
下載億題庫APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失
2022年職稱英語考試《衛(wèi)生類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計算題和簡答題和不定項。小編每天為您準備了5道每日一練題目(附答案解析),一步一步陪你備考,每一次練習(xí)的成功,都會淋漓盡致的反映在分數(shù)上。一起加油前行。
1、Importance of Children\'s Oral HealthFebruary is National Children\'s Dental(牙齒的) Health Month, but in children good oral(口部的) care is critical every day. The first comprehensive study on the nation\'s oral health, released recently by the Office of the U. S. Surgeon General, calls dental and oral diseases a "silent epidemic (流行病)", even in children. The report states that more than 51 million school hours are lost each year to dental - related illness. In fact, a recent study pointed to dental care as the most common unmet health need among American children.To help counter this, the American Academy of Periodontology (牙周病學(xué)) (AAP) is launching an effort to educate children and parents about the prevention of dental diseases in children."This is important because oral problems can impact self - esteem forchildren and lead to problems of eating, speaking and attending to learning," said Michael McGuire, president of the AAP.Common dental problems seen in children are cavities (齲洞) and gingivitis (齦炎), which are found in the majority of U. S. children. "When these problems are not caught early and treated, they can develop into more severe problems and cause unnecessary suffering," said McGuire. "However, much of the time, oral problems are avoidable problems."In the Rio Grande Valley in Texas, agroupof more than 120 dentists(牙醫(yī)) volunteers to deliver dental care to thousands of low - income children each year with its Mobile Dental Unit that travels from school to school."According to the Surgeon General\'s Report, about 37 percent of children have not had a dental visit before starting school," said McGuire. When children don\'t see dentists, they miss the opportunity to have problems caught early before they develop into larger, more expensive problems to treat, and parents miss the opportunity to learn how to promote good oral habits in their children.Dental and oral diseases are common in both adults and children.【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
正確答案:A
答案解析:本題有一定難度,需要吃透原文句意,帶者題干信息詞回文章定位,主要答案依據(jù)在文章第一段第二句后半部分:…calls dental and oral diseases a“silent epidemic”,even in children談到牙齒和口腔疾病是流行病,甚至兒童也不能幸免,換句話說,牙齒和口腔疾病在成人和兒童之間都常見,所以本題正確,答案是A。
2、Reduce PackagingPressure increased recently on British supermarkets and retailers to reduce packaging as part of an anti - waste campaign. The campaign was initiated by The Independent newspaper. Britain generates 4.6 million tons of household waste every year by packaging.Dozens of people have expressed anger at the excess of plastic wrapping. Campaigners have called on Britain to learn from other European countries, In Belgium, when you buy something in a plastic orglass container, you make a deposit. When returned bottles are put in a vending machine 自動售貨機, the deposit is refunded. Environmentalists warn that Britain lags behind in this.There were reports of growing unease among consumers over the amount of packaging they have to deal with. Trade standards officers also object to excessive packaging. ____In response to a campaign by Britain\'s The Independent newspaper, leading supermarkets have pointed to various initiatives to win the public confidence. tons of cardboard a year by switching to reusable plastic crates 裝貨箱 fortransporting its fresh produce.But campaigners said retailers and the government could learn much from anti - waste practices on the Continent. In Sweden, non - recyclable batteries have been taxed since 1991 to encourage a switch to alternatives. This has resulted in a 74 percent reduction in sales. In Germany, plastic bags are unheard of in supermarkets and deposits are paid forreusable plastic and glass beverage bottles.【單選題】
A.If a product is over packaged, don\'t buy it.
B.In Belgium, when you buy something in a plastic orglass container, you make a deposit.
C.This is because too much padding can give buyers a false impression of what they are buying.
D.This has resulted in a 74 percent reduction in sales.
E.Tesco said it was saving 112,000 tons of cardboard a year by switching to reusable plastic crates (裝貨箱) fortransporting its fresh produce.
F.The campaign was initiated by The Independent newspaper.
正確答案:C
答案解析:本題有一定難度。要認真閱讀文章,理解好句意,判斷出敘述邏輯,可使用排除法和代入法。本題的上句談到了貿(mào)易標準部門的官員反對過度的包裝,由此可以推斷此處應(yīng)該進行解釋,回來看選項,可以發(fā)現(xiàn)C項合適,把C項代入文中,符合上下文邏輯,是答案。
3、 More Than 8 Hours Sleep Too Much of a Good Thing 1 Although the dangers of too little sleep are widely known, new research suggests that people who sleep too much may also suffer the consequences. 2 Investigators at the University of California in San Diego found that people who clock up 9 or10 hours each weeknight appear to have more trouble falling and staying asleep, as well as a number of other sleep problems, than people who sleep 8 hours a night. People who slept only 7 hours each night also said they had more trouble falling asleep arid feeling refreshed after a night\'s sleep than 8-hour sleepers. 3 These findings, which Dr. Daniel Kripke reported in the journal Psychosomatic Medicine, demonstrate that people who want to get a good night\'s rest may not need to setaside more than 8 hours a night. He added that "it might be a good idea" forpeople who sleep more than 8 hours each night to consider reducing the amount of time they spend in bed, but cautioned that more research is needed to confirm this. 4 Previous studies have shown the potential dangers of chronic shortages of sleep, forinstance, one report demonstrated that people who habitually sleep less than 7 hours each night have a higher risk of dying within a fixed period than people who sleep more. 5 Forthe current report, Kripke reviewed the responses of 1,004 adults to sleep questionnaires, in which participants indicated how much they slept during the week and whether they experienced any sleep problems. Sleep problems included waking in the middle of the night, arising early in the morning and being unable to fall hack to sleep, and having fatigue interfere with day-to-day functioning. 6 Kripke found that people who slept between 9 and 10 hours each night were more likely to report experiencing each sleep problem than people who slept 8 hours. In an interview, Kripke noted that long sleepers may struggle to get rest at night simply because they spend too much time in bed. As evidence, he added that one way to help insomnia is to spend less time in bad. "It stands to reason that if a person spends too long a time in bed, then they\'ll spend a higher percentage of time awake," he said. One of the sleep problems is walking in the middle of the night, unable to____.【單選題】
A.fall asleep again
B. become more energetic the following day
C.sleep less than 9 hours
D.confirm those serious consequences
E.suffer sleep problems
F.sleep more than 10 hours
正確答案:A
答案解析:本題答案的依據(jù)是第五段第二句:Sleep problems included waking in the middle of the night, arising early in the morning and being unable to fall back to sleep.
4、College Night Owls Have Lower GradesCollege students who are morning people tend to get better grades than those who are night owls(晚睡的人), according to University of North Texas researchers.They had 824 undergraduate(大學(xué)本科生的) students complete a health survey that in cluded questions about sleep habits and daytime functioning, and found that students who are morning people had higher grade point averages(GPAs) than those who are night people."The finding that college students who are evening types have lower GPAs is a very important finding, sure to make its way into undergraduate psychology texts in the near future, along with the research showing that memory is improved by sleep," study co - authorDaniet J. Taylorsaid in a prepared statement."Further, these results suggest that it might be possible to improve academic performance by using chronotherapy (時間療法) to help students retrain their biological clock to become more morning types," Taylorsaid.The research was expected to be presented Monday at SLEEP, the annual meeting of the Associated Professional (專業(yè)的) Sleep Societies, in Baltimore.In other findings expected to be heard at the meeting, University of Colorado researchers found a significant association between insomnia (失眠) and a decline in college students\' academic performance.The study included 64 psychology, nursing and medical students, average age 27. 4 years, who were divided into two groups—low GPAs and high GPAs.Among those with low GPAs,69.7 percent had trouble falling asleep,53.1 percent experienced leg kicks ortwitches (痙攣) at night, 65.6 percent reported waking at night and having trouble falling back to sleep, and 72.7 percent had difficulty concentrating during the day."In college students, the complaint of difficulty concentrating during the day continues to have a considerable impact on their ability to succeed in the classroom," study authorDr. James F. Pagel said in a prepared statement. "This study showed that disordered sleep has significant harmful effects on a student\'s academic performance, including GPAs."The passage indicates that chronotherapy can be used to help people to ______. 【單選題】
A.forget their troubles
B.improve their image
C.better their social relationships
D.readjust their biological clock
正確答案:D
答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)比較明顯,答案依據(jù)是文章第四段,談到通過時間療法可以幫助學(xué)生重新調(diào)整生物鐘,變成早起型,回來看選項,D項和原文句意相符,是答案。
5、Nurse ! I Want My MummyWhen a child is ill in hospital, a parent\'s first reaction is to be with them.Most hospitals now allow parents to sleep overnight with their child, providing a bed orso far on the ward.But until the 1970s this practice was not only frowned upon, it was actively discouraged. Staff worried that the children were ____ when their parents left, and so there was a blanket ban.A concerned nurse, Pamela Hawthorn, disagreed and her study "Nurse! I want my mummy" published in 1974 , changed the face of paediatric nursing.Martin Johnson, a professorof nursing at the University of Salford, said that the work of nurses like Pamela had changed the face of patient care."Pamela\'s study was done against the background of a lively debate in paediatrics and psychology as to the degree women should spend with children in the outside world and the degree to which they should be allowed to visit children in hospital. ""The idea was that if mum came to visit a small child in hospital the child would be upsetand inconsolable forhours. ""Yet the nurse noticed that if mum did not come at all the child stayed in a relatively stable state but they might be depressed. ""Of course we know now that they had almost given up hope that mum was eve coming back. ""To avoid a little bit of pain they said that no one should visit. ""But children were alone and depressed so Hawthorn said parents should be allowed to visit. ""Dr Peter Carter, chief executive and general secretary of the Royal College of Nursing, said her work had been seminal. ""Her research put an end to the days when parents handed their children over to strangers at the doorof the hospital ward. ""As a result of her work, parents and careers are now recognized as partners and are afforded the opportunity to stay with their children whilst they are in hospital, which has dramatically improved both parents\' and children\'s experience of care. "【單選題】
A.hungry
B.upset
C.surprised
D.happy
正確答案:B
答案解析:醫(yī)院擔(dān)心父母一離開,孩子會十分不安(upset),所以干脆不讓父母和孩子見面。
79為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場?:為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場?考點將拒絕考生入場,并不予改期考試或退還考費:1. 抵達考點與網(wǎng)上報名所選考點不一致;2. 未攜帶準考證或規(guī)定的有效身份證件;3. 所攜身份證件的有效性未通過核驗;4. 身份證件類型和號碼與所持準考證顯示信息不符;5. 身份證件相片與本人明顯不符;6. 未按準考證規(guī)定時間到達考場;7. 不服從監(jiān)考人員的管理,擾亂考場秩序。
21需要具備怎樣的基礎(chǔ)才能備考商務(wù)英語BEC中級?:商務(wù)英語中級需要有大學(xué)英語四級到六級的水平。
30學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級需要具備怎樣的基礎(chǔ)?:學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級需要具備怎樣的基礎(chǔ)?根據(jù)BEC考試大綱的要求,學(xué)習(xí)BEC初級需要有公共英語四級的水平。
02:032022-04-08
02:402022-04-08
01:252022-04-08
04:242022-04-08
02:332022-04-08

微信掃碼關(guān)注公眾號
獲取更多考試熱門資料