- 閱讀理解A
題干:Whenthegovernmenttalksaboutinfrastructurecontributingtotheeconomy,thefocusisusuallyonroads,railways,broadbandandenergy.Housingisseldommentioned.Whyisthat?Tosomeextentthehousingsectormustshouldertheblame.Wehavenotbeengoodatcommunicatingtherealvaluethathousingcancontributetoeconomicgrowth.Thenthereisthescaleofthetypicalhousingproject.Itishardtoshoveforattentionamongmultibillion-poundinfrastructureproject,soitisinevitablethattheattentionisfocusedelsewhere.Butperhapsthemostsignificantreasonisthattheissuehasalwaysbeensopoliticallycharged.Nevertheless,theaffordablehousingsituationisdesperate.Waitinglistsincreaseallthetimeandwearesimplynotbuildingenoughnewhomes.Thecomprehensivespendingreviewoffersanopportunityforthegovernmenttohelprectifythis.Itneedstoputhistoricalprejudicestoonesideandtakesomestepstoaddressoururgenthousingneed.Therearesomeindicationsthatitispreparingtodojustthat.Thecommunitiesminister,DonFoster,hashintedthatGeorgeOsborne,ChancelloroftheExchequer,mayintroducemoreflexibilitytothecurrentcapontheamountthatlocalauthoritiescanborrowagainsttheirhousingstockdebt.Evidenceshowsthat60,000extranewhomescouldbebuiltoverthenextfiveyearsifthecapwerelifted,increasingGDPby0.6%.Ministersshouldalsolookatcreatinggreatercertaintyintherentalenvironment,whichwouldhaveasignificantimpactontheabilityofregisteredproviderstofundnewdevelopmentsfromrevenues.Butitisnotjustdowntothegovernment.Whilethesemeasureswouldbewelcomeintheshortterm,wemustfaceuptothefactthattheexisting£4.5bnprogrammeofgrantstofundnewaffordablehousing,settoexpirein2015,isunlikelytobeextendedbeyondthen.TheLabourpartyhasrecentlyannouncedthatitwillretainalargepartofthecoalition’sspendingplansifitreturnstopower.Thehousingsectorneedstoacceptthatweareveryunlikelytoeverreturntotheeraoflarge-scalepublicgrants.Weneedtoadjusttothischangingclimate.Whilethegovernment'scommitmenttolong-termfundingmayhavechanged,theverypressingneedformoreaffordablehousingisrealandisnotgoingaway.
題目:The author believes that the housing sector(). - A 、has attracted much attention
- B 、involves certain political factors
- C 、shoulders too much responsibility
- D 、has lost its real value in economy

掃碼下載億題庫(kù)
精準(zhǔn)題庫(kù)快速提分
參考答案【正確答案:B】
文章第一段言明住房問(wèn)題不受關(guān)注,第二段說(shuō)明不受關(guān)注的原因,最后一句話“But perhaps the most significant reason is that the issue has always been so politically charged.”(但是最重要的原因是住房問(wèn)題通常都與政治相關(guān))。這句話表明作者的真正觀點(diǎn)。選項(xiàng)B involves certain political factors是politically charged的同義改寫,故選B。
A項(xiàng)“吸引很多關(guān)注”與文意相反,C項(xiàng)“承擔(dān)太多責(zé)任”與原文說(shuō)的shoulder the blame不符,D項(xiàng)“喪失價(jià)值”與原文說(shuō)的是“不善于表明真正價(jià)值”不一致,故排除。
您可能感興趣的試題- 1 【閱讀理解A】 The author believes that the parent groups().
- A 、are formed to work against a physical disease
- B 、are the only force in stopping drug use
- C 、are variously effective in their work
- D 、have achieved great success
- 2 【閱讀理解A】 The author believes that().
- A 、man can find solutions to whatever questions concerning nature he can think up
- B 、man can not solve all the problems he can think up because of the limits of human intellect
- C 、sooner or later man can think up all the questions concerning nature and answer them
- D 、questions concerning consciousness are outside the scope of scientific research
- 3 【閱讀理解A】 The postwar American housing style largely reflected the Americans’().
- A 、prosperity and growth
- B 、efficiency and practicality
- C 、restraint and confidence
- D 、 pride and faithfulness
- 4 【閱讀理解A】It can be learned that affordable housing has().
- A 、increased its home supply
- B 、offered spending opportunities
- C 、suffered government biases
- D 、disappointed the government
- 5 【閱讀理解A】 The author believes that after 2015,the government may().
- A 、implement more policies to support housing
- B 、review the need for large-scale public grants
- C 、renew the affordable housing grants programme
- D 、stop generous funding to the housing sector
- 6 【閱讀理解A】 Khurana believes that the importation of terminology aims to().
- A 、revive historical terms
- B 、promote company image
- C 、foster corporate cooperation
- D 、strengthen employee loyalty
- 7 【閱讀理解A】 The author believes that London’s Olympic“l(fā)egacy” has failed to().
- A 、boost population growth
- B 、promote sport participation
- C 、improve the city’s image
- D 、increase sport hours in schools
- 8 【閱讀理解A】The author believes that the most effective way for a teacher is to_____.
- A 、purify the teaching environments
- B 、set up cooperation between teachers and parents
- C 、hold back student
- D 、motivate student
- 9 【閱讀理解A】The author believes that the use of assertive language by young Japanese women is_____·
- A 、a sure sign of their defeminization and maturation
- B 、an indication of their defiance against social change
- C 、one of their strategies to compete in a male-dominated society
- D 、an inevitable trend of linguistic development in Japan today
- 10 【閱讀理解A】The author believes that, in face of the challenge from animal rights advocates, scientistsshould_____.
- A 、communicate more with the public
- B 、employ hi-tech means in research
- C 、feel no shame for their cause
- D 、strive to develop new cures
- These areas rely on agriculture almost(),having few mineral resources and a minimum ofindustrial development.
- They decided to chase the cow away()it did more damage.
- 在農(nóng)業(yè)生產(chǎn)中,只要不超過(guò)合適的限度,肥料施得越多,農(nóng)作物的產(chǎn)量就上升;肥料施得越少,農(nóng)作物的產(chǎn)量就下降。由此可知,施肥量對(duì)農(nóng)作物的產(chǎn)量有密切的關(guān)系。 以下哪項(xiàng)使用的推理方式與上述最為類似()。
- 在一次競(jìng)猜活動(dòng)中,設(shè)有5關(guān),如果連續(xù)通過(guò)2關(guān)就算闖關(guān)成功,小王通過(guò)每關(guān)的概率都是,他闖關(guān)成功的概率為 ()。
- |a|+|b|+|c|-|a+b|+|b-c|-|c-a|=a+b-c。() (1)a,b,c在數(shù)軸上的位置如下圖所示 (2)a,b,c在數(shù)軸上的位置如下圖所示
- 已知一組正數(shù)的方差為。則關(guān)于數(shù)據(jù)的正確說(shuō)法:①方差為;②平均數(shù)為2;③平均數(shù)為4;④方差為;其中正確說(shuō)法是()。
- (17)
- 張教授對(duì)兩組MBA學(xué)生做了一次研究。實(shí)驗(yàn)組MBA學(xué)生的朋友數(shù)量不少于15個(gè);對(duì)照組MBA學(xué)生的朋友數(shù)量則不多于3個(gè)。結(jié)果發(fā)現(xiàn)實(shí)驗(yàn)組MBA學(xué)生中事業(yè)成功者所占的比例要遠(yuǎn)高于對(duì)照組。因此,張教授認(rèn)為,多交朋友有助于事業(yè)成功。 以下哪項(xiàng)如果為真,將對(duì)張教授的結(jié)論提出質(zhì)疑()。
- By saying “My dog could tell the difference between bottled and tap water, ” ( Line 4, Para.2 ),von Wiesenberger wants to convey the message that_____.
億題庫(kù)—讓考試變得更簡(jiǎn)單
已有600萬(wàn)用戶下載
b5K35
