
下載億題庫(kù)APP
聯(lián)系電話(huà):400-660-1360

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失
2021年職稱(chēng)英語(yǔ)考試《綜合類(lèi)》考試共65題,分為單選題。小編每天為您準(zhǔn)備了5道每日一練題目(附答案解析),一步一步陪你備考,每一次練習(xí)的成功,都會(huì)淋漓盡致的反映在分?jǐn)?shù)上。一起加油前行。
1、U. S. to Start $3. 2 Billion Child Health Study in JanuaryA study that will cost $3. 2 billion and last more than two decades to track the health of100,000 U. S. children from before birth to age 21 will be launched in January, U. S. health officials said on Friday.Officials from the U. S. government\'s National Institutes of Health said they hope the study, to be conducted at 105 locations throughout the United States, can help identify early-life influences that affect later development, with the goal of learning new ways to treat or prevent illness.The study will examine hereditary and environmental factors such as exposure to certain chemicals that affect health.Researchers will collect genetic and biological samples from people in the study as well as samples from the homes of the women and their babies including air, water, dust and materials used to construct their residences, the NIH said.Officials said more than $200 million has been spent already and the study is projected to cost$3. 2 billion."We anticipate that in the long term , what we learn from the study will result in a significant savings in the nation\'s health care costs," Dr. Duane Alexander, who heads the NIH\'s Eunice Kennedy Shriver National Institute of Child Health and Human Development, told reporters.The study will begin in January when the University of North Carolina and the Mount Sinai School of Medicine in New York start signing up pregnant women whose babies will then be followed to age 21.Some of the early findings will be about factors behind pre-term birth, which has become more common in recent years, according to Dr. Peter Scheid of the NIH, who heads the study.The people taking part will be from rural, urban and suburban areas, from all income and educational levels and from all racial groups, the NIH said.Which is NOT true of the people in the study?【單選題】
A.They\'ll be from various areas.
B.They’ll be from all income levels.
C.They\'ll be from all educational levels.
D.They\'ll be from all age groups.
正確答案:D
答案解析:前3項(xiàng)在短文的最后一段都有提及,只有第4項(xiàng)是錯(cuò)誤的,因?yàn)檠芯繉?duì)象都是懷孕的婦女,不可能是所有年齡段的人們。
2、Making Yourself a Good RecordIf you are an American and you think you might need to borrow money someday, the best thing to do is to start early.That\'s because just as many employers want to hire only people with experience, banks and other creditors are usually reluctant to lend to those without a proven track record of paying back, on time, the money they have borrowed.But if you need experience just to get a start, how do you get that start in the first place?With a little help from your parents usually, while you are still financially dependent on them. It is easy to get a credit card or student loan when you are in college, because banks figure your parents will bail you out if you fail to pay.So just as students take on internships to build up their resumes, one s university time can be a good time to work on another important personal record: the credit reportCredit reports are a summary of one\'s personal credit history, gathered by a credit reporting agency, or CRA.Banks, and companies including hospitals, landlords and insurance companies-regularly report to the three main CRAs in the US on how their customers are doing at paying back the money they owe.Anyone with a "legitimate business need" has the right to order individuals\' reports from the CRAs. Potential creditors usually compile the information in the reports into a credit "score", ranking the level of creditworthiness. Lack of experience in borrowing in addition to a bad record of doing so, can result in a low score.Even if you are not considering taking out a loan for such a large purchase as a home or car, your credit report can be important to getting through life. Landlords often ask for the reports to judge whether a person can be trusted to pay the rent. Credit checks are necessary for getting a credit card, even for purchasing a mobile phone calling plan.People can obtain a copy of their own credit report, usually at a cost of around US$ 8-9. Some consumer organizations recommend doing this once a year to allow one to catch any mistakes ______have slipped into the records or, even worse, to find out whether any fraud has taken place. Though the system is controlled by laws meant to protect people\'s privacy, it isn\'t fool-proof. Sometimes people take out bad loads in others\' names, ruining their records.In a society addicted tocredit, that can be a disaster.【單選題】
A.these
B.what
C.that
D.those
正確答案:C
答案解析:空格所在的結(jié)構(gòu)是跟在名詞mistakes后面的定語(yǔ)從句,只有that可以引導(dǎo)定語(yǔ)從句。故C項(xiàng)為正確答案。
3、Stop Eating Too much"Clean your plate!"and" Be a member of the clean-plate club!" Just about every kid in the US has heard this from a parent or grandparent. Often, it\'s accompanied by an appeal: "Just think about those starving orphans (孤兒) in Africa!" Sure, we should be grateful for every bite of food. Unfortunately, many people in the US take too many bites. Instead of saying "clean the plate", perhaps we should save some food for tomorrow.According to news reports, US restaurants are partly to blame for the growing bellies(肚子). A waiter puts a plate of food in front of each customer, with two to four times the amount recommended by the government, according to a USA Today story. Americans traditionally associate quantity with value and most restaurants try to give them that. They prefer to have customers complain about too much food rather than too little.Barbara Rolls, a nutrition (營(yíng)養(yǎng)) professor at Pennsylvania State University, told USA Today that restaurant portion sizes began to grow in the 1970s, the same time that the American waistline(腰圍) began to expand.Health experts have tried to get many restaurants to serve smaller portions. Now, apparently, some customers are calling for this too. The restaurant industry trade magazine QSR reported last month that 57 percent of more than 4,000 people surveyed believed restaurants served portions that were too large; 23 percent had no opinion; 20 percent disagreed. But a closer look at the survey indicates that many Americans who can\'t afford fine dining still prefer large portions. Seventy percent of those earn at least $ 150,000 per year prefer smaller portions; but only 45 percent of those earning less than $25, 000 want smaller.It\'s not that working class Americans don\'t want to eat healthy. It\'s just that, after long hours at low-paying jobs, getting less on their plate hardly seems like a good deal. They live from paycheck (薪金支票) to paycheck, happy to save a little money for next year\'s Christmas presents.(2008年)Parents in the United States tend to ask their children ______.【單選題】
A.to save food for tomorrow
B.to wash the dishes
C.mottos eat too much
D.not to waste food
正確答案:D
答案解析:題干問(wèn)“美國(guó)父母總是讓他們的孩子做什么”。參見(jiàn)第一段,其中提到:每個(gè)美國(guó)孩子都能從父母或爺爺奶奶那里聽(tīng)到這樣的話(huà),“把你盤(pán)子里的東西吃光”。故正確答案為D。
4、One-Room SchoolsOne-room schools are part of the heritage of the United States, and the mention of them makes people feel a longing for "the way things were." One - room schools are an endangered species (種類(lèi)), however. For more than a hundred years, one - room schools have been systematically shut down and their students were sent away to centralized schools. As recently as 1930 there were 149,000 one - room schools in the United States. By 1970 there were 1,800. Today, of the nearly 800 remaining one - room schools, more than 350 are in Nebraska. The rest are spread through a few other states that have on their road maps wide - open spaces between towns.Now that there are hardly any left, educators are beginning to think that maybe there is something yet to be learned from one - room schools, something that served the pioneers that might serve as well today. Progressive educators have come up with new names like "peer - group teaching" and "multi - age grouping" for educational procedures that occur naturally in the one - room schools. In a one - room school the children teach each other because the teacher is busy part of the time teaching someone else. The fourth grader can work at the fifth grade level in math and the third grade level in English without the bad name associated with being left back or the pressures of being skipped (超過(guò)) ahead. A youngster with a learning disability can find his or her own level without being separated from other pupils. A few hours in a small school that has only one classroom and it becomes clear why so many parents feel that one of the advantages of living in Nebraska is that their children have to go to a one - room school.It can be learned from paragraph 2 that many parents in Nebraska ____.【單選題】
A.don\'t like centralized schools
B.come from other states
C.received education in one - room schools
D.prefer rural life
正確答案:A
答案解析:本題有一定的難度,考生不太好定位,需要認(rèn)真讀第二段找答案。第二段最后一句談到,“許多父母認(rèn)為住在內(nèi)布拉斯加州,有一個(gè)好處就是孩子能夠去大教室學(xué)校學(xué)習(xí)”,換句話(huà)說(shuō),“家長(zhǎng)們都不喜歡政府的集中化管理學(xué)?!薄;貋?lái)看選項(xiàng),A是近義解釋?zhuān)亲罴汛鸢浮W霰绢}時(shí)可以先看選項(xiàng),得到信息提示。
5、G8 SummitLeaders of the Group of Eight Major Industrialized Nations (G8) will meet in Scotland in July this year. Representatives from China, India, Mexico, South Africa and Brazil have also been invited. Here\'s what the G8 leaders want from the meeting.British Prime Minister Tony Blair wants the G8 to cancel debt to the world\'s poorest countries. He wants them to double aid to Africa to 50 billion pounds by 2010. He has also proposed reducing subsidies to Western farmers and removing restrictions on African exports. This has not got the approval of all members because it will hurt their agricultural interests. On climate change, Blair wants concerted (共同的) action by reducing carbon emissions (排放). US President George W. Bush agrees to give help to Africa. But he says he doesn\'t like the idea of increasing aid to countries as it will increase corruption. Bush said he would not sign an agreement to cut greenhouse gas emissions at the summit, according to media. The US is the only G8 member not to have signed the Kyoto Protocol(《京都議定書(shū)》). Although the US is the world\'s biggest polluter, Bush so far refuses to believe there is sufficient scientific data to establish beyond a doubt that there is a problem.French President Jacques Chirac supports Blair on Africa and climate change. He is determined to get the US to sign the climate change deal.German Chancellor Gerhard Schroder remains doubtful of Blair\'s Africa proposals. Schroder\'s officials have dismissed the notion that money will solve Africa\'s problems as"old thinking". Berlin says that African states should only receive extra money if they can prove they\'ve solved the corruption problem.Russian President Vladimir Putin was doubtful about the value of more aid to Africa. But he has seen a way to make this work to his advantage. Putin intends to use the aid to Africa as a springboard (跳板) next year to propose aid to the former Soviet Republics of Georgia, Uzbekistan, Tajikistan and Moldova.Japanese Prime Minister Junichiro Koizumi\'s priorities are a seat on the UN Security Council, for which he will be lobbying (游說(shuō)) at the summit. And he\'s concerned about the Democratic People\'s Republic of Korea\'s nuclear weapons programme.Chirac takes a stand similar to Blair’s on Africa and climate change.【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
正確答案:A
答案解析:根據(jù)主語(yǔ)Chirac可以確定答案出自第四段。第四段第一句:French President Jacques Chirac supports Blair on Africa and climate change. (Chirac支持布萊爾對(duì)非洲和氣候變化的看法及態(tài)度。)這與題干所表達(dá)的意思是一致的,故正確答案是A。
79為什么商務(wù)英語(yǔ)考試中有的考生不允許入場(chǎng)?:為什么商務(wù)英語(yǔ)考試中有的考生不允許入場(chǎng)?考點(diǎn)將拒絕考生入場(chǎng),并不予改期考試或退還考費(fèi):1. 抵達(dá)考點(diǎn)與網(wǎng)上報(bào)名所選考點(diǎn)不一致;2. 未攜帶準(zhǔn)考證或規(guī)定的有效身份證件;3. 所攜身份證件的有效性未通過(guò)核驗(yàn);4. 身份證件類(lèi)型和號(hào)碼與所持準(zhǔn)考證顯示信息不符;5. 身份證件相片與本人明顯不符;6. 未按準(zhǔn)考證規(guī)定時(shí)間到達(dá)考場(chǎng);7. 不服從監(jiān)考人員的管理,擾亂考場(chǎng)秩序。
21需要具備怎樣的基礎(chǔ)才能備考商務(wù)英語(yǔ)BEC中級(jí)?:商務(wù)英語(yǔ)中級(jí)需要有大學(xué)英語(yǔ)四級(jí)到六級(jí)的水平。
30學(xué)習(xí)商務(wù)英語(yǔ)BEC初級(jí)需要具備怎樣的基礎(chǔ)?:學(xué)習(xí)商務(wù)英語(yǔ)BEC初級(jí)需要具備怎樣的基礎(chǔ)?根據(jù)BEC考試大綱的要求,學(xué)習(xí)BEC初級(jí)需要有公共英語(yǔ)四級(jí)的水平。
02:032022-04-08
02:402022-04-08
01:252022-04-08
04:242022-04-08
02:332022-04-08

微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)
獲取更多考試熱門(mén)資料