- 閱讀理解A
題干:Withsomuchfocusonchildrenuseofscreens,itiseasyforparentstoforgetabouttheirownscreenuse.“techisdesignedtoreallysuckyouin,”saysjennypedeskyinherstudyofdiitalplay,“anddigitalproductsaretheretopromotemaximalengagement.itmakesithardtodisengage,andleadstoalotofbleed-overintothefamilyroutine.”P(pán)edeskyhasstudiedtheuseofmobilephoneandtabletsatmealtimesbygivingmother-childpairsafood-testingexercise.Shefoundthatmotherswhouseddevicesduringtheexercisestared20percentfewerverbaland39percentfewerbnonverbalinteractionwiththeirchildren.Duringaseparateobservationshesawthatphonesbecameasourceoftensioninthefamily.Parentswouldbelookingattheiremailswhilethechildrenwouldbemakingexcitedbidsfortheirattention.Infantsarewiredtolookatparentsfacestrytounderstandtheirworld,andifthosefacesareblankandunresponsive-astheyoftenarewhenabsorbedinadevice-itcanbeextremelydisconcertingforthechildren.Padeskycitesthe“stillfaceexperiment”devisedbydevelopmentalpsychologist.Edtronickinthe1970s.init,amotherisaskedtointeractwithherchildinanormalwaybeforeputtingonablankexpressionandnotgivingthemanyvisualsocialfeedback:thechildbecomesincreasinglydistressedasshetriestocapturehermother’sattention.“parentsdon’thavetobeexquisitelypresentatalltimes,butthereneedstobeabalanceandparentsneedtoberesponsiveandsensitivetobeachild’sverbalornonverbalexpressionsofanemotionalneed,”saysradesky.Ontheotherhand,tronickhimselfisconcernedthattheworriesaboutkid’suseofscreensatebornoutofan“oppressiveideologythatdemandsthatparentsshouldalwaysbeinteracting”withtheirchildren:“itisbasedonasomewhatfantasizedverywhite,veryupper-middle-classideologythatsaysifyou’refailingtoexposeyourchildto3000wordsyouareneglectingthem”tronickbelievesthatjustbecauseachildisn’tlearningfromthescreendoesn’tmeanthere’snovalueit-particularylyifgivesparentstimetohaveashower,dohouseworkorsimplyhaveabreakfromtheirchildparents,hesays,cangetalotoutofusingtheirdevicestospeaktoafriendorgetsomeworkoutoftheway.Thiscanmakethemfeelhappier,whichletsthemtobemoreavailabletotheirchildtherestofthetime.
題目: According to Tronick, kid’s use of screens may(). - A 、give their parents some free time
- B 、make their parents more creative
- C 、help them with their homework
- D 、help them become more attentive

掃碼下載億題庫(kù)
精準(zhǔn)題庫(kù)快速提分
參考答案【正確答案:A】
本題目為文中人物觀點(diǎn)的細(xì)節(jié)題。根據(jù)題干中的大寫(xiě)字母Tronick及關(guān)鍵詞kid定位到最后一段的倒數(shù)第三句,破折號(hào)后面解釋了kid’s use of screens的具體目的?!癷t gives parents time to...”與正確選項(xiàng)A完全一致,屬于原文的原詞復(fù)現(xiàn)。干擾項(xiàng)B的creative并未提及;選項(xiàng)C的homework根據(jù)原文的housework進(jìn)行干擾,原文是父母有時(shí)間做家務(wù),而選項(xiàng)是幫助孩子做作業(yè);選項(xiàng)D的attentive并未提及。
您可能感興趣的試題- 1 【閱讀理解A】 According to Paragraph 3, one problem with the policy is that it may().
- A 、result in students' indifference to their report cards
- B 、undermine the authority of state tests
- C 、restrict teachers' power in education
- D 、discourage students from doing homework
- 2 【閱讀理解A】According to Reding, quotas may help women ().
- A 、get top business positions
- B 、see through the glass ceiling
- C 、balance work and family
- D 、anticipate legal results
- 3 【閱讀理解A】According to Paragraph 5,George Osborne may().
- A 、allow greater government debt for housing
- B 、stop local authorities from building homes
- C 、prepare to reduce housing stock debt
- D 、release a lifted GDP growth forecast
- 4 【閱讀理解A】 The oppressive ideology mentioned by Tronick requires parents to().
- A 、protect kids from exposure to wild fantasies
- B 、teach their kids at least 30,000 words a year
- C 、ensure constant interaction with their children
- D 、remain concerned about kid’s use of screens
- 5 【閱讀理解A】 Moritz calls for the use of “a magnifying glass” to().
- A 、raise more funds for fire-prone areas
- B 、avoid the redirection of federal money
- C 、find wildfire-free parts of the landscape
- D 、guarantee safer spending of public funds
- 6 【閱讀理解A】 The influence of socialization process may().
- A 、produce tension
- B 、produce extreme emotion
- C 、reduce the degree of fear or anger
- D 、reduce one's cognitively guided behaviors
- 7 【閱讀理解A】 According to the text, which of the following is NOT a use for a hydrophone?()
- A 、To listen to the sound of undersea fauna
- B 、To search for unknown species of fish and other creatures
- C 、To monitor the passing of surface vessels
- D 、To detect submerged submarines
- 8 【閱讀理解A】It may be inferred that a European-style service_____.
- A 、is tipping-free
- B 、charges little tip
- C 、is the author's initiative
- D 、is offered at Per Se
- 9 【閱讀理解A】The best title for the passage may be_____.
- A 、Stop Shootin’,Start Thinkin’,and Keep Livin’
- B 、Efforts to Fight against Gun Crimes
- C 、A Mission to Revitalize the City
- D 、Violent Murders in Newark
- 10 【閱讀理解A】The best title for the text may be_____.
- A 、Use Humor Effectively
- B 、Various Kinds of Humor
- C 、Add Humor to Speech
- D 、Different Humor Strategies
- Mr.Smith will move into his new house next Monday,( )it will be completely finished.
- 李娜說(shuō),作為一個(gè)科學(xué)家,她知道沒(méi)有一個(gè)科學(xué)家喜歡朦朧詩(shī),而絕大多數(shù)科學(xué)家都擅長(zhǎng)邏輯思維。因此,至少有些喜歡朦朧詩(shī)的人不擅長(zhǎng)邏輯思維。 以下哪項(xiàng)是對(duì)李娜的推理的最恰當(dāng)評(píng)價(jià)()。
- 如果新產(chǎn)品打開(kāi)了銷(xiāo)路,則本企業(yè)今年就能實(shí)現(xiàn)轉(zhuǎn)虧為盈。只有引進(jìn)新的生產(chǎn)線(xiàn)或者對(duì)現(xiàn)有設(shè)備實(shí)行有效的改造,新產(chǎn)品才能打開(kāi)銷(xiāo)路。本企業(yè)今年沒(méi)能實(shí)現(xiàn)轉(zhuǎn)虧為盈。 如果上述斷定是真的,則以下哪項(xiàng)可能是真的()。 Ⅰ.新產(chǎn)品沒(méi)能打開(kāi)銷(xiāo)路; Ⅱ.沒(méi)引進(jìn)新的生產(chǎn)線(xiàn); Ⅲ.對(duì)現(xiàn)有設(shè)備沒(méi)實(shí)行有效的改造。
- Theexample of what Plato thought in the passage shows that().
- 以甲醇為燃料的汽車(chē)釋放污染物,如一氧化碳和碳?xì)浠衔?,比以汽油為燃料的汽?chē)釋放的少得多。而甲醇燃料燃燒釋放的甲醛卻比汽油多。然而,一輛燃燒甲醇的汽車(chē)實(shí)際比與之相當(dāng)?shù)娜紵偷钠?chē)產(chǎn)生更少的大氣甲醛污染。因?yàn)椋篲____。 以下哪項(xiàng)如果正確,能最合乎邏輯地完成上文()。
- 在軍訓(xùn)成果匯報(bào)儀仗隊(duì)的訓(xùn)練營(yíng)地,某軍訓(xùn)連一百多個(gè)大學(xué)生在練習(xí)不同隊(duì)形的轉(zhuǎn)換。如果他們排成五列人數(shù)相等的橫隊(duì),只剩下連長(zhǎng)在隊(duì)伍前面喊口令;如果他們排成七列這樣的橫隊(duì),只有連長(zhǎng)仍然可以在前面領(lǐng)隊(duì);如果他們排成八列,就可以有兩人作為領(lǐng)隊(duì)了。在軍訓(xùn)營(yíng)排練時(shí),營(yíng)長(zhǎng)要求他們排成三列橫隊(duì)。 以下哪項(xiàng)是最可能出現(xiàn)的情況()。
- 某公司辦公室茶水間提供自助式收費(fèi)飲料,職員拿完飲料后,自己把錢(qián)放到特設(shè)的收款箱中,研究者為了判斷職員在無(wú)人監(jiān)督時(shí),其自律水平會(huì)受哪些因素的影響。特地在收款箱上方貼了一張裝飾圖片,每周一換。裝飾圖片有時(shí)是一些花朵,有時(shí)是一雙眼睛。一個(gè)有趣的現(xiàn)象出現(xiàn)了:貼著“眼睛”的那一周,收款箱里的錢(qián)遠(yuǎn)遠(yuǎn)超過(guò)貼其他圖片的情形。 以下哪項(xiàng)如果為真,最能解釋上述實(shí)驗(yàn)現(xiàn)象()。
- What is the attitude of the Department ofEducation towards affirmative action?()
- (17)
億題庫(kù)—讓考試變得更簡(jiǎn)單
已有600萬(wàn)用戶(hù)下載
XA4R4
