職稱英語考試
報考指南考試報名準考證打印成績查詢考試題庫

重置密碼成功

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊成功

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當前位置: 首頁職稱英語考試理工類每日一練正文
2019年職稱英語考試《理工類》每日一練
幫考網(wǎng)校2019-11-07 11:38
2019年職稱英語考試《理工類》每日一練

2019年職稱英語考試《理工類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計算題和簡答題和不定項。小編每天為您準備了5道每日一練題目(附答案解析),一步一步陪你備考,每一次練習的成功,都會淋漓盡致的反映在分數(shù)上。一起加油前行。


1、Easy Listening
Students should be jealous. Not only do babies get to doze their days away, but they've also mastered the fine art of learning in their sleep.
By the time babies are one year old, they can recognize a lot of sounds and even simple words. Marie Cheour at the University of Turku in Finland suspected that they might progress this fast because they learn language while they sleep as well as when they are awake.
To test the theory, Cheour and their colleagues studied 45 newborn babies in the first days of their lives. They exposed all the infants to an hour of Finnish vowel sounds one that sounds like "oo"; another like "ee" and the third boundary vowel peculiar to Finnish and similar languages that sounds like something in between. EEG (腦電圖) recording of the infants brains before and after the session showed that the newborns could not distinguish the sounds.
Fifteen of the babies then went back with their mothers, where the rest were split into two sleep-study groups. One group was exposed throughout their night-time sleeping hours to the same three vowels, while the others listened to the other, easier-to-distinguish vowel sounds.
When tested in the morning, and again in the evening, the babies who'd heard the tricky boundary vowels all night showed brainwave activity indicating that they could now recognize this sound. They could identify the sound even when its pitch was changed, while none of the other babies could pick up the boundary vowel at all.
Cheour doesn't know how babies accomplish this nighttime learning, but she suspects that the special ability might indicate that unlike adults, babies don't "turn off" their cerebral cortex (大腦皮層) while they sleep: The skill probably fades in the course of the first years of life, she adds so forget the idea that you can pick up the tricky French vowels as an adult just by slipping a language tape under your pillow. But while it may not help grown-ups, Cheour is hoping to use the sleeping hours to give remedial help to babies who are genetically at risk of language disorders.
Babies can learn language even in their sleep.
【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Notmentioned

正確答案:A

答案解析:選A的依據(jù)是第2段最后一句。

2、The car
Cars are an important part of life in the United States. Without a car most people feel that they are poor. And even if a person is poor he doesn't feel really poor when he has a car.
Henry Ford was the man who first started making cars in large numbers. He probably didn't know how much the car was going to affect American culture. The car made the United Stated a nation on wheels. And it helped make the United States what it is today.
There are three main reasons why the car becomes so popular in the United States. First of all, the country is a huge one and Americans like to move around in it. The car provides the most comfortable and cheapest form of transportation. With a car people can go anylace without spending a lot of money.
The second reason cars are popular is the fact that the United States never really developed an efficient and inexpensive form of public transportation. Long-distance trains have never been as common in the country as they are in other parts of the world. Nowadays there is a good system of air-service provided by planes. But it is too expensive to be used frequently.
The third reason is the most important one, though. The American spirit of independence is what really made cars popular. Americans don't like to wait for a bus, or a train or even a plane. They don't like to have to follow an exact schedule. A car gives them the freedom to schedule their own time. And this is the freedom that Americans want most to have.
The gas shortage has caused a big problem for Americans. But the answer will not be a bigger system of public transportation. The real solution will have to be a new kind of car, one that does not use so much gas.
"A nation on wheels" means that____.
【單選題】

A.the country is producing the best cars in the world

B.everyone in this country owns a car

C.cars play a very important role in people' lives

D.there are more cars than trains in this country

正確答案:C

答案解析:原文“The car made the United Stated a nation on wheels”說明,在美國汽車很受歡迎,汽車對于美國人來說是非常重要的。

3、Lakes, Too, Feel Global Warming
There's no doubt, In the last few decades, the average temperature on Earth has been higher than it has been in hundreds of years. Around the world, people are starting to measure the effects of global warming and trying to figure out what to do about it.
Scientist recently used satellites to study the temperatures of lakes around the world and they found that lakes are heating up. Between 1985 and 2009, satellites recorded the night time temperatures of the surfaces of 167 lakes. During those 24 years, the lakes got warmer by an average of about 0.045 degree Celsius per year.
In some places, lakes have been warming by as much as 0.10 degree Celsius per year. At that rate, a lake may warm by a full degree Celsius in just 10 years. That difference may seem small you might not even notice it in your bath. But in a lake, slightly warmer temperatures could mean more algae (水藻) and algae can make the lake poisonous to fish.
The study shows that in some regions, lakes are warming faster than the air around them. This is important because scientists often use measurements of air temperature to study how Earth is warming. By using lake temperatures as well, scientists can get a better picture of global warming. The scientists say data on lakes give scientists a new way to measure the impact of climate change around the world.
That's going to be useful, since no matter the country is too big or too small can't ignore climate changes. Scientists aren't the only ones concerned. Everyone who lives on Earth is going to be affected by the rapid warming of the planet. Many world leaders believe we might be able to do something about it, especially by reducing the amount of greenhouse(溫室) gases we put into the air.
That's why the United Nations started the Framework Convention on Climate Change, or UNFCCC. Every year the convention meets, and representatives from countries around the world gather to talk about climate change and discuss global solutions to the challenges of a warming world.
UNFCCC's annual meeting will be held in Mexico this year.
【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正確答案:C

答案解析:本題難度較大,答案依據(jù)不明顯,需要通讀全文。通讀全文可以發(fā)現(xiàn),文章并沒有提到UNFCCC年度會議今年在墨西哥舉行的事實,本題是沒有提及的,答案是C。

4、Cell Phones
1. Believe it or not, cell phones have been around for over a quarter of a century. The first commercial cell phone system was developed by the Japanese in 1979, but cell phones have changed a lot since that time. The early cell phones were big and heavy but they have developed into small and light palm sized models. There are huge developments in their functions, too. We have had call forwarding, text messaging, answering services and hands - free use for years, but now there are new facilities, such as instant access to the Internet and receiving and sending photos.
2. Cell phones have become very common in our lives. Recent statistics suggest one in three people on the planet now have cell phone, and most of them say they couldn't live without one, Cell phones are used in every area of our lives and have become a necessary tool, used for essential arrangements, social contact and business. It easier to call for help on the highway. It possible to keep in touch with people "on the move" when people are traveling.
3. Cell phones have made communication easier and have reduced the need for family arguments f We can use cell phones to let our family know we'll be late or if there's a sudden change of plan or an emergency. Cell phones have eased the worries of millions of parents when their teenagers are out late. They can now contact their children at any time.
4. This does not mean that cell phones are all good news. Cell phones have brought with them a number of new headaches for their owners. It costs a lot to replace stolen phones, It is becoming a frequent occurrence, and have you ever seen such a huge phone bills? More serious, however, Cell phones bring the potential health problem. There are fears that radiation from the phones may cause brain tumor(腫瘤). This may be a time bomb waiting to happen to younger people who have grown up with cell phones. They simply can't live without cell phones!
Paragraph 2 ______
【單選題】

A.Cell phones and the family

B.Commercial cell phone systems

C.Cell phones in everyday life

D.Cell phones for teenagers

E.History of cell phones

F.Problems with cell phones

正確答案:E

答案解析:本題有一定的難度,需要有一定的歸納概括能力??梢园l(fā)現(xiàn),文章第一段主要手機的發(fā)展歷史做了簡單論述,E項History of cell phone簡單概括了本段內(nèi)容,是答案。

5、Rodman met with Tony to try and settle the dispute over his contract.【單選題】

A.solve

B.avoid

C.mark

D.involve

正確答案:A

答案解析:羅得曼和托尼會面,試圖解決有關他合同的爭論。本題難度不大,是送分題,干擾項干擾不強。settle的意思是“解決”,和solve“解決”是同義詞,involve指“包含,牽涉”,答案是A。

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權(quán),未作人工編輯處理,也不承擔相關法律責任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權(quán)的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進行舉報,并提供相關證據(jù),工作人員會在5個工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實,本站將立刻刪除涉嫌侵權(quán)內(nèi)容。
職稱英語考試百寶箱離考試時間348天
學習資料免費領取
免費領取全套備考資料
測一測是否符合報考條件
免費測試,不要錯過機會
提交
互動交流

微信掃碼關注公眾號

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問免費為您解答,請保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問給您發(fā)送資料,請保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請保持電話暢通!