
下載億題庫APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失
2022年職稱英語考試《理工類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計算題和簡答題和不定項。小編為您整理精選模擬習(xí)題10道,附答案解析,供您考前自測提升!
1、Science Fiction1 Amongst the most popular books being written today are those that are usually classified asscience fiction. Hundreds of titles are published every year and are read by all kinds of people. Furthermore, some of the most successful films of recent years have been based on science fiction stories. 2 It is often thought that science fiction is a fairly new development in literature, but its ancestors can be found in books written hundreds of years ago. These books were often concerned with the presentation of some forms of ideal society, a theme that is still often found in modern stories. 3 Most of the classics of science fiction, however, have been written within the last hundred years. Books by writers such as Jules Verve and H. G Wells, to mention just two well known authors, have been translated into many languages. 4 Modern science fiction writers don\'t write about men from Mars orspace adventure stories. They are more interested in predicting the results of technical developments on society and the human mind; orin imagining future worlds that are a reflection of the world that we live in now. Because of this their writing has obvious political undertones (涵義). 5 In an age where science fact frequently overtakes (超過) science fiction, the writers may find it difficult to keep ahead of scientific advances. Those who are sufficiently clear-sighted to see the way we are going, however, may provide a valuable lesson on how to deal with the problems which society will inevitably face as it tries to master its new technology. Some form of ideal society is____. 【單選題】
A.concerned with the problems that we will have to solve in the future
B.reading books of science fiction
C.political implication
D.a recurrent theme
E.read worldwide
F.translated into many languages
正確答案:D
答案解析:本題答案的依據(jù)是在第2段最后一句,句中的theme指該句的前半部分,而atheme that is still often found in modern stories這句話換一種說法就成了a recurrent theme(一個反復(fù)出現(xiàn)的主題),故選D。
2、Easy ListeningStudents should be jealous. Not only do babies get to doze their days away, but they\'ve also mastered the fine art of learning in their sleep. By the time babies are one year old, they can recognize a lot of sounds and even simple words. Marie Cheour at the University of Turku in Finland suspected that they might progress this fast because they learn language while they sleep as well as when they are awake. To test the theory, Cheour and their colleagues studied 45 newborn babies in the first days of their lives. They exposed all the infants to an hour of Finnish vowel sounds one that sounds like "oo"; another like "ee" and the third boundary vowel peculiar to Finnish and similar languages that sounds like something in between. EEG (腦電圖) recording of the infants brains before and after the session showed that the newborns could not distinguish the sounds. Fifteen of the babies then went back with their mothers, where the rest were split into two sleep-study groups. Onegroupwas exposed throughout their night-time sleeping hours to the same three vowels, while the others listened to the other, easier-to-distinguish vowel sounds. When tested in the morning, and again in the evening, the babies who\'d heard the tricky boundary vowels all night showed brainwave activity indicating that they could now recognize this sound. They could identify the sound even when its pitch was changed, while none of the other babies could pick up the boundary vowel at all. Cheour doesn\'t know how babies accomplish this nighttime learning, but she suspects that the special ability might indicate that unlike adults, babies don\'t "turn off" their cerebral cortex (大腦皮層) while they sleep: The skill probably fades in the course of the first years of life, she adds so forget the idea that you can pick up the tricky French vowels as an adult just by slipping a language tape under your pillow. But while it may not help grown-ups, Cheour is hoping to use the sleeping hours to give remedial help to babies who are genetically at risk of language disorders. The three vowels mentioned in this article are all Finnish sounds. 【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Notmentioned
正確答案:B
答案解析:注意第3段有這樣一個短語:something in between,介于前兩個元音之間的音。因此,3個元音均是這個邊緣上的音,并不是芬蘭語種的音。
3、There is always excitement at the Olympic Games when an athlete breaks a previous performance. 【單選題】
A.beats
B.matches
C.maintains
D.announces
正確答案:A
答案解析:break:打破紀錄,和beat(打、勝過)意思相近;match:比得上、與……相配等;maintain:保持;announce:宣布、發(fā)布。
4、Cell Phones1. Believe it ornot, cell phones have been around forover a quarter of a century. The first commercial cell phone system was developed by the Japanese in 1979, but cell phones have changed a lot since that time. The early cell phones were big and heavy but they have developed into small and light palm sized models. There are huge developments in their functions, too. We have had call forwarding, text messaging, answering services and hands - free use foryears, but now there are new facilities, such as instant access to the Internet and receiving and sending photos.2. Cell phones have become very common in our lives. Recent statistics suggest one in three people on the planet now have cell phone, and most of them say they couldn\'t live without one, Cell phones are used in every area of our lives and have become a necessary tool, used foressential arrangements, social contact and business. It easier to call forhelp on the highway. It possible to keep in touch with people "on the move" when people are traveling.3. Cell phones have made communication easier and have reduced the need forfamily arguments f We can use cell phones to let our family know we\'ll be late orif there\'s a sudden change of plan oran emergency. Cell phones have eased the worries of millions of parents when their teenagers are out late. They can now contact their children at any time.4. This does not mean that cell phones are all good news. Cell phones have brought with them a number of new headaches fortheir owners. It costs a lot to replace stolen phones, It is becoming a frequent occurrence, and have you ever seen such a huge phone bills? More serious, however, Cell phones bring the potential health problem. There are fears that radiation from the phones may cause brain tumor腫瘤). This may be a time bomb waiting to happen to younger people who have grown up with cell phones. They simply can\'t live without cell phones!Paragraph 2 ______【單選題】
A.Cell phones and the family
B.Commercial cell phone systems
C.Cell phones in everyday life
D.Cell phones forteenagers
E.History of cell phones
F.Problems with cell phones
正確答案:E
答案解析:本題有一定的難度,需要有一定的歸納概括能力。可以發(fā)現(xiàn),文章第一段主要手機的發(fā)展歷史做了簡單論述,E項History of cell phone簡單概括了本段內(nèi)容,是答案。
5、Would you please call my husband as soon as possible?【單選題】
A.visit
B.phone
C.consult
D.invite
正確答案:B
答案解析:麻煩您盡快給我丈夫打個電話好嗎?本題難度不大,考查的是引申意義,call和phone做動詞用,引申意義都有“打電話”的意思,是近義詞,其他選項都是常用詞匯,和答案意義差異大,最佳答案是B。
6、Light Night, Dark StarsThousands of people around the globe step outside to gaze at their night sky. On a clear night, with no clouds, moonlight, orartificial lights to block the view, people can see more than 14,000 stars in the sky, says Dennis Ward, an astronomer(天文學(xué)家) with the University Corporation forAtmospheric Research( UCAR) in Boulder, Colo. But when people are surrounded by city lights, he says, they\'re lucky to see 150 stars.If you\'ve ever driven toward a big city at night and seen its glow from a great distance, you\'ve witnessed light pollution. It occurs when light from streetlights, office buildings, signs, and other sources streams into space and illuminates (照亮) the night sky. This haze (朦朧) of light makes many stars invisible to people on Earth. Even at night, big cities like New York glow from light pollution, making stargazing difficult.Dust and particles of pollution factories and industries worsen the effects of light pollution. "If one city has a lot more light pollution than another," Ward says, "that city will suffer the effects of light pollution on a much greater scale."Hazy skies also make it far more difficult forastronomers to do their jobs.Cities are getting larger. Suburbs are growing in once dark, rural areas. Light from all this new development is increasingly obscuring (使變模糊) the faint (微弱的) light give off by distant stars. and if scientists can\'t locate these objects, they can\'t learn more about them.Light pollution doesn\'t only affect star visibility. It can harm wild life too. It\'s clear that artificial light can attract animals, making them go off course. There\'s increasing evidence, forexample, that migrating (遷徙) birds use sunsets and sunrises to help find their way, says Sydney Gauthreaux Jr. , a scientist at Clemson University in South Carolina, "When light occurs at night," he says, "it has a very disruptive (破壞性的) influence." Sometimes birds fly into lighted towers, high - rises, and cables from radio and television towers. Experts estimate that millions of birds die this way every year.How does light pollution affect wildlife? ______【單選題】
A.Animals may go off course.
B.It helps migrating birds find their homes.
C.Animals are afraid to go out after sunset.
D.It helps birds fall asleep.
正確答案:A
答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)比較明顯,在文章第六段第三句,這句話談到,人造光源會誤導(dǎo)動物,造成動物偏離飛行路線,回來看選項,A項符合原文句意,是答案。
7、Cell Phones1. Believe it ornot, cell phones have been around forover a quarter of a century. The first commercial cell phone system was developed by the Japanese in 1979, but cell phones have changed a lot since that time. The early cell phones were big and heavy but they have developed into small and light palm sized models. There are huge developments in their functions, too. We have had call forwarding, text messaging, answering services and hands - free use foryears, but now there are new facilities, such as instant access to the Internet and receiving and sending photos.2. Cell phones have become very common in our lives. Recent statistics suggest one in three people on the planet now have cell phone, and most of them say they couldn\'t live without one, Cell phones are used in every area of our lives and have become a necessary tool, used foressential arrangements, social contact and business. It easier to call forhelp on the highway. It possible to keep in touch with people "on the move" when people are traveling.3. Cell phones have made communication easier and have reduced the need forfamily arguments f We can use cell phones to let our family know we\'ll be late orif there\'s a sudden change of plan oran emergency. Cell phones have eased the worries of millions of parents when their teenagers are out late. They can now contact their children at any time.4. This does not mean that cell phones are all good news. Cell phones have brought with them a number of new headaches fortheir owners. It costs a lot to replace stolen phones, It is becoming a frequent occurrence, and have you ever seen such a huge phone bills? More serious, however, Cell phones bring the potential health problem. There are fears that radiation from the phones may cause brain tumor腫瘤). This may be a time bomb waiting to happen to younger people who have grown up with cell phones. They simply can\'t live without cell phones!Paragraph 3 ______【單選題】
A.Cell phones and the family
B.Commercial cell phone systems
C.Cell phones in everyday life
D.Cell phones forteenagers
E.History of cell phones
F.Problems with cell phones
正確答案:C
答案解析:本題難度不大,主旨句比較明顯,就是第二段的第一句:手機在我們?nèi)粘I钪蟹浅F毡?。后面是對其的具體闡述,介紹了手機在日常生活里發(fā)揮的作用。C項Cell phones in everyday life是本段主旨句的同義解釋,是答案。
8、Cell Phone Lets Your Secret OutYour cell phone holds secrets about you. Besides the names and numbers that you\'ve programmed into it, traces of your DNA linger on the device, according to a new study.DNA is genetic material that appears in every cell. Like your fingerprint, your DNA is unique to you- because you have an identical twin. Scientists today routinely analyze DNA in blood, saliva, orhair left behind at the scene of a crime. The results often help detectives identify ______ and their victims. Your cell phone can reveal more about you than you might think.Meghan J. McFadden, a scientist at McMaster University in Hamilton, Ontario, heard about a crime in which the suspect bled onto a cell phone and later dropped the device. This made her wonder whether traces of DNA lingered on cell phones even when no blood was involved. So she and colleague Margaret Wallace of the City University of New York analyzed the flip open phones of 10 volunteers. They used swabs to collect invisible traces of the users from two parts of the phone: the outside, where the user holds it, and the speaker, which is placed at the user\'s ear.The scientists scrubbed the phones using a solution made mostly of alcohol. The aim of washing was to remove all detectable traces of DNA. The owners got their phones back foranother week. Then the researchers collected the phones and repeated the swabbing of each phone once more.The scientists discovered DNA that belonged to the phone\'s speaker on each of the phones. Better samples were collected from the outside of each phone, those swabs also picked up DNA that belonged to other people who had apparently also handled the phone. Surprisingly, DNA showed up even in swabs that were taken immediately after the phones were scrubbed. That suggests that washing won\'t remove all traces of evidence from a criminal\'s device. So cell phones can now be added to the list of clues that can clinch a crime scene investigation.【單選題】
A.criminals
B.people
C.men
D.policemen
正確答案:A
答案解析:根據(jù)上下文的理解,研究結(jié)果是用來幫助偵探識別罪犯和受害人的,B、C、D都不能表達這一層意思。
9、A Star Is Born1 The VLT (Very Large Telescope) is the world\'s largest telescope and is taking astronomers further back to the Big Bang than they ever thought possible. Located 2,600 meters up to the Chilean Andes, it has four huge mirrors, each about the size of a London bus. The VLT is so powerful it can spot a burning match 10, 000 kilometers away. 2 This astonishing power will allow astronomers to see events in space from the birth of stars to the collision of galaxies on the edge of the cosmos. The VLT is giving astronomers their best ever view of the cosmos. The power of the VLT to see the smallest detail at the furthest distances makes its designers amazed. 3 Take the case of Eta Carinae, one of the most explosive stars in the universe. This star produces ultraviolet laser rays (紫外線) and it will destroy itself in a few million years\' time. It is five times brighter than the sun and when it explodes it is going to be a sight worth waiting for. 4 But it is at distances of millions, even billions, of light years that the VLT really shows its power. The VLT can detect light that setout on its journey before the earth even existed. This gives astronomers their first ever detailed views of events that took place in the earliest days of the cosmos. 5 In other words, the VLT is a kind of a time machine. It takes astronomers back to a time when complete galaxies crashed into each other. The effects of these past collisions can now be seen by scientists, and astronomers believe the telescope will reveal more about these exciting events in the years to come. One day, we might be able to say we have traveled back to the beginning of time, and we will have a much clearer picture of how our planet was born. The designers of the VLT are surprised at____. 【單選題】
A.its detecting power
B.millions of light years away in space
C.the location of the VLT
D.as an example
E.the birth of the earth
F.the rotation of the earth
正確答案:A
答案解析:文章第2段最后一句也概括提到了這句話的意思。
10、Walking to Exercise the BrainDo you think sitting and studying all the time will improve students grades? Think again. Getting some exercise may help, too.New research with older people suggests that taking regular walks helps them pay attention better than if they didn\'t exercise.Previous research had shown that mice learn, remember and pay attention better after a few weeks of working out on a running wheel. Mice that exercise have greater blood flow to the brain than those who don\'t. Their brain cells also make more connections.Neuroscientists (神經(jīng)科學(xué)家) from the University of Illinois at Urbana Champaign wanted to find out if the same thing is true forpeople. First, they measured the physical fitness of 41 adults, ages 58 to 77, after each person walked I mile. Then, participants looked at arrows on a computer screen and had to use computer keys to show which way one particular arrow was pointing.Adults who were physically fit were faster at the arrow task, and their answers were just as accurate as their less - fit peers, the researchers found. The fitter participants also had more blood flow to a part of their brain responsible forpaying attention and making decisions.In a second study, 15 elderly people who completed a 6 - month aerobic - training (有氧運動) course were faster at attention tasks compared with 14 seniors who just did stretching and toning (韻律操) exercises forthe same amount of time.So, even going fora walk every 2 or3 days forjust 10 to 45 minutes can help. That should be good news forthe elderly.The effects of exercising on the brains of younger people haven\'t been studied yet. Still, it can\'t hurt to take occasional breaks and go fora walk orrun around with friends. Whatever you do, though, don\'t try to read and walk at the same time. You could end up hurting yourself!The first study on 41 elderly people found ______.【單選題】
A.the less - fit participants did arrow tasks faster
B.the fitter participants did arrow tasks faster
C.the less - fit participants gave more accurate answers
D.the fitter participants gave more accurate answers
正確答案:B
答案解析:本題有一定難度,需要認真閱讀文章。答案依據(jù)在文章第五段。帶著題干信息詞回到文章定位。第五段第一句談到,研究者發(fā)現(xiàn)身體健康的成年人完成箭頭測試的速度更快,回來看選項,很明顯,B是近義解釋,是答案。
79為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場?:為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場?考點將拒絕考生入場,并不予改期考試或退還考費:1. 抵達考點與網(wǎng)上報名所選考點不一致;2. 未攜帶準考證或規(guī)定的有效身份證件;3. 所攜身份證件的有效性未通過核驗;4. 身份證件類型和號碼與所持準考證顯示信息不符;5. 身份證件相片與本人明顯不符;6. 未按準考證規(guī)定時間到達考場;7. 不服從監(jiān)考人員的管理,擾亂考場秩序。
21需要具備怎樣的基礎(chǔ)才能備考商務(wù)英語BEC中級?:商務(wù)英語中級需要有大學(xué)英語四級到六級的水平。
30學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級需要具備怎樣的基礎(chǔ)?:學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級需要具備怎樣的基礎(chǔ)?根據(jù)BEC考試大綱的要求,學(xué)習(xí)BEC初級需要有公共英語四級的水平。
02:032022-04-08
02:402022-04-08
01:252022-04-08
04:242022-04-08
02:332022-04-08

微信掃碼關(guān)注公眾號
獲取更多考試熱門資料