職稱英語(yǔ)考試
報(bào)考指南考試報(bào)名準(zhǔn)考證打印成績(jī)查詢考試題庫(kù)

重置密碼成功

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊(cè)成功

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當(dāng)前位置: 首頁(yè)職稱英語(yǔ)考試綜合類章節(jié)練習(xí)正文
2020年職稱英語(yǔ)考試《綜合類》章節(jié)練習(xí)題精選
幫考網(wǎng)校2020-01-15 17:39
2020年職稱英語(yǔ)考試《綜合類》章節(jié)練習(xí)題精選

2020年職稱英語(yǔ)考試《綜合類》考試共65題,分為單選題。小編為您整理閱讀理解分析5道練習(xí)題,附答案解析,供您備考練習(xí)。


1、Britain's Solo Sailor
Ellen MacArthur started sailing when she was eight, going out on sailing trips with her aunt. She loved it so much that she saved her money for three years to buy her first small sailing boat. When she was 18, she sailed alone around Britain and won the "Young Sailor of the Year" award.
Ellen became famous in 2001. Aged only 24, she was one of the only two women who entered the Vendee Globe round the world solo race, which lasts 100 days. Despite of many problems, she came the second in the race out of 24 competitors and she was given a very warm welcome when she returned.
Ambition and determination have always been a big part of Ellen's personality. When she was younger, she lived in a kind of hut (棚屋) for three years while she was trying to get sponsorship to compete in a transatlantic race. Then she took a one - way ticket to France, bought a tiny seven meter Class Mini yacht (游艇), slept under it while she was repairing it, and then she raced it 4,000 kilometres across the Atlantic in 1997, alone for 33 days.
Ellen has to learn many things, because sailing single - handed means that she has to be her own captain, electrician, sailmaker, engineer, doctor, journalist, cameraman and cooker, She also has to be very fit, and because of the dangers of sleeping for long periods of time she's in the middle of the ocean, she has trained herself to sleep for about 20 minutes at a time.
And she needs courage. Once, in the middle of the ocean, she had to climb the mast (桅桿) of a boat to repair the sails at four o'clock in the morning, with 100 kph winds blowing around her. It took her many hours to make the repairs, Ellen says: "I was exhausted when came down. It's hard to describe how it feels to be up there. It's like trying to hold onto a big pole, which for me is just too big to get my arms around, with someone kicking you all the time and trying to shake you off".
But in her diary, Ellen also describes moments which is worthwhile (值得的) :"A beautiful sunrise started the day, with black clouds slowly lit by the bright yellow sun. I have a very strong feeling of pleasure, being out here on the ocean and having the chance to live this. I just feel lucky to be here."
In the Vendee Globe race, Ellen won ____.【單選題】

A.the second place

B.a gold medal

C.the "Young Sailor of the Year" award

D.the "Best Woman Sailor" award

正確答案:A

答案解析:本題有一定難度,針對(duì)第二段出題,但是只要定好位,不難找到答案。根據(jù)題干提示詞匯迅速到文章定位。找到文章第二段,第二段談到,Ellen在24個(gè)競(jìng)爭(zhēng)對(duì)手中贏得了第二名,回來(lái)看選項(xiàng),A是同義解釋,答案是A。

1、The State of Marriage Today
Is there something seriously wrong with marriage today? During the past 50 years, the rate of divorce in the United States has exploded: almost 50% of marriages end in divorce now, and the evidence suggests it is going to get worse. If this trend continues, it will lead to the breakup of the family, according to a spokesperson for the National Family Association. Some futurists predict that in 100 years, the average American will marry at least four times and extramarital affairs will be even more common than they are now.
But what are the reasons for this, and is the picture really so gloomy? The answer to the first question is really quite simple: marriage is no longer the necessity it once was. The institution of marriage has been based for years partly on economic need. Women used to be economically dependent on their husbands as they usually didn't have jobs outside the home. But with the rising number of women in well-paying jobs, this is no longer the case, so they don't feel that they need to stay in a failing marriage.
In answer to the second question, the outlook may not be as pessimistic as it seems. While the rate of divorce has risen, the rate of couples marrying has never actually fallen very much, so marriage is still quite popular. In addition to this, many couples now cohabit and don't bother to marry. These couples are effectively married, but they do not appear in either the marriage or divorce statistics. In fact, more than 50% of first marriages survive. The statistics are deceptive because there is a higher number of divorces in second and third marriages than in first marriages.
So is marriage really an outdated institution? The fact that most people still get married indicates that it isn't. And it is also true that married couples have a healthier life than single people: they suffer less from stress and its consequences, such as heart problems, and married men generally consider themselves more contented than their single counterparts. Perhaps the key is to find out what makes a successful marriage and apply it to all of our relationships!
Why may the outlook of marriage not be as gloomy as it appears?【單選題】

A.Many people still like to get married.

B.The rate of divorce has actually decreased.

C.Over 50% of the marriages continue to exist.

D.The statistics of divorce is not quite true.

正確答案:A

答案解析:從第3段里可以了解到離婚率并沒有下降而是上升了,因此B選項(xiàng)不對(duì)。而C選項(xiàng)與第3段里“In fact,more than 50% of first marriages survive”所說(shuō)不符,該選項(xiàng)沒有提到是第一次婚姻。同樣,D選項(xiàng)在文中也沒有說(shuō)到,文中第3段的最后一句只是說(shuō)統(tǒng)計(jì)數(shù)據(jù)具有欺騙性,而沒有說(shuō)數(shù)據(jù)失實(shí)。

1、Culture
Culture is one of the most challenging elements of the international marketplace. This system of learned behavior patterns characteristic of the members of a shaped by a set of dynamic variables: language, religion, values and attitudes, manners and customs, aesthetics, technology, education, and social institutions. To cope with this system, an international manager needs both factual and interpretive knowledge of culture. To some extent, the factual knowledge can be learned; its interpretation comes only through experience.
The most complicated problems in dealing with the cultural environment stem from the fact that one cannot learn culture one has to live it. Two schools of thought exist in the business world on how to deal with cultural diversity. One is that business is business the world around, following the model of Pepsi and McDonald's. In some cases, globalization is a fact of life; however, cultural differences are still far from converging.
The other school proposes that companies must tailor business approaches to individual cultures. Setting up policies and procedures in each country has been compared to an organ transplant; the critical question centers around acceptance or rejection. The major challenge to the international manager is to make sure that rejection is not a result of cultural myopia or even blindness.
Fortune examined the international performance of a dozen large companies that earn 20 percent or overseas. The internationally successful companies all share an important quality: patience. They have not rushed into situations but rather built their operations carefully by following the most basic business principles. These principles are to know your adversary, know your audience, and know your customer.
According to the passage, which of the following is true?【單選題】

A.All international managers can learn culture.

B.Business diversity is not necessary.

C.Views differ on how to treat culture in business world.

D.Most people do not know foreign culture well.

正確答案:C

答案解析:文化在商業(yè)中是一個(gè)很具挑戰(zhàn)性的因素。不同的國(guó)家與地區(qū)可能會(huì)有不同的文化體系。在商業(yè)中,應(yīng)該怎樣對(duì)待不同的文化,商業(yè)界存在著不同的看法。

1、U. S. to Start $3. 2 Billion Child Health Study in January
A study that will cost $3. 2 billion and last more than two decades to track the health of100,000 U. S. children from before birth to age 21 will be launched in January, U. S. health officials said on Friday.
Officials from the U. S. government's National Institutes of Health said they hope the study, to be conducted at 105 locations throughout the United States, can help identify early-life influences that affect later development, with the goal of learning new ways to treat or prevent illness.
The study will examine hereditary and environmental factors such as exposure to certain chemicals that affect health.
Researchers will collect genetic and biological samples from people in the study as well as samples from the homes of the women and their babies including air, water, dust and materials used to construct their residences, the NIH said.
Officials said more than $200 million has been spent already and the study is projected to cost$3. 2 billion.
"We anticipate that in the long term , what we learn from the study will result in a significant savings in the nation's health care costs," Dr. Duane Alexander, who heads the NIH's Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development, told reporters.
The study will begin in January when the University of North Carolina and the Mount Sinai School of Medicine in New York start signing up pregnant women whose babies will then be followed to age 21.
Some of the early findings will be about factors behind pre-term birth, which has become more common in recent years, according to Dr. Peter Scheid of the NIH, who heads the study.
The people taking part will be from rural, urban and suburban areas, from all income and educational levels and from all racial groups, the NIH said.
Researchers will collect all the following EXCEPT ____.【單選題】

A.genetic samples from people in the study.

B.biological samples from people in the study.

C.samples from the homes of the women and their babies.

D.samples of air and water from hospitals.

正確答案:D

答案解析:前3項(xiàng)在短文的第4段都有提及,第4項(xiàng)應(yīng)該是“參加研究的婦女及其嬰兒家中的空氣與水等物質(zhì)”,而不是“醫(yī)院中的空氣與水”。

1、Women Staying in Mini-Skirts for Longer
British women are happy nowadays to wear mini-skirts up until the age of40, according to research by Debenhams.
Just 20 years ago, few women would dare to wear a mini-skirt. after the age of 33, the store said. "It shows that women now have an increasing confidence in their bodies and are happy to dress accordingly," it added in a statement. "If this trend continues, there's no doubt that, within the next decade, women in their mid 40s and early 50s will rightly regard a mini-skirt as an essential part of their everyday wardrobe. "
The figures emerged when the store examined the latest age profile of women buying short,36-cm skirts over the past six months. Their results show that it has jumped from an average age of36-years-old at the start of millennium to 40 today. Figures from 1980 showed that on average women stopped buying minis when they reached 33 years old, a figure unchanged from the mid-1960s.
The store noted that experts believe that the popularity of intensive gym culture, providing women with well toned bodies for longer may be the reason, The increasing number of British women living on their own may also be a factor.
The Debenhams' study showed that a modern woman's love affair with a mini-skirt begins at the age of 14 but that she doesn't buy her first one until the age of 16. Instead, she flouts school rules by rolling up the waistband of the school uniform to give the impression of wearing a mini skirt.
Skirts get shorter between the ages of 16 and 19, reducing in size from 46 to 36 cm before reaching their shortest, a mere 32 cm, at the age of 23. Skirt length increases slightly between the ages of 23 and 27, rising to 37 cm, possibly due to girls being in their first stable relationship, with no desire to attract attention, the store said.
However, it found short skirts suddenly zoom in popularity between the ages of27 and 34, as those early relationships break down, and new relationships are formed. The move into longer skirts begins irreversibly at 40 years old, when 46-cm skirts, still slightly above the knee are the norm. From then on, skirt length increases dramatically, falling below the knee for the very first time since school days at the age of42.
According to the passage, British women are happy to wear mini-skirts up until an old age because of the following reasons EXCEPT_____.【單選題】

A.women are more and more confident in their bodies

B.women nowadays pay much more attention to body building, and this provides- them with well toned bodies to wear mini-skirts

C.the Climate of Great Britain are getting warmer in recent years, thus women can wear minis for a longer time

D.more and more women are now living on their own

正確答案:C

答案解析:英國(guó)女性中愿意穿超短裙的人群年齡有上升的趨勢(shì),主要是因?yàn)槿藗冊(cè)絹?lái)越自信,注意健身保持體形,以及女性生活更加獨(dú)立。氣候變暖不是文中所說(shuō)的原因之一。

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻(xiàn)自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權(quán),未作人工編輯處理,也不承擔(dān)相關(guān)法律責(zé)任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權(quán)的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進(jìn)行舉報(bào),并提供相關(guān)證據(jù),工作人員會(huì)在5個(gè)工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實(shí),本站將立刻刪除涉嫌侵權(quán)內(nèi)容。
職稱英語(yǔ)考試百寶箱離考試時(shí)間348天
學(xué)習(xí)資料免費(fèi)領(lǐng)取
免費(fèi)領(lǐng)取全套備考資料
測(cè)一測(cè)是否符合報(bào)考條件
免費(fèi)測(cè)試,不要錯(cuò)過(guò)機(jī)會(huì)
提交
互動(dòng)交流

微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問(wèn)免費(fèi)為您解答,請(qǐng)保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問(wèn)給您發(fā)送資料,請(qǐng)保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請(qǐng)保持電話暢通!