
下載億題庫APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失
2022年職稱英語考試《衛(wèi)生類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計算題和簡答題和不定項(xiàng)。小編為您整理精選模擬習(xí)題10道,附答案解析,供您考前自測提升!
1、Such a database would be extremely costly to setup.【單選題】
A.establish
B.destroy
C.update
D.transfer
正確答案:A
答案解析:建這樣一個數(shù)據(jù)庫將耗資巨大。本題難度不大,是送分題目。setup,常用短語,指“建立”,和establish“建立”是同義詞,B項(xiàng)指“破壞”,C項(xiàng)指“更新”,D項(xiàng)指“轉(zhuǎn)換”,干擾不強(qiáng)。
2、Lower Body Fat Means Better Performance These days, fashion models and pop stars are not the only people who have to watch their waistline. Football players who miss a few kicks and let their belly hanging out a little too much are likely to be attacked by rabid fans oreven the president of a country. The latest football star to draw the attention of the "fat police" is Barcelona\'s Ronaldinho, 26. Last Friday, a Spanish sports daily published two photos of the Brazilian star without his shirt. One was taken in November 2003; the other was taken this month. In the most recent one, the star\'s waistline seems to have a little extra padding. Another Spanish sports daily published similar before-and-aider photos and argued that the star has "lost his explosiveness and velocity" and is "worn out". The cause, according to the news paper, is his poorphysical fitness. However, the player\'s coach, Frank Rijkaard, insists that he\'s satisfied with Ronaldinho\'s form and fitness. and after Barcelona\'s victory over Athletic Bibao on Sunday, Ronaldinho challenged photographers to take pictures of him when he took off his shirt. "I don\'t have anything to hide," he said. Fellow Brazilian ronaldo, 30, of Real Madrid, faced similar criticism before the 2006 World Cup. But the criticism didn\'t come from a bunch of sports reporters: It came from the president of Brazil. "So, what is it?" Brazil\'s President Luiz Inacio Lula da Silva asked the national soccer team\'s coach in his office last June, according to the Associated Press. "Is he [ronaldo]fat ornot?" "He is very strong, president," Carlos Alberto Parreira reportedly said at the time. "He is not that boy anymore. His body type has changed. " The game of footfall demands that players put as much emphasis on fitness as they can do on dribbling, passing orshooting. During a proper training regimen, football players normally follow a load-fatigue-recovery pattern. They push their body toward a higher mark of fitness and experience a slight and brief drepin performance. Then they begin the recovery process, which will ideally carry their performance to an even higher plane. However, sometimes non-physical factors can influence a player\'s poorfitness. In Ronaldinho\'s case, forinstance, people, often unnamed, have blamed everything from the pressure of contract negotiations to personal problems and too many advertising commitments. The president of Brazil showed no concern about ronaldo\'s figure.【單選題】
A.Right
B. Wrong
C.Not mentioned
正確答案:B
答案解析:句子說的是:巴西總統(tǒng)并不關(guān)心ronaldo的身材,這個命題是錯的。差不多在文章的中間有這么一個問題:“Is he[ronaldo] fat ornot?”(他[ronaldo]胖還是不胖?)這是巴西總統(tǒng)提的。
3、Importance of Children\'s Oral HealthFebruary is National Children\'s Dental(牙齒的) Health Month, but in children good oral(口部的) care is critical every day. The first comprehensive study on the nation\'s oral health, released recently by the Office of the U. S. Surgeon General, calls dental and oral diseases a "silent epidemic (流行病)", even in children. The report states that more than 51 million school hours are lost each year to dental - related illness. In fact, a recent study pointed to dental care as the most common unmet health need among American children.To help counter this, the American Academy of Periodontology (牙周病學(xué)) (AAP) is launching an effort to educate children and parents about the prevention of dental diseases in children."This is important because oral problems can impact self - esteem forchildren and lead to problems of eating, speaking and attending to learning," said Michael McGuire, president of the AAP.Common dental problems seen in children are cavities (齲洞) and gingivitis (齦炎), which are found in the majority of U. S. children. "When these problems are not caught early and treated, they can develop into more severe problems and cause unnecessary suffering," said McGuire. "However, much of the time, oral problems are avoidable problems."In the Rio Grande Valley in Texas, agroupof more than 120 dentists(牙醫(yī)) volunteers to deliver dental care to thousands of low - income children each year with its Mobile Dental Unit that travels from school to school."According to the Surgeon General\'s Report, about 37 percent of children have not had a dental visit before starting school," said McGuire. When children don\'t see dentists, they miss the opportunity to have problems caught early before they develop into larger, more expensive problems to treat, and parents miss the opportunity to learn how to promote good oral habits in their children.Some children have never seen a dentist before starting school.【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
正確答案:A
答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)比較明顯,帶者題干信息詞回文章定位,答案依據(jù)在文章最后一段第一句:…about 37 per cent of children have not had a dental visit before start ing school,談到約37%的孩子上小學(xué)前從沒看過牙醫(yī),所以本題和原文句意相符,答案是A。
4、Breast Cancer Deaths Record LowThe number of women dying from breast cancer has fallen to a record low by dropping under 12,000 a year forthe first time since records began.The Cancer\' Research UK data showed that 11.990 women died in the UK in 2007.The previous lowest figure had been recorded in 1971-the year records began-after which it rose steadily year by year until the late 1980s.ProfessorPeter Johnson, Cancer Research UK\'s chief clinician. said: "It\'s incredibly encouraging to see fewer women dying from breast cancer now than at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often.""Research has played a crucial role in this progress leading to improved treatments and better management forwomen with the disease.""The introduction of the NHS (國民保健制度) breast screening 3 program has also contributed as women are more likely to survive the earlier cancer is diagnosed."Breast cancer is now the most common cancer in the UK with 45,500 women every year diagnosed with the disease - a 50% rise in 25 years.The number of deaths peaked in 1989, when 15,625 women died. It then fell by between 200 and 400 deaths each year until 2004.There was a slight rise in 2005 and then two years of falls.Dr. Sarah Cant, policy manager at Breakthrough Breast Cancer said: "It is great news that fewer women are dying from breast cancer and highlights the impact of improved treatments, breast screening and awareness of the disease. ""However, this is still too many women and incidence of the disease is increasing year by year. "The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity(肥胖) and alcohol consumption.Obesity and alcohol consumption may also lead to some other diseases.【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
正確答案:C
答案解析:本題有一定難度,關(guān)鍵在吃透句意。答案依據(jù)比較明顯,帶著題干信息詞回文章定位,答案依據(jù)在文章最后一段這一句:The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity and alcohol consumption.談到乳腺癌確診率上升和肥胖、過度飲酒有關(guān),但并沒有提及肥胖和過量飲酒是否會引發(fā)其他疾病,因此本題未提及,答案是C。
5、Fluoride deters tooth decay by reducing the growth of bacteria that destroy tooth enamel.【單選題】
A.facilitates
B.overwhelms
C.inhibits
D.loosens
正確答案:C
答案解析:deter:阻止、威懾,與inhibit(抑制、阻止)意思相近;facilitate:使便利、促進(jìn);overwhelm:使不知所措、壓倒;loosen:解開、放松。
6、What are my chances of promotion if I stay here?【單選題】
A.retirement
B.advertisement
C.advancement
D.replacement
正確答案:C
答案解析:如果我還待在這干,我有升職的機(jī)會嗎?promotion指“提升,晉級”,和advancement的引申意義“晉升”是同義詞,A項(xiàng)指“退休”,B項(xiàng)指“廣告”,D項(xiàng)指“代替”,三項(xiàng)的干擾性不強(qiáng)。本題考查的是advancement的引申意義。
7、As members dropped out, the club became smaller and smaller.【單選題】
A.Passedaway
B.grew
C.changed
D.withdrew
正確答案:D
答案解析:drepout:退出、退學(xué),和withdraw(退出、撤退)可以互換;pass away:去世,die的委婉說法;grow:長大;change:改變、變化;。
8、Our new house is on the first floor.【單選題】
A.Bottom
B.third
C.ground
D.top
正確答案:C
答案解析:bottom:底部的、底部;third:第三的;ground:地面的、地面;ground floor和first floor在英語中表示第二層、在美語中表示第一層;top:最高的、頂上的。
9、Intellectual DisabilityPeople with intellectual disability form one of the largest single disability groups in a community. Intellectual disability refers to a general slowness to learn and function within society, and the identification of intellectual disability is usually based on an assessment of a person\'s performance in a variety of tests. An individual\'s level of performance, as assessed, can change with time and circumstances. With skilled training and opportunity fordevelopment, people with intellectual disability have much greater potential foracquiring skills and forparticipation in community life than previously had been thought possible.In many western societies, five categories of intellectual disability have traditionally been used in orcerto indicate the perceived degree of difficulty an individual has with learning. All five may occur in either children, adolescent oradult, and show as mild, moderate, severe, profound ormultiple intellectual disability.Forthe majority of intellectual disabilities, there is no identifiable cause but there are some causes that are well documented. They include: brain damage at birth due to lack of oxygen—prolonged laborduring childbirth; brain damage before birth due to factors such as rubella (風(fēng)疹), drug ordiet-related problems; damage after birth due to illnesses such as encephalitis(腦膜炎) oraccident; hereditary defects in the genes; abnormal chromosome count resulting in, forexample, Down Syndrome(唐氏綜合癥).Like everyone else, people with an intellectual disability need a rewarding job, a satisfying place to live and a good social life. But they may need extra support to achieve these things. Good support services are based on the principle of normalization—which means enabling people to be part of the community like everyone else,With the introduction of the intellectually disabled into communities, there is a need to promote awareness of communication. Although many people may have little experience in talking with an intellectually disabled person, there are common guidelines that can simplify the interaction. Firstly, it is useful to remember that people with disabilities have feelings. Speaking in the same friendly manner as you would to anyone else is also recommended. Being prepared to wait a little longer forreplies during a conversation with an intellectually disabled person would undoubtedly benefit the exchange.Paragraph l____.【單選題】
A.What do people with an intellectual disability need
B.What is intellectual disability
C.How do people with an intellectual disability talk
D.What are the forms of intellectual disability
E.What causes intellectual disability
F.How do you talk to a person with an intellectual disability
正確答案:B
答案解析:第一段沒有主題句,該段主要介紹了智力障礙的定義以及隨著時間和環(huán)境的變化,患者的智力也會出現(xiàn)一些變化。由此推斷,該段回答了B選項(xiàng)“What is intellectual disability?”所提問題,故B為正確答案。
10、His success in work has tempted many to try this new method. 【單選題】
A.Attracted
B.called
C.inspired
D.implied
正確答案:A
答案解析:tempt和attract都可以表示“吸引”;call:呼叫、召集、打電話;inspire:鼓舞、感動、激發(fā)、啟示;imply:暗示、暗指。
79為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場?:為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場?考點(diǎn)將拒絕考生入場,并不予改期考試或退還考費(fèi):1. 抵達(dá)考點(diǎn)與網(wǎng)上報名所選考點(diǎn)不一致;2. 未攜帶準(zhǔn)考證或規(guī)定的有效身份證件;3. 所攜身份證件的有效性未通過核驗(yàn);4. 身份證件類型和號碼與所持準(zhǔn)考證顯示信息不符;5. 身份證件相片與本人明顯不符;6. 未按準(zhǔn)考證規(guī)定時間到達(dá)考場;7. 不服從監(jiān)考人員的管理,擾亂考場秩序。
21需要具備怎樣的基礎(chǔ)才能備考商務(wù)英語BEC中級?:商務(wù)英語中級需要有大學(xué)英語四級到六級的水平。
30學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級需要具備怎樣的基礎(chǔ)?:學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級需要具備怎樣的基礎(chǔ)?根據(jù)BEC考試大綱的要求,學(xué)習(xí)BEC初級需要有公共英語四級的水平。
02:032022-04-08
02:402022-04-08
01:252022-04-08
04:242022-04-08
02:332022-04-08

微信掃碼關(guān)注公眾號
獲取更多考試熱門資料