in the past. Clearer skies allow more sunlight to reach the ocean. The extra heat warms both the water and the atmosphere. In parts of the Arctic Ocean last year, surface temperatures were 3.57 Celsius warmer than the average and 1.5c warmer than the previous record.
With both air and water getting warmer, the ice is melting from both above and below. In some parts of the Beaufort Sea, north of Alaska and western Canada, ice that measured 3.3 meters thick at the beginning of the summer was measured just 50 cm by season's end
The new measurements suggest that melting is far more severe than the thinking of scientists. Some scientists fear that the Arctic is stuck in a warming trend.
The Beaufort Sea mentioned in paragraph 7 is an example to show ______.【單選題】

A.how accurate the new measurements are

B.how thick the ice is in it

C.how serious the problem of the ice melt in the Arctic is

D.how dangerous it is to travel to it

正確答案:C

答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)比較明顯,文章第七段和第八段談到,夏天冰層以超出科學家預料的速度迅速融化,答案是C。

8、Meet Your Memory
1. Memory is something that cannot be seen, touched or weighed. It is thought to be abstract. It is a set of skills rather than an object. Neither is there a single standard for judging a good or poor memory. There are a number of different ways in which a person may have a good memory.
2. Memory is generally viewed as consisting of three stages: (1) acquisition refers to learning the material; (2) storage refers to keeping the material in the brain until it is needed; (3) retrieval (提取) refers to getting the material back out when it is needed:
3. Memory consists of at least two different processes: short - term memory and long - term memory. Short - term memory has a limited capacity and a rapid forgetting rate. Its capacity can be increased by chunking (組成大塊), or grouping separate bits of information into larger chunks. Long - term memory has an almost unlimited capacity.
4. One measure of memory is recall, which requires you to produce information by searching the memory for it. In aided recall, you are given cues (提示) to help you produce the information. In free - recall learning you recall the material in any order. In serial learning you recall it in the order it was presented and in paired - associate learning you learn pairs of words so that when the first word is given you can recall the second word. A second measure of memory is recognition, in which you do not have to produce the information from memory, but must be able to identify it when it is presented to you. In a third measure of memory, relearning, the difference between how long it took to learn the material the first time and how long it takes to learn it again indicates how much you remember. Relearning is generally a more sensitive measure of memory than is recognition because relearning shows retention (保持) while recognition does not. Recognition is generally a more sensitive measure than recall.
Grouping bits of information into larger chunks helps improve the capacity of our ______.
【單選題】

A.short - term memory

B.relearning

C.needed

D.coded

E.recognition

F.slow forgetting rate

正確答案:A

答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)比較明顯,主要在第三段第三句:Its capacity can be increased by chunking…其中,Its capacity指的就是short - term memory的容量,回來看選項,A項short - term memory符合原文句意,是答案。

9、Sharing Silence
Deaf teenagers Orlando Chavez and German Resendiz have been friends since kindergarten (幼兒園). Together the two boys, who go to Escondido High School in California, have had the difficult job of learning in schools where the majority of the students can speak and hear.
Orlando lost his hearing at the age of one. German was born deaf, and his parents moved from Mexico to find a school where he could learn sign language. He met Orlando on their first day of kinder garten.
"We were in a special class with about 25 other deaf kids," German remembered. "Before then, I didn't know I was deaf and I was different."
"Being young and deaf in regular classes was very hard," signs Orlando. "The other kids didn't understand us and we didn't understand them. But we've all grown up together, and today, I'm popular because I'm deaf. Kids try to communicate with me."
Some things are very difficult for the two boys. "We can't talk on the phone, so if we need help, we can't call an emergency service," German signs. "And we can't order food in a drive - thru."
Despite of their difficulties, the two boys have found work putting food in bags at a local supermarket.
They got their jobs through a "workability" program, designed for teenagers from local schools with different types of learning disabilities.
German has worked in the supermarket since August, and Orlando started in November.
"The other people who work here nave been very nice to us," Orlando signs. "They even sign sometimes. At first, we were nervous, but we've learned a lot and we're getting better."
The opportunity to earn money has been exciting, both boys said. After high school, they hope to attend the National Technical Institute for the Deaf in New York.
Both boys are happy to ______.【單選題】

A.design programs tor the deaf

B.work at the National Technical Institute for the Deaf

C.help students with learning disabilities

D.have the opportunity to earn money

正確答案:D

答案解析:本題難度不大,到文章里定好位,考生會很快確定答案依據(jù)。找到文章第六段,最后一段開頭談到,兩個小伙都說有機會賺錢是讓人興奮?;貋砜催x項,D項是近義解釋,是答案。做本題時也可以先看選項,得到信息提示。

10、Meet Your Memory
1. Memory is something that cannot be seen, touched or weighed. It is thought to be abstract. It is a set of skills rather than an object. Neither is there a single standard for judging a good or poor memory. There are a number of different ways in which a person may have a good memory.
2. Memory is generally viewed as consisting of three stages: (1) acquisition refers to learning the material; (2) storage refers to keeping the material in the brain until it is needed; (3) retrieval (提取) refers to getting the material back out when it is needed:
3. Memory consists of at least two different processes: short - term memory and long - term memory. Short - term memory has a limited capacity and a rapid forgetting rate. Its capacity can be increased by chunking (組成大塊), or grouping separate bits of information into larger chunks. Long - term memory has an almost unlimited capacity.
4. One measure of memory is recall, which requires you to produce information by searching the memory for it. In aided recall, you are given cues (提示) to help you produce the information. In free - recall learning you recall the material in any order. In serial learning you recall it in the order it was presented and in paired - associate learning you learn pairs of words so that when the first word is given you can recall the second word. A second measure of memory is recognition, in which you do not have to produce the information from memory, but must be able to identify it when it is presented to you. In a third measure of memory, relearning, the difference between how long it took to learn the material the first time and how long it takes to learn it again indicates how much you remember. Relearning is generally a more sensitive measure of memory than is recognition because relearning shows retention (保持) while recognition does not. Recognition is generally a more sensitive measure than recall.
Grouping bits of information into larger chunks helps improve the capacity of our ______.
【單選題】

A.short - term memory

B.relearning

C.needed

D.coded

E.recognition

F.slow forgetting rate

正確答案:A

答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)比較明顯,主要在第三段第三句:Its capacity can be increased by chunking…其中,Its capacity指的就是short - term memory的容量,回來看選項,A項short - term memory符合原文句意,是答案。

聲明:本文內容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權,未作人工編輯處理,也不承擔相關法律責任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權的內容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進行舉報,并提供相關證據(jù),工作人員會在5個工作日內聯(lián)系你,一經(jīng)查實,本站將立刻刪除涉嫌侵權內容。
職稱英語考試百寶箱離考試時間348天
學習資料免費領取
免費領取全套備考資料
測一測是否符合報考條件
免費測試,不要錯過機會
提交
互動交流

微信掃碼關注公眾號

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問免費為您解答,請保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問給您發(fā)送資料,請保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請保持電話暢通!