
下載億題庫APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失
2022年職稱英語考試《理工類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計算題和簡答題和不定項。小編為您整理精選模擬習(xí)題10道,附答案解析,供您考前自測提升!
1、What Is the Coolest Gas in the Universe?What is the coldest air temperature ever recorded on the Earth? Where was this low temperature recorded? The coldest recorded temperature on Earth was - 91℃, which occurred in Antarctica (南極洲) in 1983.We encounter an interesting situation when we discuss temperatures in space.Temperatures in Earth orbit actually range from about +120℃ to - 120℃. The temperature depends upon whether you are in direct sunlight orshade. Obviously, -120℃ is colder than our body can safely endure. Thank NASA science forwell, de signed space suits that protect astronauts from these temperature extremes.The space temperatures just discussed affect only our areal of the solar system. Obviously, it is hotter closer to the Sun and colder as we travel away from the Sun. Astronomers estimate temperatures at Pluto are about - 210℃. How cold is the lowest estimated temperature in the entire universe? Again, it depends upon your _____. We are taught it is supposedly impossible to have a temperature below absolute zero, which is - 273℃, at which atoms do not move. Two scientists, whose names are Cornell and Wieman, have successfully cooled down a gas to a temperature barely above absolute zero. They won a Nobel Prize in Physics in 2001 fortheir work, not a discovery, in this case.Why is the two scientists\' work so important to science?In the 1920s, Satyendra Nath Bose was studying an interesting theory about special light particles we now call photons (光子). Bose had trouble convincing other scientists to believe his theory, so he contacted Albert Einstein. Einstein\'s calculations helped him theorize that atoms would behave as Bose thought—but only at very cold temperatures.Scientists have also discovered that ultra - cold(超冷) atoms can help them make the world\'s atomic clocks even more accurate. These clocks are so accurate today they would only lose one second every six million years! Such accuracy will help us travel in space because distance is velocity times time 4 ( d = v×t). With the long distances involved in space travel, we need to know time as accurately as possible to get accurate distance.【單選題】
A.education
B.status
C.knowledge
D.location
正確答案:D
答案解析:本題有一定難度,考查詞義辨析,但干擾項干擾不大??梢韵瓤催x項得到信息提示。根據(jù)上下文邏輯,文章此處是說“宇宙最低溫度取決于我們所處的位置”,答案是D。
2、The Threat to KiribatiThe people of Kiribati are afraid that one day in the not-too-distant future, their country will disappear from the face of the earth-literally. Several times this year, the Pacific island nation has been flooded by a sudden high tide. These tides, which swept across the island?。幔睿洹estroyed houses, came when there was neither wind norrain. "This never happened before," say the older citizens of Kiribati.What is causing these mysterious high tides? The answer may well be global warming. When fuels like oil and coal are being burned, pollutants (污染物) are released. These pollutants trap heat in the earth\'s atmosphere. Warmer temperatures cause water to expand and also create more water by melting glaciers (冰川) and polar (極地的) ice caps.If the trend continues, scientists say, many countries will suffer, Bangladesh, forexample, might lose one-fifth of its land. The coral (珊瑚) island nations of the Pacific, like Kiribati and the Marshall Islands, however, would face an even worse fate-they would be swallowed by the sea. The loss of these coral islands would be everyone\'s loss. Coral formations are home to more species than any other place on earth.The people of these nations feel frustrated. The sea, on which their economies have always been based, is suddenly threatening their existence. They don\'t have the money forexpensive technological solutions like seawalls. and they have no control over the pollutants, which are being released mainly by activities in large industrialized countries. All they can do is to hope that industrialized countries will take steps to reduce pollution.The people of the coral island nations are unable to do anything substantial about the problem of global warming.【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
正確答案:C
答案解析:題干大意:珊瑚島國家的人對全球變暖問題無能為力。文章沒有提到任何有關(guān)珊瑚島國家的人的看法,故答案選C。
3、Arctic MeltEarth\'s North and South Poles are famous forbeing cold and icy. Last year, however, the amount of ice in the Arctic Ocean (北冰群) fell to a record low.Normally, ice builds in Arctic waters around the North Pole each winter and shrinks(縮小) during the summer. But formany years, the amount of ice left by the end of summer has been declining.Since 1979, each decade has seen an 11.4 percent drepin end of summer ice cover. Between 1981 and 2000, ice in the Arctic lost 22 percent of its thickness, becoming 1.13 meters thinner.Last summer, Arctic sea ice reached its thinnest levels. By the end of summer 2007, the ice had shrunk to cover just 4.2 million square kilometers. That\'s 38 percent less area than the average cover at that time of year. and it\'s a very large 23 percent below the previous record low, which was setjust 2 years ago. This continuing trend has made scientists concerned to.There may be several reasons forthe ice melt, says Jinlun Zhang, an oceanographer (海洋學(xué)家)at the University of Washington in Seattle. Unusually strong winds blew through the Arctic last summer. The winds pushed much of the ice out of the central Arctic, leaving a large area of thin ice and open water.Scientists also suspect that fewer clouds cover the Arctic now than in the past. Clearer skies allow more sunlight to reach the ocean. The extra heat warms both the water and the atmosphere. In parts of the Arctic Ocean last year, surface temperatures were 3.57 Celsius warmer than the average and 1.5c warmer than the previous record.With both air and water getting warmer, the ice is melting from both above and below. In some parts of the Beaufort Sea, north of Alaska and western Canada, ice that measured 3.3 meters thick at the beginning of the summer was measured just 50 cm by season\'s endThe new measurements suggest that melting is far more severe than the thinking of scientists. Some scientists fear that the Arctic is stuck in a warming trend.The Beaufort Sea mentioned in paragraph 7 is an example to show ______.【單選題】
A.how accurate the new measurements are
B.how thick the ice is in it
C.how serious the problem of the ice melt in the Arctic is
D.how dangerous it is to travel to it
正確答案:C
答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)比較明顯,文章第七段和第八段談到,夏天冰層以超出科學(xué)家預(yù)料的速度迅速融化,答案是C。
4、Marsha confessed that she knew nothing of computer.【單選題】
A.admitted
B.reported
C.hoped
D.answered
正確答案:A
答案解析:瑪莎承認(rèn)她對計算機(jī)一無所知。本題難度不大,干擾項干擾不大,是送分題,可以確認(rèn),confessed和admitted都是“承認(rèn)”的意思,所以最佳答案是A。
5、Storms Sink ShipsRescuers have found the bodies of over 130 people killed in two ferry disasters in Bangladesh. The accidents happened during a storm that hit the country on April 21. Hundreds more are missing orfeared dead. The two ferries sank in different rivers near the capital city of Dhakfi as strong winds and rain hit the South Asian country. The government has since banned all ferries and other boats from traveling at night during the April-May stormy season. One of the ferries, MV Mitali, was carrying far more people than it was supposed to. About 400 passengers fitted into a space made forjust 300, police said. The second ferry carried about 100 passengers. "The number of deaths is certain to rise." said an official in charge of the rescue work. "No one really knows how many people were on board the ferry orhow many of them survived. Ferries in Bangladesh don\'t always keep passenger lists, making it difficult to determine the exact number of people on board. Besides the ferry accidents, at least 40 people were killed and 400 injured by lightning strikes, falling houses and trees and the sinking of small boats. Storms are common this time of year in Bangladesh, as are boating accidents. Ferry disasters take away hundreds of lives every year in a nation of 130 million people. Officials blame these river accidents on a lack of safety measures too many passengers in boats and not enough checks on weather conditions. Ferries are a common means of transport in Bangladesh. It is a country covered by about 230 rivers. Some 20,000 ferries use the nation\'s Waterways every year. and many of them are dangerously overcrowded. Since 1977, more than 3,000 people have died in some 260 boating accidents.Which of the following statements is NOT true ofthe two ferry disasters?【單選題】
A.They were overcrowded.
B.They sank on April 21.
C.The exact number of deaths could be easily determined.
D.They sank somewhere near Dhaka.
正確答案:C
答案解析:第5段有這樣一句話:“沒有人真正知道當(dāng)時有多少人在船上,也不知道有多少人還活著”,第6段說“孟加拉國的渡船不是總能留下乘客的名單,這使得確認(rèn)船上確切的人數(shù)很困難”。
6、Cell Phones1. Believe it ornot, cell phones have been around forover a quarter of a century. The first commercial cell phone system was developed by the Japanese in 1979, but cell phones have changed a lot since that time. The early cell phones were big and heavy but they have developed into small and light palm sized models. There are huge developments in their functions, too. We have had call forwarding, text messaging, answering services and hands - free use foryears, but now there are new facilities, such as instant access to the Internet and receiving and sending photos.2. Cell phones have become very common in our lives. Recent statistics suggest one in three people on the planet now have cell phone, and most of them say they couldn\'t live without one, Cell phones are used in every area of our lives and have become a necessary tool, used foressential arrangements, social contact and business. It easier to call forhelp on the highway. It possible to keep in touch with people "on the move" when people are traveling.3. Cell phones have made communication easier and have reduced the need forfamily arguments f We can use cell phones to let our family know we\'ll be late orif there\'s a sudden change of plan oran emergency. Cell phones have eased the worries of millions of parents when their teenagers are out late. They can now contact their children at any time.4. This does not mean that cell phones are all good news. Cell phones have brought with them a number of new headaches fortheir owners. It costs a lot to replace stolen phones, It is becoming a frequent occurrence, and have you ever seen such a huge phone bills? More serious, however, Cell phones bring the potential health problem. There are fears that radiation from the phones may cause brain tumor腫瘤). This may be a time bomb waiting to happen to younger people who have grown up with cell phones. They simply can\'t live without cell phones!Paragraph 4 ______【單選題】
A.Cell phones and the family
B.Commercial cell phone systems
C.Cell phones in everyday life
D.Cell phones forteenagers
E.History of cell phones
F.Problems with cell phones
正確答案:A
答案解析:本題難度不大,主旨句比較明顯,就是第三段的第一句:手機(jī)讓交流變得容易,也減少了家庭爭論。后面具體介紹了手機(jī)在家庭中發(fā)揮的作用,A項Cell phones and their family是本段主旨句的近義解釋,是答案。
7、Seeing Red Means Danger AheadThe colorred often means danger and by paying attention, accidents can be prevented. In the future, the colorred also may help prevent danger at construction sites. Thanks to new work by engineers, bridge supports orother kinds of materials could one day contain a colorswitching material. It will turn red before a structure collapses orfalls apart. The secret behind the colorswitching material is a particular type of molecule. A molecule is agroupof atoms held together by chemical bonds. Molecules come at all shapes and sizes, and make up everything. You can see, touch orfeel. How a molecule behaves depends on ______ kinds of atoms it contains, and how they\'re held together. When a polymer (聚合物) containing a colorswitching molecule called a mechanophore (機(jī)械響應(yīng)性聚合物) which is about to break, it produce a color. When a polymer with mechanophore molecules becomes "injured" orweak, one of the mechanophore bonds breaks and the material turns red. "It\'s a really simple detection method. "says Nancy Sottos, one of the scientists who worked on the project. Sottos and her team tested the colorswitching polymers in their lab. The test results proved encouraging. There is a way to get rid of the colorlight when a bright light is shone on the mechanophore. The broken bond is fixed and the red colordisappears. This "self-healing" may be a problem forengineers. They need to use the colorchanger in big construction projects that will be outside in sunlight. and sunlight will make the mechanophore\'s warming system useless. Sottos and her fellow scientists still have a lot of work to do before the colorswitching molecules can be used outside the lab. 【單選題】
A.why
B.how
C.what
D.where
正確答案:C
答案解析:本句的意思是分子的行為取決于組合成分子的原子種類和它們的組合方式。所以kind前應(yīng)加what。
8、Seeing Red Means Danger AheadThe colorred often means danger and by paying attention, accidents can be prevented. In the future, the colorred also may help prevent danger at construction sites. Thanks to new work by engineers, bridge supports orother kinds of materials could one day contain a colorswitching material. It will turn red before a structure collapses orfalls apart. The secret ______ the colorswitching material is a particular type of molecule. A molecule is agroupof atoms held together by chemical bonds. Molecules come at all shapes and sizes, and make up everything. You can see, touch orfeel. How a molecule behaves depends on what kinds of atoms it contains, and how they\'re held together. When a polymer (聚合物) containing a colorswitching molecule called a mechanophore (機(jī)械響應(yīng)性聚合物) which is about to break, it produce a color. When a polymer with mechanophore molecules becomes "injured" orweak, one of the mechanophore bonds breaks and the material turns red. "It\'s a really simple detection method. "says Nancy Sottos, one of the scientists who worked on the project. Sottos and her team tested the colorswitching polymers in their lab. The test results proved encouraging. There is a way to get rid of the colorlight when a bright light is shone on the mechanophore. The broken bond is fixed and the red colordisappears. This "self-healing" may be a problem forengineers. They need to use the colorchanger in big construction projects that will be outside in sunlight. and sunlight will make the mechanophore\'s warming system useless. Sottos and her fellow scientists still have a lot of work to do before the colorswitching molecules can be used outside the lab. 【單選題】
A.on
B.behind
C.under
D.down
正確答案:B
答案解析:習(xí)慣用法,secret behind指什么東西背后的秘密;under也有底下的意思,但更多是強(qiáng)調(diào)地理空間上的;用于抽象事物,多用behind。
9、Some Unusual CelebrationsSome holidays are well - known all around the world. Among them are New Year\'s Eve celebrations. Also common are days in honorof love and friendship, like Valentine\'s Day. Each country has its own special holidays too, often to mark important events in its history. Schools, banks and government offices all close on days like these. _____ A few of them are really very strange.Of course, they are not strange to the people who celebrate them. Perhaps that is because the celebrations have long traditions. Consider April Fool\'s Day, forexample. No one knows when orwhy it began. Today it is celebrated in many countries—France, England?。幔睿洹ustralia, among others. On this day, people play practical jokes. Jokes are supposed to be funny, but these jokes do not make everyone laugh. The ones who laugh are the ones playing the jokes. The people they fool often get angry. Does celebrating this day make sense to you?Dyngus Day in Poland seems strange too. On this day, it is traditional forboys to pour water over the heads of girls. Here is the strangest part, they do it to girls they like.Other unusual celebrations take place in a single city ortown. A holiday called La Tomatina is celebrated in Bunol, Spain. Every year, in late August, big trucks carry more than 200,000 pounds of tomatoes into this little town. Then begins the world-s biggest food fight. Fortwo hours, people in the streets throw tomatoes at each other. Everyone ends up red from head to toe.August 10 marks the start of the Puck Fair, an Irish festival with a very unusual tradition. People from the town of Killorglin go up into the mountains and catch a wild goat. They bring him back to town, put a crown on his head, and make him king forthree days.There are also some celebrations that are really strange. In the United States, sometimes one person gets an idea fora new holiday and tries to get others to accept it. Whose idea was Public Sleeping Day? That one is on February 28. It may seem strange, but it sounds like more fun than the one on February 29. That is supposed to be Toothache Day.Do you like the idea of inventing a new holiday? If you do, then you will want to mark March 26 on your calendar. That is Make Up Your Own Holiday Day.【單選題】
A.They bring him back to town, put a crown on his head, and make him king forthree days.
B.Some of the days people celebrate, however, are less serious.
C.That is supposed to be Toothache Day.
D.Then begins the world-s biggest food fight.
E.Some people have fun imagining new holidays.
F.Jokes are supposed to be funny, but these jokes do not make everyone laugh.
正確答案:B
答案解析:本題有一定難度,但因為各個選項差異較大,還是比較容易確定答案,可采用代入法,可以發(fā)現(xiàn)B代入原文中,最符合上下文邏輯,是答案。
10、Sharing SilenceDeaf teenagers Orlando Chavez and German Resendiz have been friends since kindergarten (幼兒園). Together the two boys, who go to Escondido High School in California, have had the difficult job of learning in schools where the majority of the students can speak and hear.Orlando lost his hearing at the age of one. German was born deaf, and his parents moved from Mexico to find a school where he could learn sign language. He met Orlando on their first day of kinder garten."We were in a special class with about 25 other deaf kids," German remembered. "Before then, I didn\'t know I was deaf and I was different.""Being young and deaf in regular classes was very hard," signs Orlando. "The other kids didn\'t understand us and we didn\'t understand them. But we\'ve all grown up together, and today, I\'m popular because I\'m deaf. Kids try to communicate with me."Some things are very difficult forthe two boys. "We can\'t talk on the phone, so if we need help, we can\'t call an emergency service," German signs. "and we can\'t orcerfood in a drive - thru."Despite of their difficulties, the two boys have found work putting food in bags at a local supermarket.They got their jobs through a "workability" program, designed forteenagers from local schools with different types of learning disabilities.German has worked in the supermarket since August, and Orlando started in November."The other people who work here nave been very nice to us," Orlando signs. "They even sign sometimes. At first, we were nervous, but we\'ve learned a lot and we\'re getting better."The opportunity to earn money has been exciting, both boys said. After high school, they hope to attend the National Technical Institute forthe Deaf in New York.According to the passage, the difficulty forOrlando and German is that ______.【單選題】
A.they can\'t communicate with their classmates
B.they are not allowed to talk on the phone
C.they can\'t orcerfood in a drive - thru
D.they are not supposed to use emergency services
正確答案:C
答案解析:本題有一定難度,針對第五段出題,跳躍性比較大,但只要回文章定好位,找到答案依據(jù)不難。根據(jù)題干提示詞匯迅速到文章定位。找到文章第五段。第五段談到,German抱怨說,他們無法在電話里交談,如果他們需要幫助,也無法呼叫緊急救助,而且他們也不能在汽車餐廳訂餐,回來看選項,C項談到了兩人的困難,是正確答案。
79為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場?:為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場?考點(diǎn)將拒絕考生入場,并不予改期考試或退還考費(fèi):1. 抵達(dá)考點(diǎn)與網(wǎng)上報名所選考點(diǎn)不一致;2. 未攜帶準(zhǔn)考證或規(guī)定的有效身份證件;3. 所攜身份證件的有效性未通過核驗;4. 身份證件類型和號碼與所持準(zhǔn)考證顯示信息不符;5. 身份證件相片與本人明顯不符;6. 未按準(zhǔn)考證規(guī)定時間到達(dá)考場;7. 不服從監(jiān)考人員的管理,擾亂考場秩序。
21需要具備怎樣的基礎(chǔ)才能備考商務(wù)英語BEC中級?:商務(wù)英語中級需要有大學(xué)英語四級到六級的水平。
30學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級需要具備怎樣的基礎(chǔ)?:學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級需要具備怎樣的基礎(chǔ)?根據(jù)BEC考試大綱的要求,學(xué)習(xí)BEC初級需要有公共英語四級的水平。
02:032022-04-08
02:402022-04-08
01:252022-04-08
04:242022-04-08
02:332022-04-08

微信掃碼關(guān)注公眾號
獲取更多考試熱門資料