職稱英語(yǔ)考試
報(bào)考指南考試報(bào)名準(zhǔn)考證打印成績(jī)查詢考試題庫(kù)

重置密碼成功

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊(cè)成功

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當(dāng)前位置: 首頁(yè)職稱英語(yǔ)考試理工類章節(jié)練習(xí)正文
2019年職稱英語(yǔ)考試《理工類》章節(jié)練習(xí)題精選
幫考網(wǎng)校2019-12-29 11:29
2019年職稱英語(yǔ)考試《理工類》章節(jié)練習(xí)題精選

2019年職稱英語(yǔ)考試《理工類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計(jì)算題和簡(jiǎn)答題和不定項(xiàng)。小編為您整理閱讀判斷分析5道練習(xí)題,附答案解析,供您備考練習(xí)。


1、The Threat to Kiribati
The people of Kiribati are afraid that one day in the not-too-distant future, their country will disappear from the face of the earth-literally. Several times this year, the Pacific island nation has been flooded by a sudden high tide. These tides, which swept across the island and destroyed houses, came when there was neither wind nor rain. "This never happened before," say the older citizens of Kiribati.
What is causing these mysterious high tides? The answer may well be global warming. When fuels like oil and coal are being burned, pollutants (污染物) are released. These pollutants trap heat in the earth's atmosphere. Warmer temperatures cause water to expand and also create more water by melting glaciers (冰川) and polar (極地的) ice caps.
If the trend continues, scientists say, many countries will suffer, Bangladesh, for example, might lose one-fifth of its land. The coral (珊瑚) island nations of the Pacific, like Kiribati and the Marshall Islands, however, would face an even worse fate-they would be swallowed by the sea. The loss of these coral islands would be everyone's loss. Coral formations are home to more species than any other place on earth.
The people of these nations feel frustrated. The sea, on which their economies have always been based, is suddenly threatening their existence. They don't have the money for expensive technological solutions like seawalls. And they have no control over the pollutants, which are being released mainly by activities in large industrialized countries. All they can do is to hope that industrialized countries will take steps to reduce pollution.
The people of Kiribati worry that one day their country will be taken away by a sudden high tide.
【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正確答案:A

答案解析:題干大意:基里巴斯人民擔(dān)心也許有一天他們的國(guó)家會(huì)被一個(gè)突然的高潮卷走。文章開頭首句提到:The people of Kiribati are afraid that one day in the not-too-distant future, their country will disappear from the face of the earth-literally. Several times this year, the Pacific island nation has been flooded by a sudden high tide. 基里巴斯人民擔(dān)心在不久的將來(lái)一天,他們的國(guó)家就會(huì)從地上消失。今年有幾次,太平洋島國(guó)已經(jīng)遭到突然的高潮沖淹。題干所述與文章信息一致,故答案選A。

1、Inventor of LED
When Nick Holonyak set out to create a new kind of visible lighting using semiconductor alloys, his colleagues thought he was unrealistic. Today, his discovery of light-emitting diodes, or LEDs, are used in everything from DVDs to alarm clocks to airports. Dozens of his students have continued his work, developing lighting used in traffic lights and other everyday technology.
On April 23,2004, Holonyak received the $500,000 Lemelson-MIT Prize at a ceremony in Washington. This marks the lOth year that the Lemelson-MIT Program at the Massachusetts Institute of Technology (MIT) has given the award to prominent inventors. "Anytime you get an award big or little. It's always a surprise. " Holonyrak said. Holonyak, 75, was a student of john Bardeen, an inventor of the transistor, in the early 1950s. After graduate school, Holonyak worked at Ben Labs. He later went to General Electric, where he invented a switch now widely used in house dimmer switches.
Later, Holonyak started looking into how semiconductors could be used to generate light. But while his colleagues were looking at how to generate invisible light, he wanted to generate visible light. The LEDS he invented in 1962 now last about 10 times longer than incandescent bulbs, and are more environmentally friendly and effective.
Holonyak, now a professor of electrical and computer engineering and physics at the University of Illinois, said he suspected that LEDs would become as commonplace as they are today, but didn't realize how many uses they would have.
"You don't know in the beginning. You think you're doing something important. You think it's worth doing, but you really can't tell what the big payoff is going to be, and when, and how. You just don't know, "he said.
The Lemelson. MIT Program also recognized Edith Flanigen, 75, with the $100,000 Lemelson-MIT Lifetime Achievement Award for her work on a new generation of "molecular sieves", that can separate molecules by size.
The Lemelson-MIT Prize has a history of over 100 years.
【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正確答案:B

答案解析:根據(jù)主題句內(nèi)容判斷Lemelson-MIT獎(jiǎng)成立的時(shí)間是1994年,因此問(wèn)題句中說(shuō)的“Lemelson-MIT獎(jiǎng)有100多年的歷史”與原文內(nèi)容矛盾。

1、The Guitar
The Museum of Fine Arts in the eastern city of Boston recently began showing a collection of guitars. The exhibit is called Dangerous Curves: The Art of the Guitar. It shows how the instrument developed during the past four centuries.
Probably no other musical instrument is as popular around the world as the guitar. Musicians use the guitar for almost every kind of music. Country and western music would not be the same without a guitar. The traditional Spanish folk music called Flamenco could not exist without a guitar. The sound of American blues music would not be the same without the sad cry of the guitar. And rock and roll music would almost be impossible without this instrument.
Music experts do not agree about where the guitar first was played. Most agree it is ancient. Some experts say an instrument very much like a guitar was played in Egypt more than a thousand years ago.
Some other experts say that the ancestor of the modern guitar was brought to Spain from Persia sometime in the twelfth century. The guitar continued to develop in Spain. In the seventeen-hundred it became similar to the instrument we know today.
Many famous musicians played the instrument. The famous Italian violinist Niccolo Paganinni played and wrote music for the guitar in the early eighteen hundred. Franz Schubert used the guitar to write some ofhis famous works.
One guitar in the Boston Fine Arts display was played by Les Paul. It is a very old electric guitar. Mister Parl began experimenting with ways to make an electric guitar in the nineteen-thirties. The Gibson Guitar Company began producing its famous Les Parl Guitar in 1952.
The instrument has the same shape and the same six strings as the traditional guitar, but it sounds very different. The guitar has always been important to blues music. The electric guitar Mister Paul helped develop made modern blues music possible. There have been many great blues guitarists. Yet, music experts say all blues guitar players are measured against one man and his famous guitar.
That man is B-B King. Every blues fan knows that years ago B-B King named his guitar Lucille. Lucille is so important to American music that the Smithsonian Institution in Washington D-C has asked for it. They want to display the large, beautiful black guitar in one of the museums because it is a part ofAmerican culture.
Music experts all agree that guitar was first played in Egypt more than a thousand years ago.
【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Notmentioned

正確答案:B

答案解析:音樂(lè)專家普遍認(rèn)為吉他最早是在一千多年前在埃及開始演奏的。第3段句首提到音樂(lè)專家對(duì)于吉他最早在哪里演奏的意見(jiàn)不一致。

1、Easy Listening
Students should be jealous. Not only do babies get to doze their days away, but they've also mastered the fine art of learning in their sleep.
By the time babies are one year old, they can recognize a lot of sounds and even simple words. Marie Cheour at the University of Turku in Finland suspected that they might progress this fast because they learn language while they sleep as well as when they are awake.
To test the theory, Cheour and their colleagues studied 45 newborn babies in the first days of their lives. They exposed all the infants to an hour of Finnish vowel sounds one that sounds like "oo"; another like "ee" and the third boundary vowel peculiar to Finnish and similar languages that sounds like something in between. EEG (腦電圖) recording of the infants brains before and after the session showed that the newborns could not distinguish the sounds.
Fifteen of the babies then went back with their mothers, where the rest were split into two sleep-study groups. One group was exposed throughout their night-time sleeping hours to the same three vowels, while the others listened to the other, easier-to-distinguish vowel sounds.
When tested in the morning, and again in the evening, the babies who'd heard the tricky boundary vowels all night showed brainwave activity indicating that they could now recognize this sound. They could identify the sound even when its pitch was changed, while none of the other babies could pick up the boundary vowel at all.
Cheour doesn't know how babies accomplish this nighttime learning, but she suspects that the special ability might indicate that unlike adults, babies don't "turn off" their cerebral cortex (大腦皮層) while they sleep: The skill probably fades in the course of the first years of life, she adds so forget the idea that you can pick up the tricky French vowels as an adult just by slipping a language tape under your pillow. But while it may not help grown-ups, Cheour is hoping to use the sleeping hours to give remedial help to babies who are genetically at risk of language disorders.
Babies can learn language even in their sleep.
【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Notmentioned

正確答案:A

答案解析:選A的依據(jù)是第2段最后一句。

1、The Smog
For over a month, Indonesia was in crisis. Forest fires raged out of control as the country suffered its worst drought for 50 years. Smoke from the fires mixed with sunlight and hot dry air to form a cloud of smog. This pollution quickly spread and within days it was hanging over neighboring countries including Malaysia, Singapore and Thailand.
When the smoke combined with pollution from factories and cars, it soon became poisonous. Dangerous amounts of CO became trapped under the smog and pollution levels rose. People wheezed (喘息) and coughed as they left the house and their eyes watered immediately.
The smog made it impossible to see across streets and whole cities disappeared as grey soot(煙灰) covered everything. In some areas, water was hosed (用膠管澆) from high-rise city buildings to try and break up the smog.
Finally, heavy rains, which came in November. Put out the fires and clear the air. But the environmental costs and health problems will remain. Many people from South-Eastern Asian cities already suffer from breathing huge amounts of car exhaust fumes and factory pollution Breathing problems could well increase and many non-sufferers may have difficulties for the first time. Wildlife has suffered too. In lowland forests, elephants, deer, and tigers have been driven out of their homes by smog.
But smog is not just an Asian problem. In fact. was world was first used in London in 1905 to describe the mixture of smoke and thick fog. Fog often hung over the capital. Sometimes the smog was so thick and poisonous that people were killed by breathing problems or in accidents.
About 4, 000 Londoners died within five days as a result of thick smog in 1952.
Indonesia was m crisis because of the drought.
【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正確答案:A

答案解析:題句的意思是“由于干旱,印度尼西亞處于危機(jī)之中”。與文章第1句意思相同,故選A。

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻(xiàn)自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權(quán),未作人工編輯處理,也不承擔(dān)相關(guān)法律責(zé)任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權(quán)的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進(jìn)行舉報(bào),并提供相關(guān)證據(jù),工作人員會(huì)在5個(gè)工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實(shí),本站將立刻刪除涉嫌侵權(quán)內(nèi)容。
職稱英語(yǔ)考試百寶箱離考試時(shí)間348天
學(xué)習(xí)資料免費(fèi)領(lǐng)取
免費(fèi)領(lǐng)取全套備考資料
測(cè)一測(cè)是否符合報(bào)考條件
免費(fèi)測(cè)試,不要錯(cuò)過(guò)機(jī)會(huì)
提交
互動(dòng)交流

微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問(wèn)免費(fèi)為您解答,請(qǐng)保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問(wèn)給您發(fā)送資料,請(qǐng)保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請(qǐng)保持電話暢通!