職稱英語考試
報考指南考試報名準(zhǔn)考證打印成績查詢考試題庫

重置密碼成功

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊成功

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當(dāng)前位置: 首頁職稱英語考試綜合類章節(jié)練習(xí)正文
2020年職稱英語考試《綜合類》章節(jié)練習(xí)題精選
幫考網(wǎng)校2020-02-07 18:23
2020年職稱英語考試《綜合類》章節(jié)練習(xí)題精選

2020年職稱英語考試《綜合類》考試共65題,分為單選題。小編為您整理歷年真題5道練習(xí)題,附答案解析,供您備考練習(xí)。


1、Gun Rights in the US
Immediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn (致哀) the dead. The president and the state governer both hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons.
Strictly speaking, the US is not the only country here gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the ____ countries that seem unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it.
In countries like Britain and Canada, the government adopted strict gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby (院外活動集團(tuán)) and the electoral (選舉) system.
The powerful National Rifle Association, the major supporter of gun rights in the US, is too strong for any party to take on. Most Republicans oppose gun control anyway. Over the years, the Democrats have found that they can either campaign for gun control or win power, not both, they prefer power.
According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm (火器) incidents accounted for nine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many people don't want to give up their arms they keep to protect themselves.
Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said, "If one professor in the Virginia incident had been carrying a legal weapon, they might have been able to stop all this. "In his opinion, the massacre (大屠殺) is an argument for more people to carry weapons, not fewer.
Americans' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government, commented UK's Guardian newspaper.
One Virginia resident, who had a permit to carry a concealed (隱藏的) firearm, told the Guardian that it was every American's responsibility to have a gun.
"Each person," he said, "should not rely solely on the government for protection."
【單選題】

A.some

B.few

C.much

D.little

正確答案:B

答案解析:本題難度較大,干擾項干擾較強(qiáng),考點(diǎn)是few的用法。文章此處是說“美國是少數(shù)幾個不愿意禁止槍支暴力的國家之一”,要選取“少數(shù)”的意思,最佳答案是B。

1、Money or Friendship or Both
1. Friends and money don't mix. It's a dangerous combination since a fight over money is one of the fastest ways to end a friendship. But what if a friend asks you to tend him or her some money? If you don't lend your friend the money, you risk losing the friend. If you do lend your friend the money, you risk losing both the friendship and your money.
2. We have to face facts, so here are some situations you might run across with your buddies (伙伴) and some helpful tips (忠告) on how to deal with them. Thinking about why this person needs to borrow in the first place. If he is always living beyond his means, it is his fault, not yours. Any Sensible person would not put himself in a position of debt so often. So simply say "no" to this friend. Even if your friend really needs that money for emergency use and you are willing to help him, before you dive into your pocket, follow this reality check: Do you have the extra money? Are you sure you don't need it? Are you willing to write off that amount if it's not returned? If your answers are negative, do yourself a favor and say "no".
3. Let's assume you can't stand saying "no" to your friend because you don't want him living off cat food. What do you do? Write down these details on a sheet of paper before opening up your wallet:
Amount of the loan.
Date of the loan.
Time of repayment.
Amount of interest (if any).
Lender's and borrower's signature.
This will at least keep the borrower from forgetting the loan so easily, If your friend's loan is past due, it's important that you ask him-and it's actually not rude. The longer you wait, the more you are brood (憂傷), and the more your resentment builds.
4. You can send him a friendly reminder via E - mail. Tell him something like "I'm going over my bank account and I'm just wondering when we'll be able to settle that money thing." E - mail saves you from an uncomfortable face - to - face confrontation. There is almost no chance of turning a bad reaction into an argument. Unlike a public conversation, an E - mail message will always be private.
5. After asking two or three times, you might have to write it off. That's what happens. If he just doesn't have the money or is unwilling, then what kind of friend is that?
If the loan is past due ____.
【單選題】

A.you can remind your friend of it via E - mail

B.you can lend more money to him or her

C.you must get to know why he or she needs that money

D.if you should lend money to your friend

E.you can call the police to settle the issue

F.there is no need to maintain a friendly relation with him or her

正確答案:A

答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)不難找到。答案依據(jù)在第三段末尾和第四段第一句。讀懂題干意思后,認(rèn)真閱讀第三段和第四段,再回來看選項,A項符合文章句意,是答案。

1、A Country's Standard of Living
The "standard of living" of any country means the average person's share of the goods and services the country produces. A country's standard of living, therefore, depends first on its capacity to produce wealth. "Wealth" in this sense is not money, for we do not live on money but on things that money can buy: "goods such as food and clothing", and "services" such as transport and entertainment.
A country's capacity to produce wealth depends upon many factors most of which have an effect on one another. Wealth depends to a great extent upon a country's natural resources. Some region of the world are well supplied with coal and minerals, and have fertile (肥沃的) soil and a favorable climate, other regions possess none of them.
Next to natural resources comes the ability to turn them to use, China is perhaps as rich as the USA in natural resources, but suffered for many years from civil and external wars, For this and other reasons it was unable to develop her resources. Sound and stable political conditions, and freedom from foreign invasions, enable a country to develop its natural resources peacefully and steadily, to produce more wealth than other country.
A country's standard of living does not only depend upon the wealth that is produced and consumed within its own borders, but also upon what is directly produced through international trade. For example, Britain's wealth in foodstuffs and other agricultural products would be much less if she had to depend only on those grown at home. Trade makes it possible for her surplus (剩余的) manufactured goods to be traded abroad for the agricultural products which would otherwise be lacking. A country's wealth is, therefore, much influenced by its manufacturing capacity, ____ that other countries can be found ready to accept its manufactures.
【單選題】

A.basing

B.realizing

C.supposing

D.providing

正確答案:D

答案解析:本題有一定難度,干擾項干擾較大,有考生誤以為此處考查動詞用法,這是一個陷阱,本題考查是連詞provided的用法,指“假設(shè),在……條件下”,最佳答案是D。

1、Fighting for a Brighter Future for Women
When I was asked what it means to be a woman running for president, I always gave the same answer that I was proud to be running as a woman, but I was running because thought I'd be the best president.
But I am a woman and, like millions of women, I know there are still barriers and biases (偏見) out there, often unconscious, and I want to build an America that respects and embraces the potential of every last one of us.
I ran as a daughter who benefited from opportunities my mother never dreamed of. I ran as a mother who worried about my daughter's future and a mother who wants to leave all children brighter tomorrows.
To build that future I see, we must make sure that women and men understand the struggles of their grandmothers and their mothers, and that women enjoy equal opportunities, equal pay, and equal respect.
Let us resolve and work toward achieving very simple propositions (命題): there are no acceptable limits, and there are no acceptable prejudices in the 21 st century in our country.
You can also be so proud of it, from now on, it will be unremarkable for a woman to win primary state victories, unremarkable to let a woman in a close race to be our nominee (被提名者), unremarkable to think that a woman can be the president of the United States. And this is truly remarkable my friends.
We are disappointed that we couldn't go all of the way, especially the young people who put so much into this campaign. It would break my heart if, in falling short of my goal, I in any way discouraged any of you from pursuing yours.
We always aim high, work hard, and care deeply about what you believe in. And when you stumble (綽倒), keep faith. And, when you're knocked down, get right back up and never listen to anyone who says you can't or shouldn't go on.
As we gather here today in this historic, magnificent building, the 50th woman will leave the Earth and orbit (繞軌道運(yùn)行) overhead. If we can blast 50 women into space, we will someday launch a woman into the White House.
The American people are now ready to accept a woman as their president.【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正確答案:B

答案解析:本題有一定難度,答案依據(jù)不是十分明顯,考生需要細(xì)心發(fā)現(xiàn)。文章第六段多次提到了“unremarkable”這個詞,這個詞很關(guān)鍵,指“不值得注意的”,說明希拉里知道當(dāng)時美國的形勢,即她看出美國人民并沒有接受女性成為國家總統(tǒng)的心理,所以本題錯誤,答案是B。

1、Obviously these people can be relied on in a crisis.【單選題】

A.lived on

B.depended on

C.believed in

D.joined in

正確答案:B

答案解析:顯然這些人在危機(jī)關(guān)頭值得依靠。本題有一定難度,考查的是基本意義,C項的干擾最大,有些考生因受漢語思維影響而選了C,rely on和depend on都有“依靠”意思,是近義詞,常用過去式,C項believe in指“相信”,和答案意義有差異,最佳答案是B。

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻(xiàn)自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權(quán),未作人工編輯處理,也不承擔(dān)相關(guān)法律責(zé)任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權(quán)的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進(jìn)行舉報,并提供相關(guān)證據(jù),工作人員會在5個工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實(shí),本站將立刻刪除涉嫌侵權(quán)內(nèi)容。
職稱英語考試百寶箱離考試時間346天
學(xué)習(xí)資料免費(fèi)領(lǐng)取
免費(fèi)領(lǐng)取全套備考資料
測一測是否符合報考條件
免費(fèi)測試,不要錯過機(jī)會
提交
互動交流

微信掃碼關(guān)注公眾號

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問免費(fèi)為您解答,請保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問給您發(fā)送資料,請保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請保持電話暢通!