職稱英語考試
報(bào)考指南考試報(bào)名準(zhǔn)考證打印成績查詢考試題庫

重置密碼成功

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊成功

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當(dāng)前位置: 首頁職稱英語考試綜合類章節(jié)練習(xí)正文
2019年職稱英語考試《綜合類》章節(jié)練習(xí)題精選
幫考網(wǎng)校2019-12-05 14:33
2019年職稱英語考試《綜合類》章節(jié)練習(xí)題精選

2019年職稱英語考試《綜合類》考試共65題,分為單選題。小編為您整理歷年真題5道練習(xí)題,附答案解析,供您備考練習(xí)。


1、Intelligent Machines
1. Medical scientists are already putting computer chips (芯片) directly into the brain to help people who have Parkinson's disease, but in what other ways might computer technology be able to help us? Ray Kurzweil is author of the successful book The Age of Intelligent Machines and is one of the world's best computer research scientists. He is researching the possibilities.
2. Kurzweil gets computers to recognize voices. An example of this is Ramona; the virtual (虛擬的) hostess of Kurzweil's homepage, who is programmed to understand what you say. Visitors to the site can have their conversations with her, and Ramona also dances and sings.
3. Kurzweil uses this technology to help people with physical disabilities. One of his ideas is a "seeing machine". This will be "like a friend that could describe what is going on in the visible world", he explains. Blind people will use a visual sensor (探測器) which will probably be built into a pair of sunglasses. This sensor will describe to the person everything it sees.
4. Another idea, which is likely to help deaf people, is the "listening machine". This invention will recognize millions of words and understand any speaker. The listening machine will also be able to trans late into other languages, so even people without hearing problems are likely to be interested in using it.
5. But it is not just about helping people with disabilities. Looking further into the future, Kurzweil sees a time when we will be able to download our entire consciousness onto a computer. This technology probably won't be ready for at least 50 years, but when it arrives, it means our minds will be able to live forever.
Paragraph 5 ____【單選題】

A.A new pair of eyes

B.Computers that can communicate

C.Everlasting consciousness on a computer

D.Time to break off a friendship

E.An author and researcher

F.A new pair of ears

正確答案:C

答案解析:本題有一定難度,沒有明顯的主旨句。但第五段中間的關(guān)鍵詞匯consciousness onto a computer,選項(xiàng)有近義解釋。本段主要是暢想未來,談?wù)撊祟惖恼麄€(gè)意識(shí)系統(tǒng)可能會(huì)被植入到電腦里面,這樣就意味著人類思想可永遠(yuǎn)留存。C項(xiàng)Everlasting consciousness on a computer,“在電腦里永遠(yuǎn)留存的意識(shí)”,可以概括本段內(nèi)容,答案是C。

1、We've been through some rough times together.【單選題】

A.long

B.happy

C.difficult

D.short

正確答案:C

答案解析:我們一起經(jīng)歷了艱難時(shí)刻。本題考查的是引申意義。rough一般意義指“粗糙的”,引申意義指“艱難的”,和difficult“困難的”是近義詞,其他三項(xiàng)都是常用詞,和答案意義差異較大,干擾性不強(qiáng)。答案是C。

1、My doctor said I should vary my diet more.【單選題】

A.change

B.prepare

C.cook

D.choose

正確答案:A

答案解析:醫(yī)生說我的飲食要多變化些。本題難度不大,干擾項(xiàng)干擾不大,是送分題,可以確認(rèn)vary和change都是“變化”的意思,答案是A。

1、She gave up her job and started writing poetry.【單選題】

A.abandoned

B.lost

C.took

D.created

正確答案:A

答案解析:她辭去工作,開始寫詩。本題難度不大,gave up是常用短語,指“放棄,辭職”,和abandoned“放棄”是近義詞,其他三項(xiàng)都是常用詞,和答案意義差異較大,干擾性不強(qiáng)。答案是A。

1、Money or Friendship or Both
1. Friends and money don't mix. It's a dangerous combination since a fight over money is one of the fastest ways to end a friendship. But what if a friend asks you to tend him or her some money? If you don't lend your friend the money, you risk losing the friend. If you do lend your friend the money, you risk losing both the friendship and your money.
2. We have to face facts, so here are some situations you might run across with your buddies (伙伴) and some helpful tips (忠告) on how to deal with them. Thinking about why this person needs to borrow in the first place. If he is always living beyond his means, it is his fault, not yours. Any Sensible person would not put himself in a position of debt so often. So simply say "no" to this friend. Even if your friend really needs that money for emergency use and you are willing to help him, before you dive into your pocket, follow this reality check: Do you have the extra money? Are you sure you don't need it? Are you willing to write off that amount if it's not returned? If your answers are negative, do yourself a favor and say "no".
3. Let's assume you can't stand saying "no" to your friend because you don't want him living off cat food. What do you do? Write down these details on a sheet of paper before opening up your wallet:
Amount of the loan.
Date of the loan.
Time of repayment.
Amount of interest (if any).
Lender's and borrower's signature.
This will at least keep the borrower from forgetting the loan so easily, If your friend's loan is past due, it's important that you ask him-and it's actually not rude. The longer you wait, the more you are brood (憂傷), and the more your resentment builds.
4. You can send him a friendly reminder via E - mail. Tell him something like "I'm going over my bank account and I'm just wondering when we'll be able to settle that money thing." E - mail saves you from an uncomfortable face - to - face confrontation. There is almost no chance of turning a bad reaction into an argument. Unlike a public conversation, an E - mail message will always be private.
5. After asking two or three times, you might have to write it off. That's what happens. If he just doesn't have the money or is unwilling, then what kind of friend is that?
Before you lend money to your friend ____.
【單選題】

A.you can remind your friend of it via E - mail

B.you can lend more money to him or her

C.you must get to know why he or she needs that money

D.if you should lend money to your friend

E.you can call the police to settle the issue

F.there is no need to maintain a friendly relation with him or her

正確答案:C

答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)不難找到。答案依據(jù)在第二段。讀懂題干意思后,認(rèn)真閱讀第二段。第二段第二句話,Think about why this person needs to borrow in the first place,是主要依據(jù),再回來看選項(xiàng),C項(xiàng)符合文章句意,是答案。

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻(xiàn)自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權(quán),未作人工編輯處理,也不承擔(dān)相關(guān)法律責(zé)任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權(quán)的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進(jìn)行舉報(bào),并提供相關(guān)證據(jù),工作人員會(huì)在5個(gè)工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實(shí),本站將立刻刪除涉嫌侵權(quán)內(nèi)容。
職稱英語考試百寶箱離考試時(shí)間348天
學(xué)習(xí)資料免費(fèi)領(lǐng)取
免費(fèi)領(lǐng)取全套備考資料
測一測是否符合報(bào)考條件
免費(fèi)測試,不要錯(cuò)過機(jī)會(huì)
提交
互動(dòng)交流

微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問免費(fèi)為您解答,請(qǐng)保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問給您發(fā)送資料,請(qǐng)保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請(qǐng)保持電話暢通!