
下載億題庫APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

2019年職稱英語考試《理工類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計算題和簡答題和不定項。小編每天為您準(zhǔn)備了5道每日一練題目(附答案解析),一步一步陪你備考,每一次練習(xí)的成功,都會淋漓盡致的反映在分?jǐn)?shù)上。一起加油前行。
1、The Smog
For over a month, Indonesia was in crisis. Forest fires raged out of control as the country suffered its worst drought for 50 years. Smoke from the fires mixed with sunlight and hot dry air to form a cloud of smog. This pollution quickly spread and within days it was hanging over neighboring countries including Malaysia, Singapore and Thailand.
When the smoke combined with pollution from factories and cars, it soon became poisonous. Dangerous amounts of CO became trapped under the smog and pollution levels rose. People wheezed (喘息) and coughed as they left the house and their eyes watered immediately.
The smog made it impossible to see across streets and whole cities disappeared as grey soot(煙灰) covered everything. In some areas, water was hosed (用膠管澆) from high-rise city buildings to try and break up the smog.
Finally, heavy rains, which came in November. Put out the fires and clear the air. But the environmental costs and health problems will remain. Many people from South-Eastern Asian cities already suffer from breathing huge amounts of car exhaust fumes and factory pollution Breathing problems could well increase and many non-sufferers may have difficulties for the first time. Wildlife has suffered too. In lowland forests, elephants, deer, and tigers have been driven out of their homes by smog.
But smog is not just an Asian problem. In fact. was world was first used in London in 1905 to describe the mixture of smoke and thick fog. Fog often hung over the capital. Sometimes the smog was so thick and poisonous that people were killed by breathing problems or in accidents.
About 4, 000 Londoners died within five days as a result of thick smog in 1952.
The forest animals haven't been affected by the smog.
【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
正確答案:B
答案解析:題句的意思是“森林里的動物未曾受到煙霧的影響”。文中第4段最后一句提到一些動物由于煙霧逃出了森林。題句意思與原文有出入,故選B。
2、Science Fiction
1 Amongst the most popular books being written today are those that are usually classified as
science fiction. Hundreds of titles are published every year and are read by all kinds of people.
Furthermore, some of the most successful films of recent years have been based on science fiction stories.
2 It is often thought that science fiction is a fairly new development in literature, but its ancestors can be found in books written hundreds of years ago. These books were often concerned with the presentation of some forms of ideal society, a theme that is still often found in modern stories.
3 Most of the classics of science fiction, however, have been written within the last hundred years. Books by writers such as Jules Verve and H. G Wells, to mention just two well known authors, have been translated into many languages.
4 Modern science fiction writers don't write about men from Mars or space adventure stories. They are more interested in predicting the results of technical developments on society and the human mind; or in imagining future worlds that are a reflection of the world that we live in now. Because of this their writing has obvious political undertones (涵義).
5 In an age where science fact frequently overtakes (超過) science fiction, the writers may find it difficult to keep ahead of scientific advances. Those who are sufficiently clear-sighted to see the way we are going, however, may provide a valuable lesson on how to deal with the problems which society will inevitably face as it tries to master its new technology.
People enjoy ____.
【單選題】
A.concerned with the problems that we will have to solve in the future
B.reading books of science fiction
C.political implication
D.a recurrent theme
E.read worldwide
F.translated into many languages
正確答案:B
答案解析:enjoy可以跟名詞及名詞短語,也可以跟動名詞短語,在所給的幾個選項中B為動名詞短語,可以在enjoy后面,意思也與原文相符,故選B。
3、A Star Is Born
1 The VLT (Very Large Telescope) is the world's largest telescope and is taking astronomers further back to the Big Bang than they ever thought possible. Located 2,600 meters up to the Chilean Andes, it has four huge mirrors, each about the size of a London bus. The VLT is so powerful it can spot a burning match 10, 000 kilometers away.
2 This astonishing power will allow astronomers to see events in space from the birth of stars to the collision of galaxies on the edge of the cosmos. The VLT is giving astronomers their best ever view of the cosmos. The power of the VLT to see the smallest detail at the furthest distances makes its designers amazed.
3 Take the case of Eta Carinae, one of the most explosive stars in the universe. This star produces ultraviolet laser rays (紫外線) and it will destroy itself in a few million years' time. It is five times brighter than the sun and when it explodes it is going to be a sight worth waiting for.
4 But it is at distances of millions, even billions, of light years that the VLT really shows its power. The VLT can detect light that set out on its journey before the earth even existed. This gives astronomers their first ever detailed views of events that took place in the earliest days of the cosmos.
5 In other words, the VLT is a kind of a time machine. It takes astronomers back to a time when complete galaxies crashed into each other. The effects of these past collisions can now be seen by scientists, and astronomers believe the telescope will reveal more about these exciting events in the years to come. One day, we might be able to say we have traveled back to the beginning of time, and we will have a much clearer picture of how our planet was born.
Paragraph 1____
【單選題】
A.Events That Took place Before the Earth Existed
B.Power of the Telescope
C.Details of Eta Carinae
D.Invention of a Time Machine
E.Biggest Telescope
F.Ultraviolet Laser Rays
正確答案:E
答案解析:文章第1段主要介紹的是世界上最大的望遠(yuǎn)鏡的大小,故E為正確答案。
4、Jack packed up all the things he had accumulated over the last ten years.【單選題】
A.future
B.far
C.past
D.near
正確答案:C
答案解析:杰克把過去10年里攢的所有東西都收拾好打行李了。本題難度不大,干擾項干擾不強,是送分題。last和past都指“過去的”是同義詞,最佳答案是C。
5、Cell Phones
1. Believe it or not, cell phones have been around for over a quarter of a century. The first commercial cell phone system was developed by the Japanese in 1979, but cell phones have changed a lot since that time. The early cell phones were big and heavy but they have developed into small and light palm sized models. There are huge developments in their functions, too. We have had call forwarding, text messaging, answering services and hands - free use for years, but now there are new facilities, such as instant access to the Internet and receiving and sending photos.
2. Cell phones have become very common in our lives. Recent statistics suggest one in three people on the planet now have cell phone, and most of them say they couldn't live without one, Cell phones are used in every area of our lives and have become a necessary tool, used for essential arrangements, social contact and business. It easier to call for help on the highway. It possible to keep in touch with people "on the move" when people are traveling.
3. Cell phones have made communication easier and have reduced the need for family arguments f We can use cell phones to let our family know we'll be late or if there's a sudden change of plan or an emergency. Cell phones have eased the worries of millions of parents when their teenagers are out late. They can now contact their children at any time.
4. This does not mean that cell phones are all good news. Cell phones have brought with them a number of new headaches for their owners. It costs a lot to replace stolen phones, It is becoming a frequent occurrence, and have you ever seen such a huge phone bills? More serious, however, Cell phones bring the potential health problem. There are fears that radiation from the phones may cause brain tumor(腫瘤). This may be a time bomb waiting to happen to younger people who have grown up with cell phones. They simply can't live without cell phones!
We can use cell phones to communicate with others when we encounter ______.
【單選題】
A.a necessity
B.an emergency
C.a number of new headaches
D.family arguments
E.big and light palm - sized models
F.countless new facilities
正確答案:B
答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)比較明顯,答案依據(jù)是第三段第二句:We can use cell phones to let our family know we'll be late or if there's a sudden change of plan or an emergency.很明顯答案是B。
79為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場?:為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場?考點將拒絕考生入場,并不予改期考試或退還考費:1. 抵達(dá)考點與網(wǎng)上報名所選考點不一致;2. 未攜帶準(zhǔn)考證或規(guī)定的有效身份證件;3. 所攜身份證件的有效性未通過核驗;4. 身份證件類型和號碼與所持準(zhǔn)考證顯示信息不符;5. 身份證件相片與本人明顯不符;6. 未按準(zhǔn)考證規(guī)定時間到達(dá)考場;7. 不服從監(jiān)考人員的管理,擾亂考場秩序。
21需要具備怎樣的基礎(chǔ)才能備考商務(wù)英語BEC中級?:商務(wù)英語中級需要有大學(xué)英語四級到六級的水平。
30學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級需要具備怎樣的基礎(chǔ)?:學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級需要具備怎樣的基礎(chǔ)?根據(jù)BEC考試大綱的要求,學(xué)習(xí)BEC初級需要有公共英語四級的水平。
02:032022-04-08
02:402022-04-08
01:252022-04-08
04:242022-04-08
02:332022-04-08

微信掃碼關(guān)注公眾號
獲取更多考試熱門資料