職稱英語(yǔ)考試
報(bào)考指南考試報(bào)名準(zhǔn)考證打印成績(jī)查詢考試題庫(kù)

重置密碼成功

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊(cè)成功

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當(dāng)前位置: 首頁(yè)職稱英語(yǔ)考試綜合類每日一練正文
2021年職稱英語(yǔ)考試《綜合類》每日一練0508
幫考網(wǎng)校2021-05-08 16:55

2021年職稱英語(yǔ)考試《綜合類》考試共65題,分為單選題。小編每天為您準(zhǔn)備了5道每日一練題目(附答案解析),一步一步陪你備考,每一次練習(xí)的成功,都會(huì)淋漓盡致的反映在分?jǐn)?shù)上。一起加油前行。


1、She can be relied on in a crisis.【單選題】

A.looked after

B.turned on

C.believed in

D.depended on

正確答案:D

答案解析:在危機(jī)時(shí)她還是可靠的。本題有一定難度,B的干擾性最大,但在確定詞的精確意義后,可以發(fā)現(xiàn),relied on和depended on都是“可以依靠的”意思,所以D是最佳答案。

2、A Country\'s Standard of LivingThe "standard of living" of any country means the average person\'s share of the goods and services the country produces. A country\'s standard of living, therefore, depends first on its capacity to produce wealth. "Wealth" in this ____ is not money, for we do not live on money but on things that money can buy: "goods such as food and clothing", and "services" such as transport and entertainment.A country\'s capacity to produce wealth depends upon many factors most of which have an effect on one another. Wealth depends to a great extent upon a country\'s natural resources. Some region of the world are well supplied with coal and minerals, and have fertile (肥沃的) soil and a favorable climate, other regions possess none of them.Next to natural resources comes the ability to turn them to use, China is perhaps as rich as the USA in natural resources, but suffered for many years from civil and external wars, For this and other reasons it was unable to develop her resources. Sound and stable political conditions, and freedom from foreign invasions, enable a country to develop its natural resources peacefully and steadily, to produce more wealth than other country.A country\'s standard of living does not only depend upon the wealth that is produced and consumed within its own borders, but also upon what is directly produced through international trade. For example, Britain\'s wealth in foodstuffs and other agricultural products would be much less if she had to depend only on those grown at home. Trade makes it possible for her surplus (剩余的) manufactured goods to be traded abroad for the agricultural products which would otherwise be lacking. A country\'s wealth is, therefore, much influenced by its manufacturing capacity, providing that other countries can be found ready to accept its manufactures.【單選題】

A.sense

B.article

C.side

D.area

正確答案:A

答案解析:本題有一定難度,干擾項(xiàng)干擾較大,本題考查介詞短語(yǔ)in this sense,本句話是說(shuō),財(cái)富從這個(gè)意義上講不是貨幣金錢,最佳答案是A。

3、Intelligent Machines1. Medical scientists are already putting computer chips (芯片) directly into the brain to help people who have Parkinson\'s disease, but in what other ways might computer technology be able to help us? Ray Kurzweil is author of the successful book The Age of Intelligent Machines and is one of the world\'s best computer research scientists. He is researching the possibilities.2. Kurzweil gets computers to recognize voices. An example of this is Ramona; the virtual (虛擬的) hostess of Kurzweil\'s homepage, who is programmed to understand what you say. Visitors to the site can have their conversations with her, and Ramona also dances and sings.3. Kurzweil uses this technology to help people with physical disabilities. One of his ideas is a "seeing machine". This will be "like a friend that could describe what is going on in the visible world", he explains. Blind people will use a visual sensor (探測(cè)器) which will probably be built into a pair of sunglasses. This sensor will describe to the person everything it sees.4. Another idea, which is likely to help deaf people, is the "listening machine". This invention will recognize millions of words and understand any speaker. The listening machine will also be able to trans late into other languages, so even people without hearing problems are likely to be interested in using it.5. But it is not just about helping people with disabilities. Looking further into the future, Kurzweil sees a time when we will be able to download our entire consciousness onto a computer. This technology probably won\'t be ready for at least 50 years, but when it arrives, it means our minds will be able to live forever.Ramona is able to understand ____.【單選題】

A.what you say

B.a pair of sunglasses

C.the listening machine

D.a visual sensor

E.who have disabilities

F.living forever in a computer

正確答案:A

答案解析:本題難度也不大,針對(duì)第二段中間部分出題,考生可根據(jù)題干提示詞,Ramona回到文章定位,找到第二段,第二句話,An example of this is Ramona,the virtual hostess of Kurzweil\'s homepage, who is programmed to understand what you say. 回來(lái)再看選項(xiàng),很明顯,答案是A。

4、African wild dogFinding a babysitter while you go out to work is, for example, an inconvenience. For the African wild dog, one of the continent\'s most endangered carnivores (食肉動(dòng)物), it\'s a matter of life and death. A new research shows that once packs (獸群) fall below a certain size, they are not enough animals to both hunt food and stay at home protecting the young.The African wild dog has declined drastically over the past century. Habitual loss (棲息地的喪失), persecution and unexplained outbreaks of disease have all been blamed. Only 3, 000 to5,000 animals remain, and the species is expected to go extinct within decades if the trend continues.Other large carnivores such as the spotted hyena (鬣狗) face similar pressures, yet are not declining. Now Franck Courchamp of Cambridge University has found a reason why. The dog\'s weakness lies in its social organization.Within each pack of up to 20 adults and pups, only the dominant male and female breed. The remaining animals help raise the pups, cooperating to hunt prey and defend the kill from other carnivores.Because pups can\'t keep up on a hunt, large packs leave an adult behind to protect them from predators (捕獵者), which include lions and hyenas. But leaving a babysitter also carries costs. A smaller hunting party is less able to tackle large prey and to defend the kill. There is also one less stomach in which to carry food back to the den, and one more mouth to feed when they get there.Courchamp investigated this awkward trade-off (權(quán)衡) by modeling how the costs of a babysitter change with decreasing pack size. This showed that packs of more than five adults should be able to feed all the pups and still spare a babysitter. But with smaller packs, either the hunting or the babysitting suffers, or the animals have to compensate by increasing the number of hunting excursions which itself carries a cost to the pack.Field observations in Zimbabwe supported the model. Packs of five animals or fewer left pups unguarded more frequently than larger packs did. There was also evidence that when they did leave a babysitter, they were forced to hunt more often.A pack which drops below a critical size becomes caught in a vicious circle (惡性循環(huán)), says Courchamp, who is now at Paris-Sud University. "Poor reproduction and low survival further reduces pack size, culminating in (最終造成) failure of the whole pack. " And deaths caused by human activity, says Courchamp, may be what reduce pack numbers to below the sustamable threshold. Mammal ecologist Chris Carbone at London\'s Institute of Zoology agrees. Maintaining the integrity of wild dog packs will be vitalin preserving the species, he says.Steps will be taken to protect the African wild dog.【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正確答案:C

答案解析:文章最后一句話意思是“他說(shuō),保持非洲野狗群的完整對(duì)保護(hù)該物種是重要的”。但文章沒(méi)有說(shuō)將采取何種措施保護(hù)非洲野狗。

5、Gun Rights in the USImmediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn (致哀) the dead. The president and the state governer both hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons.Strictly speaking, the US is not the only country here gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seem unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it.In countries like Britain and Canada, the government adopted strict gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby (院外活動(dòng)集團(tuán)) and the electoral (選舉) system.The powerful National Rifle Association, the major supporter of gun rights in the US, is too strong for any party to take on. Most Republicans oppose gun control anyway. Over the years, the Democrats have found that they can either campaign for gun control or win power, not both, they prefer power.According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm (火器) incidents accounted for nine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many people don\'t want to give up their arms they keep to protect themselves.Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said, "If one professor in the Virginia incident had been carrying a legal weapon, they might have been able to ____ all this. "In his opinion, the massacre (大屠殺) is an argument for more people to carry weapons, not fewer.Americans\' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government, commented UK\'s Guardian newspaper.One Virginia resident, who had a permit to carry a concealed (隱藏的) firearm, told the Guardian that it was every American\'s responsibility to have a gun."Each person," he said, "should not rely solely on the government for protection."【單選題】

A.stop

B.cover

C.shoot

D.interrupt

正確答案:A

答案解析:本題有一定難度,需要認(rèn)真閱讀文章,理解好句意。文章此處是說(shuō)“對(duì)于弗吉尼亞校園慘案來(lái)說(shuō)如果當(dāng)時(shí)有教授擁有合法槍支的話,會(huì)阻止慘劇的發(fā)生”,應(yīng)選擇“阻止”的意思,最佳答案是A。

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻(xiàn)自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權(quán),未作人工編輯處理,也不承擔(dān)相關(guān)法律責(zé)任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權(quán)的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進(jìn)行舉報(bào),并提供相關(guān)證據(jù),工作人員會(huì)在5個(gè)工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實(shí),本站將立刻刪除涉嫌侵權(quán)內(nèi)容。
職稱英語(yǔ)考試百寶箱離考試時(shí)間347天
學(xué)習(xí)資料免費(fèi)領(lǐng)取
免費(fèi)領(lǐng)取全套備考資料
測(cè)一測(cè)是否符合報(bào)考條件
免費(fèi)測(cè)試,不要錯(cuò)過(guò)機(jī)會(huì)
提交
互動(dòng)交流

微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問(wèn)免費(fèi)為您解答,請(qǐng)保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問(wèn)給您發(fā)送資料,請(qǐng)保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請(qǐng)保持電話暢通!