
下載億題庫APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

2024年MBA考試《英語》考試共48題,分為英譯漢和寫作和完形填空和閱讀理解A和閱讀理解B。小編為您整理第四章 閱讀理解A5道練習(xí)題,附答案解析,供您備考練習(xí)。
1、What is the position of the head of human-resource management in an American firm?()【閱讀理解A】
A.He is one of the most important executives in the firm
B.His post is likely to disappear when new technologies are introduced
C.He is directly under the chief financial executive
D.He has no say in making important decisions in the firm
正確答案:D
答案解析:問在美國公司中人力資源部經(jīng)理一職地位如何。第2段第4句話指出:“擔(dān)任人力資源部經(jīng)理一職者在公司作出重大決策時(shí)從未被咨詢過,也沒有機(jī)會(huì)升任公司總經(jīng)理?!盌項(xiàng)說,“他在公司作重大決定時(shí)沒有發(fā)言權(quán)?!眱删湟馑枷喾?,故D為正確答案。
2、We can infer from the first paragraph that().【閱讀理解A】
A.most Americans regard tipping as a rational practice, though some of them dislike it
B.most Americans recognize the fact that tips encourage good service and make servants feel equal
C.tipping is unnecessary and unreasonable, but people in America have to, forit is a social custom
D.consumers only pay what they have to pay fora given service, because they don\'t like tipping
正確答案:C
答案解析:從原文第一段內(nèi)容可以推斷,雖然作者認(rèn)為小費(fèi)不合理,但美國人在接受服務(wù)后不得不付小費(fèi),因?yàn)檫@是一個(gè)慣例。
3、The decrease in world food prices was a result of().【閱讀理解A】
A.a sharp fall in the purchasing power of the consumers
B.a sharp fall in the cost of food production
C.the overproduction of food in the food-importing countries
D.the overproduction on the part of the main food-exporting countries
正確答案:D
答案解析:只要仔細(xì)閱讀,便知道本題的答案可在第2段里找到,因?yàn)樵摱蔚?句指出,由于北美洲連續(xù)兩年出現(xiàn)了特大豐收,而第3年又是豐收在望。因此答案應(yīng)該是選項(xiàng)D。雖然最后一段提到present production is running as 51 percent above pre-war leve1s…,但這不等于說,所有進(jìn)口糧食的國家都糧食生產(chǎn)過剩,故選項(xiàng)C是錯(cuò)的。文中未提及選項(xiàng)A和B,故這兩個(gè)選項(xiàng)是錯(cuò)的。
4、Most people think that mothers hold their babies in their left arms().【閱讀理解A】
A.because of the fact that the heart is on the left side of the mother\'s body
B.because of the fact that the heart is on the left side of the baby\'s body
C.in orcerto keep their left arms free forother work
D.in orcerto keep their right arms free forother work
正確答案:D
答案解析:細(xì)節(jié)題。這道題關(guān)鍵要注意到題目中的Most people think…,多數(shù)人認(rèn)為… 文中說“…most people reply that it is obviously the result of the predominance of right-handedness in the population”。“大多數(shù)人會(huì)回答說,顯然這是人們以右手為主的這種優(yōu)勢造成的結(jié)果?!?因此選D。
5、Advertising are appreciated by manufacturers because they().【閱讀理解A】
A.advise them on ways of giving a product customer appeal
B.accept responsibility forgiving a product customer appeal
C.advise them on the best time to go ahead with production
D.consult them during the design and development stages
正確答案:B
答案解析:第二段The designer is busy enough without adding customer-appeal to all his other problems of man-hours and machine tolerances and stress factors. So they just go ahead and make the thing and leave it to the advertiser to find eleven ways of making it appeal to purchasers after they have finished it, by pretending that it confers status, orattracts love, orsignifies manliness. If the advertising agency can do this authoritatively enough, the manufacturer is in clover.在產(chǎn)品設(shè)計(jì)和研發(fā)階段,廠家可以有足夠的時(shí)間來考慮而不必?fù)?dān)心是否每個(gè)人都會(huì)買它。設(shè)計(jì)人員在忙于考慮諸如勞動(dòng)力時(shí)間、機(jī)器強(qiáng)度以及壓力因素時(shí)可以不考慮消費(fèi)者喜好的因素。所以他們可以只管生產(chǎn)出產(chǎn)品然后讓廣告商通過聲稱此商品象征身份、地位,能夠吸引愛情或是彰顯男人魅力等,去尋找足夠的理由來吸引消費(fèi)者購買。倘若廣告代理果真能做到足夠令人信服,廠家則可高枕無憂了。因此選B。
05:312020-05-15
02:382020-05-15
04:042020-05-15
03:352020-05-15
04:002020-05-15

微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)
獲取更多考試熱門資料