職稱英語考試
報(bào)考指南考試報(bào)名準(zhǔn)考證打印成績查詢考試題庫

重置密碼成功

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊成功

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當(dāng)前位置: 首頁職稱英語考試衛(wèi)生類每日一練正文
2021年職稱英語考試《衛(wèi)生類》每日一練1226
幫考網(wǎng)校2021-12-26 09:32

2021年職稱英語考試《衛(wèi)生類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計(jì)算題和簡答題和不定項(xiàng)。小編每天為您準(zhǔn)備了5道每日一練題目(附答案解析),一步一步陪你備考,每一次練習(xí)的成功,都會淋漓盡致的反映在分?jǐn)?shù)上。一起加油前行。


1、The traditional paintings are exhibited on the second floor.【單選題】

A.laid

B.displayed

C.kept

D.stored

正確答案:B

答案解析:傳統(tǒng)油畫在二樓展覽。本題難度不大,考察的是基本意義,干擾項(xiàng)干擾不大,exhibit和display都有“展覽”的意思,是近義詞,其他選項(xiàng)都是常用詞匯,和答案意義差異大,最佳答案是B。

2、Such a database would be extremely costly to setup.【單選題】

A.establish

B.destroy

C.update

D.transfer

正確答案:A

答案解析:建這樣一個數(shù)據(jù)庫將耗資巨大。本題難度不大,是送分題目。setup,常用短語,指“建立”,和establish“建立”是同義詞,B項(xiàng)指“破壞”,C項(xiàng)指“更新”,D項(xiàng)指“轉(zhuǎn)換”,干擾不強(qiáng)。

3、Parkinson\'s Disease1. Parkinson\'s disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine(多巴胺). Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson\'s, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.2. No one knows forsure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look forthe answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson\'s disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.3. Tremor(顫抖) may be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. Tremoroften starts in just one arm orleg oronly on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm orleg. It may get better when you move the limb oryou are asleep. In time, Parkinson\'s affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing orconstipation(便秘) . In the later stages of the disease, a person with Parkinson\'s may have a fixed orblank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills.4. At this time, there is no cure forParkinson\'s disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You may not even need treatment if your symptoms are not obvious. Your doctormay wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctorwill adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.Paragraph 4 ______【單選題】

A.Tips forPatients with the Disease

B.Common Treatment forthe Disease

C.Means of Diagnosis of the Disease

D.Typical Symptoms of the Disease

E.Possible Causes of the Disease

F.Definition of Parkinson\'s Disease

正確答案:B

答案解析:本題有一定難度,沒有明顯的段落主旨句,需要較強(qiáng)的歸納概括能力。通讀第四段可以發(fā)現(xiàn),第四段主要討論了帕金森病現(xiàn)在還不能徹底治愈,但有一些現(xiàn)行治療方法等,回來看選項(xiàng),B項(xiàng)Common Treatment forthe Disease,帕金森病的普遍治療方法,簡單概括了本段主要意思,是答案。

4、Nurse! I Want My MummyWhen a child is ill in hospital, a parent\'s first reaction is to be ____ them.Most hospitals now allow parents to sleep overnight with their child, providing a bed orsofa on the ward.But until the 1970s this practice was not only frowned upon (不贊同) — it was actively discouraged. Staff worried that the children would be upsetwhen their parents left, and so there was a blanket (通用的) ban.A concerned nurse, Pamela Hawthorn, disagreed and her study "Nurse, I want my mummy!" published in 1974, changed the face "paediatric (兒科的) nursing.Martin Johnson, a professorof nursing at the University of Salford, said that the work of nurses like Pamela had changed the face of patient care."Pamela\'s study was done against the background of a lively debate in paediatrics and psychology as to the degree women should spend with children in the outside world and the degree to which they should be allowed to visit children in hospital.""The idea was that if mum came to visita small child in hospital the child would be upsetand inconsolable (無法安慰的) forhours. ""Yet the nurse noticed that if mum did not come at all the child stayed in a relatively stable state but they might be depressed. ""Of course we know now that they had almost given up hope that mum was ever coming back.""To avoid a little bit of pain they said that no one should visit.""But children were alone and depressed, so Hawthorn said parents should be allowed to visit."Dr. Peter Carter, chief executive and general secretary of the Royal College of Nursing, said her work had been seminal (開創(chuàng)性的)."Her research put an end to the days when parents handed their children over to strangers at the doorof the hospital ward.""As a result of her work, parents are now recognized as partners in care and are afforded the opportunity to stay with their children while they are in hospital, which has dramatically improved both parents\' and children\'s experience of care." 【單選題】

A.with

B.over

C.upon

D.for

正確答案:A

答案解析:本題的難度不大,考查介詞with的用法,可以先看選項(xiàng)得到信息提示。文章此處是說“小孩子生病時,父母的第一反應(yīng)會是陪著孩子”,答案是A。

5、Youth Emancipation in SpainThe Spanish Government is so worried about the number of young adults still living with their parents that it has decided to help them leave the nest.Around 55 percent of people aged 18 ~ 34 in Spain still sleep in their parents\' home, says the latest report from the country\'s state - run Institute of Youth.To coax (勸誘) young people from their homes, the Institute started a "Youth Emancipation(解放)" programme this month. The programme offers guidance in finding rooms and jobs.Economists blame young people\'s family dependence on the precarious (不穩(wěn)定的) labour market and increasing housing prices. Housing prices have risen 17 percent a year since 2000.Cultural reasons also contribute to the problem, say sociologists (社會學(xué)家). Family ties in south Europe (Italy, Portugal and Greece) are stronger than those in middle and north Europe, said Spanish sociologist Almudena Moreno Minguez in her report "The Late Emancipation of Spanish Youth: Key forUnderstanding"."In general, young people in Spain firmly believe in the family as the main body around which their private life is organized," said Minguez.In Spain, especially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups of aunts, uncles, cousins, nieces and nephews (外甥/侄子) all living on the same street. They regularly get together forSunday dinner.Parents tolerance is another factor. Spanish parents accept late - night partying and are wary of setting bedtime rules."A child can arrive home at whatever time he wants. If parents complain he\'ll put up a fight and call the father a fascist," said Jose Antonio Gomez Yanez, a sociologist at Carlos Ill University in Madrid.Mothers willingness to do children\'s household chores (家務(wù)) worsens the problem. Dionisio Masso, a 60 - year - old in Madrid, has three children in their 20s, The eldest 28, has a girlfriend and a job. But life with mum is good."His mum does the wash and cooks forhim, in the end, he lives well," Masso said.It can be inferred from paragraph 5 that family ties are stronger in Portugal than in ______.【單選題】

A.Greece

B.Finland

C.Spain

D.Italy

正確答案:B

答案解析:本題難度不大,是送分題。第五段第二句談到了歐洲南部國家的家庭聯(lián)系比歐洲中部和北部的國家更緊密,結(jié)合地理知識,芬蘭位于北部,所以答案是B,此外,即使不靠地理知識,也可使用排除法做對這道題目,作者列舉了三個國家都是在歐洲南部,選項(xiàng)A,C,D都是作者提到的,可以明顯被排除掉,答案只能是B。

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻(xiàn)自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權(quán),未作人工編輯處理,也不承擔(dān)相關(guān)法律責(zé)任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權(quán)的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進(jìn)行舉報(bào),并提供相關(guān)證據(jù),工作人員會在5個工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實(shí),本站將立刻刪除涉嫌侵權(quán)內(nèi)容。
職稱英語考試百寶箱離考試時間346天
學(xué)習(xí)資料免費(fèi)領(lǐng)取
免費(fèi)領(lǐng)取全套備考資料
測一測是否符合報(bào)考條件
免費(fèi)測試,不要錯過機(jī)會
提交
互動交流

微信掃碼關(guān)注公眾號

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問免費(fèi)為您解答,請保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問給您發(fā)送資料,請保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請保持電話暢通!