
下載億題庫APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

為了幫助廣大考生順利通過銀行招聘考試,幫考網(wǎng)為大家?guī)砹艘恍┯⒄Z閱讀理解試題的相關(guān)內(nèi)容,希望大家每天堅(jiān)持練習(xí),積極備考。
閱讀理解
Here amid the steel and concrete canyons,green grass grows. A hawthorn tree stands in new soil, and freshly dug plantsbend in the wind.
But Chicago City Hall here seems an unlikelyspot fora garden of any variety — especially 20,000 square feet of gardens —on its roof.
As one of a handful of similar projectsaround the country, the garden is part of a $1.5 million demonstrationprojected by the city to reduce its "urban heat islands", saidWilliam Abolt, the commissioner of the Department of Environment.
Heat islands-dark surfaces in the city, likerooftops-soak up heat. The retention can bake a building, making it stubborn tocooling.
The roof of City Hall, a 90-year-old graystone landmark on LaSalle Street in the heart of downtown, has been known toreach temperature substantially hotter than the actual temperature on thestreet below.
The garden will provide greenery and shade."and that," said the city officials, "will save the city dollarson those blistering summer days." The project savings from cooling isabout $4,000 a year on a new roof whose life span is about 50 percent longerthan that of a traditional roof.
The sprawling open-air rooftop garden isbeing carefully built on a multi-tiered bed of special soil, polystyrene,egg-carton-shaped cones and "waterproof membrane" mall to keep theroof from leaking, orcaving under the normal combined weight of soil, rain andplant life.
The design calls forsoil depths of 4 inchesto 18 inches. When the last plants and seedlings are buried and the last bit ofcompost is laid, the garden will have circular brick stepping-stones winding upto hills.
"The primary focus of what we want to dowas to establish this laboratory on the top of City Hall to get people involvedand understanding their impact on the environment and how the little things canmake an impact on the quality of life", Mr. Abolt said, adding that theplants also help to clear the air.
Rooftop gardens, in places where concretejungles have erased plants and trees, are not new, not even in Chicago. Arms ofgreenery dangling over terraces orsprouting from rooftops, common in Europe,are becoming more so in the United States as people become increasinglyconscious about the environment.
Richard M. Daley, who urged the environmentaldepartment to look into the project after noticing rooftop gardens in Hamburg,Germany a few years ago, has praised the garden as the first of its kind on apublic building in the country.
It will hold thousands of plants in more than150 species-wild onion and butterfly weed, sky-blue aster and buffalo grass —to provide data on what species adapt best. Small plants requiring shallow soildepths were chiefly selected.
1. The rooftop garden project ______.
A. is common and popular in the country
B. is a demonstration project and costs thecity government 1.5 million dollars
C. will make the ordinary cooling down of thecity in summer unnecessary
D. aims at getting people involved andunderstanding their impact on the environment
2. What can we learn about the City Hall?
A. It was built ninety years ago and is themost outstanding feature in the center of the city.
B. It is originally proper to build a gardenon the top of the City Hall.
C. The temperature on its top is a little bitlower than that on the street below.
D. It is the first building in America tohave a garden on it.
3. Which of the following statements is TRUE?
A. Every year, Chicago spends about $ 4,000on cooling the city.
B. The design of the garden on the City Hallspecially takes into consideration the weight the roof can stand.
C. The Mayorurged the environmentaldepartment to look into rooftop gardens in Hamburg and build similar ones inAmerica.
D. Heat islands mainly refer to thosedark-colored rooftops which receive and retain heat and will not easily releasethe heat.
4. Why should the rooftop garden be built onthe top of City Hall other than on any other buildings?
A. Because the City Hall is large.
B. Because the mayorhad urged theenvironmental department to do so.
C. Because it can make people understandtheir impact on environment better through a public building.
D. Because the experts just want to make theCity Hall a convenient laboratory.
5. The word "substantially" (Line2, Para. 5) most likely means ______.
A. a little bit B. in fact C. materially D.considerably
參考答案
1.【答案】D。解析:細(xì)節(jié)題。文章第三段第一句指出,該工程是全國為數(shù)不多的類似工程之一,所以排除A;還說它是政府投資l50萬美元的示范工程的一部分,而不是全部,故排除B。文章第四段提到屋頂花園可以降溫,但并沒有否定傳統(tǒng)降溫方式的必要性,故排除C。由文章第九段阿伯特先生所說的話可知,D正確。
2.【答案】A。解析:細(xì)節(jié)題。由文章第五段可知,市政廳的屋頂有90年的歷史,即市政廳建于90年前,且是市中心最著名的建筑,所以A正確。第二段第一句中的an unlikely spot否定了B項(xiàng)中的originally proper。根據(jù)第五段可排除C,根據(jù)第十段not new可排除D。
3.【答案】B。解析:推斷題。由文章第七段可知,市政廳屋頂花園是精心建造而成的,可以避免屋頂滲漏,或是在土、雨和植物相混合的重量之下坍塌,由此可知,屋頂花園的設(shè)計(jì)充分考慮到了屋頂能承受的重量,所以B正確。
4.【答案】C。解析:細(xì)節(jié)題。由文章第九段可知,在市政廳大樓上修建屋頂花園主要是為了讓人們了解自己對(duì)環(huán)境的影響,所以C正確。雖然該段也提到了laboratory,但指的是讓人們了解自己對(duì)環(huán)境的影響的"實(shí)驗(yàn)室",而并不是真正做實(shí)驗(yàn)的實(shí)驗(yàn)室,故排除D。
5.【答案】D。解析:詞義猜測(cè)題。被考查詞在句中用于修飾比較級(jí)hotter,分析句意可知,此處應(yīng)表示強(qiáng)調(diào),突出屋頂?shù)臏囟纫冉稚系臏囟雀叱龊芏啵x項(xiàng)中只有D.相當(dāng)大地,最符合。A. 一點(diǎn);B. 實(shí)際上;C. 本質(zhì)上地;三項(xiàng)均應(yīng)排除。
看到這里小伙伴們是否有所收獲?希望今天帶來的內(nèi)容能給大家?guī)韼椭罄m(xù)也可以多關(guān)注幫考網(wǎng),這里有更多的考試資訊,你想知道的都在這!
44英語四級(jí)沒過可以報(bào)考銀行招聘考試嗎?:英語四級(jí)沒過可以報(bào)考銀行招聘考試嗎?一般銀行招聘都要求英語四六級(jí),但也不排除部分銀行對(duì)英語沒有招聘要求,詳細(xì)以招聘公告為準(zhǔn)!相較于國有商業(yè)銀行而言,股份制銀行、地方性銀行對(duì)于英語四六級(jí)的要求相對(duì)就很少,甚至對(duì)于英語沒有做出明確要求,因此英語方面沒有很大優(yōu)勢(shì)的考生可以考慮報(bào)考股份銀行,例如廣發(fā)銀行、中國郵政儲(chǔ)蓄銀行、華夏銀行,以及各地方性銀行、廣州銀行、東莞銀行、南京銀行等。
33銀行招聘考試需要什么考試設(shè)備?:銀行招聘考試需要什么考試設(shè)備?1. 考試設(shè)備:要求帶有攝像頭的筆記本電腦或是臺(tái)式電腦。WIN7及以上。3. 網(wǎng)絡(luò)要求:下載速度不低于5MBS,上傳速度不低于2MBS。4. 考試軟件:一般情況下,各大銀行都會(huì)有自己的專用考試客戶端的。
25銀行招聘考試試考會(huì)影響考試成績(jī)嗎?:銀行招聘考試試考會(huì)影響考試成績(jī)嗎?試考是不記入正式考試成績(jī)的!順利進(jìn)入試考后,考生可以隨時(shí)交卷結(jié)束試考,不需要很長時(shí)間。為了提前熟悉考試系統(tǒng)、了解考試流程、并且測(cè)試好軟硬件環(huán)境,一定要參加試考。
01:032020-06-01
01:512020-06-01
00:522020-05-29
01:002020-05-29
00:492020-05-29

微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)
獲取更多考試熱門資料