
下載億題庫(kù)APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

2025年MBA考試《英語(yǔ)》考試共48題,分為英譯漢和寫(xiě)作和完形填空和閱讀理解A和閱讀理解B。小編為您整理第四章 閱讀理解A5道練習(xí)題,附答案解析,供您備考練習(xí)。
1、What are the functions of studying philosophies mentioned in the passage?()【閱讀理解A】
A.It would make our own idea flexible
B.It would help prepare us forthe future and guide our actions
C.It would enable us to understand how things develop as to better tackle the future
D.All of the above
正確答案:D
答案解析:推斷題。A項(xiàng)在第一段開(kāi)頭就已提到。第四段第一句話說(shuō)道,“但是我們得為將來(lái)做準(zhǔn)備,沒(méi)有一些哲學(xué)知識(shí),我們是無(wú)法理性地做到這一點(diǎn)的。”因此,B項(xiàng)應(yīng)該是符合題意的。而C項(xiàng)在最后一段也有談到。所以,答案應(yīng)選 D。
2、In the third paragraph, several data are quoted in orcerto().【閱讀理解A】
A.show the different tipping level between different jobs
B.compare cultural difference between America and Europe
C.show the tipping custom has become institutionalized
D.tell us the Standardized tipping level in several cases
正確答案:C
答案解析:從第3段第2句“In America, the custom has become institutionalized”可推知,后面引用的數(shù)據(jù)都是說(shuō)明作者的這個(gè)觀點(diǎn)。
3、Which of the following applies to the management of human resources in American companies?()【閱讀理解A】
A.They hire people at the lowest cost regardless of their skills
B.They see the gaining of skills as their employees\' own business
C.They attach more importance to workers than to equipment
D.They only hire skilled workers because of keen competition
正確答案:B
答案解析:問(wèn)下列哪種情況與美國(guó)公司人才管理狀況相符。第1段第3句話指出:“掌握勞動(dòng)技能被認(rèn)為是個(gè)人自己的責(zé)任?!盉項(xiàng)說(shuō),“公司把獲得勞動(dòng)技能看成是受雇者自己的事?!笨梢?jiàn),這兩句內(nèi)容相吻合。A、C、D三項(xiàng)又與原文不符,故B為正確答案。
4、What did the future look like forBritain\'s food production at the time this article was written?()【閱讀理解A】
A.The fall in world food prices would benefit British food producers
B.An expansion of food production was at hand
C.British food producers would receive more government financial support
D.It looks depressing despite government guarantees.
正確答案:D
答案解析:仔細(xì)閱讀本文,便知本題的答案可由第5段第2和第3句引出,因此答案應(yīng)該是選D。由于文章第3段第1句的government support說(shuō)的是the gradual cutting down of government support forfood,不是說(shuō)英國(guó)政府對(duì)糧食生產(chǎn)者提供財(cái)政上的支持,因此選項(xiàng)C是錯(cuò)的。文中內(nèi)容并未涉及選項(xiàng)A和B,因此A項(xiàng)和B項(xiàng)也是錯(cuò)的。
5、According to the passage, doctors are most successful when they are().【閱讀理解A】
A.authoritative
B.logical
C.emotional
D.scientific
正確答案:A
答案解析:第四段As forMedicine, any doctor will confirm that a large part of his job is not clinical treatment but faith healing. His apparently scientific approach enables his patients to believe that he knows exactly what is wrong with them and exactly what they need to put them right…至于醫(yī)藥,任何一位醫(yī)生都會(huì)確信他的工作在很大程度上不是臨床治療而是信念治療。他看起來(lái)科學(xué)的方法使病人相信醫(yī)生確切知道他們的病情所在以及需要什么加以救治…;最后一段They will dress anyone up in a white coat to appear like an unimpeachable authority or, failing that, they will even be happy with the announcement. 他們會(huì)把任何人包裝成穿白大褂、看起來(lái)像無(wú)可置疑的權(quán)威。因此選A。
05:312020-05-15
02:382020-05-15
04:042020-05-15
03:35
04:00
微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)
獲取更多考試熱門(mén)資料