職稱(chēng)英語(yǔ)考試
報(bào)考指南考試報(bào)名準(zhǔn)考證打印成績(jī)查詢(xún)考試題庫(kù)

重置密碼成功

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊(cè)成功

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當(dāng)前位置: 首頁(yè)職稱(chēng)英語(yǔ)考試綜合類(lèi)每日一練正文
2020年職稱(chēng)英語(yǔ)考試《綜合類(lèi)》每日一練
幫考網(wǎng)校2020-03-17 17:26
2020年職稱(chēng)英語(yǔ)考試《綜合類(lèi)》每日一練

2020年職稱(chēng)英語(yǔ)考試《綜合類(lèi)》考試共65題,分為單選題。小編每天為您準(zhǔn)備了5道每日一練題目(附答案解析),一步一步陪你備考,每一次練習(xí)的成功,都會(huì)淋漓盡致的反映在分?jǐn)?shù)上。一起加油前行。


1、Intelligent Machines
1. Medical scientists are already putting computer chips (芯片) directly into the brain to help people who have Parkinson's disease, but in what other ways might computer technology be able to help us? Ray Kurzweil is author of the successful book The Age of Intelligent Machines and is one of the world's best computer research scientists. He is researching the possibilities.
2. Kurzweil gets computers to recognize voices. An example of this is Ramona; the virtual (虛擬的) hostess of Kurzweil's homepage, who is programmed to understand what you say. Visitors to the site can have their conversations with her, and Ramona also dances and sings.
3. Kurzweil uses this technology to help people with physical disabilities. One of his ideas is a "seeing machine". This will be "like a friend that could describe what is going on in the visible world", he explains. Blind people will use a visual sensor (探測(cè)器) which will probably be built into a pair of sunglasses. This sensor will describe to the person everything it sees.
4. Another idea, which is likely to help deaf people, is the "listening machine". This invention will recognize millions of words and understand any speaker. The listening machine will also be able to trans late into other languages, so even people without hearing problems are likely to be interested in using it.
5. But it is not just about helping people with disabilities. Looking further into the future, Kurzweil sees a time when we will be able to download our entire consciousness onto a computer. This technology probably won't be ready for at least 50 years, but when it arrives, it means our minds will be able to live forever.
Paragraph 2 ____
【單選題】

A.A new pair of eyes

B.Computers that can communicate

C.Everlasting consciousness on a computer

D.Time to break off a friendship

E.An author and researcher

F.A new pair of ears

正確答案:B

答案解析:本題難度較大,第二段沒(méi)有明顯的主旨句,考生需要很強(qiáng)的歸納概括能力。本段提到智能機(jī)器能夠使電腦識(shí)別聲音,和別人進(jìn)行交流?;貋?lái)看選項(xiàng),B項(xiàng)Computers that can communicate,“能進(jìn)行交流的電腦”,可以概括本段內(nèi)容,答案是B。

2、One-Room Schools
One-room schools are part of the heritage of the United States, and the mention of them makes people feel a longing for "the way things were." One - room schools are an endangered species (種類(lèi)), however. For more than a hundred years, one - room schools have been systematically shut down and their students were sent away to centralized schools. As recently as 1930 there were 149,000 one - room schools in the United States. By 1970 there were 1,800. Today, of the nearly 800 remaining one - room schools, more than 350 are in Nebraska. The rest are spread through a few other states that have on their road maps wide - open spaces between towns.
Now that there are hardly any left, educators are beginning to think that maybe there is something yet to be learned from one - room schools, something that served the pioneers that might serve as well today. Progressive educators have come up with new names like "peer - group teaching" and "multi - age grouping" for educational procedures that occur naturally in the one - room schools. In a one - room school the children teach each other because the teacher is busy part of the time teaching someone else. The fourth grader can work at the fifth grade level in math and the third grade level in English without the bad name associated with being left back or the pressures of being skipped (超過(guò)) ahead. A youngster with a learning disability can find his or her own level without being separated from other pupils. A few hours in a small school that has only one classroom and it becomes clear why so many parents feel that one of the advantages of living in Nebraska is that their children have to go to a one - room school.
We learn from the first paragraph that one - room schools ____. 【單選題】

A.are the best in Nebraska

B.are becoming more and more centralized

C.have had a strong influence on American people

D.need to be shut down

正確答案:C

答案解析:本題有一定難度.考生需要有很強(qiáng)的概括能力和近義轉(zhuǎn)化能力。做本題時(shí),不要先看選項(xiàng)。第一段開(kāi)頭談到,大教室學(xué)校已經(jīng)成為美國(guó)遺產(chǎn)的一部分,一提到它就會(huì)使人們渴望回到過(guò)去,換句話說(shuō),這種學(xué)校對(duì)美國(guó)人影響至深,回來(lái)看選項(xiàng),C項(xiàng)是近義解釋?zhuān)鸢甘荂。

3、Gun Rights in the US
Immediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn (致哀) the dead. The president and the state governer both hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons.
Strictly speaking, the US is not the only country here gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seem unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it.
In countries like Britain and Canada, the government adopted strict gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby (院外活動(dòng)集團(tuán)) and the electoral (選舉) system.
The powerful National Rifle Association, the major supporter of gun rights in the US, is too strong for any party to take on. Most Republicans oppose gun control anyway. ____ the years, the Democrats have found that they can either campaign for gun control or win power, not both, they prefer power.
According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm (火器) incidents accounted for nine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many people don't want to give up their arms they keep to protect themselves.
Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said, "If one professor in the Virginia incident had been carrying a legal weapon, they might have been able to stop all this. "In his opinion, the massacre (大屠殺) is an argument for more people to carry weapons, not fewer.
Americans' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government, commented UK's Guardian newspaper.
One Virginia resident, who had a permit to carry a concealed (隱藏的) firearm, told the Guardian that it was every American's responsibility to have a gun.
"Each person," he said, "should not rely solely on the government for protection."
【單選題】

A.Since

B.Over

C.Till

D.Until

正確答案:B

答案解析:本題有一定難度,考查介詞短語(yǔ)over the years的用法,over the years指“多年來(lái)”,最佳答案是B。

4、How to Be a Successful Business person
Have you ever wondered why some people are successful in business and others are not? Here's a story about one successful business person. He started out washing dishes and today he owns 168 restaurants.
Zubair Kazi was born in Bhatkal, a small town in southwest India. His dream was to be an airplane pilot, and when he was 16 years old, he learned to fly a small plane.
At the age of 23 and with just a little money in his pocket, Mr. Kazi moved to the United States. He hoped to get a job in the airplane industry in California. Instead, he ended up working for a company that rented cars.
While Mr. Kazi was working at the car rental (租賃的) company, he frequently ate at a nearby KFC restaurant. To save money on food, he decided to get a job with KFC. For two months, he worked as a cook's assistant. His job was to clean the kitchen and help the cook. "I didn't like it," Mr. Kazi says, "but I always did the best I could."
One day, Mr. Kazi's two co - workers failed to come to work. That day, Mr. Kazi did the work of all three people in the kitchen. This really impressed the owners of the restaurant.
A few months later, the owners needed a manager for a new restaurant. They gave the job to Mr. Kazi. He worked hard as the manager and soon the restaurant was making a profit.
A few years later, Mr. Kazi heard about a restaurant that was losing money. The restaurant was dirty inside and the food was terrible. Mr. Kazi borrowed money from a bank and bought the restaurant. For the first six months, Mr. Kazi worked in the restaurant from 8 A.m. to 10 p. m., seven days a week. He and his wife cleaned up the restaurant, remodeled the front of the building, and improved the cooking. They also tried hard to please the customers. If someone had to wait more than ten minutes for their food, Mrs. Kazi gave them a free soda. Before long the restaurant was making a profit.
A year later, Mr. Kazi sold his restaurant for a profit. With the money he earned, he bought three more restaurants that were losing money. Again, he cleaned them up, improved the food, and retrained the employees. Before long these restaurants were making a profit, too.
Today Mr. Kazi owns 168 restaurants, but he isn't planning to stop there. He's looking for more poorly managed restaurants to buy. "I love it when I go to buy a restaurant and find it's a mess," Mr. Kazi says. "The only way it can go is up."
To save a failing restaurant, Mr. Kazi did all the following things, EXCEPT to ____.【單選題】

A.clean it up

B.improve the food

C.retrain the employees

D.advertize for it

正確答案:D

答案解析:本題有一定難度,仔細(xì)通讀文章后半部分可以發(fā)現(xiàn)文章沒(méi)有提到做廣告的事情,所以不難確定答案D。

5、Language
When one looks back upon the fifteen hundred years that are the life span of the English language, he should be able to notice a number of significant truths. The history of language is a history of constant change-at times a slow, almost imperceptible change, at other times a violent collision between two languages. Language a living growing organism, it has never been static. Another significant truth that emerges from such a study is that language at all times has been the possession not of one class or group but of many. At one extreme it has been the property of the common, ignorant folk, who have used it in the daily business of their living, much as they have used their animals or the kitchen pots and pans. At the other extreme it has been the treasure of those who have respected it as an instrument and a sign of civilization, and who have struggled by writing it down to give it some permanence, order, dignity, and if possible, a little beauty.
As we consider our changing language, we should note here two developments that are of special and immediate importance to us. One is that since the time of the Anglo-Saxons there has been an almost complete reversal of the different relationship of words in a sentence. Anglo-Saxon(old English) was a language of many inflections. Modern English has few inflections. We must now depend largely on word order and function words to convey the meanings that the older language did by means of changes in the forms of words. Function words, you should understand, are words such as prepositions, conjunctions, and a few others that are used primarily to show relationships among other words. A few inflections, however, have survived. And when some word inflections come into conflict with word order,. there may be trouble for the users of the language, as we shall see later when we turn our attention to such maters as WHO or WHOM and ME or l. The second fact we must consider is that as language itself changes, our attitudes toward language forms change also. The eighteenth century, for example, produced from various sources a tendency to fix the language into patterns not always set in and grew, until at the present time there is a strong tendency to restudy and re-evaluate language practices in terms of the ways in which people speak and write.
Which of the following can be best used as the title of the passage?【單選題】

A.The history of the English language.

B.Our changing attitude towards the English language.

C.Our changing language.

D.Some characteristics of modern English,

正確答案:C

答案解析:本文從各個(gè)方面談及英語(yǔ)作為一種語(yǔ)言的發(fā)展變化,但并不是講述英語(yǔ)的歷史,所以選項(xiàng)A不對(duì),選項(xiàng)C作為文章的題目最為貼切。選項(xiàng)B只是文章闡述的一個(gè)方面,不夠全面。文章是在談到英語(yǔ)的不斷變化的時(shí)候談到了現(xiàn)代英語(yǔ)的一些特點(diǎn),所以選項(xiàng)D也過(guò)于片面。

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻(xiàn)自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權(quán),未作人工編輯處理,也不承擔(dān)相關(guān)法律責(zé)任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權(quán)的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進(jìn)行舉報(bào),并提供相關(guān)證據(jù),工作人員會(huì)在5個(gè)工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實(shí),本站將立刻刪除涉嫌侵權(quán)內(nèi)容。
職稱(chēng)英語(yǔ)考試百寶箱離考試時(shí)間346天
學(xué)習(xí)資料免費(fèi)領(lǐng)取
免費(fèi)領(lǐng)取全套備考資料
測(cè)一測(cè)是否符合報(bào)考條件
免費(fèi)測(cè)試,不要錯(cuò)過(guò)機(jī)會(huì)
提交
互動(dòng)交流

微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)

獲取更多考試熱門(mén)資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專(zhuān)業(yè)顧問(wèn)免費(fèi)為您解答,請(qǐng)保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專(zhuān)業(yè)顧問(wèn)給您發(fā)送資料,請(qǐng)保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請(qǐng)保持電話暢通!