職稱英語考試
報(bào)考指南考試報(bào)名準(zhǔn)考證打印成績查詢考試題庫

重置密碼成功

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊成功

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當(dāng)前位置: 首頁職稱英語考試衛(wèi)生類每日一練正文
2021年職稱英語考試《衛(wèi)生類》每日一練1229
幫考網(wǎng)校2021-12-29 18:45

2021年職稱英語考試《衛(wèi)生類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計(jì)算題和簡答題和不定項(xiàng)。小編每天為您準(zhǔn)備了5道每日一練題目(附答案解析),一步一步陪你備考,每一次練習(xí)的成功,都會淋漓盡致的反映在分?jǐn)?shù)上。一起加油前行。


1、Egypt Felled by Famine Even ancient Egypt\'s mighty pyramid builders were powerless in the face of the famine that helped bring down their civilization around 2180 BC. Now evidence gleaned from mud deposited by the River Nile suggests that a shift in climate thousands of kilometers to the south was ultimately to blame and the same orworse could happen today. The ancient Egyptians depended on the Nile\'s annual floods to irrigate their crops. But any change in climate that pushed the African monsoons southwards out of Ethiopia would have diminished these floods. Dwindling rains in the Ethiopian highlands would have meant fewer plants to stablize the soil. When rain did fall it would have washed large amounts of soil into the Blue Nile and into Egypt, along with sediment from the White Nile. The Blue Nile mud has a different isotope signature from that of the White Nile. So by analyzing isotope differences in mud deposited in the Nile Delta, Michael Krom of Leeds University worked out what proportion of sediment came from each branch of the river. Krom reasons that during periods of drought, the amount of the Blue Nile mud in the river would be relatively high. He found that one of these periods, from 4,500 to 4,200 years ago, immediately predates the fall of the Egypt\'s Old Kingdom. The weakened waters would have been catastrophic forthe Egyptians. " Changes that affect food supply don\'t have to be very large to have a ripple effect in societies," says Bill Ryan of the Lamont Doberty Earth Observatory in New York. "Similar events today could be even more devastating," says team member Daniel Stanley, a geoarchaeologist from the Smithsonian Institution in Washington, D C. " Anything humans do to shift the climate belts would have an even worse effect along the Nile system today because the populations have increased dramatically. " Which of the following statements is true? 【單選題】

A.The White Nile is the trunk of the River Nile.

B.The White Nile is the trunk of the Blue Nile.

C.The White Nile is a branch of the Blue Nile.

D.The White Nile and the Blue Nile are branches of the River Nile.

正確答案:D

答案解析: D說的是:青尼羅河和白尼羅河是尼羅河的支流。第四段中的最后一句話是這么說的:… worked out what proportion of sediment came from each branch of the river. 這里的“河”是指“尼羅河”,“每條支流”是指上文所說的“青尼羅河”和“白尼羅河”。因此,D是正確的答案。A:白尼羅河是尼羅河的干流。B:白尼羅河是青尼羅河的干流。C:白尼羅河是青尼羅河的支流。顯然,這些都不是答案。

2、Parkinson\'s Disease1. Parkinson\'s disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine(多巴胺). Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson\'s, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.2. No one knows forsure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look forthe answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson\'s disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.3. Tremor(顫抖) may be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. Tremoroften starts in just one arm orleg oronly on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm orleg. It may get better when you move the limb oryou are asleep. In time, Parkinson\'s affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing orconstipation(便秘) . In the later stages of the disease, a person with Parkinson\'s may have a fixed orblank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills.4. At this time, there is no cure forParkinson\'s disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You may not even need treatment if your symptoms are not obvious. Your doctormay wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctorwill adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.Paragraph 1 ______【單選題】

A.Tips forPatients with the Disease

B.Common Treatment forthe Disease

C.Means of Diagnosis of the Disease

D.Typical Symptoms of the Disease

E.Possible Causes of the Disease

F.Definition of Parkinson\'s Disease

正確答案:F

答案解析:本題有一定難度,沒有明顯的段落主旨句,需要較強(qiáng)的歸納概括能力。文章第一段主要討論了帕金森病概念,包括其原因、表現(xiàn)及后期發(fā)展等,回來看選項(xiàng),F(xiàn)項(xiàng)Definition of Parkinson\'s Disease,帕金森病的概念,簡單概括了本段主要意思,是答案。

3、Importance of Children\'s Oral HealthFebruary is National Children\'s Dental(牙齒的) Health Month, but in children good oral(口部的) care is critical every day. The first comprehensive study on the nation\'s oral health, released recently by the Office of the U. S. Surgeon General, calls dental and oral diseases a "silent epidemic (流行病)", even in children. The report states that more than 51 million school hours are lost each year to dental - related illness. In fact, a recent study pointed to dental care as the most common unmet health need among American children.To help counter this, the American Academy of Periodontology (牙周病學(xué)) (AAP) is launching an effort to educate children and parents about the prevention of dental diseases in children."This is important because oral problems can impact self - esteem forchildren and lead to problems of eating, speaking and attending to learning," said Michael McGuire, president of the AAP.Common dental problems seen in children are cavities (齲洞) and gingivitis (齦炎), which are found in the majority of U. S. children. "When these problems are not caught early and treated, they can develop into more severe problems and cause unnecessary suffering," said McGuire. "However, much of the time, oral problems are avoidable problems."In the Rio Grande Valley in Texas, agroupof more than 120 dentists(牙醫(yī)) volunteers to deliver dental care to thousands of low - income children each year with its Mobile Dental Unit that travels from school to school."According to the Surgeon General\'s Report, about 37 percent of children have not had a dental visit before starting school," said McGuire. When children don\'t see dentists, they miss the opportunity to have problems caught early before they develop into larger, more expensive problems to treat, and parents miss the opportunity to learn how to promote good oral habits in their children.Oral problems in children can develop into more severe problems.【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正確答案:A

答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)比較明顯,帶者題干信息詞回文章定位,答案依據(jù)在文章第四段第二句:When these problems are not caught early and treated,they can develop into more severe problem and cause unnecessary suffering談到這些問題如果沒能及早發(fā)現(xiàn)和治療,會發(fā)展成更嚴(yán)重的問題,所以本題和原文句意相符,答案是A。

4、Life Expectancy in the Last Hundred YearsA hundred years ago, life expectancy in developed countries was about 47 in the early 21st century, men in the United States and the United Kingdom can expect to live to about 74. Women to about 80, and these ages are rising all the time. What has brought about these changes? When we look at the life span of people 100 years ago, we need to look at the greatest killers of the time. In the early 20th century, these were the acute and oftenhighly infectious diseases such as smallpox. Many children died very young from these diseases and others, and the weak and elderly were always at risk.In the ____ world these diseases are far less deadly today, and in some cases have almost disappeared. A number of factors have led to this: improvements in sanitation and hygiene, the discovery and use of antibiotics, which make bacterial diseases much less dangerous, and vaccinations against common diseases. In addition , people\'s general health has improved with improvements in our general environment: cleaner air, better means of preserving food, better and warmer housing, and better understanding of nutrition.Genetically, we should all be able to live to about 85 but while people do live longer today, there are still some big killers around that are preventing US from consistently reaching that age. The problems that affect people today are the more chronic illnesses, such as heart disease and strokes, and those spread by viruses, such as influenza and AIDS. Of course, cancer is a huge killer as well. In most cases these diseases affect older people, but there are worrying trends in the developed world with problems such as obesity leading to more heart disease and illnesses such as diabetes at younger ages.The killers today can be classed as "lifestyle diseases", which means that it may be possible to halt their progress.【單選題】

A.developed

B.less developed

C.undeveloped

D.developing

正確答案:A

答案解析:本句后部分說在一些國家這些病已經(jīng)消失,通過常識得知應(yīng)該是發(fā)達(dá)國家。

5、I am always conscious of my own shortcomings.【單選題】

A.aware

B.ashamed

C.anxious

D.surprised

正確答案:A

答案解析:conscious和aware都表示“意識到的、有意識的”;ashamed:慚愧的、羞恥的;anxious:擔(dān)憂的、渴望的;surprised:感到驚訝的。

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻(xiàn)自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權(quán),未作人工編輯處理,也不承擔(dān)相關(guān)法律責(zé)任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權(quán)的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進(jìn)行舉報(bào),并提供相關(guān)證據(jù),工作人員會在5個工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實(shí),本站將立刻刪除涉嫌侵權(quán)內(nèi)容。
職稱英語考試百寶箱離考試時(shí)間346天
學(xué)習(xí)資料免費(fèi)領(lǐng)取
免費(fèi)領(lǐng)取全套備考資料
測一測是否符合報(bào)考條件
免費(fèi)測試,不要錯過機(jī)會
提交
互動交流

微信掃碼關(guān)注公眾號

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問免費(fèi)為您解答,請保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問給您發(fā)送資料,請保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請保持電話暢通!