
下載億題庫(kù)APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失
2021年職稱英語(yǔ)考試《衛(wèi)生類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計(jì)算題和簡(jiǎn)答題和不定項(xiàng)。小編為您整理概括大意與完成句子分析5道練習(xí)題,附答案解析,供您備考練習(xí)。
1、Parkinson\'s Disease1 Parkinson\'s disease affects the way you move. It happens when there is a problem with certain nerve cells in the brain. Normally, these nerve cells make an important chemical called dopamine. Dopamine sends signals to the part of your brain that controls movement. It lets your muscles move smoothly and do what you want them to do. When you have Parkinson\'s, these nerve cells break down. Then you no longer have enough dopamine, and you have trouble moving the way you want to.2 No one knows for sure what makes these nerve cells break down. But scientists are doing a lot of research to look for the answer. They are studying many possible causes, including aging and poisons in the environment. Abnormal genes seem to lead to Parkinson\'s disease in some people. But so far, there is not enough proof to show that it is always inherited.3 Tremor may be the first symptom you notice. It is one of the most common signs of the disease, although not everyone has it. More importantly, not everyone with a tremor has Parkinson\'s disease. Tremor often starts in just one arm or leg or only on one side of the body. It may be worse when you are awake but not moving the affected arm or leg. It may get better when you move the limb or you are asleep. In time, Parkinson\'s affects muscles all through your body, so it can lead to problems like trouble swallowing or constipation. In the later stages of the disease, a person with Parkinson\'s may have a fixed or blank expression, trouble speaking, and other problems. Some people also have a decrease in mental skills (dementia).4 At this time, there is no cure for Parkinson\'s disease. But there are several types of medicines that can control the symptoms and make the disease easier to live with. You \'may not even need treatment if your symptoms are mild. Your doctor may wait to prescribe medicines until your symptoms start to get in the way of your daily life. Your doctor will adjust your medicines as your symptoms get worse. You may need to take several medicines to get the best results.Paragraph 3____【單選題】
A.Tips for Patients with the Disease
B.Common Treatment for the Disease
C.Means of Diagnosis of the Disease
D.Typical Symptoms of the Disease
E.Possible Causes of the Disease
F.Definition of Parkinson\'s Disease
正確答案:D
答案解析:第三段的大意即: 帕金森綜合征的典型癥狀是什么?因此選D。
2、Cancer1. Cancer is a group of many related diseases that begin in cells, the body\'s basic building blocks. The body is made up of many types of cells. Normally, cells grow and divide to produce more cells as they are needed to keep the body healthy. Sometimes, this orderly process goes wrong. New cells form when the body does not need them, and old cells do not die when they should. The extra cells form a mass of tissue called a growth or tumor(腫瘤). Benign(良性的) tumors are not cancer. They can often be removed and, in most cases, they do not come back. Malignant (惡性的) tumors are cancer. Cells in malignant tumors are abnormal and divide without control or order.2. Scientists have learned that cancer is caused by changes in genes that normally control the growth and death of cells. Certain lifestyle and environmental factors can change some normal genes into genes that allow the growth of cancer. Many gene changes that lead to cancer are the result of tobacco use, diet, exposure to ultraviolet(紫外線的) radiation from the sun, or exposure to carcinogens (致癥物) in the workplace or in the environment. Some gene alterations are inherited.3. Cancer treatment can include surgery, radiation therapy, chemotherapy(化療), hormone therapy, and biological therapy. The doctor may use one method or a combination of methods, depending on the type and location of the cancer, whether the disease has spread, the patient\'s age and general health and other factors. Because treatment for cancer can also damage healthy cells and tissues, it often causes side effects. Patients and doctors generally discuss the treatment options, weighting the likely benefits of killing cancer cells and the risks of possible side effects.4. Having cancer does not always mean having pain. Whether a patient has pain may depend on the type of cancer, the extent of the disease and the patient\'s tolerance for pain. Most pain occurs when the cancer grows and presses against bones, organs, or nerves. Pain may also be a side effect of treatment. However, pain can generally be relieved or reduced with prescription medicines or over - the - counter drugs recommended by the doctor.Paragraph 4 ______【單選題】
A.How is cancer treated?
B.Does cancer always cause pain?
C.Can cancer be prevented?
D.What is cancer?
E.How common is cancer?
F.What causes cancer?
正確答案:B
答案解析:本題有一定難度,但主要的段落主旨句是文章第四段的第一句,談到癌癥并不總是意味著疼痛,病人的疼痛程度取決于多種因素,如癌癥類型,患病程度,病人對(duì)疼痛的忍受力?;貋?lái)看選項(xiàng),B項(xiàng)Does cancer always cause pain?簡(jiǎn)單概括了本段意思,是答案。
3、Cancer1. Cancer is a group of many related diseases that begin in cells, the body\'s basic building blocks. The body is made up of many types of cells. Normally, cells grow and divide to produce more cells as they are needed to keep the body healthy. Sometimes, this orderly process goes wrong. New cells form when the body does not need them, and old cells do not die when they should. The extra cells form a mass of tissue called a growth or tumor(腫瘤). Benign(良性的) tumors are not cancer. They can often be removed and, in most cases, they do not come back. Malignant (惡性的) tumors are cancer. Cells in malignant tumors are abnormal and divide without control or order.2. Scientists have learned that cancer is caused by changes in genes that normally control the growth and death of cells. Certain lifestyle and environmental factors can change some normal genes into genes that allow the growth of cancer. Many gene changes that lead to cancer are the result of tobacco use, diet, exposure to ultraviolet(紫外線的) radiation from the sun, or exposure to carcinogens (致癥物) in the workplace or in the environment. Some gene alterations are inherited.3. Cancer treatment can include surgery, radiation therapy, chemotherapy(化療), hormone therapy, and biological therapy. The doctor may use one method or a combination of methods, depending on the type and location of the cancer, whether the disease has spread, the patient\'s age and general health and other factors. Because treatment for cancer can also damage healthy cells and tissues, it often causes side effects. Patients and doctors generally discuss the treatment options, weighting the likely benefits of killing cancer cells and the risks of possible side effects.4. Having cancer does not always mean having pain. Whether a patient has pain may depend on the type of cancer, the extent of the disease and the patient\'s tolerance for pain. Most pain occurs when the cancer grows and presses against bones, organs, or nerves. Pain may also be a side effect of treatment. However, pain can generally be relieved or reduced with prescription medicines or over - the - counter drugs recommended by the doctor.Paragraph 2 ______【單選題】
A.How is cancer treated?
B.Does cancer always cause pain?
C.Can cancer be prevented?
D.What is cancer?
E.How common is cancer?
F.What causes cancer?
正確答案:F
答案解析:本題難度也不大,段落主旨句比較明顯,是文章第二段的第一句,談到科學(xué)家已查明癌癥是由基因變化引起的,基因通??刂浦?xì)胞的生長(zhǎng)和死亡,回來(lái)看選項(xiàng),F(xiàn)項(xiàng)What causes cancer?簡(jiǎn)單概括了本段意思,是答案。
4、Intellectual DisabilityPeople with intellectual disability form one of the largest single disability groups in a community. Intellectual disability refers to a general slowness to learn and function within society, and the identification of intellectual disability is usually based on an assessment of a person\'s performance in a variety of tests. An individual\'s level of performance, as assessed, can change with time and circumstances. With skilled training and opportunity for development, people with intellectual disability have much greater potential for acquiring skills and for participation in community life than previously had been thought possible.In many western societies, five categories of intellectual disability have traditionally been used in order to indicate the perceived degree of difficulty an individual has with learning. All five may occur in either children, adolescent or adult, and show as mild, moderate, severe, profound or multiple intellectual disability.For the majority of intellectual disabilities, there is no identifiable cause but there are some causes that are well documented. They include: brain damage at birth due to lack of oxygen—prolonged labor during childbirth; brain damage before birth due to factors such as rubella (風(fēng)疹), drug or diet-related problems; damage after birth due to illnesses such as encephalitis(腦膜炎) or accident; hereditary defects in the genes; abnormal chromosome count resulting in, for example, Down Syndrome(唐氏綜合癥).Like everyone else, people with an intellectual disability need a rewarding job, a satisfying place to live and a good social life. But they may need extra support to achieve these things. Good support services are based on the principle of normalization—which means enabling people to be part of the community like everyone else,With the introduction of the intellectually disabled into communities, there is a need to promote awareness of communication. Although many people may have little experience in talking with an intellectually disabled person, there are common guidelines that can simplify the interaction. Firstly, it is useful to remember that people with disabilities have feelings. Speaking in the same friendly manner as you would to anyone else is also recommended. Being prepared to wait a little longer for replies during a conversation with an intellectually disabled person would undoubtedly benefit the exchange.The causes for intellectual disability can be brain damages before birth due to____.【單選題】
A.assess the degree of difficulty an individual has with learning
B.illnesses such as encephalitis or accident
C.they also have feelings
D.an assessment of a person\'s performance in a variety of tests
E.factors such as rubella, drug or diet-related problems
F.benefit the exchange
正確答案:E
答案解析:根據(jù)題干線索詞cause和brain damages定位原文至第三段第二句“They include … brain damage before birth due to factors such as rubella, drug or dietrelated problem”,句中的they即指前文提到的the causes for intellectual disability。由此推斷,句中畫(huà)線部分即為所需添加成分。E選項(xiàng)屬于原文復(fù)現(xiàn),故為正確答案。
5、Intellectual DisabilityPeople with intellectual disability form one of the largest single disability groups in a community. Intellectual disability refers to a general slowness to learn and function within society, and the identification of intellectual disability is usually based on an assessment of a person\'s performance in a variety of tests. An individual\'s level of performance, as assessed, can change with time and circumstances. With skilled training and opportunity for development, people with intellectual disability have much greater potential for acquiring skills and for participation in community life than previously had been thought possible.In many western societies, five categories of intellectual disability have traditionally been used in order to indicate the perceived degree of difficulty an individual has with learning. All five may occur in either children, adolescent or adult, and show as mild, moderate, severe, profound or multiple intellectual disability.For the majority of intellectual disabilities, there is no identifiable cause but there are some causes that are well documented. They include: brain damage at birth due to lack of oxygen—prolonged labor during childbirth; brain damage before birth due to factors such as rubella (風(fēng)疹), drug or diet-related problems; damage after birth due to illnesses such as encephalitis(腦膜炎) or accident; hereditary defects in the genes; abnormal chromosome count resulting in, for example, Down Syndrome(唐氏綜合癥).Like everyone else, people with an intellectual disability need a rewarding job, a satisfying place to live and a good social life. But they may need extra support to achieve these things. Good support services are based on the principle of normalization—which means enabling people to be part of the community like everyone else,With the introduction of the intellectually disabled into communities, there is a need to promote awareness of communication. Although many people may have little experience in talking with an intellectually disabled person, there are common guidelines that can simplify the interaction. Firstly, it is useful to remember that people with disabilities have feelings. Speaking in the same friendly manner as you would to anyone else is also recommended. Being prepared to wait a little longer for replies during a conversation with an intellectually disabled person would undoubtedly benefit the exchange.The identification of intellectual disability is usually based on____.【單選題】
A.assess the degree of difficulty an individual has with learning
B.illnesses such as encephalitis or accident
C.they also have feelings
D.an assessment of a person\'s performance in a variety of tests
E.factors such as rubella, drug or diet-related problems
F.benefit the exchange
正確答案:D
答案解析:根據(jù)題干線索詞identification定位原文至第一段第二句“…the identification of intellectual disability is usually based on an assessment of a person\'s performance in a variety of tests”,由此推斷,句中畫(huà)線部分即為題干所需添加成分。D選項(xiàng)屬于原文復(fù)現(xiàn),故為正確答案。
79為什么商務(wù)英語(yǔ)考試中有的考生不允許入場(chǎng)?:為什么商務(wù)英語(yǔ)考試中有的考生不允許入場(chǎng)?考點(diǎn)將拒絕考生入場(chǎng),并不予改期考試或退還考費(fèi):1. 抵達(dá)考點(diǎn)與網(wǎng)上報(bào)名所選考點(diǎn)不一致;2. 未攜帶準(zhǔn)考證或規(guī)定的有效身份證件;3. 所攜身份證件的有效性未通過(guò)核驗(yàn);4. 身份證件類型和號(hào)碼與所持準(zhǔn)考證顯示信息不符;5. 身份證件相片與本人明顯不符;6. 未按準(zhǔn)考證規(guī)定時(shí)間到達(dá)考場(chǎng);7. 不服從監(jiān)考人員的管理,擾亂考場(chǎng)秩序。
21需要具備怎樣的基礎(chǔ)才能備考商務(wù)英語(yǔ)BEC中級(jí)?:商務(wù)英語(yǔ)中級(jí)需要有大學(xué)英語(yǔ)四級(jí)到六級(jí)的水平。
30學(xué)習(xí)商務(wù)英語(yǔ)BEC初級(jí)需要具備怎樣的基礎(chǔ)?:學(xué)習(xí)商務(wù)英語(yǔ)BEC初級(jí)需要具備怎樣的基礎(chǔ)?根據(jù)BEC考試大綱的要求,學(xué)習(xí)BEC初級(jí)需要有公共英語(yǔ)四級(jí)的水平。
02:032022-04-08
02:402022-04-08
01:252022-04-08
04:242022-04-08
02:332022-04-08

微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)
獲取更多考試熱門(mén)資料