職稱英語考試
報考指南考試報名準考證打印成績查詢考試題庫

重置密碼成功

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊成功

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當前位置: 首頁職稱英語考試綜合類章節(jié)練習正文
2020年職稱英語考試《綜合類》章節(jié)練習題精選
幫考網(wǎng)校2020-01-22 12:29
2020年職稱英語考試《綜合類》章節(jié)練習題精選

2020年職稱英語考試《綜合類》考試共65題,分為單選題。小編為您整理閱讀理解分析5道練習題,附答案解析,供您備考練習。


1、Britain's Solo Sailor
Ellen MacArthur started sailing when she was eight, going out on sailing trips with her aunt. She loved it so much that she saved her money for three years to buy her first small sailing boat. When she was 18, she sailed alone around Britain and won the "Young Sailor of the Year" award.
Ellen became famous in 2001. Aged only 24, she was one of the only two women who entered the Vendee Globe round the world solo race, which lasts 100 days. Despite of many problems, she came the second in the race out of 24 competitors and she was given a very warm welcome when she returned.
Ambition and determination have always been a big part of Ellen's personality. When she was younger, she lived in a kind of hut (棚屋) for three years while she was trying to get sponsorship to compete in a transatlantic race. Then she took a one - way ticket to France, bought a tiny seven meter Class Mini yacht (游艇), slept under it while she was repairing it, and then she raced it 4,000 kilometres across the Atlantic in 1997, alone for 33 days.
Ellen has to learn many things, because sailing single - handed means that she has to be her own captain, electrician, sailmaker, engineer, doctor, journalist, cameraman and cooker, She also has to be very fit, and because of the dangers of sleeping for long periods of time she's in the middle of the ocean, she has trained herself to sleep for about 20 minutes at a time.
And she needs courage. Once, in the middle of the ocean, she had to climb the mast (桅桿) of a boat to repair the sails at four o'clock in the morning, with 100 kph winds blowing around her. It took her many hours to make the repairs, Ellen says: "I was exhausted when came down. It's hard to describe how it feels to be up there. It's like trying to hold onto a big pole, which for me is just too big to get my arms around, with someone kicking you all the time and trying to shake you off".
But in her diary, Ellen also describes moments which is worthwhile (值得的) :"A beautiful sunrise started the day, with black clouds slowly lit by the bright yellow sun. I have a very strong feeling of pleasure, being out here on the ocean and having the chance to live this. I just feel lucky to be here."
The word "solo" in the title could be best replaced by ____. 【單選題】

A.single - handed

B.self - made

C.one performer

D.self - starter

正確答案:A

答案解析:本題是詞義題,難度不大,考查的是基本意義,不需要查詢引申意義。此外,文中第四段開頭,because sailing single - handed means ……“Ellen必須學會許多事情,因為單獨航行意味著……”A復制了文章原話,是答案。

2、The State of Marriage Today
Is there something seriously wrong with marriage today? During the past 50 years, the rate of divorce in the United States has exploded: almost 50% of marriages end in divorce now, and the evidence suggests it is going to get worse. If this trend continues, it will lead to the breakup of the family, according to a spokesperson for the National Family Association. Some futurists predict that in 100 years, the average American will marry at least four times, and extramarital (婚外的) affairs will be even more common than now.
But what are the reasons for this, and is the picture really so gloomy (明暗的)? The answer to the first question is really quite simple: marriage is no longer the necessity it once was. The institution of marriage has been based for years partly on economic need. Women used to be economically dependent on their husbands-as they usually didn't have jobs outside the home. But with the rising number of women in well-paying jobs, this is no longer the case, So they don't feel that they need to stay in a failing marriage.
In answer to the second question, the outlook may not be as pessimistic (悲觀的) as it seems. While the rate of divorce has risen, the rate of couples marrying has never actually fallen very much, so marriage is still quite popular. In addition to this, many couples now simply live together and don't bother to marry. These couples are effectively married, but they do not appear in either the marriage or divorce statistics. In fact, more than 50% of first marriages survive.
So is marriage really an outdated institution? The fact that most people still get married indicates that it isn't. And it is also true that married couples have a healthier life than single people: they suffer less from stress and its consequences, such as heart problems, and married men generally consider themselves more contented than their single counterparts. Perhaps the key is to find out what makes a successful marriage and apply it to all of our relationships!
Which of the following is true about the marriage in the United States today? ____【單選題】

A.Divorce leads to the breakup of the family.

B.More than half of the married couples get divorced.

C.American people marry more than four times.

D.More and more people are getting divorced.

正確答案:D

答案解析:本題有一定難度,干擾項干擾較大,B的干擾最大,但是原文提到的是almost 50% of marriages end in divorce now,所以B項里,more than half,夸大了原意,所以正確答案應(yīng)該是D。

3、Britain's Solo Sailor
Ellen MacArthur started sailing when she was eight, going out on sailing trips with her aunt. She loved it so much that she saved her money for three years to buy her first small sailing boat. When she was 18, she sailed alone around Britain and won the "Young Sailor of the Year" award.
Ellen became famous in 2001. Aged only 24, she was one of the only two women who entered the Vendee Globe round the world solo race, which lasts 100 days. Despite of many problems, she came the second in the race out of 24 competitors and she was given a very warm welcome when she returned.
Ambition and determination have always been a big part of Ellen's personality. When she was younger, she lived in a kind of hut (棚屋) for three years while she was trying to get sponsorship to compete in a transatlantic race. Then she took a one - way ticket to France, bought a tiny seven meter Class Mini yacht (游艇), slept under it while she was repairing it, and then she raced it 4,000 kilometres across the Atlantic in 1997, alone for 33 days.
Ellen has to learn many things, because sailing single - handed means that she has to be her own captain, electrician, sailmaker, engineer, doctor, journalist, cameraman and cooker, She also has to be very fit, and because of the dangers of sleeping for long periods of time she's in the middle of the ocean, she has trained herself to sleep for about 20 minutes at a time.
And she needs courage. Once, in the middle of the ocean, she had to climb the mast (桅桿) of a boat to repair the sails at four o'clock in the morning, with 100 kph winds blowing around her. It took her many hours to make the repairs, Ellen says: "I was exhausted when came down. It's hard to describe how it feels to be up there. It's like trying to hold onto a big pole, which for me is just too big to get my arms around, with someone kicking you all the time and trying to shake you off".
But in her diary, Ellen also describes moments which is worthwhile (值得的) :"A beautiful sunrise started the day, with black clouds slowly lit by the bright yellow sun. I have a very strong feeling of pleasure, being out here on the ocean and having the chance to live this. I just feel lucky to be here."
According to paragraph 4, which of the following statements is NOT true? ____ 【單選題】

A.She has to learn to repair sails.

B.She has to be her own teacher.

C.She has to be very fit.

D.She has trained herself to sleep for about 20 minutes at a time.

正確答案:B

答案解析:本題是判斷題,有一定難度,選項的干擾較大,需要確定好文章里sailmaker的意思,需要緊扣文章原意。選項里A,B干擾較大,因為,C,D很明顯是文章里明確提到的,可以排除。第四段談到,“Ellen必須學會許多事情,因為單獨航行意味著她必須是自己的船長、電工、修帆工……”Sailmaker是指“修船工”,所以A的意思和原文是一致的,可以排除。Captain,船長,不是教師,所以B是錯誤的,答案是B。

4、Sharing Silence
Deaf teenagers Orlando Chavez and German Resendiz have become friends since kindergarten (幼兒園). Together the two boys, who go to Escondido High School in California, have had the difficult job of learning in schools where the majority of the students can speak and hear.
Orlando lost his hearing at the age of one. German was borned deaf, and his parents moved from Mexico to find a school where he could learn sign language. He met Orlando on their first day of kindergarten.
"We were in a special class with about 25 other deaf kids," German remembers. "Before then, I didn't know I was deaf and I was different."
"Being young and deaf in regular classes was very hard," signs Orlando. "The other kids didn't understand us and we didn't understand them. But we've all grown up together, and today, I'm popular because I'm deaf. Kids try hard to communicate with me."
Some things are very difficult for the two boys. "We can't talk on the phone. so if we need help, we can't call an emergency service," German signs. "And we can't order food in a drive - thru."
Despite their difficulties, the two boys have found work putting food in bags at a local supermarket. They got their jobs through a "workability" program designed for teenagers from local schools with different types of learning disabilities.
German has worked in the supermarket since August, and Orlando started in November.
"The other people who work here have been very nice to us," Orlando signs. "They even sign sometimes. At first, we were nervous, but we've learned a lot and we're getting better.
The opportunity to earn money has been exciting, both boys said. After high school, they hope to attend the National Technical Institute for the deaf in New York.
The word emergency in paragraph 5 is closest in meaning to ____.【單選題】

A.food

B.alarm

C.crisis

D.quick

正確答案:C

答案解析:本題難度不大,干擾項干擾不強,考生會很快確定答案。emergency指“緊急”和crisis“危機,緊急關(guān)頭”是近義詞。B項alarm指“警戒”,最佳答案是C。

5、How to Be a Successful Businessperson
Have you ever wondered why some people are successful in business and others are not? Here's a story about one successful businessperson. He started out washing dishes and today he owns 168 restaurants.
Zubair Kazi was born in Bhatkal, a small town in southwest India. His dream was to be an airplane pilot, and when he was 16 years old, he learned to fly a small plane.
At the age of 23 and with just a little money in his pocket, Mr. Kazi moved to the United States. He hoped to get a job in the airplane industry in California. Instead, he ended up working for a company that rented cars.
While Mr. Kazi was working at the car rental (租賃的) company, he frequently ate at a nearby KFC restaurant. To save money on food, he decided to get a job with KFC. For two months, he worked as a cook's assistant. His job was to clean the kitchen and help the cook. "I didn't like it," Mr. Kazi says, "but I always did the best I could."
One day, Mr. Kazi's two co-workers failed to come to work. That day, Mr. Kazi did the work of all three people in the kitchen. This really impressed the owners of the restaurant.
A few months later, the owners needed a manager for a new restaurant. They gave the job to Mr. Kazi. He worked hard as the manager and soon the restaurant was making a profit.
A few years later, Mr. Kazi heard about a restaurant that was losing money. The restaurant was dirty inside and the food was terrible. Mr. Kazi borrowed money from a bank and bought the restaurant. For the first six months, Mr. Kazi worked in the restaurant from 8 a. m. to 10 p.m. , seven days a week. He and his wife cleaned up the restaurant, remodeled the front of the building, and improved the cooking. They also tried hard to please the customers. If someone had to wait more than ten minutes for their food, Mrs. Kazi gave them a free soda. Before long the restaurant was making a profit.
A year later, Mr. Kazi sold his restaurant for a profit. With the money he earned, he bought three more restaurants that were losing money. Again, he cleaned them up, improved the food, and retrained the employees. Before long these restaurants were making a profit, too.
Today Mr. Kazi owns 168 restaurants, but he isn't planning to stop there. He's looking for more poorly managed restaurants to buy. "I love it when I go to buy a restaurant and find it's a mess," Mr. Kazi says. "The only way it can go is up. "
Mr. Kazi decided to work with KFC to________.
【單選題】

A.learn how to cook

B.save money for a car

C.save money on food

D.learn how to run a restaurant

正確答案:C

答案解析:細節(jié)考查題。題干問Zubair Kazi決定去KFC工作的原因。參見原文第四段第二句:To save money on food,he decided to get a job with KFC.由此可知他去KFC工作是為了節(jié)省在食物方面的開銷,故正確答案為C。

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權(quán),未作人工編輯處理,也不承擔相關(guān)法律責任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權(quán)的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進行舉報,并提供相關(guān)證據(jù),工作人員會在5個工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實,本站將立刻刪除涉嫌侵權(quán)內(nèi)容。
職稱英語考試百寶箱離考試時間347天
學習資料免費領(lǐng)取
免費領(lǐng)取全套備考資料
測一測是否符合報考條件
免費測試,不要錯過機會
提交
互動交流

微信掃碼關(guān)注公眾號

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問免費為您解答,請保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問給您發(fā)送資料,請保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請保持電話暢通!