職稱英語考試
報(bào)考指南考試報(bào)名準(zhǔn)考證打印成績查詢考試題庫

重置密碼成功

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊(cè)成功

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當(dāng)前位置: 首頁職稱英語考試衛(wèi)生類模擬試題正文
2021年職稱英語考試《衛(wèi)生類》模擬試題1228
幫考網(wǎng)校2021-12-28 17:57

2021年職稱英語考試《衛(wèi)生類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計(jì)算題和簡答題和不定項(xiàng)。小編為您整理精選模擬習(xí)題10道,附答案解析,供您考前自測提升!


1、Many cities have restricted smoking in public places.【單選題】

A.limited

B.allowed

C.stopped

D.kept

正確答案:A

答案解析:很多城市限制在公共場所吸煙。restricted指“限制”,和limited“限制”是同義詞,stopped指“阻止,停止”,有一定的干擾性,有考生選C,但最佳答案只能是A。

2、Importance of Children\'s Oral HealthFebruary is National Children\'s Dental(牙齒的) Health Month, but in children good oral(口部的) care is critical every day. The first comprehensive study on the nation\'s oral health, released recently by the Office of the U. S. Surgeon General, calls dental and oral diseases a "silent epidemic (流行病)", even in children. The report states that more than 51 million school hours are lost each year to dental - related illness. In fact, a recent study pointed to dental care as the most common unmet health need among American children.To help counter this, the American Academy of Periodontology (牙周病學(xué)) (AAP) is launching an effort to educate children and parents about the prevention of dental diseases in children."This is important because oral problems can impact self - esteem forchildren and lead to problems of eating, speaking and attending to learning," said Michael McGuire, president of the AAP.Common dental problems seen in children are cavities (齲洞) and gingivitis (齦炎), which are found in the majority of U. S. children. "When these problems are not caught early and treated, they can develop into more severe problems and cause unnecessary suffering," said McGuire. "However, much of the time, oral problems are avoidable problems."In the Rio Grande Valley in Texas, agroupof more than 120 dentists(牙醫(yī)) volunteers to deliver dental care to thousands of low - income children each year with its Mobile Dental Unit that travels from school to school."According to the Surgeon General\'s Report, about 37 percent of children have not had a dental visit before starting school," said McGuire. When children don\'t see dentists, they miss the opportunity to have problems caught early before they develop into larger, more expensive problems to treat, and parents miss the opportunity to learn how to promote good oral habits in their children.Dental and oral diseases are common in both adults and children.【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正確答案:A

答案解析:本題有一定難度,需要吃透原文句意,帶者題干信息詞回文章定位,主要答案依據(jù)在文章第一段第二句后半部分:…calls dental and oral diseases a“silent epidemic”,even in children談到牙齒和口腔疾病是流行病,甚至兒童也不能幸免,換句話說,牙齒和口腔疾病在成人和兒童之間都常見,所以本題正確,答案是A。

3、15 Million Americans Suffer from Social Anxiety DisorderSocial anxiety disorcerprevents some 15 million Americans from leading normal social and romantic lives, a new survey finds.The disorcerleaves many isolated, ashamed and often misdiagnosed. Thirty-six percent of those with social anxiety disorcerhave symptoms for10 years ormore before seeking help, the Anxiety Disorders Association of America reports."Social anxiety disorceris when somebody has an intense, persistent and irrational fear of social orperformance situations," Jerilyn Ross, the association\'s president and CEO, said during a teleconference Wednesday."The condition causes people to avoid common, everyday situations and even other people forfear of being judged orcriticized orhumiliated orembarrassing themselves," Ross said.Social anxiety disorcercan interfere with daily routines and job performance, Ross noted. "It also makes it very difficult forpeople to develop friends and romantic partnerships," she said.People with this disorcerrecognize their fear is excessive and irrational, Ross noted. "But they feel powerless to do anything about it," she said.Social anxiety disorcercan start in the early teens, Dr. Mark H. Pollack, directorof the Center forAnxiety and Traumatic Stress Disorders and a professorof psychiatry at Harvard Medical School, said during the teleconference."This is a disorcerthat starts affecting people early on," Pollack said. "The typical age of onsetis early adolescence, age 12 or13, and many individuals report a history of anxiety dating back to earlier childhood."The disorceralso has physical symptoms, including heart palpitations, feelings that their throat will close up, sweating, blushing, faintness, trembling and stammering, Ross said.Among people with the disorder, 75 percent said the condition affected their ability to do normal activities. In addition, 69 percent said they didn\'t want people to think they were crazy, and 58 percent said they were embarrassed by their condition, Ross said.However, when the condition is diagnosed and treated, many reported improvement in their lives. In fact, 59 percent who were receiving treatment said treatment had a positive effect on their ability to have a romantic relationship. In addition, 39 percent who had received treatment said knowing that treatment can be successful aided their decision to get help, Ross noted.What do people with social anxiety disorcerthink of their fear?【單選題】

A.They think it\'s beyond their control.

B.They think it\'s beneficial.

C.They think it\'s controllable.

D.They think it\'s justified.

正確答案:A

答案解析:短文的第六段說,患有social anxiety disorder的人意識(shí)到他們的恐懼是過分的和非理性的,然而卻對(duì)此無能為力。

4、TV Games Shows One of the most fascinating things about television is the size of the audience. A novel can be on the "best sellers" list with a sale of fewer than 100,000 copies, but a popular TV show might have 70 million TV viewers. TV can make anything oranyone well known overnight. This is the principle behind "quiz" or"game" shows, which put ordinary people on TV to play a game forthe prize and money. A quiz show can make anyone a star, and it can give away thousands of dollars just forfun. But all of this money can create problems. Forinstance, in the 1950s, quiz shows were very popular in the U. S. and almost everyone watched them. Charles Van Doren, an English instructor, became rich and famous after winning money on several shows. He even had a career as a television personality. But one of the losers proved that Charles Van Doren was cheating. It turned out that the show\'s producers, who were pulling the strings, gave the answers to the most popular contestants beforehand. Why? Because if the audience didn\'t like the person who won the game, they turned the show off. Based on his story, a movie under the title " Quiz Show" is on 40 years later. Charles Van Doren is no longer involved with TV. But game shows are still here, though they aren\'t taken as seriously. In fact, some of them try to be as ridiculous as possible. There are shows that send strangers on vacation trips together, orthat try to cause newly-married couples to fight on TV, orthat punish losers by humiliating them. The entertainment now is to see what people will do just to be on TV. People still win money, but the real prize is to be in front of an audience of millions. Winners of present-day TV shows no longer get money from the shows. 【單選題】

A. Right

B. Wrong

C.Not mentioned

正確答案:B

答案解析:答案查找的線索詞:get money from the shows(從節(jié)目中得到錢)。從第三段開始查找,不難在第三段的最后一句中找到與get money from the shows語義相近的詞:win money. 對(duì)照原句和問題句,原句說人們?nèi)匀豢梢在A得錢,所以問題句的大意與原句不符。

5、Human Heart Can Make New CellsSolving a longstanding (為時(shí)甚久的) mystery, scientists have found that the human heart continues to generate new cardiac(心臟的 ) cells throughout the life span, although the rate of new cell production slows with age.The finding, published in the April 3 issue of Science, could open a new path forthe treatment of heart diseases such as heart failure and heart attack, experts say."We find that the beating cells in the heart, cardiomyocytes (心肌細(xì)胞), are renewed," said lead researcher Dr. Jonas Frisen, a professorof stem cell research at the Karolinska Institute in Stockholm, Sweden. "It has previously not been known whether we were limited to the cardiomyocytes we are born with orif they could be renewed," he said.The process of renewing these cells changes over time, Frisen added. In a 20 - year - old, about I percent of cardiomyocytes are exchanged each year, but the turnover (更替) rate decreases with age to only 0.45 percent by age 75."If we can understand how the generation of new cardiomyocytes is regulated, it may be potentially possible to develop pharmaceuticals (藥物) that promote this process to stimulate regeneration after, forexample, a heart attack," Frisen said.That could lead to treatment that helps restore damaged hearts."A lot of people suffer from chronic heart failure," noted co - authorDr. Ratan Bhardwaj, also from the Karolinska Institute. "Chronic heart failure arises from heart cells dying," he said.With this finding, scientists are "opening the doorto potential therapies (療法) to having ourselves heal ourselves." Bhardwaj said. "Maybe one could devise a pharmaceutical agent that would make heart cells make new and more cells to overcome the problem they are facing. "But barriers remain. According to Bhardwaj, scientists do not yet know how to increase heart cell production to a rate that would replace cells faster than they are dying off, especially in older patients with heart failure. In addition, the number of new cells the heart produces was estimated using healthy hearts-whether the rate of cell turnover in diseased hearts is the same remains unknown.Chronic heart failure is attributed to ______.【單選題】

A.the dying heart cells

B.the effect of pharmaceuticals

C.the weight of the patient

D.the life span of a person

正確答案:A

答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)比較明顯。帶著題干信息詞回文章定位,答案依據(jù)是文章第七段最后一句,談到慢性心臟衰竭是由心肌細(xì)胞的死亡引起的,回來看選項(xiàng),A項(xiàng)和原文句意相符,是答案。

6、Happy Marriage, Happy HeartHappily married people have lower blood pressure than unhappily married people orsingles, a Brigham Young University study says.On the other hand, even having a supportive social network did not translate into a blood pressure benefit forsingles orunhappily married people, according to the study."There seems to be some unique health benefits from marriage. It\'s not just being named that benefits health-what\'s really the most protective of health is having a happy marriage," study authorJulianne Holt Lunstad, a psychologist who specializes in relationships and health, said in a prepared statement.The study included 204 married and 99 single adults who wore portable blood - pressure monitors for24 hours. The monitors recorded blood pressure at random intervals and provided a total of about 72 readings."We wanted to capture participants\' blood pressure doing whatever they normally ____ in everyday life. Getting one ortwo readings in a clinic is not really representative of the fluctuations (波動(dòng)) that occur throughout the day," Holt Lunstad said.Overall, happily married people scored four points lower on the blood pressure readings than single adults. The study also found that blood pressure among married people, especially those in happy marriages dropped more during sleep than in single people."Research has shown that people whose blood pressure remains high throughout the night are at much greater risk of heart disease than people whose blood pressure drops," Holt Lunstad said.The study was published in the March 20 issue of the journal Annals (年刊) of Behavioral Medicine.The study also found that unhappily married adults have higher blood pressure than both happily married and single adults.Holt Lunstad noted that married couples can encourage healthy habits in one another, such as eating a healthy diet and having regular doctorvisits. People in happy marriages also have a source of emotional support, she said. 【單選題】

A.take

B.do

C.make

D.want

正確答案:B

答案解析:本題難度不大,考查詞義辨析。文章此處是說“……不管測試者每天都做什么”,很明顯,要用動(dòng)詞do,答案是B。

7、Hurricanes1 Did you know that before 1950, hurricanes had no names? They were simply given numbers. The first names ware simply Alpha, Bravo, Charlie, etc. But in 1953, female names were given because of the unpredictability factorof the storms. In 1979, realizing the sexist nature of such named, the lists were expanded to include both men and women.2 Hurricanes and typhoons are the same things. If they form in the Atlantic, we call these strong storms hurricanes, from the West Indian word hurricane, meaning "big wind. " and if they are pacific storms, they are called typhoons from the Chinese taifun, meaning "great wind. " To be classified as a hurricane, the storm must have maximum winds of at least 75 mph. These storms are big, many hundreds of miles in diameter.3 Hurricanes get their power from water vaporas it gives out its stored-up energy. All water vaporgives out heat as it condenses from a gaseous state to a liquid state over fixed points on the equator. To make a hurricane, you must have extremely wet, warm air, the kind of air that can only be found in tropical regions.4 Scientists have determined that the heat given out in the process of water condensation can be as high as 95 billion kilowatts per hours. In just one day alone, the storm can produce more energy than many industrialized nations need in an entire year! The problem is that we don\'t know how to make such great energy work forus.5 Predicting the path of a hurricane is one of the most difficult tasks forforecasters, it moves at a typical speed of 15 mph. But not always. Some storms may race along at twice this speed, then suddenly stop and remain in the same location in the ocean forseveral days. It can be maddening if you live in a coastal area that may be hit.6 The biggest advance in early detection is continuous watch from weather satellites. With these, we can see the storms form and track them fully, from birth to death. While they can still kill people and destroy property, hurricanes will never surprise any nation again.From the passage we may rightly deduce that energy specialists may be interested in the hurricane\'s ____.【單選題】

A.timely discovery of hurricane

B.convenience

C.sex equality

D.its connection with humans

E.huge power

F.uncertainty

正確答案:E

答案解析:第四段談到,颶風(fēng)在水凝結(jié)的過程中,每小時(shí)能產(chǎn)生950億千瓦的能量關(guān)鍵是我們不知道如何才能利用颶風(fēng)產(chǎn)生的巨大的能量。

8、Youth Emancipation in SpainThe Spanish Government is so worried about the number of young adults still living with their parents that it has decided to help them leave the nest.Around 55 percent of people aged 18 ~ 34 in Spain still sleep in their parents\' home, says the latest report from the country\'s state - run Institute of Youth.To coax (勸誘) young people from their homes, the Institute started a "Youth Emancipation(解放)" programme this month. The programme offers guidance in finding rooms and jobs.Economists blame young people\'s family dependence on the precarious (不穩(wěn)定的) labour market and increasing housing prices. Housing prices have risen 17 percent a year since 2000.Cultural reasons also contribute to the problem, say sociologists (社會(huì)學(xué)家). Family ties in south Europe (Italy, Portugal and Greece) are stronger than those in middle and north Europe, said Spanish sociologist Almudena Moreno Minguez in her report "The Late Emancipation of Spanish Youth: Key forUnderstanding"."In general, young people in Spain firmly believe in the family as the main body around which their private life is organized," said Minguez.In Spain, especially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups of aunts, uncles, cousins, nieces and nephews (外甥/侄子) all living on the same street. They regularly get together forSunday dinner.Parents tolerance is another factor. Spanish parents accept late - night partying and are wary of setting bedtime rules."A child can arrive home at whatever time he wants. If parents complain he\'ll put up a fight and call the father a fascist," said Jose Antonio Gomez Yanez, a sociologist at Carlos Ill University in Madrid.Mothers willingness to do children\'s household chores (家務(wù)) worsens the problem. Dionisio Masso, a 60 - year - old in Madrid, has three children in their 20s, The eldest 28, has a girlfriend and a job. But life with mum is good."His mum does the wash and cooks forhim, in the end, he lives well," Masso said.Young people\'s family dependence can be attributed to all the following factors EXCEPT ______.【單選題】

A.parents\' tolerance

B.housing problems

C.unwillingness to get married

D.cultural traditions

正確答案:C

答案解析:本題難度較大,需要通讀全文,認(rèn)真做出判斷。導(dǎo)致年輕人過分依賴家庭的原因需要文章談到了幾個(gè),如第五段提到了文化原因,第八段談到了父母的容忍是另一個(gè)因素,倒數(shù)第二段談到了母親為孩子做家務(wù)也使這個(gè)問題惡化,只有不愿意結(jié)婚這項(xiàng)個(gè)因素文章沒有提及,所以答案是C。

9、Nurse! I Want My MummyWhen a child is ill in hospital, a parent\'s first reaction is to be with them.Most hospitals now allow parents to sleep overnight with their child, providing a bed orsofa on the ward.But until the 1970s this practice was not only frowned upon (不贊同) — it was actively discouraged. Staff worried that the children would be upsetwhen their parents left, and so there was a blanket (通用的) ban.A concerned nurse, Pamela Hawthorn, disagreed and her study "Nurse, I want my mummy!" published in 1974, changed the face "paediatric (兒科的) nursing.Martin Johnson, a professorof nursing at the University of Salford, said that the work of nurses like Pamela had changed the face of patient care."Pamela\'s study was done against the background of a lively debate in paediatrics and psychology as to the degree women should spend with children in the outside world and the degree to which they should be allowed to visit children in hospital.""The idea was that if mum came to ____a small child in hospital the child would be upsetand inconsolable (無法安慰的) forhours. ""Yet the nurse noticed that if mum did not come at all the child stayed in a relatively stable state but they might be depressed. ""Of course we know now that they had almost given up hope that mum was ever coming back.""To avoid a little bit of pain they said that no one should visit.""But children were alone and depressed, so Hawthorn said parents should be allowed to visit."Dr. Peter Carter, chief executive and general secretary of the Royal College of Nursing, said her work had been seminal (開創(chuàng)性的)."Her research put an end to the days when parents handed their children over to strangers at the doorof the hospital ward.""As a result of her work, parents are now recognized as partners in care and are afforded the opportunity to stay with their children while they are in hospital, which has dramatically improved both parents\' and children\'s experience of care." 【單選題】

A.worry

B.control

C.visit

D.take

正確答案:C

答案解析:本題難度不大,考查詞義辨析,干擾項(xiàng)干擾不大,可以先看選項(xiàng)得到信息提示。文章此處是說“……如果母親到醫(yī)院來探望孩子……”,答案是C。

10、The IcemanOn a September day in 1991, two Germans were climbing the mountains between Austria and Italy. High up on a mountain pass, they found the body of a man lying on the ice. At that height (10,499 feet, or3 ,200 meters) , the ice is usually permanent, but 1991 had been an especially warm year. The mountain ice had melted more than usual and so the body had come to the surface.It was lying face downward. The skeleton (骨架) was in perfect condition, except fora wound in the head, There was still skin on the bones and the remains of some clothes. The hands were still holding the wooden handle of an ax and on the feet there were very simple leather and cloth hoots. Nearby was a pair of gloves made of tree bark (樹皮) and a holder forarrows.Who was this man? How and when had he died? Everybody had a different answer to these questions. Some people thought that it was from this century, perhaps the body of a soldier who died in World War I, since several soldiers had already been found in the area. A Swiss woman believed it might be her father, who had died in those mountains twenty years before and whose body had never been found. The scientists who rushed to look at the body thought it was probably much older, maybe even a thousand years old.With modern dating techniques, the scientists soon learned that the Iceman was about 5,300 years old. Born in about 3300 B. C. , he lived during the Bronze Age in Europe. At first scientists thought he was probably a hunter who had died from an accident in the high mountains. More recent evidence, however, tells a different story, A new kind of X - ray shows an arrowhead still stuck in his shoulder. It left only a tiny hole in his skin, but it caused internal damage and bleeding. He almost certainly died from this wound, and not from the wound on the back of his head. This means that he was probably in some kind of a battle. It may have been part of a larger war, orhe may have been fighting bandits. He may even have been a bandit himself.By studying his clothes and tools, scientists have already learned a great deal from the Iceman about the times he lived in. We may never know the full story of how he died, but he has given us important clues to the history of those distant times.The body of the Iceman was found in the mountains mainly because ______.【單選題】

A.two Germans were climbing the mountains

B.the melted ice made him visible

C.he was lying on the ice

D.he was just on a mountain pass

正確答案:B

答案解析:本題是細(xì)節(jié)題,難度不大,針對(duì)文章第一段出題,比較容易找到答案依據(jù)。文中第一段最后談到,由于1991年特別暖和,山上的冰比原來化的要多,所以尸體就露出來了,回來看選項(xiàng),找信息提示,答案是B。

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻(xiàn)自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權(quán),未作人工編輯處理,也不承擔(dān)相關(guān)法律責(zé)任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權(quán)的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進(jìn)行舉報(bào),并提供相關(guān)證據(jù),工作人員會(huì)在5個(gè)工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實(shí),本站將立刻刪除涉嫌侵權(quán)內(nèi)容。
職稱英語考試百寶箱離考試時(shí)間346天
學(xué)習(xí)資料免費(fèi)領(lǐng)取
免費(fèi)領(lǐng)取全套備考資料
測一測是否符合報(bào)考條件
免費(fèi)測試,不要錯(cuò)過機(jī)會(huì)
提交
互動(dòng)交流

微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問免費(fèi)為您解答,請(qǐng)保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問給您發(fā)送資料,請(qǐng)保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請(qǐng)保持電話暢通!