職稱英語考試
報考指南考試報名準考證打印成績查詢考試題庫

重置密碼成功

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊成功

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當前位置: 首頁職稱英語考試理工類模擬試題正文
2022年職稱英語考試《理工類》模擬試題0116
幫考網校2022-01-16 10:49

2022年職稱英語考試《理工類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計算題和簡答題和不定項。小編為您整理精選模擬習題10道,附答案解析,供您考前自測提升!


1、We\'ve been through some rough times together.【單選題】

A.long

B.happy

C.difficult

D.short

正確答案:C

答案解析:我們一起經歷了艱難時刻。本題考查的是引申意義,有一定難度。rough 一般意義指“粗糙的”,引申意義指“艱難的”,和difficult“困難的”是近義詞,其他三項都是常用詞,和答案意義差異較大,干擾性不強。答案是C。

2、Singing Alarms Could Save the BlindIf you cannot see, you may not be able to find your way out of a burning building and that could be fatal. A company in Leeds could change all that with directional sound alarms capable of guiding you to the exit. Sound Alert, a company run by the University of Leeds, is installing the alarms in a residential home for______ people in Sommersetand a resource centre forthe blind in Columbia. The alarms produce a wide range of frequencies that enable the brain to determine where the sound is coming from. Deborah Withington of Sound Alert says that the alarms use most of the frequencies that can be heard by humans. "It\'s a burst of white noise that people say sounds like static on the radio," she says. "Its life-saving potential is great."She conducted an experiment in which people were filmed by thermal-imaging cameras trying to find their way out of a large smoke-filled room. It took them nearly four minutes to find the doorwithout a sound alarm, but only 15 seconds with one. Withington studies how the brain processes sounds at the university. She says that the source of a wide band of frequencies can be pinpointed more easily than the source of a narrow band. Alarms basedon the same concept have already been installed on emergency vehicles. The alarms will also include rising orfalling frequencies to indicate whether people should go up ordown stairs. They were developed with the aid of a large grant from British Nuclear Fuels. 【單選題】

A.slow

B.deaf

C.blind

D.lame

正確答案:C

答案解析:這篇文章的核心內容就是有關盲人警報器的,而且后半句也提到a resource centre forthe blind,所以順理成章地得出結論答案應是C。

3、Walking to Exercise the BrainDo you think sitting and studying all the time will improve students grades? Think again. Getting some exercise may help, too.New research with older people suggests that taking regular walks helps them pay attention better than if they didn\'t exercise.Previous research had shown that mice learn, remember and pay attention better after a few weeks of working out on a running wheel. Mice that exercise have greater blood flow to the brain than those who don\'t. Their brain cells also make more connections.Neuroscientists (神經科學家) from the University of Illinois at Urbana Champaign wanted to find out if the same thing is true forpeople. First, they measured the physical fitness of 41 adults, ages 58 to 77, after each person walked I mile. Then, participants looked at arrows on a computer screen and had to use computer keys to show which way one particular arrow was pointing.Adults who were physically fit were faster at the arrow task, and their answers were just as accurate as their less - fit peers, the researchers found. The fitter participants also had more blood flow to a part of their brain responsible forpaying attention and making decisions.In a second study, 15 elderly people who completed a 6 - month aerobic - training (有氧運動) course were faster at attention tasks compared with 14 seniors who just did stretching and toning (韻律操) exercises forthe same amount of time.So, even going fora walk every 2 or3 days forjust 10 to 45 minutes can help. That should be good news forthe elderly.The effects of exercising on the brains of younger people haven\'t been studied yet. Still, it can\'t hurt to take occasional breaks and go fora walk orrun around with friends. Whatever you do, though, don\'t try to read and walk at the same time. You could end up hurting yourself!Walking regularly helps elderly people ______.【單選題】

A.lose weight

B.become happier

C.concentrate better

D.look younger

正確答案:C

答案解析:本題難度不大,找到答案依據不難。答案依據在文章第二段。第二段談到新的研究表明,相對于不鍛煉,經常散步有助于幫助老年人更好集中精力,回來看選項,很明顯,C是近義解釋,是答案。

4、AIDSAs a science writer, I don\'t have to wear emotional armorvery often. Before I went to Zimbabwe fora visit, I had talked to other reporters who had spent time in Africa. All told me to get prepared forthe orphans, many of whom had caught the AIDS virus from their mothers and the strong desire to make everything all right forthem. Then again, nothing could have prepared me forthe visit to creche(育嬰堂) forAIDS orphans in Harare, where one sick, smiling four-year-old boy tried to keep up with the other kids playing ring-around-the-rosy but was so weak he kept falling to the floor, ormeeting a 25-year-old unmarried girl who cared forher nephew Only when I got back about a week later The boy who called his aunt "Mama" was too weak even to take the piece of banana I offered. Meanwhile photojournalist Karin Retief was visiting a room at the hospice (濟貧院) ______. At first she did not see anyone on the bed and was about to say he must be elsewhere, when suddenly she spotted his tiny arm in the air, his body lost in the folds of the bedclothes. Recently Karin wrote to me that she had been able to keep our assignment from taking too great an emotional suffering at the time. " Only when I got back about a week later, could I moum the people I met", she continued. "I sat in church and wanted to ask the priest to pray forthe people with AIDS in Zimbabwe and all over the world. Then all the people\'s faces, pain and suffering became so real, I could not get the words out. I broke down and cried and cried forthem". 【單選題】

A.where she had been told a particularly sweet orphan boy stayed

B.who had spent time in Africa

C.Only when I got back about a week later

D.even though her only income was from growing and selling a few vegetables at the local market

E.was so weak he kept falling to the floor

F.while we were visiting the orphans

正確答案:A

答案解析:地點的后面是由where引導的定語從句。因此選A。

5、One Good Reason to Let Smallpox LiveIt\'s now a fair bet that we will never see the total extinction (滅絕) of the smallpox (天花) virus. When smallpox was completely got rid of in the world, scientists wanted to destroy the killer virus in the last two labs, one in the US and one in Russia. They asked: If smallpox has truly gone from the planet, what point was there in keeping these reserves?In reality, of course, it was naive to imagine that everyone would let go of such a powerful potential weapon. Undoubtedly several nations still have a few vials (小藥瓶). and the last "official" stocks of live Virus bred mistrust of the US and Russia, forno obvious gain.Now American researchers have found an animal model of the human disease, opening the way fortests on new treatments and vaccines(疫苗). So once again there\'s a good reason to the virus, just in keep the disease puts in a reappearance.How do we _____ with the mistrust of the US and Russia? deal. Keep the virus Simple international support in a well - guarded UN laboratory that\'s open to all countries. The US will object, of course, just as it with a multilateral (多邊的) approach to just about everything. But it doesn\'t mean the idea is rejects. If the virus is useful, then let\'s wrong it the servant of all humanity make not just a part of it.【單選題】

A.need

B.time

C.fact

D.case

正確答案:D

答案解析:本題有一定難度,考查in case的用法,in case指“以免,以防”,文章此處是說“……以免這種病毒卷土重來”,答案是D。

6、AIDSAs a science writer, I don\'t have to wear emotional armorvery often. Before I went to Zimbabwe fora visit, I had talked to other reporters who had spent time in Africa. All told me to get prepared forthe orphans, many of whom had caught the AIDS virus from their mothers and the strong desire to make everything all right forthem. Then again, nothing could have prepared me forthe visit to creche(育嬰堂) forAIDS orphans in Harare, where one sick, smiling four-year-old boy tried to keep up with the other kids playing ring-around-the-rosy but was so weak he kept falling to the floor, ormeeting a 25-year-old unmarried girl who cared forher nephew Only when I got back about a week later The boy who called his aunt "Mama" was too weak even to take the piece of banana I offered. Meanwhile photojournalist Karin Retief was visiting a room at the hospice (濟貧院) where she had been told a particularly sweet orphan boy stayed. At first she did not see anyone on the bed and was about to say he must be elsewhere, when suddenly she spotted his tiny arm in the air, his body lost in the folds of the bedclothes. Recently Karin wrote to me that she had been able to keep our assignment from taking too great an emotional suffering at the time. " ______, could I moum the people I met", she continued. "I sat in church and wanted to ask the priest to pray forthe people with AIDS in Zimbabwe and all over the world. Then all the people\'s faces, pain and suffering became so real, I could not get the words out. I broke down and cried and cried forthem". 【單選題】

A.where she had been told a particularly sweet orphan boy stayed

B.who had spent time in Africa

C.Only when I got back about a week later

D.even though her only income was from growing and selling a few vegetables at the local market

E.was so weak he kept falling to the floor

F.while we were visiting the orphans

正確答案:C

答案解析:句首需要大寫,選項中只有C的開頭是大寫。另外后面的句子是倒裝語序,就要考慮某些特殊的句式結構。因此選C。

7、The Book of LifeSo far, scientists have named about 1.6 million living species, and that\'s a just a fraction of that probably exists on Earth. With so many plants, animals and other creatures coveting the planet, it can be tough to figure out what type of spider is moving up your leg orwhat kind of bird is flying by.A soon - to - be - started Web site might help. An international team of researchers has announced the creation of Web - based Encyclopedia of life( EOL). The project aims to catalog every species on Earth in a single, easy - to - use reference guide.To get the encyclopedia started, the creators will use information from scientific databases that already exist. and eventually, in special sections of the site, nonscientist with specialized knowledge will get to join in. Bird - watchers, forexample, will be able to input which bird they\'ve seen and where. The technology forthis kind of tool has only become available.As the EOL develops, you might find it useful forschool projects. The site will feature special pages forkids who are studying ecosystems (生態(tài)系統(tǒng)) in their neighborhoods. To make sure the encyclopedia is accurate, scientists will review much of the information added to it. People who visit the site will be able to choose to leave out pages that haven\'t been reviewed.Another convenient feature of the EOL is that you\'ll be able to pick the level of detail you want to see to match your interest, age and knowledge. If you wanted to learn about bears fora science class report, forexample, you could use the "novice" setting to get basic information about the animals. On the "expert" setting, on the other hand, you could get much more detailed information about the history, literature and exploration of bears.It now takes years forscientist to collect all the data they need to describe and analyze species. The creatorof the Encyclopedia of Life hope that their new tool will speed up that process.The goal of the creation of the EOL is to ______.【單選題】

A.collect enough data to analyze the living species on Earth

B.work out an easy -to - use catalog of every living species on Earth

C.enlarge an existing Web site of the living species on Earth

D.add new information to the existing databases of the living species on Earth

正確答案:B

答案解析:本題有一定難度,需要讀懂句意。帶著題干信息詞回文章定位,答案依據主要在文章第二段后面兩句:An international team of researchers has announced the creation of Web - based Encyclopedia of life( EOL). The project aims to catalog every species on Earth in a single,easy - to - use reference guide.談到了物種百科網站創(chuàng)建的目的,回來看選項,B項和原文句意相近,是答案。

8、The Hurricane1. A hurricane (颶風) is a tropical storm with winds that have reached a constant speed of 74 miles per hour. Hurricane winds blow in a large spiral(螺旋) around a relative calm center known as the "eye". The "eye" is generally 20 to 30 miles wide, and the storm may extend outward 400 miles. As a hurricane nears land, it can bring heavy rains, high winds and storm surges(風暴潮). The storm surges and heavy rains can lead to flooding.2. Hurricanes are given a different label, depending on where they occur. If they begin over the North Atlantic Ocean, the Caribbean Sea, The Gulf of Mexico, orthe Northeast Pacific Ocean, they are called hurricanes. Similar storms that occur in the Northwest Pacific Ocean west of the Internaional Date Line are called typhoons near Australia and in the Indian Ocean, they are referred to as tropical cyclones(龍卷風).3. When a hurricane hits land, it can do great damage through its fierce winds, heavy rains, inland(內陸的) flooding and huge waves crashing on to the shore. During a hurricane, homes, businesses and public buildings may be damaged ordestroyed, roads and bridges can be washed away. A powerful hurricane can kill more people and destroy more property than any other natural disaster. Fishermen are at special risk from hurricanes as they may be at sea when a hurricane arrives and not be able to get to a safe harborif they do not receive adequate warning.4. If a hurricane is comming in your area, the most important thing is to stay calm and find shelter immediately. Go to your safe room. If you do not have one, stay indoors during the hurricane and go to a safer place near the center of your home. Cover yourself with a blanket and be sure to keep away from windows and glass doors, because if the glass breaks it’s really dangerous. Do not be fooled if there is lull(暫停), it could be the eye of the storm—winds will pick up again.Paragraph 2 ______【單選題】

A.Where do hurricanes usually happen?

B.What damages can a hurricane cause?

C.What should you do during a hurricane?

D.What is a hurricane?

E.What are different names of hurricanes?

F.How do you know a hurricane is coming?

正確答案:E

答案解析:本題有一定難度,需要吃透文章句意,段落主旨句比較明顯,在文章第二段的第一句:Hurricanes are given a different label,depending on where they occur.回來看選項,E項簡單概括了第一段的主要意思,是答案。

9、Houses of the FutureWhat will houses be like in thirty years\' time? No one really knows, but architects are trying to predict. What will our home be like then?Future houses will have to be flexible. In thirty years\' time even more of us will be working from home. So we will have to be able to use areas of the house forwork forpart of the day and forliving forthe rest. Families grow and change with children arriving, growing up and leaving home. The house of the future will have to grow and change with the family. Nothing will be as fixed as it is now. The house will always be changing to meet changing needs.Everyone agrees that in thirty years\' time we will be living in "intelligent" houses. We will be able to talk to our kitchen machines and discuss with them what to do. Like this, "We\'ll be having a party this weekend. What food shall we cook?" _____. We will be able to leave most of the cooking to the machines, just tasting things from time to time to check.The house of the future will be personal, each house will be different. You will be able to change the colorof the wall easily.You won\'t have to paint them-you\'ll be able to tell the wall to change the color! and if you don\'t like the colorthe next day, you will be able to have a new one. The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!【單選題】

A.You will be able to change the colorof the wall easily.

B.The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!

C.and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it.

D.What will our home be like then?

E.The house of the future will have to grow and change with the family.

F.The kids might take their bedrooms with them as they leave.

正確答案:C

答案解析:本題的難度不大,考生只要認真閱讀文章,不難確定答案??捎门懦ê痛敕ā1绢}的上文談到,未來的房子將智能化,例如我們可以跟廚房電器聊天,問如果要舉行一個晚會,該做什么飯菜,下文談到我們將把做菜的大部分任務交給廚房電器,可以推斷此處繼續(xù)圍繞廚房電器來談,回來看選項,使用排除法和代入法,可以確定C是正確答案。

10、Animal\'s "Sixth Sense"A tsunami was triggered by an earthquake in the Indian Ocean in December, 2004. It killed tens of thousands of people in Asia and East Africa, Wild animals, however, seem to have escaped that terrible tsunami. This phenomenon adds weight to notions that they possess a "sixth sense" fordisasters, experts said.Sri Lankan Wildlife officials have said the giant waves that killed over 24,000 people along the Indian Ocean island\'s coast clearly missed wild beasts, with no dead animals found."No elephants are dead, not even a dead rabbit. I think animals can ______ disaster. They have a sixth sense. They know when things are happening" H. D. Ratnayake, deputy directorof Sri Lanka\'s Wildlife Department, said about one month after the tsunami attack. The waves washed floodwaters up to 2 miles inland at Yala National Park in the ravaged southeast, Sri Lanka\'s biggest wildlife reserve and home to hundreds of wild elephants and several leopards."There has been a lot of scientific evidence about dogs barking orbirds migrating before volcanic eruptions orearthquakes. But it has not been proven," said Matthew van Lierop, an animal behaviorassistant at Johannesburg Zoo. "There have been no specialist studies because you can\'t really test it in a lab orfield setting," he told Reuters. Other authorities concurred with this assessmetn."Wildlife seem to be able to pick up certain phenmenon, especially birds. There are many reports of birds detecting impending disasters," said Clive Walker, who has written several books on African wildlife.Animals certainly rely on the known senses such as smell orhearing to avoid danger such as predators. The notion of an animal "sixth sense" -orsome other mythical power-is an enduring one which the evidence on Sri Lanka\'s ravaged coast is likely to add to. The Romans saw owls as omens of impending disaster and many ancient cultures viewed elephants as sacred animals endowed with special powers orattributes.【單選題】

A.feel

B.see

C.hear

D.sense

正確答案:D

答案解析:全文說得是動物的第六感覺,而feel,see,hear都屬于前五個感覺,所以不是正確答案。

聲明:本文內容由互聯網用戶自發(fā)貢獻自行上傳,本網站不擁有所有權,未作人工編輯處理,也不承擔相關法律責任。如果您發(fā)現有涉嫌版權的內容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進行舉報,并提供相關證據,工作人員會在5個工作日內聯系你,一經查實,本站將立刻刪除涉嫌侵權內容。
職稱英語考試百寶箱離考試時間346天
學習資料免費領取
免費領取全套備考資料
測一測是否符合報考條件
免費測試,不要錯過機會
提交
互動交流

微信掃碼關注公眾號

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問免費為您解答,請保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問給您發(fā)送資料,請保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯系您發(fā)送資料,請保持電話暢通!