成人英語考試
報考指南考試報名準考證打印成績查詢考試題庫

重置密碼成功

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊成功

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當前位置: 首頁成人英語考試閱讀理解模擬試題正文
2020年成人英語三級考試: 閱讀理解——模擬試題(三)
幫考網(wǎng)校2020-08-27 16:00
2020年成人英語三級考試: 閱讀理解——模擬試題(三)

為了幫助廣大考生順利通過成人英語考試,幫考網(wǎng)特意分享了一些成人英語三級考試相關內(nèi)容,一起來看看吧!

閱讀理解

It is all very well to blame traffic jams, the cost of petrol and the quick pace of modem life, but manners on the roads are becoming horrible. Everybody knows that the nicest men become monsters behind the wheel. You might tolerate the odd road-hog, the rude and inconsiderate driver, but nowadays the well-mannered motorist is the exception to the rule.

Road politeness is not only good manners, but good sense too. It takes the most coolheaded and good tempered of drivers to resist the temptation to revenge when subjected to uncivilized behavior. On the other hand , a little politeness goes a long way towards relieving the tensions of motoring. A friendly nod or a wave of acknowledgement in response to an act of politeness helps to create an atmosphere of goodwill and tolerance so necessary in modern traffic conditions. But such acknowledgements of politeness are all too rare today.

However, misplaced politeness can also be dangerous. Typical examples are the driver who brakes violently to allow a car to emerge from a side street at some hazard to following traffic, when a few seconds later the road would be clear anyway;or the man who waves a child across a zebra crossing into the path of oncoming vehicles that may be unable to stop in time. The same goes for encouraging old ladies to cross the road wherever and whenever they care to. It always amazes me that the highways are not covered with the dead bodies of these grannies.

A veteran driver, whose manners are faultless, told me it would help if motorists learnt to filter correctly into traffic streams one at a time without causing the total blockages that give rise to bad temper. Unfortunately, modem motorists can\'t even learn to drive, let alone master the subtler aspects of roadsmanship. Year ago the experts warned us that the car-ownership explosion would demand a lot more give-and-take from all road users. It is high time for all of us to take this message to heart.

21.According to this passage, troubles on the mad are primarily caused by______.

A. people\'s attitude towards the mad-hog

B. the rhythm of modem life

C. the behavior of the driver

D. traffic conditions

答案: A

詳解:答案A。根據(jù)第一段第一句話,It is all very well, but…這一結構是用實際和提議相比時用來表示不滿的詞語,意思是“…好是很好,可是…”。由此可知,作者顯然在這里談論的觀點是but之后的意思:責怪交通擁擠,汽油費用和當代生活的快節(jié)奏對是對,可是道路上的禮貌問題變得很令人可怕。因此B、D兩項不正確。根據(jù)這段第三句,人們或許能容忍road-hog,故A項不正確。

22.The sentence "You might tolerate the odd road-hogthe rude."(Para. 1) implies that ________.

A. our society is unjust towards well-mannered motorists

B. rude drivers can be met only occasionally

C. he well-mannered motorist cannot tolerate the road-hog

D. nowadays impolite drivers constitute the majority of motorists

答案: D

詳解:答案D.這里road-hog是指妨礙其他車輛行駛的司機。這句話是說,你可能會容忍古怪的妨礙其他車輛行駛, 即粗暴又不顧別人的司機,可是如今有禮貌的司機只是個別例外。言外之意不懂禮貌的司機是常見的。因此B.C兩項不正確。作者并未提及社會對有禮貌的司機不公平,因此A項也不正確。

23. Bygood sensein paragraph 2, the writer means _______.

A. the driver\'s ability to understand and react reasonably

B. the driver\'s prompt response to difficult and severe conditions.

C. the driver\'s tolerance of rude or even savage behavior

D. the driver\'s acknowledgement of politeness and regulations

答案: A

詳解:答案A.根據(jù)文章第二段,作者認為good sense包括兩方面的含義:既要對別人禮貌,對別人的不禮貌行為要保持冷靜頭腦;又要意識到別人對自己的禮貌照顧,并對此作出反應,如友好的點一下頭或招手示意。B項不是全文討論內(nèi)容。C項只是good sense的一個具體體現(xiàn),不是其真正含義,故均不正確。D項中的regulations(交通規(guī)則)全文并未提及,故也不對。

24. Experts have long pointed out that in the face of car-ownership explosion, ______.

A. road users should make more sacrifice

B. drivers should be ready to yield to each other

C. drivers should have more communication among themselves

D. drivers will suffer great loss if they pay no respect to others

答案: B

詳解:答案B.根據(jù)最后一段倒數(shù)第二句,專家忠告說隨著路上汽車數(shù)量的大增,司機應該相讓(give-and-take)A項說司機作出更大犧牲,不符合題意。C項本文未涉及。D項說不尊重他人的后果,也不正確。

25.In the writer\'s opinion, ______.

A. strict traffic regulations are badly needed

B. drivers should apply road politeness properly

C. rude drivers should be punished

D. drivers should avoid traffic jams

答案: B

詳解:答案B.全文討論的是道路上的禮貌問題,文中第三段著重討論了禮貌用的不恰當也會很危險這一觀點,并舉例來說明,這與B項觀點吻合。文中并未提及交通法規(guī)和粗魯司機要受懲罰,故A.C兩項不對。從全文看,作者認為司機要有禮貌,互諒互讓,故D項也不對。

看到這里小伙伴們是否有所收獲呢?希望幫考網(wǎng)為大家分享的內(nèi)容能給大家?guī)韼椭?,后續(xù)也可以多關注幫考網(wǎng),這里有更多的考試資訊,你想知道的都在這!

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權,未作人工編輯處理,也不承擔相關法律責任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進行舉報,并提供相關證據(jù),工作人員會在5個工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實,本站將立刻刪除涉嫌侵權內(nèi)容。
成人英語考試百寶箱離考試時間571天
學習資料免費領取
免費領取全套備考資料
測一測是否符合報考條件
免費測試,不要錯過機會
提交
互動交流

微信掃碼關注公眾號

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問免費為您解答,請保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問給您發(fā)送資料,請保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請保持電話暢通!