
下載億題庫APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

2019年MBA考試《英語》考試共48題,分為英譯漢和寫作和完形填空和閱讀理解A和閱讀理解B。小編為您整理歷年真題10道,附答案解析,供您考前自測提升!
1、(14) 【完形填空】
A.released
B.relayed
C.relieved
D.remained
正確答案:A
答案解析:A. released發(fā)放,發(fā)行;B. relayed 接替;C. relieved緩解;D. remained依然
Federal health officials (14)Tamiflu for children from the national stockpile,(聯(lián)邦政府衛(wèi)生官員從國家儲備中(14) Tamiflu疫苗給兒童使用),根據(jù)邏輯,應(yīng)該是從國家儲備撥出物資發(fā)放,因此答案為A。
2、(15) 【完形填空】
A.placing
B.delivering
C.taking
D.giving
正確答案:C
答案解析:A. placing放置;B. delivering發(fā)放;C. taking接受;D. giving給予
place orders訂購;deliver orders發(fā)貨;take orders接受訂單;give orders下命令。
...began (15) orders from the states for the new swine flu vaccine.(聯(lián)邦衛(wèi)生部開始(15)各州訂購新型豬流感疫苗的訂單),應(yīng)該是州向聯(lián)邦下訂單,聯(lián)邦接受訂單給各州下放流感疫苗,因此答案為C。
3、
In the first paragraph, Damien Hirst's sale was referred to as “a last victory” because().
【閱讀理解A】A.the art market had witnessed a succession of victories
B.the auctioneer finally got the two pieces at the highest bids
C.Beautiful Inside My Head Forever won over all masterpieces
D.it was successfully made just before the world financial crisis
正確答案:D
答案解析:A. 藝術(shù)品市場經(jīng)歷了一系列的成功交易;B. 拍賣商最終以最高價拍得兩件作品;C. Beautiful Inside My Head Forever勝過了所有的作品;D. 這次交易是在世界金融危機(jī)開始前完成的段尾句As the auctioneer called out bids, in New York one of the oldest banks on Wall Street, Lehman Brothers, filed for bankruptcy. (在拍賣商喊出報(bào)價的同時,紐約華爾街最古老的銀行之一——雷曼兄弟公司宣布破產(chǎn)),而雷曼兄弟破產(chǎn)是金融危機(jī)的開端,標(biāo)志著世界經(jīng)濟(jì)開始走向衰退。因此D為正確答案。
4、
Which of the following can best summarize the main idea of this text?().
【閱讀理解A】A.The moral decaying deserves more research by sociologists
B.Marriage break-up stems from sex inequalities
C. Husband and wife have different expectations from their marriage
D.Conversational patterns between man and wife are different
正確答案:D
答案解析:A. 道德的淪喪更值得社會學(xué)家進(jìn)行研究;B. 婚姻失敗源自男女性別上的不平等;C. 夫妻雙方對婚姻有著不同的期待;D. 男性與其妻子的對話模式不一樣
本文沒有提及道德問題,因此排除A。本文認(rèn)為婚姻失敗是夫妻交流失敗引起的,不是性別不平等,因而B選項(xiàng)錯誤。文中只說明妻子期待丈夫在婚姻生活中是善談?wù)?,沒有說明丈夫的期待,C選項(xiàng)排除。文中明確指出男性在公共場合更善談,在家中反而是妻子更多的挑起話題。因而正確答案為D。
5、
In the following part immediately after this text, the author will most probably focus on?()
【閱讀理解A】A.a vivid account of the new book Divorce Talk
B.a detailed description of the stereotypical cartoon
C.other possible reasons for a high divorce rate in the U.S
D.other possible reasons for a high divorce rate in the U.S
正確答案:B
答案解析:A.生動描述Divorce Talk一書;B. 詳細(xì)描述這一老套漫畫;C. 闡述美國離婚率高的其它原因;D. 簡單介紹政治家Andrew Hacker
文章最后一段作者描述了一個能代表這種婚姻危機(jī)的典型漫畫:丈夫在餐桌上讀報(bào)紙,妻子在他背后怒目而視,欲言又止。根據(jù)篇章的連貫性和一致性等語段特征,作者接下來應(yīng)該是繼續(xù)圍繞漫畫特點(diǎn)展開描述,因而答案為B。
6、
According to Dr. Curtis, habits like hand washing with soap().
【閱讀理解A】A.should be further cultivated
B.should be changed gradually
C.are deeply rooted in history
D.are basically private concerns
正確答案:A
答案解析:A. 應(yīng)當(dāng)進(jìn)一步培養(yǎng);B. 應(yīng)當(dāng)逐步改變;C. 在歷史上根深蒂固;D. 基本上屬于個人關(guān)注的問題
文章第二段中:Dr. Curtis指出:There are fundamental public health problems, like dirty hand instead of a soap habit, that remain killers (一些基本的公共衛(wèi)生問題,如不用肥皂洗手仍然威脅人們的生命),并表示W(wǎng)e wanted to learn from private industry how to create new behaviors that happen automatically.(我們要向私有企業(yè)學(xué)習(xí)如何創(chuàng)造新的無意識習(xí)慣),可見他的觀點(diǎn)是用肥皂洗手應(yīng)該成為人們的習(xí)慣,即應(yīng)該進(jìn)一步培養(yǎng)。故正確答案為A。
7、
The author’s attitude toward the influence of advertisement on people’s habits is().
【閱讀理解A】A.indifferent
B.negative
C.positive
D.biased
正確答案:B
答案解析:A. 漠不關(guān)心的; B. 消極的;C.積極的;D.有偏見的
文章末句:As this new science of habit has emerged, controversies have erupted when the tactics have been used to sell questionable beauty creams or unhealthy foods.(隨著這一新的習(xí)慣科學(xué)的產(chǎn)生,關(guān)于這以策略被用于銷售有問題的美容霜或不健康食品的爭議已經(jīng)爆發(fā)。)controversies(爭議),questionable(有問題的),unhealthy(不健康的)等詞表明作者的態(tài)度是消極的。故答案為B。
8、
In discussing the U.S. jury system, the text centers on().
【閱讀理解A】A.its nature and problems
B.its characteristics and tradition
C.its problems and their solutions
D.its tradition and development
正確答案:D
答案解析:A. 本質(zhì)與問題;B. 特點(diǎn)與傳統(tǒng);C. 問題與解決方法;D. 傳統(tǒng)與發(fā)展
主旨題從各段首句進(jìn)行概括:第二段第一句:But as recently as in 1986, jury selection procedures conflicted with these democratic ideals.(然而,1986年,陪審團(tuán)挑選程序仍然和這些民主理念相沖突)第三段第一句:The system also failed to regularly include women on juries until the mid-20th century.(在20世紀(jì)中期之前,女性也仍未被納入陪審團(tuán)成員之中)第四段第一句In 1968, the Congress of the United States passed the Jury Selection and Service Act, ushering in a new era of democratic reforms for the jury.(1968年,美國國會通過Selection and Service Act,開啟陪審團(tuán)民主改革的新紀(jì)元)總體來說,本文是講陪審團(tuán)原來的傳統(tǒng)做法隨著年代的流逝而不斷完善的一個過程。因而答案選D。
9、
You have just come back from the U.S. as a member of a Sino-American cultural exchange program. Write a letter to your American colleague to
1) express your thanks for his/her warm reception;
2) welcome him/her to visit China in due course.
You should write about 100 words on the ANSWER SHEET.
Do not sign your own name at the end of the letter. Use “Zhang Wei” instead.
Do not write your address.
【寫作】答案解析:
參考范文:
Dear Jim:
I have just arrived at my home from the airport. I am writing to express my sincere thanks for your warm reception in the cultural exchange program.Sincerely yours,
Zhang Wei
10、In this section, you are asked to write an essay based on the following chart. In your writing, you should
1) interpret the chart and
2) give your comments.
You should write at least 150 words on the ANSWER SHEET.
【寫作】
答案解析:
參考范文:
As is shown in the chart, mobile phone subscriptions grew rapidly from 2000 to 2008. The number in developed countries had a steady but slight increase while developing countries are the driving force for such a rapid growth, with a dramatic increase from around 0.5 billion to 4 billion.
Two main factors account for such a great contrast. First of all, developing countries have much larger population than developed countries. China and India alone almost account for more than half of the total population in the world. Moreover, China has the most mobile-users right now, which continues increasing. The same trend goes for India and other developing countries. Secondly, developing countries have been enjoying strong economic growth in recent years. As a result, people’s living standards improved. Mobile phone have become a life necessity since more and more people afford it.
As discussed above, such phenomenon is of no surprise. I believe this trend will continue in the forthcoming years.
05:312020-05-15
02:382020-05-15
04:042020-05-15
03:352020-05-15
04:002020-05-15

微信掃碼關(guān)注公眾號
獲取更多考試熱門資料