
下載億題庫(kù)APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

2019年職稱英語考試《理工類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計(jì)算題和簡(jiǎn)答題和不定項(xiàng)。小編為您整理閱讀判斷分析5道練習(xí)題,附答案解析,供您備考練習(xí)。
1、The Threat to Kiribati
The people of Kiribati are afraid that one day in the not-too-distant future, their country will disappear from the face of the earth-literally. Several times this year, the Pacific island nation has been flooded by a sudden high tide. These tides, which swept across the island and destroyed houses, came when there was neither wind nor rain. "This never happened before," say the older citizens of Kiribati.
What is causing these mysterious high tides? The answer may well be global warming. When fuels like oil and coal are being burned, pollutants (污染物) are released. These pollutants trap heat in the earth's atmosphere. Warmer temperatures cause water to expand and also create more water by melting glaciers (冰川) and polar (極地的) ice caps.
If the trend continues, scientists say, many countries will suffer, Bangladesh, for example, might lose one-fifth of its land. The coral (珊瑚) island nations of the Pacific, like Kiribati and the Marshall Islands, however, would face an even worse fate-they would be swallowed by the sea. The loss of these coral islands would be everyone's loss. Coral formations are home to more species than any other place on earth.
The people of these nations feel frustrated. The sea, on which their economies have always been based, is suddenly threatening their existence. They don't have the money for expensive technological solutions like seawalls. And they have no control over the pollutants, which are being released mainly by activities in large industrialized countries. All they can do is to hope that industrialized countries will take steps to reduce pollution.
The coral island nations of the Pacific have a long history of civilization.
【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
正確答案:C
答案解析:題干大意:太平洋的珊瑚島國(guó)有很長(zhǎng)的文明歷史。文章第三段提到:The coral (珊瑚) island nations of the Pacific. 文中提到了太平洋的珊瑚島國(guó),但是并沒有提到它們有很長(zhǎng)的文明歷史。故答案選C。
2、Easy Listening
Students should be jealous. Not only do babies get to doze their days away, but they've also mastered the fine art of learning in their sleep.
By the time babies are one year old, they can recognize a lot of sounds and even simple words. Marie Cheour at the University of Turku in Finland suspected that they might progress this fast because they learn language while they sleep as well as when they are awake.
To test the theory, Cheour and their colleagues studied 45 newborn babies in the first days of their lives. They exposed all the infants to an hour of Finnish vowel sounds one that sounds like "oo"; another like "ee" and the third boundary vowel peculiar to Finnish and similar languages that sounds like something in between. EEG (腦電圖) recording of the infants brains before and after the session showed that the newborns could not distinguish the sounds.
Fifteen of the babies then went back with their mothers, where the rest were split into two sleep-study groups. One group was exposed throughout their night-time sleeping hours to the same three vowels, while the others listened to the other, easier-to-distinguish vowel sounds.
When tested in the morning, and again in the evening, the babies who'd heard the tricky boundary vowels all night showed brainwave activity indicating that they could now recognize this sound. They could identify the sound even when its pitch was changed, while none of the other babies could pick up the boundary vowel at all.
Cheour doesn't know how babies accomplish this nighttime learning, but she suspects that the special ability might indicate that unlike adults, babies don't "turn off" their cerebral cortex (大腦皮層) while they sleep: The skill probably fades in the course of the first years of life, she adds so forget the idea that you can pick up the tricky French vowels as an adult just by slipping a language tape under your pillow. But while it may not help grown-ups, Cheour is hoping to use the sleeping hours to give remedial help to babies who are genetically at risk of language disorders.
Choeur's finding is worthless.
【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Notmentioned
正確答案:B
答案解析:這種觀點(diǎn)是錯(cuò)誤的。文章的最后一句指出“while it may not help grown-ups, Cheour is hoping to use the sleeping hours to give remedial help to babies who are genetically at risk of language disorders”。
3、Will We Take Vacation in Spaces?
When Mike Kelly first set out to build his own private space-ferry service, he figured his bread-and-butter business would be lofting (發(fā)射) satellites into high-Earth orbit. Now he thinks he may have figured wrong. "People were always asking me when they could go," says Kelly, who runs Kelly Space & Technology out of San Bemardino, California. "I realized that real market is in space tourism."
According to preliminary market surveys, there are 10,000 would-be-space-tourists willing to spend $1 million each to visit the final frontier. Space Adventure in Arlington, Virginia, has taken more than 130 deposits for a two-hour, $98, 000 space tour tentatively and somewhat dubiously (可疑地) set to actor by 2005. Gene Meyers of the space Island Group says: "Space is the next exotic(風(fēng)光奇特的) vacation spot. "
This may all sound great, but there are a few hurdles (困難). Putting a simple satellite into orbit with no oxygen, life support or return trip necessary already costs an astronomical (天文數(shù)字) $ 22,OOO/kg. And that doesn't include the oust of insuring rich and possibly litigious passenger. John Pike of the Federation of American Scientists acerbically (尖刻地) suggests that the entire group of entrepreneurs trying to corner (壟斷) the space-tourism market have between them "just enough money to blow up one rocket."The U. S. space agency has plenty of money but zero interest in mailing space less expensive for the little guys. So the little guys are racing to do what the government has failed to do: design a reusable launch system that is inexpensive, safe and reliable. Kelly Space's prototype looks like a plane that has sprouted rocket engines. Rotary Rocket in Redwood City, California, has a booster with rotors to make a helicopter-style return to Earth; Kistler Aero-space in Kirkland, Washington, is piecing together its versions from old Soviet engines, shuttle-style thermal protection tiles and an elaborate parachute system. The first passenger countdowns are still years away, but bureaucrats at the Federal Aviation Administration in Washington are already informally discussing flight regulations. After all, you can't be too prepared, for a trip to that galaxy far, far away.
For those who are intent on joining the 100-mile high club, Hilton and Budget are plotting to build space hotels. Before the Russian spaceship Mir came down, some people were talking about using it as a low-rent space hotel to reduce the cost. If a space hotel is finally built in space, and if you are thinking of staying in it, you may want to check the Michelin ratings before booking yourself a suite.
Space Adventure in Arlington has taken 130 deposits totaling $98,000 for a two-hour space tour.
【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Notmentioned
正確答案:B
答案解析:第2段第2句的意思是:每人交100萬美元的定金,而不是總共98 000美元,從這句話中可以看出歷時(shí)兩個(gè)小時(shí)的太空旅行計(jì)劃在2005年,該旅行是試驗(yàn)性的,并且在一定程度上令人質(zhì)疑。因此題干的說法是錯(cuò)誤的。
4、Lakes, Too, Feel Global Warming
There's no doubt, In the last few decades, the average temperature on Earth has been higher than it has been in hundreds of years. Around the world, people are starting to measure the effects of global warming and trying to figure out what to do about it.
Scientist recently used satellites to study the temperatures of lakes around the world and they found that lakes are heating up. Between 1985 and 2009, satellites recorded the night time temperatures of the surfaces of 167 lakes. During those 24 years, the lakes got warmer by an average of about 0.045 degree Celsius per year.
In some places, lakes have been warming by as much as 0.10 degree Celsius per year. At that rate, a lake may warm by a full degree Celsius in just 10 years. That difference may seem small you might not even notice it in your bath. But in a lake, slightly warmer temperatures could mean more algae (水藻) and algae can make the lake poisonous to fish.
The study shows that in some regions, lakes are warming faster than the air around them. This is important because scientists often use measurements of air temperature to study how Earth is warming. By using lake temperatures as well, scientists can get a better picture of global warming. The scientists say data on lakes give scientists a new way to measure the impact of climate change around the world.
That's going to be useful, since no matter the country is too big or too small can't ignore climate changes. Scientists aren't the only ones concerned. Everyone who lives on Earth is going to be affected by the rapid warming of the planet. Many world leaders believe we might be able to do something about it, especially by reducing the amount of greenhouse(溫室) gases we put into the air.
That's why the United Nations started the Framework Convention on Climate Change, or UNFCCC. Every year the convention meets, and representatives from countries around the world gather to talk about climate change and discuss global solutions to the challenges of a warming world.
The temperatures of lakes around the world have increased greatly between 1985 - 2009.【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
正確答案:B
答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)比較明顯,在文章第二段第三句:During those 24 years, the lakes got warmer-by an average of about 0.045 degree Celsius per year.很明顯,每年湖水的溫度平均才上升0. 045度,題干卻說have increased greatly,和原文句意明顯不符,答案是B。
5、Lakes, Too, Feel Global Warming
There's no doubt, In the last few decades, the average temperature on Earth has been higher than it has been in hundreds of years. Around the world, people are starting to measure the effects of global warming and trying to figure out what to do about it.
Scientist recently used satellites to study the temperatures of lakes around the world and they found that lakes are heating up. Between 1985 and 2009, satellites recorded the night time temperatures of the surfaces of 167 lakes. During those 24 years, the lakes got warmer by an average of about 0.045 degree Celsius per year.
In some places, lakes have been warming by as much as 0.10 degree Celsius per year. At that rate, a lake may warm by a full degree Celsius in just 10 years. That difference may seem small you might not even notice it in your bath. But in a lake, slightly warmer temperatures could mean more algae (水藻) and algae can make the lake poisonous to fish.
The study shows that in some regions, lakes are warming faster than the air around them. This is important because scientists often use measurements of air temperature to study how Earth is warming. By using lake temperatures as well, scientists can get a better picture of global warming. The scientists say data on lakes give scientists a new way to measure the impact of climate change around the world.
That's going to be useful, since no matter the country is too big or too small can't ignore climate changes. Scientists aren't the only ones concerned. Everyone who lives on Earth is going to be affected by the rapid warming of the planet. Many world leaders believe we might be able to do something about it, especially by reducing the amount of greenhouse(溫室) gases we put into the air.
That's why the United Nations started the Framework Convention on Climate Change, or UNFCCC. Every year the convention meets, and representatives from countries around the world gather to talk about climate change and discuss global solutions to the challenges of a warming world.
Lakes seem to be warming faster in Asia.
【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
正確答案:C
答案解析:本題難度較大,答案依據(jù)不明顯,需要通讀全文。通讀全文可以發(fā)現(xiàn),文章并沒有提到亞洲地區(qū)的湖水升溫更快些,本題是沒有提及的,答案是C。
79為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場(chǎng)?:為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場(chǎng)?考點(diǎn)將拒絕考生入場(chǎng),并不予改期考試或退還考費(fèi):1. 抵達(dá)考點(diǎn)與網(wǎng)上報(bào)名所選考點(diǎn)不一致;2. 未攜帶準(zhǔn)考證或規(guī)定的有效身份證件;3. 所攜身份證件的有效性未通過核驗(yàn);4. 身份證件類型和號(hào)碼與所持準(zhǔn)考證顯示信息不符;5. 身份證件相片與本人明顯不符;6. 未按準(zhǔn)考證規(guī)定時(shí)間到達(dá)考場(chǎng);7. 不服從監(jiān)考人員的管理,擾亂考場(chǎng)秩序。
21需要具備怎樣的基礎(chǔ)才能備考商務(wù)英語BEC中級(jí)?:商務(wù)英語中級(jí)需要有大學(xué)英語四級(jí)到六級(jí)的水平。
30學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級(jí)需要具備怎樣的基礎(chǔ)?:學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級(jí)需要具備怎樣的基礎(chǔ)?根據(jù)BEC考試大綱的要求,學(xué)習(xí)BEC初級(jí)需要有公共英語四級(jí)的水平。
02:032022-04-08
02:402022-04-08
01:252022-04-08
04:242022-04-08
02:332022-04-08

微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)
獲取更多考試熱門資料