
下載億題庫(kù)APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失
2021年職稱英語(yǔ)考試《綜合類》考試共65題,分為單選題。小編每天為您準(zhǔn)備了5道每日一練題目(附答案解析),一步一步陪你備考,每一次練習(xí)的成功,都會(huì)淋漓盡致的反映在分?jǐn)?shù)上。一起加油前行。
1、Money or Friendship or Both1. Friends and money don\'t mix. It\'s a dangerous combination since a fight over money is one of the fastest ways to end a friendship. But what if a friend asks you to tend him or her some money? If you don\'t lend your friend the money, you risk losing the friend. If you do lend your friend the money, you risk losing both the friendship and your money.2. We have to face facts, so here are some situations you might run across with your buddies (伙伴) and some helpful tips (忠告) on how to deal with them. Thinking about why this person needs to borrow in the first place. If he is always living beyond his means, it is his fault, not yours. Any Sensible person would not put himself in a position of debt so often. So simply say "no" to this friend. Even if your friend really needs that money for emergency use and you are willing to help him, before you dive into your pocket, follow this reality check: Do you have the extra money? Are you sure you don\'t need it? Are you willing to write off that amount if it\'s not returned? If your answers are negative, do yourself a favor and say "no".3. Let\'s assume you can\'t stand saying "no" to your friend because you don\'t want him living off cat food. What do you do? Write down these details on a sheet of paper before opening up your wallet:Amount of the loan.Date of the loan.Time of repayment.Amount of interest (if any).Lender\'s and borrower\'s signature.This will at least keep the borrower from forgetting the loan so easily, If your friend\'s loan is past due, it\'s important that you ask him-and it\'s actually not rude. The longer you wait, the more you are brood (憂傷), and the more your resentment builds.4. You can send him a friendly reminder via E - mail. Tell him something like "I\'m going over my bank account and I\'m just wondering when we\'ll be able to settle that money thing." E - mail saves you from an uncomfortable face - to - face confrontation. There is almost no chance of turning a bad reaction into an argument. Unlike a public conversation, an E - mail message will always be private.5. After asking two or three times, you might have to write it off. That\'s what happens. If he just doesn\'t have the money or is unwilling, then what kind of friend is that?Before you lend money to your friend ____.【單選題】
A.you can remind your friend of it via E - mail
B.you can lend more money to him or her
C.you must get to know why he or she needs that money
D.if you should lend money to your friend
E.you can call the police to settle the issue
F.there is no need to maintain a friendly relation with him or her
正確答案:C
答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)不難找到。答案依據(jù)在第二段。讀懂題干意思后,認(rèn)真閱讀第二段。第二段第二句話,Think about why this person needs to borrow in the first place,是主要依據(jù),再回來(lái)看選項(xiàng),C項(xiàng)符合文章句意,是答案。
2、A Country\'s Standard of LivingThe "standard of living" of any country means the average person\'s share of the goods and services the country produces. A country\'s standard of living, therefore, depends first on its capacity to produce wealth. "Wealth" in this sense is not money, for we do not live on money but on things that money can buy: "goods such as food and clothing", and "services" such as transport and entertainment.A country\'s capacity to ____ wealth depends upon many factors most of which have an effect on one another. Wealth depends to a great extent upon a country\'s natural resources. Some region of the world are well supplied with coal and minerals, and have fertile (肥沃的) soil and a favorable climate, other regions possess none of them.Next to natural resources comes the ability to turn them to use, China is perhaps as rich as the USA in natural resources, but suffered for many years from civil and external wars, For this and other reasons it was unable to develop her resources. Sound and stable political conditions, and freedom from foreign invasions, enable a country to develop its natural resources peacefully and steadily, to produce more wealth than other country.A country\'s standard of living does not only depend upon the wealth that is produced and consumed within its own borders, but also upon what is directly produced through international trade. For example, Britain\'s wealth in foodstuffs and other agricultural products would be much less if she had to depend only on those grown at home. Trade makes it possible for her surplus (剩余的) manufactured goods to be traded abroad for the agricultural products which would otherwise be lacking. A country\'s wealth is, therefore, much influenced by its manufacturing capacity, providing that other countries can be found ready to accept its manufactures.【單選題】
A.distribute
B.produce
C.contain
D.buy
正確答案:B
答案解析:本題有一定難度,干擾項(xiàng)干擾較大,produce,“生產(chǎn),創(chuàng)造”,distribute,“分配”,contain,“包含”,buy,“購(gòu)買”,最符合句意的是produce,最佳答案是B。
3、A Bad IdeaThink you can walk, drive, take phone calls, e - mail and listen to music at the same time? Well, New York\'s new law says you can\'t. And you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street. The law went into force last month, following research and a shocking number of accidents that involved. people using electronic gadgets (小巧機(jī)械) when crossing the street.Who\'s to blame? Scientists say that our multitasking (多任務(wù)處理) abilities are limited. "We are under the impression that our brain can do more than it often can," says Rene Marois, a neuroscientist (神經(jīng)科學(xué)家) in Tennessee. "But a core limitation is the inability to concentrate on two things at once."The young people are often considered the great multitaskers. However, an Oxford University research suggests this perception is open to question. A group of 18 to 21 years old and a group of 35 to 39 years old were given 90 seconds to translate images into numbers, using a simple code. ____ But when both groups were interrupted by a phone call or an instant message, the older group matched the younger group in speed and accuracy.It is difficult to measure the productivity lost by multitaskers. Jonathan Spira, chief analyst at Basex, a business - research firm, estimates that the cost of interruptions to the American economy is nearly $650 billion a year, The estimate is based on surveys with office workers. The surveys conclude that 28 percent of the workers\' time was spent on interruptions and recovery time before they returned to their main tasks.【單選題】
A.Talking on a cell phone while driving brings you joy anyway.
B.The estimate is based on surveys with office workers.
C.The younger group did 10 percent better when not interrupted.
D.However, an Oxford University research suggests this perception is open to question.
E.Scientists say that our multitasking (多任務(wù)處理) abilities are limited.
F.And you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street.
正確答案:C
答案解析:本題有一定的難度,需要認(rèn)真閱讀文章,理解好句意。可用排除法和代入法。上文談到了在沒(méi)有干擾的情況下,年輕人和年紀(jì)大的沒(méi)有多少差別,下文又轉(zhuǎn)入轉(zhuǎn)折內(nèi)容,所以可以推斷此處應(yīng)該表達(dá)年輕組會(huì)做的更好,回來(lái)看選項(xiàng),把C代入文中,符合邏輯,答案是C。
4、The State of Marriage TodayIs there something seriously wrong with marriage today? During the past 50 years, the rate of divorce in the United States has exploded: almost 50% of marriages end in divorce now, and the evidence suggests it is going to get worse. If this trend continues, it will lead to the breakup of the family, according to a spokesperson for the National Family Association. Some futurists predict that in 100 years, the average American will marry at least four times and extramarital affairs will be even more common than they are now.But what are the reasons for this, and is the picture really so gloomy? The answer to the first question is really quite simple: marriage is no longer the necessity it once was. The institution of marriage has been based for years partly on economic need. Women used to be economically dependent on their husbands as they usually didn\'t have jobs outside the home. But with the rising number of women in well-paying jobs, this is no longer the case, so they don\'t feel that they need to stay in a failing marriage.In answer to the second question, the outlook may not be as pessimistic as it seems. While the rate of divorce has risen, the rate of couples marrying has never actually fallen very much, so marriage is still quite popular. In addition to this, many couples now cohabit and don\'t bother to marry. These couples are effectively married, but they do not appear in either the marriage or divorce statistics. In fact, more than 50% of first marriages survive. The statistics are deceptive because there is a higher number of divorces in second and third marriages than in first marriages.So is marriage really an outdated institution? The fact that most people still get married indicates that it isn\'t. And it is also true that married couples have a healthier life than single people: they suffer less from stress and its consequences, such as heart problems, and married men generally consider themselves more contented than their single counterparts. Perhaps the key is to find out what makes a successful marriage and apply it to all of our relationships!How do people usually feel in their marriage life? 【單選題】
A.They are much healthier.
B.They feel no longer single.
C.They are more satisfied.
D.They suffer a lot less.
正確答案:C
答案解析:文中第4段第3句的后半句說(shuō)得很清楚,結(jié)了婚的人比單身的人更滿足。A、D選項(xiàng)提到的是實(shí)際情況而不是婚后人們的感覺(jué),因此不對(duì)。文中并沒(méi)有提到選項(xiàng)B所說(shuō)的情況。
5、Sharing SilenceDeaf teenagers Orlando Chavez and German Resendiz have become friends since kindergarten (幼兒園). Together the two boys, who go to Escondido High School in California, have had the difficult job of learning in schools where the majority of the students can speak and hear.Orlando lost his hearing at the age of one. German was borned deaf, and his parents moved from Mexico to find a school where he could learn sign language. He met Orlando on their first day of kindergarten."We were in a special class with about 25 other deaf kids," German remembers. "Before then, I didn\'t know I was deaf and I was different.""Being young and deaf in regular classes was very hard," signs Orlando. "The other kids didn\'t understand us and we didn\'t understand them. But we\'ve all grown up together, and today, I\'m popular because I\'m deaf. Kids try hard to communicate with me."Some things are very difficult for the two boys. "We can\'t talk on the phone. so if we need help, we can\'t call an emergency service," German signs. "And we can\'t order food in a drive - thru."Despite their difficulties, the two boys have found work putting food in bags at a local supermarket. They got their jobs through a "workability" program designed for teenagers from local schools with different types of learning disabilities.German has worked in the supermarket since August, and Orlando started in November."The other people who work here have been very nice to us," Orlando signs. "They even sign sometimes. At first, we were nervous, but we\'ve learned a lot and we\'re getting better.The opportunity to earn money has been exciting, both boys said. After high school, they hope to attend the National Technical Institute for the deaf in New York.Both boys are happy to ____.【單選題】
A.design programs for the deaf
B.work at the National Technical Institute for the Deaf
C.help students with learning disabilities
D.have the opportunity to earn money
正確答案:D
答案解析:本題難度不大,到文章里定好位,考生會(huì)很快確定答案依據(jù)。找到文章第六段,最后一段開頭談到,兩個(gè)小伙都說(shuō)有機(jī)會(huì)賺錢是讓人興奮?;貋?lái)看選項(xiàng),D項(xiàng)是近義解釋,是答案。做本題時(shí)也可以先看選項(xiàng),得到信息提示。
79為什么商務(wù)英語(yǔ)考試中有的考生不允許入場(chǎng)?:為什么商務(wù)英語(yǔ)考試中有的考生不允許入場(chǎng)?考點(diǎn)將拒絕考生入場(chǎng),并不予改期考試或退還考費(fèi):1. 抵達(dá)考點(diǎn)與網(wǎng)上報(bào)名所選考點(diǎn)不一致;2. 未攜帶準(zhǔn)考證或規(guī)定的有效身份證件;3. 所攜身份證件的有效性未通過(guò)核驗(yàn);4. 身份證件類型和號(hào)碼與所持準(zhǔn)考證顯示信息不符;5. 身份證件相片與本人明顯不符;6. 未按準(zhǔn)考證規(guī)定時(shí)間到達(dá)考場(chǎng);7. 不服從監(jiān)考人員的管理,擾亂考場(chǎng)秩序。
21需要具備怎樣的基礎(chǔ)才能備考商務(wù)英語(yǔ)BEC中級(jí)?:商務(wù)英語(yǔ)中級(jí)需要有大學(xué)英語(yǔ)四級(jí)到六級(jí)的水平。
30學(xué)習(xí)商務(wù)英語(yǔ)BEC初級(jí)需要具備怎樣的基礎(chǔ)?:學(xué)習(xí)商務(wù)英語(yǔ)BEC初級(jí)需要具備怎樣的基礎(chǔ)?根據(jù)BEC考試大綱的要求,學(xué)習(xí)BEC初級(jí)需要有公共英語(yǔ)四級(jí)的水平。
02:032022-04-08
02:402022-04-08
01:252022-04-08
04:242022-04-08
02:332022-04-08

微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)
獲取更多考試熱門資料