職稱英語考試
報考指南考試報名準(zhǔn)考證打印成績查詢考試題庫

重置密碼成功

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊成功

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當(dāng)前位置: 首頁職稱英語考試衛(wèi)生類模擬試題正文
2021年職稱英語考試《衛(wèi)生類》模擬試題1231
幫考網(wǎng)校2021-12-31 17:51

2021年職稱英語考試《衛(wèi)生類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計算題和簡答題和不定項。小編為您整理精選模擬習(xí)題10道,附答案解析,供您考前自測提升!


1、Nurse! I Want My MummyWhen a child is ill in hospital, a parent\'s first reaction is to be with them.Most hospitals now allow parents to sleep overnight with their child, providing a bed orsofa on the ward.But until the 1970s this practice was not only frowned upon (不贊同) — it was actively discouraged. Staff worried that the children would be upsetwhen their parents left, and so there was a blanket (通用的) ban.A concerned nurse, Pamela Hawthorn, disagreed and her study "Nurse, I want my mummy!" published in 1974, ____ the face "paediatric (兒科的) nursing.Martin Johnson, a professorof nursing at the University of Salford, said that the work of nurses like Pamela had changed the face of patient care."Pamela\'s study was done against the background of a lively debate in paediatrics and psychology as to the degree women should spend with children in the outside world and the degree to which they should be allowed to visit children in hospital.""The idea was that if mum came to visita small child in hospital the child would be upsetand inconsolable (無法安慰的) forhours. ""Yet the nurse noticed that if mum did not come at all the child stayed in a relatively stable state but they might be depressed. ""Of course we know now that they had almost given up hope that mum was ever coming back.""To avoid a little bit of pain they said that no one should visit.""But children were alone and depressed, so Hawthorn said parents should be allowed to visit."Dr. Peter Carter, chief executive and general secretary of the Royal College of Nursing, said her work had been seminal (開創(chuàng)性的)."Her research put an end to the days when parents handed their children over to strangers at the doorof the hospital ward.""As a result of her work, parents are now recognized as partners in care and are afforded the opportunity to stay with their children while they are in hospital, which has dramatically improved both parents\' and children\'s experience of care." 【單選題】

A.changed

B.examined

C.covered

D.cleaned

正確答案:A

答案解析:本題難度不大,考查詞義辨析,可以先看選項得到信息提示。文章此處是說“她的研究改變了兒科護理的面貌”,答案是A。

2、Smoking Can Increase Depressive Symptoms in TeensWhile some teenagers may puff on cigarettes to "self-medicate" against the blues, scientists at the University of Toronto and the University of Montreal have found that smoking may actually increasedepressive symptoms in some teens."This observational study is one of the few to examine the perceived emotional benefits of smoking among teens," says lead researcher Michael Chaiton, a research associate at the Ontario Tobacco Research Unit of the University of Toronto." Although cigarettes may appear to have self-medicating effects orto improve mood, in the long term we found that teens who started to smoke reported higher depressive symptoms. "As part of the study, some 662 high school teenagers completed up to 20 questionnaires about their use of cigarettes to affect mood. Secondary schools were selected to provide a mix of French and English participants, urban and rural schools, and schools located in high, moderate and low socioeconomic neighborhoods. Participants were divided into three groups: never smokers; smokers who did not use cigarettes to self-medicate, improve mood orphysical state; smokers who used cigarettes to self-medicate. Depressive symptoms were measured using a scale that asked how felt too fired to do things: had trouble going to sleep orstaying asleep; felt unhappy, sad, ordepressed; felt hopeless about the future; felt vexed, antsy ortense; and worried too much about things."Smokers who used cigarettes as mood ____ had higher risks of elevated depressive symptoms than teens who had never smoked," says co-researcher Jennifer O\'Loughlin, a professorat the University of Montreal Department of Social and Preventive Medicine. "Our study found that teen smokers who reported emotional benefits from smoking are at higher risk of developing depressive symptoms."The association between depression and smoking exists principally among teens that use cigarettes to feel better. "It\'s important to emphasize that depressive symptom scores were higher among teenagers who reported emotional benefits from smoking after they began to smoke," says Dr. Chaiton.【單選題】

A.reducers

B.improvers

C.creators

D.removers

正確答案:B

答案解析:第一段和第二段都說到,抽煙緩解抑郁心情最終導(dǎo)致更抑郁。本句Smokers who used cigarettes as mood had higher risks of elevated depressive symptoms than teens who had never smoked. 表達(dá)的是同樣的意思。文章第二段和第三段都出現(xiàn)improve mood,所以,mood后面要填入的詞應(yīng)該是improvers選項A、C、D的意義均不符合上下文。

3、The game requires us to find out two simple but effective ways to solve this problem.【單選題】

A.efficient

B.clever

C.stupid

D.easy

正確答案:D

答案解析:simple和easy都表示“簡單的”;efficient:有效率的;clever:聰明的;stupid:愚蠢的。

4、We\'ve?been?through?some?rough?times?together.【單選題】

A.short

B.difficult

C.long

D.happy

正確答案:B

答案解析:題干大意:我們一起渡過了一些困境。句中rough意為“粗糙的、艱苦的”。rough?time意為“困難時刻”,和四個選項中的difficult?time意思一樣。short意為“短的”;long意為“長的”;happy意為“幸福的”,與rough意義相反。

5、Her father was a quiet man with graceful manners.【單選題】

A.polite

B.similar

C.usual

D.bad

正確答案:A

答案解析:她的父親溫文爾雅,是一個安靜的人。本題難度不大,是送分題。graceful是“典雅的,文雅的”,和polite“禮貌的”意思相近,其他三項都是常用詞,和答案意義差異大,干擾性不強

6、Would you please call my husband as soon as possible?【單選題】

A.visit

B.phone

C.consult

D.invite

正確答案:B

答案解析:麻煩您盡快給我丈夫打個電話好嗎?本題難度不大,考察的是引申意義,call和phone做動詞用,引申意義都有“打電話”的意思,是近義詞,其他選項都是常用詞匯,和答案意義差異大,最佳答案是B。

7、Cars Are Good forthe Environment,HonestBritain\'s motorindustry is planning a majorpublicity campaign to counter what it sees as an official anti-car bias and to improve the environmental image of the cars, according to documents leaked to the pressure group, Friends of the Earth (FOE). The five-year campaign could cost up to £12 million.The internal document which was produced last month by the Society of MotorManufacturers and Traders, says that the "ultimate objective of the campaign must be to protect the long-term commercial freedom of the motorindustry and the lifestyle freedom of car users". ____ European car manufacturers have already agreed with the European Com mission to reduce CO2 emissions from new cars by 25 percent to target of 140 grams per kilometer by 2008. However, the document also reveals that the industry is someway from meeting the target. Forexample, last year\'s new cars exceed an average of 192 grams per kilometre—some 37 percent above the target.To help control these emissions, the government has proposed replacing the flat rate annual tax on cars with a tax related to engine size so that owners of large gas-guzzler would pay more than owners of small cars. But the motorindustry opposes taxes on persons owning cars preferring taxes on use.Richard Barnet, the society\'s media manager, says: "We will work with the government to practice a practical system. " But Ian Willmore of FOE says the industry “may pose as partners of the government, but its real intention is to frustrate serious attempts to reduce traffic levels”.【單選題】

A.The campaign will highlight the motorindustry\'s efforts to reduce emissions of carbon dioxide.

B.But the motorindustry opposes taxes on persons owning cars preferring taxes on use.

C.The five-year campaign could cost up to £13 million.

D.The reason why cars are good forthe environment is obvious.

E.But Ian Willmore of FOE says the industry “may pose as partners of the government, but its real intention is to frustrate serious attempts to reduce traffic levels”.

F.Forexample, last year\'s new cars exceed an average of 192 grams per kilometre—some 38 percent above the target.

正確答案:A

答案解析:前文提到了campaign“活動”,由后文可知本段對該活動進行解釋,所以選擇A。

8、 More Than 8 Hours Sleep Too Much of a Good Thing 1 Although the dangers of too little sleep are widely known, new research suggests that people who sleep too much may also suffer the consequences. 2 Investigators at the University of California in San Diego found that people who clock up 9 or10 hours each weeknight appear to have more trouble falling and staying asleep, as well as a number of other sleep problems, than people who sleep 8 hours a night. People who slept only 7 hours each night also said they had more trouble falling asleep arid feeling refreshed after a night\'s sleep than 8-hour sleepers. 3 These findings, which Dr. Daniel Kripke reported in the journal Psychosomatic Medicine, demonstrate that people who want to get a good night\'s rest may not need to setaside more than 8 hours a night. He added that "it might be a good idea" forpeople who sleep more than 8 hours each night to consider reducing the amount of time they spend in bed, but cautioned that more research is needed to confirm this. 4 Previous studies have shown the potential dangers of chronic shortages of sleep, forinstance, one report demonstrated that people who habitually sleep less than 7 hours each night have a higher risk of dying within a fixed period than people who sleep more. 5 Forthe current report, Kripke reviewed the responses of 1,004 adults to sleep questionnaires, in which participants indicated how much they slept during the week and whether they experienced any sleep problems. Sleep problems included waking in the middle of the night, arising early in the morning and being unable to fall hack to sleep, and having fatigue interfere with day-to-day functioning. 6 Kripke found that people who slept between 9 and 10 hours each night were more likely to report experiencing each sleep problem than people who slept 8 hours. In an interview, Kripke noted that long sleepers may struggle to get rest at night simply because they spend too much time in bed. As evidence, he added that one way to help insomnia is to spend less time in bad. "It stands to reason that if a person spends too long a time in bed, then they\'ll spend a higher percentage of time awake," he said. One of the sleep problems is walking in the middle of the night, unable to____.【單選題】

A.fall asleep again

B. become more energetic the following day

C.sleep less than 9 hours

D.confirm those serious consequences

E.suffer sleep problems

F.sleep more than 10 hours

正確答案:A

答案解析:本題答案的依據(jù)是第五段第二句:Sleep problems included waking in the middle of the night, arising early in the morning and being unable to fall back to sleep.

9、Nurse ! I Want My MummyWhen a child is ill in hospital, a parent\'s first reaction is to be with them.Most hospitals now allow parents to sleep overnight with their child, providing a bed orso far on the ward.But until the 1970s this practice was not only frowned upon, it was actively discouraged. Staff worried that the children were upsetwhen their parents left, and so there was a blanket ban.A concerned nurse, Pamela Hawthorn, disagreed and her study "Nurse! I want my mummy" published in 1974 , changed the face of paediatric nursing.Martin Johnson, a professorof nursing at the University of Salford, said that the work of nurses like Pamela had changed the face of patient care."Pamela\'s study was done against the background of a lively debate in paediatrics and psychology as to the degree women should spend with children in the outside world and the degree to which they should be allowed to visit children in ____. ""The idea was that if mum came to visit a small child in hospital the child would be upsetand inconsolable forhours. ""Yet the nurse noticed that if mum did not come at all the child stayed in a relatively stable state but they might be depressed. ""Of course we know now that they had almost given up hope that mum was eve coming back. ""To avoid a little bit of pain they said that no one should visit. ""But children were alone and depressed so Hawthorn said parents should be allowed to visit. ""Dr Peter Carter, chief executive and general secretary of the Royal College of Nursing, said her work had been seminal. ""Her research put an end to the days when parents handed their children over to strangers at the doorof the hospital ward. ""As a result of her work, parents and careers are now recognized as partners and are afforded the opportunity to stay with their children whilst they are in hospital, which has dramatically improved both parents\' and children\'s experience of care. "【單選題】

A.hospital

B.family

C.group

D.school

正確答案:A

答案解析:此處顯然指允許父母到醫(yī)院探望孩子的時間。

10、Human Heart Can Make New CellsSolving a longstanding (為時甚久的) mystery, scientists have found that the human heart continues to generate new cardiac(心臟的 ) cells throughout the life span, although the rate of new cell production slows with age.The finding, published in the April 3 issue of Science, could open a new path forthe treatment of heart diseases such as heart failure and heart attack, experts say."We find that the beating cells in the heart, cardiomyocytes (心肌細(xì)胞), are renewed," said lead researcher Dr. Jonas Frisen, a professorof stem cell research at the Karolinska Institute in Stockholm, Sweden. "It has previously not been known whether we were limited to the cardiomyocytes we are born with orif they could be renewed," he said.The process of renewing these cells changes over time, Frisen added. In a 20 - year - old, about I percent of cardiomyocytes are exchanged each year, but the turnover (更替) rate decreases with age to only 0.45 percent by age 75."If we can understand how the generation of new cardiomyocytes is regulated, it may be potentially possible to develop pharmaceuticals (藥物) that promote this process to stimulate regeneration after, forexample, a heart attack," Frisen said.That could lead to treatment that helps restore damaged hearts."A lot of people suffer from chronic heart failure," noted co - authorDr. Ratan Bhardwaj, also from the Karolinska Institute. "Chronic heart failure arises from heart cells dying," he said.With this finding, scientists are "opening the doorto potential therapies (療法) to having ourselves heal ourselves." Bhardwaj said. "Maybe one could devise a pharmaceutical agent that would make heart cells make new and more cells to overcome the problem they are facing. "But barriers remain. According to Bhardwaj, scientists do not yet know how to increase heart cell production to a rate that would replace cells faster than they are dying off, especially in older patients with heart failure. In addition, the number of new cells the heart produces was estimated using healthy hearts-whether the rate of cell turnover in diseased hearts is the same remains unknown.It is not known yet if the rate of cell turnover in diseased hearts ______.【單選題】

A.is high enough to replace cells faster than they\'re dying off

B.is of any use to researchers

C.is the same as that in healthy hearts

D.changes over time

正確答案:C

答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)比較明顯。帶著題干信息詞回文章定位,答案依據(jù)是文章最后一段最后一句,談到心臟新細(xì)胞的制造數(shù)量是按照健康心臟來計算的,但是患病心臟的細(xì)胞更新率是否一樣還是未知,回來看選項,C項和原文句意相符,是答案。

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權(quán),未作人工編輯處理,也不承擔(dān)相關(guān)法律責(zé)任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權(quán)的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進行舉報,并提供相關(guān)證據(jù),工作人員會在5個工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實,本站將立刻刪除涉嫌侵權(quán)內(nèi)容。
職稱英語考試百寶箱離考試時間346天
學(xué)習(xí)資料免費領(lǐng)取
免費領(lǐng)取全套備考資料
測一測是否符合報考條件
免費測試,不要錯過機會
提交
互動交流

微信掃碼關(guān)注公眾號

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問免費為您解答,請保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問給您發(fā)送資料,請保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請保持電話暢通!