職稱英語考試
報考指南考試報名準(zhǔn)考證打印成績查詢考試題庫

重置密碼成功

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊成功

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當(dāng)前位置: 首頁職稱英語考試衛(wèi)生類章節(jié)練習(xí)正文
2019年職稱英語考試《衛(wèi)生類》章節(jié)練習(xí)題精選
幫考網(wǎng)校2019-11-23 16:48
2019年職稱英語考試《衛(wèi)生類》章節(jié)練習(xí)題精選

2019年職稱英語考試《衛(wèi)生類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計算題和簡答題和不定項。小編為您整理閱讀理解分析5道練習(xí)題,附答案解析,供您備考練習(xí)。


1、Egypt Felled by Famine
Even ancient Egypt's mighty pyramid builders were powerless in the face of the famine that helped bring down their civilization around 2180 BC. Now evidence gleaned from mud deposited by the River Nile suggests that a shift in climate thousands of kilometers to the south was ultimately to blame and the same or worse could happen today.
The ancient Egyptians depended on the Nile's annual floods to irrigate their crops. But any change in climate that pushed the African monsoons southwards out of Ethiopia would have diminished these floods.
Dwindling rains in the Ethiopian highlands would have meant fewer plants to stablize the soil. When rain did fall it would have washed large amounts of soil into the Blue Nile and into Egypt, along with sediment from the White Nile.
The Blue Nile mud has a different isotope signature from that of the White Nile. So by analyzing isotope differences in mud deposited in the Nile Delta, Michael Krom of Leeds University worked out what proportion of sediment came from each branch of the river.
Krom reasons that during periods of drought, the amount of the Blue Nile mud in the river would be relatively high. He found that one of these periods, from 4,500 to 4,200 years ago, immediately predates the fall of the Egypt's Old Kingdom.
The weakened waters would have been catastrophic for the Egyptians. " Changes that affect food supply don't have to be very large to have a ripple effect in societies," says Bill Ryan of the Lamont Doberty Earth Observatory in New York.
"Similar events today could be even more devastating," says team member Daniel Stanley, a geoarchaeologist from the Smithsonian Institution in Washington, D C. " Anything humans do to shift the climate belts would have an even worse effect along the Nile system today because the populations have increased dramatically. "
Which of the following statements is true?
【單選題】

A.The White Nile is the trunk of the River Nile.

B.The White Nile is the trunk of the Blue Nile.

C.The White Nile is a branch of the Blue Nile.

D.The White Nile and the Blue Nile are branches of the River Nile.

正確答案:D

答案解析: D說的是:青尼羅河和白尼羅河是尼羅河的支流。第四段中的最后一句話是這么說的:… worked out what proportion of sediment came from each branch of the river. 這里的“河”是指“尼羅河”,“每條支流”是指上文所說的“青尼羅河”和“白尼羅河”。因此,D是正確的答案。A:白尼羅河是尼羅河的干流。B:白尼羅河是青尼羅河的干流。C:白尼羅河是青尼羅河的支流。顯然,這些都不是答案。

2、The Only Way Is Up
Think of a modem city and the first image that come to mind is the skyline. It is full of great buildings, pointing like fingers to heaven. It is true that some cities don't permit buildings to go above a certain height. But these are cities concerned with the past. The first thing any city does when it wants to tell the world that it has arrived is to build skyscrapers.
When people gather together in cities, they create a demand for land since cities are places where money is made, that demand can be met. And the best way to make money out of city land is to put as many people as possible in a space that covers the smallest amount of ground that means building upwards.
The technology existed to do this as early as the 19th century. But the height of buildings was limited by one important factor. They had to be small enough for people on the top floors to climb stairs. People could not be expected to climb a mountain at the end of their journey to work, or home.
Elisha Otis, a US inventor, was the man who brought us the lift or elevator, as he preferred to call it. However, most of the technology is very old lifts work using the same pulley system the Egyptians used to create the Pyramids. What Otis did was attach the system to a steam engine and develop the elevator brake, which stops the lift falling if the cords that hold it up are broken. It was this that did the most to gain public confidence in the new invention. In fact, he spent a number of years exhibiting lifts at fairgrounds, giving people the chance to try them out before selling the idea to architects and builders.
A lift would not be a very good theme park attraction now. Going in a lift is such an everyday thing that it would just be boring. Yet psychologists and others who study human behavior find lifts fascinating. The reason is simple. Scientists have always studied animals in zoos. The nearest they can get to that with humans is in observing them in lifts.
"It breaks all the usual conventions about the bubble of personal space we carry around with us and you just can't choose to move away," says workplace psychologist, Gary Fitzgibbon. Being trapped in this setting can create different types of tensions, he says. Some people are scared of them. Others use them as an opportunity to get close to the boss. Some stand close to the door. Others hide in the comers. Most people try and shrink into the background but some behave in a way that makes others notice them. There are a few people who just stand in a comer taking notes.
Don't worry about them. They are probably from a university.
The difficulty in constructing tall buildings in the 19th century lies in____.【單選題】

A.the shortage of money

B.the lack of a device to carry people upward

C.backward technology

D.mountains taking up land space

正確答案:B

答案解析:本題答案的依據(jù)在第三段。文中說早在19世紀(jì)建造高樓的技術(shù)已經(jīng)存在,限制樓高的因素只有一個,那就是人們下班回家后不想象爬山那樣去爬樓梯,說明當(dāng)時還沒有找到把人往高處送的辦法。

3、Early childhood education
In a time of low academic achievement by children in the United States, many Americans are turning to Japan, a country of high academic achievement and economic success, for possible answers. However, the answers provided by Japanese preschools are not the ones Americans expected to find in most Japanese preschools, surprisingly little emphasis is put on academic instruction. In one investigation, 300 Japanese and 210 American preschool teachers, child development specialists, and parents were asked about various aspects of early childhood education. Only 2 percent of the Japanese respondents listed "to give children a good start academically" as one of their top three reasons for a society to have preschools. In contrast, over half the American respondents chose this as one of their top three choices. To prepare children for successful careers in first grade and beyond, Japanese schools do not teach reading, writing, and mathematics, but rather skills such as persistence, concentration, and the ability to function as a member of a group. The vast majority of young Japanese children are taught to read at home by their parents.
In the recent comparison of Japanese and American preschool education, 91 percent of Japanese respondents chose providing children with a group experience as one of their top three reasons for a society to have preschools. Sixty-two percent of the more individually oriented (強(qiáng)調(diào)個性發(fā)展的) Americans listed group experience as one of their top three choices. An emphasis on the importance of the group seen in Japanese early childhood education continues into elementary school education.
Like in America, there is diversity in Japanese early childhood education. Some Japanese kindergartens have specific aims, such as early musical training or potential development. In large cities, some kindergartens are attached to universities that have elementary and secondary schools. Some Japanese parents believe that if their young children attend a university-based program, it will increase the children's chances of eventually being admitted to top-rated schools and universities. Several more progressive programs have introduced free play as a way out for the heavy intellectualizing in some Japanese kindergartens.
Most Americans surveyed believe that preschools should also attach importance to ____.【單選題】

A.problem solving

B.group experience

C.parental guidance

D.individually-oriented development

正確答案:B

答案解析:這道題從第二段的第二句可以直接選出答案B。

4、Human Heart Can Make New Cells
Solving a longstanding (為時甚久的) mystery, scientists have found that the human heart continues to generate new cardiac(心臟的 ) cells throughout the life span, although the rate of new cell production slows with age.
The finding, published in the April 3 issue of Science, could open a new path for the treatment of heart diseases such as heart failure and heart attack, experts say.
"We find that the beating cells in the heart, cardiomyocytes (心肌細(xì)胞), are renewed," said lead researcher Dr. Jonas Frisen, a professor of stem cell research at the Karolinska Institute in Stockholm, Sweden. "It has previously not been known whether we were limited to the cardiomyocytes we are born with or if they could be renewed," he said.
The process of renewing these cells changes over time, Frisen added. In a 20 - year - old, about I percent of cardiomyocytes are exchanged each year, but the turnover (更替) rate decreases with age to only 0.45 percent by age 75.
"If we can understand how the generation of new cardiomyocytes is regulated, it may be potentially possible to develop pharmaceuticals (藥物) that promote this process to stimulate regeneration after, for example, a heart attack," Frisen said.
That could lead to treatment that helps restore damaged hearts.
"A lot of people suffer from chronic heart failure," noted co - author Dr. Ratan Bhardwaj, also from the Karolinska Institute. "Chronic heart failure arises from heart cells dying," he said.
With this finding, scientists are "opening the door to potential therapies (療法) to having ourselves heal ourselves." Bhardwaj said. "Maybe one could devise a pharmaceutical agent that would make heart cells make new and more cells to overcome the problem they are facing. "
But barriers remain. According to Bhardwaj, scientists do not yet know how to increase heart cell production to a rate that would replace cells faster than they are dying off, especially in older patients with heart failure. In addition, the number of new cells the heart produces was estimated using healthy hearts-whether the rate of cell turnover in diseased hearts is the same remains unknown.
In people in their mid -70s, only 0. 45 percent of cardiomyocytes ______.【單選題】

A.are still functional

B.are reduced each year

C.are replaced each year

D.are damaged each year

正確答案:C

答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)比較明顯。帶著題干信息詞回文章定位,答案依據(jù)是文章第四段第二句,談到到了75歲,心肌細(xì)胞的更新率就降到每年0. 45%,換句話說,到75歲時.每年只有0. 45%的心肌細(xì)胞被更新,回來看選項,C項和原文句意相符,是答案。

5、Online Cancer Chat with a Safety Net
Cancer Research UK has launched an online chat forum for cancer patients to swap (變換) stories and share experiences on how to cope with such a devastating disease.
But Cancer Chat is a forum with a difference: it has an information safety net.
This means that a Cancer Research UK team will keep a watching brief to ensure that patients are not subjected to rogue (劣等的) "cancer cures" or scientifically unsound information.
Anyone can have access to the messages posted on Cancer Chat, but if people wish to post a message, they will need to register.
And Rebekah Gibbs, cancer patient and star of TWs Casualty, has pledged her support for the new project. "I think Cancer Chat is a brilliant idea," she said. "I have written a public diary about what I went through with breast cancer and I have had such a heart - warming response from other people going through the same thing."
The idea of a Cancer Chat forum means you can share information about treatment and side effects and you can really open up about your feelings online in a way that can be difficult when talking to close friends and family. And with Cancer Research UK monitoring the forum, people can be reassured about the quality of information being exchanged.
Cancer Chat will also encourage its users to check out any cancer questions on its CancerHelp UK website, which is specially designed to give patients and their families 6,000 pages of up - to - date information that is easy to understand and explains a wide range of treatments for different types of cancer and gives details of clinical trials. There is also a UK database of cancer clinical trials.
The award - winning website attracts around one million visitors a month and Cancer Research UK hopes that some of these visitors will also want to post comments on the Cancer Chat forum.
For those who do not have access to computers and have questions about cancer, the charity's team of cancer information nurses are available during office hours to talk over patients' concerns on the phone.
All the statements about Rebekah Gibbs are true EXCEPT ______.【單選題】

A.she is a well - known figure in Britain

B.she got breast cancer some time ago

C.she has kept a private diary about her disease

D.she thinks highly of Cancer Chat

正確答案:C

答案解析:本題難度較大,需要認(rèn)真閱讀文章多個段落,找出判斷依據(jù)。認(rèn)真閱讀文章可以發(fā)現(xiàn),選項里A,B,D三項在文中都提到了,第五段談到Rebekah的日記是公開的,不是私人的,答案是C。

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻(xiàn)自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權(quán),未作人工編輯處理,也不承擔(dān)相關(guān)法律責(zé)任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權(quán)的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進(jìn)行舉報,并提供相關(guān)證據(jù),工作人員會在5個工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實(shí),本站將立刻刪除涉嫌侵權(quán)內(nèi)容。
職稱英語考試百寶箱離考試時間348天
學(xué)習(xí)資料免費(fèi)領(lǐng)取
免費(fèi)領(lǐng)取全套備考資料
測一測是否符合報考條件
免費(fèi)測試,不要錯過機(jī)會
提交
互動交流

微信掃碼關(guān)注公眾號

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問免費(fèi)為您解答,請保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問給您發(fā)送資料,請保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請保持電話暢通!