職稱英語考試
報(bào)考指南考試報(bào)名準(zhǔn)考證打印成績查詢考試題庫

重置密碼成功

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊成功

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當(dāng)前位置: 首頁職稱英語考試衛(wèi)生類每日一練正文
2022年職稱英語考試《衛(wèi)生類》每日一練0106
幫考網(wǎng)校2022-01-06 10:44

2022年職稱英語考試《衛(wèi)生類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計(jì)算題和簡答題和不定項(xiàng)。小編每天為您準(zhǔn)備了5道每日一練題目(附答案解析),一步一步陪你備考,每一次練習(xí)的成功,都會(huì)淋漓盡致的反映在分?jǐn)?shù)上。一起加油前行。


1、We\'ve?been?through?some?rough?times?together.【單選題】

A.short

B.difficult

C.long

D.happy

正確答案:B

答案解析:題干大意:我們一起渡過了一些困境。句中rough意為“粗糙的、艱苦的”。rough?time意為“困難時(shí)刻”,和四個(gè)選項(xiàng)中的difficult?time意思一樣。short意為“短的”;long意為“長的”;happy意為“幸福的”,與rough意義相反。

2、The IcemanOn a September day in 1991, two Germans were climbing the mountains between Austria and Italy. High up on a mountain pass, they found the body of a man lying on the ice. At that height (10,499 feet, or3 ,200 meters) , the ice is usually permanent, but 1991 had been an especially warm year. The mountain ice had melted more than usual and so the body had come to the surface.It was lying face downward. The skeleton (骨架) was in perfect condition, except fora wound in the head, There was still skin on the bones and the remains of some clothes. The hands were still holding the wooden handle of an ax and on the feet there were very simple leather and cloth hoots. Nearby was a pair of gloves made of tree bark (樹皮) and a holder forarrows.Who was this man? How and when had he died? Everybody had a different answer to these questions. Some people thought that it was from this century, perhaps the body of a soldier who died in World War I, since several soldiers had already been found in the area. A Swiss woman believed it might be her father, who had died in those mountains twenty years before and whose body had never been found. The scientists who rushed to look at the body thought it was probably much older, maybe even a thousand years old.With modern dating techniques, the scientists soon learned that the Iceman was about 5,300 years old. Born in about 3300 B. C. , he lived during the Bronze Age in Europe. At first scientists thought he was probably a hunter who had died from an accident in the high mountains. More recent evidence, however, tells a different story, A new kind of X - ray shows an arrowhead still stuck in his shoulder. It left only a tiny hole in his skin, but it caused internal damage and bleeding. He almost certainly died from this wound, and not from the wound on the back of his head. This means that he was probably in some kind of a battle. It may have been part of a larger war, orhe may have been fighting bandits. He may even have been a bandit himself.By studying his clothes and tools, scientists have already learned a great deal from the Iceman about the times he lived in. We may never know the full story of how he died, but he has given us important clues to the history of those distant times.The word "bandits" in paragraph 4 could be best replaced by ______. 【單選題】

A.soldiers

B.hunters

C.shooters

D.robbers

正確答案:D

答案解析:本題是詞義題,比較容易。文章第四段談到冰人當(dāng)時(shí)與強(qiáng)盜交戰(zhàn),可以推測他本人有可能是強(qiáng)盜,另外也可以迅速查詞典確定含義,答案是D。

3、Parkinson\'s Disease1. Parkinson\'s disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine(多巴胺). Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson\'s, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.2. No one knows forsure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look forthe answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson\'s disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.3. Tremor(顫抖) may be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. Tremoroften starts in just one arm orleg oronly on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm orleg. It may get better when you move the limb oryou are asleep. In time, Parkinson\'s affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing orconstipation(便秘) . In the later stages of the disease, a person with Parkinson\'s may have a fixed orblank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills.4. At this time, there is no cure forParkinson\'s disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You may not even need treatment if your symptoms are not obvious. Your doctormay wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctorwill adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.A lot of research is being done to find out ______.【單選題】

A.if there isn’t enough dopamine in your body

B.what affects muscles all through your body

C.which cannot be cured yet

D.if you have a fixed orblank expression

E.which may be the first symptom you notice

F.what causes Parkinson\'s disease

正確答案:F

答案解析:本題難度不大,帶著題干信息詞回文章定位,答案依據(jù)是文章第二段的第二句和第三句,談到科學(xué)家們正在為找到答案而進(jìn)行大量的研究,研究各種可能病因,回來看選項(xiàng),F(xiàn)項(xiàng)和原文句意相符,是答案。

4、Nurse ! I Want My MummyWhen a child is ill in hospital, a parent\'s first reaction is to be with them.Most hospitals now allow parents to sleep overnight with their child, providing a bed orso far on the ward.But until the 1970s this practice was not only frowned upon, it was actively discouraged. Staff worried that the children were upsetwhen their parents left, and so there was a blanket ban.A concerned nurse, Pamela Hawthorn, disagreed and her study "Nurse! I want my mummy" published in 1974 , changed the face of paediatric nursing.Martin Johnson, a professorof nursing at the University of Salford, said that the work of nurses like Pamela had changed the face of patient care."Pamela\'s study was done against the background of a lively debate in paediatrics and psychology as to the degree women should spend with children in the outside world and the degree to which they should be allowed to visit children in hospital. ""The idea was that if mum came to ____ a small child in hospital the child would be upsetand inconsolable forhours. ""Yet the nurse noticed that if mum did not come at all the child stayed in a relatively stable state but they might be depressed. ""Of course we know now that they had almost given up hope that mum was eve coming back. ""To avoid a little bit of pain they said that no one should visit. ""But children were alone and depressed so Hawthorn said parents should be allowed to visit. ""Dr Peter Carter, chief executive and general secretary of the Royal College of Nursing, said her work had been seminal. ""Her research put an end to the days when parents handed their children over to strangers at the doorof the hospital ward. ""As a result of her work, parents and careers are now recognized as partners and are afforded the opportunity to stay with their children whilst they are in hospital, which has dramatically improved both parents\' and children\'s experience of care. "【單選題】

A.worry

B.control

C.visit

D.take

正確答案:C

答案解析:前面已經(jīng)提到去醫(yī)院探望(visit)孩子。

5、Her novel depicts a futuristic America.【單選題】

A.writes

B.sketches

C.describes

D.indicates

正確答案:C

答案解析:depict和describe意思相同:描繪、描寫;write:寫;sketch:素描、簡述;indicate:指出、表明。

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻(xiàn)自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權(quán),未作人工編輯處理,也不承擔(dān)相關(guān)法律責(zé)任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權(quán)的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進(jìn)行舉報(bào),并提供相關(guān)證據(jù),工作人員會(huì)在5個(gè)工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實(shí),本站將立刻刪除涉嫌侵權(quán)內(nèi)容。
職稱英語考試百寶箱離考試時(shí)間346天
學(xué)習(xí)資料免費(fèi)領(lǐng)取
免費(fèi)領(lǐng)取全套備考資料
測一測是否符合報(bào)考條件
免費(fèi)測試,不要錯(cuò)過機(jī)會(huì)
提交
互動(dòng)交流

微信掃碼關(guān)注公眾號

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問免費(fèi)為您解答,請保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問給您發(fā)送資料,請保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請保持電話暢通!