職稱英語考試
報考指南考試報名準考證打印成績查詢考試題庫

重置密碼成功

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊成功

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當前位置: 首頁職稱英語考試綜合類章節(jié)練習正文
2022年職稱英語考試《綜合類》章節(jié)練習題精選0126
幫考網(wǎng)校2022-01-26 11:59

2022年職稱英語考試《綜合類》考試共65題,分為單選題。小編為您整理補全短文分析5道練習題,附答案解析,供您備考練習。


1、Some Unusual CelebrationsSome holidays are well - known all around the world. Among them are New Year\'s Eve Celebrations. Also days are common in honorof love and friendship, like Valentine\'s Day. Each country has its own special holidays too, to mark important events in its history. Schools, banks, and government offices all close on days like these. ____ A few of them are really very strange.Of course, they are not strange to the people who celebrate them. Perhaps that is because the celebrations have long traditions. Consider April Fool\'s Day, forexample. No one knows when orwhy it began. Today it is celebrated in many countries-France, England, and Australia, etc. On this day, people play practical jokes. Jokes are supposed to be funny, but these jokes do not make everyone laugh. The ones who laugh are the ones playing the jokes. The people they fool often get angry. Does celebrating this day make sense to you?Dyngus Day in Poland seems strange, too. On this day, it is traditional forboys to pour water over the heads of girls. Here is the strangest part: they do it to girls they like.Other unusual celebrations take place in a single city ortown. A holiday called La Tomatina is celebrated in Bunol, Spain. Every year, in late August, big trucks carry more than 200,000 pounds of tomatoes into this little town. Then begins the world\'s biggest food fight. Fortwo hours, people in the streets throw tomatoes at each other. Everyone ends up red from head to toe.August 10 marks the start of the Puck Fair, an Irish festival with a very unusual tradition. People from the town of Killorglin go up into the mountains and catch a wild goat. They bring him back to town, put a crown on his head, and make him king forthree days.There are also some celebrations that are really strange. In the United States, sometimes one person gets an idea fora new holiday and tries to get others to accept it. Whose idea was Public Sleeping Day? That one is on February 28. It may seem strange, but it sounds like more fun than the one on February 9. That is supposed to be Toothache Day.Do you like the idea of inventing a new holiday? If you do, then you will want to mark March 26 on your calendar. That is Make Up Your Own Holiday Day.【單選題】

A.They bring him back to town, put a crown on his head, and make him king forthree days.

B.Some of the days people celebrate, however, are less serious.

C.That is supposed to be Toothache Day.

D.Then begins the world\'s biggest food fight.

E.Some people have fun imagining new holidays.

F.Jokes are supposed to be funny, but these jokes do not make everyone laugh.

正確答案:B

答案解析:本題有一定難度,但因為各個選項差異較大,還是比較容易確定答案,可采用代人法,可以發(fā)現(xiàn)B代入原文中,最符合上下文邏輯,是答案。

2、Sleeping GiantRight now, an eruption is brewing in Yellowstone National Park. Sometime during the next two hours, the park\'s most famous geyser, Old Faithful, will begin gurgling boiling water and steam. _____.Old Faithful is not only a spectacular sight; it\'s also a constant reminder that Yellowstone sits on one of the largest volcanoes in the world. If you\'ve never heard of Yellowstone\'s volcano, you\'re not alone. The volcano is so inconspicuous(不顯眼的) that few people know it exists. Yet it has erupted three times during the last 2 million years. and one of those eruptions spewed enough volcanic ash and other debris to blanket half the United States.Yellowstone\'s volcano is sometimes called a "super volcano," orextremely large and explosive caldera volcano. Three calderas make up more than a third of Yellowstone National Park. This super volcano formed over a hot spot, an extremely hot area in Earth\'s mantle. John Valley, volcano professor, said that as the crust moves across a hot spot, the hot spot melts a. section of the plate moving over it, forming "one volcano after another. "The Yellowstone hot spot melts thick continental crust, which may cause catastrophic eruptions. According to experts the eruptions that created each of the three calderas in and around Yellowstone National Park were larger than any other volcanic eruption in recorded history. The most recent eruption, which happened 640,000 years ago, produced at least l,000 cubic kilometers of ash and debris, which blanketed most of the western half of the United States. The first Yellowstone eruption, 2 million years ago, released more than double that amount of ash and debris.Geological evidence shows Yellowstone has blown its stack every 700,000 years orso. "If nature were truly that regular and reliable, we would be clue foranother eruption soon," said Valley. "However, these processes are subject to variability, so we don\'t really know when the next eruption will happen. "While the active geologist processes at Yellowstone do pose some risk to tire public, they also make it a unique treasure. It is the volcanic energy that powers the geysers and hot springs, creates the mountains and canyons, and generates the unique ecosystems that support Yellowstone\'s diverse wildlife.【單選題】

A.Three calderas make up more than a third of Yellowstone National Park.

B.The first Yellowstone eruption, 2 million years ago, released more than double that amount of ash and debris.

C.The volcano is so inconspicuous(不顯眼的) that few people know it exists.

D.Then, an enormous fountain will shoot high into the air.

E.While the active geologist processes at Yellowstone do pose some risk to tire public, they also make it a unique treasure.

F.Yellowstone National Park attracts the interest of geologists the world over.

正確答案:D

答案解析:第1段第2句說,在隨后的兩個小時的某一時刻,間歇泉會涌出沸水和蒸汽。后續(xù)句應(yīng)該是選項D。boiling water變成fountain,shoot high into the air。

3、A Bad IdeaThink you can walk, drive, take phone calls, e - mail and listen to music at the same time? Well, New York\'s new law says you can\'t. and you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street. The law went into force last month, following research and a shocking number of accidents that involved. people using electronic gadgets (小巧機械) when crossing the street.Who\'s to blame? Scientists say that our multitasking (多任務(wù)處理) abilities are limited. "We are under the impression that our brain can do more than it often can," says Rene Marois, a neuroscientist (神經(jīng)科學家) in Tennessee. "But a core limitation is the inability to concentrate on two things at once."The young people are often considered the great multitaskers. However, an Oxford University research suggests this perception is open to question. Agroupof 18 to 21 years old and agroupof 35 to 39 years old were given 90 seconds to translate images into numbers, using a simple code. ____ But when both groups were interrupted by a phone call oran instant message, the oldergroupmatched the youngergroupin speed and accuracy.It is difficult to measure the productivity lost by multitaskers. Jonathan Spira, chief analyst at Basex, a business - research firm, estimates that the cost of interruptions to the American economy is nearly $650 billion a year, The estimate is based on surveys with office workers. The surveys conclude that 28 percent of the workers\' time was spent on interruptions and recovery time before they returned to their main tasks.【單選題】

A.Talking on a cell phone while driving brings you joy anyway.

B.The estimate is based on surveys with office workers.

C.The youngergroupdid 10 percent better when not interrupted.

D.However, an Oxford University research suggests this perception is open to question.

E.Scientists say that our multitasking (多任務(wù)處理) abilities are limited.

F.and you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street.

正確答案:C

答案解析:本題有一定的難度,需要認真閱讀文章,理解好句意??捎门懦ê痛敕?。上文談到了在沒有干擾的情況下,年輕人和年紀大的沒有多少差別,下文又轉(zhuǎn)入轉(zhuǎn)折內(nèi)容,所以可以推斷此處應(yīng)該表達年輕組會做的更好,回來看選項,把C代入文中,符合邏輯,答案是C。

4、How to Interview PeopleInterviewing (采訪) is one of those skills that you can only get better at. You will never again feel so ill at ease when you try it forthe first time, and probably you\'ll never feel entirely comfortable trying to get from another person answers that he orshe may be too shy to reveal. But at least half of the skill is mechanical. The rest is instinct, which can all be learned with experience.The basic tools foran interview are paper and two orthree well-sharpened pencils. But keep your notebook orpaper out of sight until you need it. There\'s nothing less likely to relax a person than the arrival of someone with a note-taking pad. Both of you need time to get to know each other. Take a while just to chat, judging what sort of person you\'re dealing with, getting him orher to trust you.Never go into an interview without doing whatever homework you can. If you are interviewing a town official, know his voting record. If it\'s an actor, know what plays he has been in. You will not be liked if you inquire about facts that you could have learned in advance. Many beginning interviewers are afraid that they are forcing the other person to answer questions and have no right to inquire about his personal secrets. ______ Unless the person really hates being interviewed, he is delighted that somebody wants to interview him. Most men and women lead lives that are uninteresting, and they grasp any chance to talk to an outsider who seems eager to listen.This doesn\'t necessarily mean that it will go well. In general you will be talking to people who have never been interviewed before, and they will get used to the process awkwardly, perhaps not giving you anything that you can use. Come back another day; it will go better. You will both even begin to enjoy it-proof that you aren\'t forcing your victim to do something he doesn\'t really want to.【單選題】

A.Come back another day; it will go better.

B.But at least half of the skill is mechanical.

C.As one philosopher interviewed in the film notes, they lack irony.

D.You will not be liked if you inquire about facts that you could have learned in advance.

E.This fear is almost 103 percent unnecessary.

F.Both of you need time to get to know each other.

正確答案:E

答案解析:選項中this fear對應(yīng)前一句中的afraid一詞。

5、Houses of the FutureWhat will houses be like after thirty years? No one really knows, but architects are trying to predict. ____Future houses will have to be flexible. some of us will be working from home. So we will have to be able to use areas of the house forwork forpart of the day and forliving forthe rest. Families grow and change with children arriving, growing up and leaving home. The house of the future will have to grow and change with the family. Nothing will be as fixed as it is now. The house will always be changing to meet changing needs.Everyone agrees that after 30 years we will be living in "intelligent" houses. We will be able to talk to our kitchen machines and discuss with them what to do. Like this: "We\'ll be having a party this weekend. What food shall we cook?" and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it. We will be able to leave cooking to the machines, just tasting things from time to time to check.The house of the future will be personal and each house will be different. You will be able to change the colorof the wall easily. You won\'t have to paint them and you\'ll be able to tell the wall to change the color! and if you don\'t like the colortoday, you will be able to have a new one. The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!【單選題】

A.You will be able to change the colorof the wall easily.

B.The only thing you won\'t be able to do is move the house somewhere else!

C.and the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it.

D.What will our home be like then?

E.The house of the future will have to grow and change with the family.

F.The kids might take their bedrooms with them as they leave.

正確答案:D

答案解析:本題的難度較大。需要認真閱讀文章,特別是第一段和第二段,可用排除法和代入法。本題的上文談到了沒有人會知道30年后房子是什么樣子,但建筑家們正在努力地預(yù)測。開頭第一句用的是疑問句,下文的第一句就談到未來的房子要十分靈活,用的是陳述句,可以推測此處很可能繼續(xù)對未來房屋進行發(fā)問來展開文章的敘述,回來看選項,可以先排除A,B,C,F(xiàn)項,把D,E代人文章里,可以發(fā)現(xiàn),D更能符合上下文語境和邏輯,是最佳答案。

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權(quán),未作人工編輯處理,也不承擔相關(guān)法律責任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權(quán)的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進行舉報,并提供相關(guān)證據(jù),工作人員會在5個工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實,本站將立刻刪除涉嫌侵權(quán)內(nèi)容。
職稱英語考試百寶箱離考試時間346天
學習資料免費領(lǐng)取
免費領(lǐng)取全套備考資料
測一測是否符合報考條件
免費測試,不要錯過機會
提交
互動交流

微信掃碼關(guān)注公眾號

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問免費為您解答,請保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問給您發(fā)送資料,請保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請保持電話暢通!