
下載億題庫APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失
2022年職稱英語考試《理工類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計(jì)算題和簡(jiǎn)答題和不定項(xiàng)。小編為您整理精選模擬習(xí)題10道,附答案解析,供您考前自測(cè)提升!
1、We had a long conversation about her parents.【單選題】
A.speech
B.question
C.talk
D.debate
正確答案:C
答案解析:關(guān)于她父母我們談了很久。本題難度不大,考查的是基本意義,干擾項(xiàng)干擾不大。conversation和talk都有“談話”的意思,是近義詞,A.項(xiàng)指“講話”,D項(xiàng)指“辯論”,和答案意義差異大,最佳答案是C。
2、The Hurricane1. A hurricane (颶風(fēng)) is a tropical storm with winds that have reached a constant speed of 74 miles per hour. Hurricane winds blow in a large spiral(螺旋) around a relative calm center known as the "eye". The "eye" is generally 20 to 30 miles wide, and the storm may extend outward 400 miles. As a hurricane nears land, it can bring heavy rains, high winds and storm surges(風(fēng)暴潮). The storm surges and heavy rains can lead to flooding.2. Hurricanes are given a different label, depending on where they occur. If they begin over the North Atlantic Ocean, the Caribbean Sea, The Gulf of Mexico, orthe Northeast Pacific Ocean, they are called hurricanes. Similar storms that occur in the Northwest Pacific Ocean west of the Internaional Date Line are called typhoons near Australia and in the Indian Ocean, they are referred to as tropical cyclones(龍卷風(fēng)).3. When a hurricane hits land, it can do great damage through its fierce winds, heavy rains, inland(內(nèi)陸的) flooding and huge waves crashing on to the shore. During a hurricane, homes, businesses and public buildings may be damaged ordestroyed, roads and bridges can be washed away. A powerful hurricane can kill more people and destroy more property than any other natural disaster. Fishermen are at special risk from hurricanes as they may be at sea when a hurricane arrives and not be able to get to a safe harborif they do not receive adequate warning.4. If a hurricane is comming in your area, the most important thing is to stay calm and find shelter immediately. Go to your safe room. If you do not have one, stay indoors during the hurricane and go to a safer place near the center of your home. Cover yourself with a blanket and be sure to keep away from windows and glass doors, because if the glass breaks it’s really dangerous. Do not be fooled if there is lull(暫停), it could be the eye of the storm—winds will pick up again.Paragraph 4 ______【單選題】
A.Where do hurricanes usually happen?
B.What damages can a hurricane cause?
C.What should you do during a hurricane?
D.What is a hurricane?
E.What are different names of hurricanes?
F.How do you know a hurricane is coming?
正確答案:C
答案解析:本題難度不大,段落主旨句比較明顯,在文章第四段的第一句:If a hurricane is coming in your area, the most important thing is to stay calm and find shelter immediately.回來看選項(xiàng),C項(xiàng)簡(jiǎn)單概括了第一段的主要意思,是答案。
3、Breastfeeding Can Cut Cardiovascular RiskBreastfeeding can reduce the risk of a heart attack orstroke later in life and could prevent hundreds of thousands of deaths each year, researchers said on Friday. Babies who are breastfed have fewer childhood infections and allergies and are less prone to obesity. British scientists have now shown that breastfeeding and slow growth in the first weeks and months of life has a protective effect ______ cardiovascular disease. "Diets that promote more rapid growth put babies at risk many years later in terms of raising their blood pressure, raising their cholesterol and increasing their tendency to diabetes and obesity-the four main risk factors forstroke and heart attack." said ProfessorAlan Lucas of the Institute of Child Health in London. "Our evidence suggests that the reason why breast-fed babies do better is because they grow more slowly in the early weeks."Lucas said the effects of breastfeeding on blood pressure and cholesterol later in life are greater than anything adults can do to control the risk factors forcardiovascular disease, other than taking drugs. An estimated 17 million people die of cardiovascular disease, particularly heart attack and strokes, each year, according to the World Health Organization. Lucas and his colleagues compared the health of 216 teenagers who as babies had either been breastfed orgiven different nutritional baby formulas\' They reported their findings in The Lancet medical journal. The teenagers who had been breastfed had a 14 percent lower ratio of bad to good cholesterol and lower concentrations of a protein that is a marker forcardiovascular disease risk. The researchers also found that regardless of the child\'s weight at birth, the faster the infants grew in the early weeks and months of life, the greater was their later risk of heart disease and stroke. The effect was the same forboth boys and girls. "The more human milk you have in the newborn period, the lower your cholesterol level is, the lower your blood pressure is 16 years later, "Lucas said. 【單選題】
A.against
B.towards
C.onto
D.upon
正確答案:A
答案解析:各選項(xiàng)是介詞,因此注意搭配結(jié)構(gòu):effect通常是和介詞on搭配,但被選項(xiàng)中沒有該介詞。再注意搭配結(jié)構(gòu)語意:心血管疾病具有保護(hù)性的影響。因此判斷A(預(yù)防)合適。
4、Better Control of TB Seen if a Faster Cure is FoundThe World Health Organization estimates that about one-third of all people are infected with bacteria that cause tuberculosis. Most times, the infection remains inactive. But each year about eight million people develop active cases of TB, usually in their lungs. Two million people die of it. The disease has increased with the spread of AIDS and drug-resistant forms of tuberculosis. Current treatments take at least six months. Patients have to take a combination of several antibiotic drugs daily. But many people stop as soon as they feel better. Doing that can ______ to an infection that resists treatment. Public health experts agree that a faster-acting cure fortuberculosis would be more effective. Now a study estimates just how effective it might be. A professorof international health at Harvard University led the study. Joshua Salomon says a shorter treatment program would likely mean not just more patients cured. It would also mean fewer infectious patients who can pass on their infection to others. The researchers developed a mathematical model to examine the effects of a two-month treatment plan. They tested the model with current TB conditions in Southeast Asia. The scientists found that a two-month treatment could prevent about twenty percent of new cases. and it might prevent about twenty-five percent of TB deaths. The model shows that these reductions would take place between two thousand twelve and two thousand thirty. That is, if a faster cure is developed and in wide use by two thousand twelve. The World Health Organization developed the DOTS program in nineteen ninety. DOTS is Directly Observed Treatment, Short-course. Health workers watch tuberculosis patients take their daily pills to make sure they continue treatment. Earlier this year, an international partnership of organizations announced a plan to expand the DOTS program. The ten-year plan also aims to finance research into new TB drugs. The four most common drugs used now are more than forty years old. The Global Alliance forTB Drug Development says its long-term goal is a treatment that could work in as few as ten doses.【單選題】
A.refer
B.apply
C.lead
D.amount
正確答案:C
答案解析:空白處后面有介詞to,雖然這幾個(gè)選項(xiàng)均可與to連用,但意思各不相同。refer to:談及、參考;apply to:接洽、適用于;lead to:導(dǎo)致;amount to:合計(jì)、總共達(dá)……。只有選擇lead才能使本句意思完整、準(zhǔn)確。
5、What Is the Coolest Gas in the Universe?What is the coldest air temperature ever recorded on the Earth? Where was this low temperature recorded? The coldest recorded temperature on Earth was - 91℃, which occurred in Antarctica (南極洲) in 1983.We encounter an interesting situation when we discuss temperatures in space.Temperatures in Earth orbit actually range from about +120℃ to - 120℃. The temperature depends upon whether you are in direct sunlight orshade. Obviously, -120℃ is colder than our body can safely endure. Thank NASA science forwell, de signed space suits that protect astronauts from these temperature extremes.The space temperatures just discussed affect only our areal of the solar _____. Obviously, it is hotter closer to the Sun and colder as we travel away from the Sun. Astronomers estimate temperatures at Pluto are about - 210℃. How cold is the lowest estimated temperature in the entire universe? Again, it depends upon your location. We are taught it is supposedly impossible to have a temperature below absolute zero, which is - 273℃, at which atoms do not move. Two scientists, whose names are Cornell and Wieman, have successfully cooled down a gas to a temperature barely above absolute zero. They won a Nobel Prize in Physics in 2001 fortheir work, not a discovery, in this case.Why is the two scientists\' work so important to science?In the 1920s, Satyendra Nath Bose was studying an interesting theory about special light particles we now call photons (光子). Bose had trouble convincing other scientists to believe his theory, so he contacted Albert Einstein. Einstein\'s calculations helped him theorize that atoms would behave as Bose thought—but only at very cold temperatures.Scientists have also discovered that ultra - cold(超冷) atoms can help them make the world\'s atomic clocks even more accurate. These clocks are so accurate today they would only lose one second every six million years! Such accuracy will help us travel in space because distance is velocity times time 4 ( d = v×t). With the long distances involved in space travel, we need to know time as accurately as possible to get accurate distance.【單選題】
A.system
B.energy
C.year
D.rays
正確答案:A
答案解析:本題難度不大,考查詞義辨析,但干擾項(xiàng)干擾不大。可以先看選項(xiàng)得到信息提示。根據(jù)上下文邏輯,文章此處是說“太陽系”,答案是A。
6、Dung to DeathFields across Europe are contaminated with dangerous levels of the antibiotics given to farm animals. The drugs, which are in manure sprayed onto fields as fertilizers, could be getting into our food and water, helping to create a new generation of antibiotic-resistant "superbugs". The warning comes from a researcher in Switzerland who looked at levels of the drugs in farm slurry ______Some 20,000 tons of antibiotics are used in the European unionand the US each year. More than half are given to farm-animals to prevent disease and promote growth. But recent research has found a direct link between the increased use of these farmyard drugs and the appearance of antibiotic-resistant bugs that infect people. Most researchers assumed that humans become infected with the resistant strains by eating contaminated meat. But far more of the drugs end. up in manure than in meat products, says Stephen Mueller of the Swiss Federal Institute forEnvironmental Science and Technology in Dubendorf. and manure contains especiaily high levels of bugs that are resistant to antibiotics he says.With millions of tons of animals manure spread onto fields of crops such as wheat and barley each year, this pathway seems an equally likely route forspreading resistance, he said. The drugs contaminate the crops, which are then eaten. They could also be leaching into tap water pumped from rocks beneath fertilized fields.Mueller is particularly concerned about agroupof antibiotics called sulphonamides. They do not easily degrade ordissolve in water. His analysis found that Swiss farm manure contains a high percentage of sulphonamides; each hectare of field could be contaminated with up to 1 kilogram of the drugs. This concentration is high enough to trigger the development of resistance among bacteria. But vets are not treating the issue seriously. There is growing concern at the extent to which drugs, including antibiotics, are polluting the environment. Many drugs given to humans are also excreted unchanged and are not broken down by conventional sewage treatment.【單選題】
A.They do not easily degrade ordissolve in water.
B.and manure contains especiaily high levels of bugs that are resistant to antibiotics he says.
C.Animal antibiotics is still an area to which insufficient attention has been paid
D.But recent research has found a direct link between the increased use of these farmyard drugs and the appearance of antibiotic-resistant bugs that infect people.
E.His findings are particularly shocking because Switzerland is one of the few countries to have banned antibiotics as growth promoters in animal dead.
F.They could also be leaching into tap water pumped from rocks beneath fertilized fields.
正確答案:E
答案解析:本句中包含he這個(gè)代詞,故上文中必定有它的先行詞,his findings又表明此人應(yīng)該是從事科研工作的,句中又提到Switzerland,考慮這種種因素,填入E是正確的。
7、Some Unusual CelebrationsSome holidays are well - known all around the world. Among them are New Year\'s Eve celebrations. Also common are days in honorof love and friendship, like Valentine\'s Day. Each country has its own special holidays too, often to mark important events in its history. Schools, banks and government offices all close on days like these. Some of the days people celebrate, however, are less serious. A few of them are really very strange.Of course, they are not strange to the people who celebrate them. Perhaps that is because the celebrations have long traditions. Consider April Fool\'s Day, forexample. No one knows when orwhy it began. Today it is celebrated in many countries—France, England?。幔睿洹ustralia, among others. On this day, people play practical jokes. Jokes are supposed to be funny, but these jokes do not make everyone laugh. The ones who laugh are the ones playing the jokes. The people they fool often get angry. Does celebrating this day make sense to you?Dyngus Day in Poland seems strange too. On this day, it is traditional forboys to pour water over the heads of girls. Here is the strangest part, they do it to girls they like.Other unusual celebrations take place in a single city ortown. A holiday called La Tomatina is celebrated in Bunol, Spain. Every year, in late August, big trucks carry more than 200,000 pounds of tomatoes into this little town. Then begins the world-s biggest food fight. Fortwo hours, people in the streets throw tomatoes at each other. Everyone ends up red from head to toe.August 10 marks the start of the Puck Fair, an Irish festival with a very unusual tradition. People from the town of Killorglin go up into the mountains and catch a wild goat. _____There are also some celebrations that are really strange. In the United States, sometimes one person gets an idea fora new holiday and tries to get others to accept it. Whose idea was Public Sleeping Day? That one is on February 28. It may seem strange, but it sounds like more fun than the one on February 29. That is supposed to be Toothache Day.Do you like the idea of inventing a new holiday? If you do, then you will want to mark March 26 on your calendar. That is Make Up Your Own Holiday Day.【單選題】
A.They bring him back to town, put a crown on his head, and make him king forthree days.
B.Some of the days people celebrate, however, are less serious.
C.That is supposed to be Toothache Day.
D.Then begins the world-s biggest food fight.
E.Some people have fun imagining new holidays.
F.Jokes are supposed to be funny, but these jokes do not make everyone laugh.
正確答案:A
答案解析:本題有一定難度,文章此處討論的是愛爾蘭一個(gè)奇怪的節(jié)日,山羊節(jié),回來看選項(xiàng),只有A符合上下文邏輯,是答案。
8、The Threat to KiribatiThe people of Kiribati are afraid that one day in the not-too-distant future, their country will disappear from the face of the earth-literally. Several times this year, the Pacific island nation has been flooded by a sudden high tide. These tides, which swept across the island?。幔睿洹estroyed houses, came when there was neither wind norrain. "This never happened before," say the older citizens of Kiribati.What is causing these mysterious high tides? The answer may well be global warming. When fuels like oil and coal are being burned, pollutants (污染物) are released. These pollutants trap heat in the earth\'s atmosphere. Warmer temperatures cause water to expand?。幔睿洹lso create more water by melting glaciers (冰川) and polar (極地的) ice caps.If the trend continues, scientists say, many countries will suffer, Bangladesh, forexample, might lose one-fifth of its land. The coral (珊瑚) island nations of the Pacific, like Kiribati and the Marshall Islands, however, would face an even worse fate-they would be swallowed by the sea. The loss of these coral islands would be everyone\'s loss. Coral formations are home to more species than any other place on earth.The people of these nations feel frustrated. The sea, on which their economies have always been based, is suddenly threatening their existence. They don\'t have the money forexpensive technological solutions like seawalls. and they have no control over the pollutants, which are being released mainly by activities in large industrialized countries. All they can do is to hope that industrialized countries will take steps to reduce pollution.Some industrialized countries are unwilling to spend money in reducing pollution.【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
正確答案:C
答案解析:題干大意:一些工業(yè)化國(guó)家不愿意花錢減少污染。文章最后一句提到:All they can do is to hope that industrialized countries will take steps to reduce pollution. 所有他們能做的就是希望工業(yè)化國(guó)家能采取措施減少污染。但是這并沒有說明工業(yè)化國(guó)家不愿意花錢減少污染。故答案選C。
9、Houses of the FutureWhat will houses be like in thirty years\' time? No one really knows, but architects are trying to predict. _____Future houses will have to be flexible. In thirty years\' time even more of us will be working from home. So we will have to be able to use areas of the house forwork forpart of the day and forliving forthe rest. Families grow and change with children arriving, growing up and leaving home. The house of the future will have to grow and change with the family. Nothing will be as fixed as it is now. The house will always be changing to meet changing needs.Everyone agrees that in thirty years\' time we will be living in "intelligent" houses. We will be able to talk to our kitchen machines and discuss with them what to do. Like this, "We\'ll be having a party this weekend. What food shall we cook?" and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it. We will be able to leave most of the cooking to the machines, just tasting things from time to time to check.The house of the future will be personal, each house will be different. You will be able to change the colorof the wall easily.You won\'t have to paint them-you\'ll be able to tell the wall to change the color! and if you don\'t like the colorthe next day, you will be able to have a new one. The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!【單選題】
A.You will be able to change the colorof the wall easily.
B.The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!
C.and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it.
D.What will our home be like then?
E.The house of the future will have to grow and change with the family.
F.The kids might take their bedrooms with them as they leave.
正確答案:D
答案解析:本題的難度較大。需要認(rèn)真閱讀文章,特別是第一段和第二段,可用排除法和代入法。本題的上文談到了沒有人會(huì)知道30年后房子是什么樣子,但建筑家們正在努力地預(yù)測(cè)。開頭第一句用的是疑問句,下文的第一句就談到未來的房子要十分靈活,用的是陳述句,可以推測(cè)此處很可能繼續(xù)對(duì)未來房屋進(jìn)行發(fā)問來展開文章的敘述,回來看選項(xiàng),可以先排除A,B,C,F(xiàn)項(xiàng),把D,E代入文章里,可以發(fā)現(xiàn),D更能符合上下文語境和邏輯,是最佳答案。
10、Light Night, Dark StarsThousands of people around the globe step outside to gaze at their night sky. On a clear night, with no clouds, moonlight, orartificial lights to block the view, people can see more than 14,000 stars in the sky, says Dennis Ward, an astronomer(天文學(xué)家) with the University Corporation forAtmospheric Research( UCAR) in Boulder, Colo. But when people are surrounded by city lights, he says, they\'re lucky to see 150 stars.If you\'ve ever driven toward a big city at night and seen its glow from a great distance, you\'ve witnessed light pollution. It occurs when light from streetlights, office buildings, signs, and other sources streams into space and illuminates (照亮) the night sky. This haze (朦朧) of light makes many stars invisible to people on Earth. Even at night, big cities like New York glow from light pollution, making stargazing difficult.Dust and particles of pollution factories and industries worsen the effects of light pollution. "If one city has a lot more light pollution than another," Ward says, "that city will suffer the effects of light pollution on a much greater scale."Hazy skies also make it far more difficult forastronomers to do their jobs.Cities are getting larger. Suburbs are growing in once dark, rural areas. Light from all this new development is increasingly obscuring (使變模糊) the faint (微弱的) light give off by distant stars. and if scientists can\'t locate these objects, they can\'t learn more about them.Light pollution doesn\'t only affect star visibility. It can harm wild life too. It\'s clear that artificial light can attract animals, making them go off course. There\'s increasing evidence, forexample, that migrating (遷徙) birds use sunsets and sunrises to help find their way, says Sydney Gauthreaux Jr. , a scientist at Clemson University in South Carolina, "When light occurs at night," he says, "it has a very disruptive (破壞性的) influence." Sometimes birds fly into lighted towers, high - rises, and cables from radio and television towers. Experts estimate that millions of birds die this way every year.On a clear night, people can see ______.【單選題】
A.150 stars
B.hundreds of stars
C.one thousand stars
D.more than 14,000 stars
正確答案:D
答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)比較明顯,在文章第一段第二句,這句話主要談到,在晴朗的夜晚人們能看到14,000多顆星星,回來看選項(xiàng),D項(xiàng)符合原文句意,是答案。
79為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場(chǎng)?:為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場(chǎng)?考點(diǎn)將拒絕考生入場(chǎng),并不予改期考試或退還考費(fèi):1. 抵達(dá)考點(diǎn)與網(wǎng)上報(bào)名所選考點(diǎn)不一致;2. 未攜帶準(zhǔn)考證或規(guī)定的有效身份證件;3. 所攜身份證件的有效性未通過核驗(yàn);4. 身份證件類型和號(hào)碼與所持準(zhǔn)考證顯示信息不符;5. 身份證件相片與本人明顯不符;6. 未按準(zhǔn)考證規(guī)定時(shí)間到達(dá)考場(chǎng);7. 不服從監(jiān)考人員的管理,擾亂考場(chǎng)秩序。
21需要具備怎樣的基礎(chǔ)才能備考商務(wù)英語BEC中級(jí)?:商務(wù)英語中級(jí)需要有大學(xué)英語四級(jí)到六級(jí)的水平。
30學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級(jí)需要具備怎樣的基礎(chǔ)?:學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級(jí)需要具備怎樣的基礎(chǔ)?根據(jù)BEC考試大綱的要求,學(xué)習(xí)BEC初級(jí)需要有公共英語四級(jí)的水平。
01:192022-04-12
01:222022-04-12
01:182022-04-12
01:502022-04-12
01:242022-04-12

微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)
獲取更多考試熱門資料