職稱英語考試
報(bào)考指南考試報(bào)名準(zhǔn)考證打印成績(jī)查詢考試題庫(kù)

重置密碼成功

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊(cè)成功

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當(dāng)前位置: 首頁職稱英語考試綜合類章節(jié)練習(xí)正文
2019年職稱英語考試《綜合類》章節(jié)練習(xí)題精選
幫考網(wǎng)校2019-11-23 16:00
2019年職稱英語考試《綜合類》章節(jié)練習(xí)題精選

2019年職稱英語考試《綜合類》考試共65題,分為單選題。小編為您整理閱讀判斷分析5道練習(xí)題,附答案解析,供您備考練習(xí)。


1、G8 Summit
Leaders of the Group of Eight Major Industrialized Nations (G8) will meet in Scotland in July this year. Representatives from China, India, Mexico, South Africa and Brazil have also been invited. Here's what the G8 leaders want from the meeting.
British Prime Minister Tony Blair wants the G8 to cancel debt to the world's poorest countries. He wants them to double aid to Africa to 50 billion pounds by 2010. He has also proposed reducing subsidies to Western farmers and removing restrictions on African exports. This has not got the approval of all members because it will hurt their agricultural interests. On climate change, Blair wants concerted (共同的) action by reducing carbon emissions (排放).
US President George W. Bush agrees to give help to Africa. But he says he doesn't like the idea of increasing aid to countries as it will increase corruption. Bush said he would not sign an agreement to cut greenhouse gas emissions at the summit, according to media. The US is the only G8 member not to have signed the Kyoto Protocol(《京都議定書》). Although the US is the world's biggest polluter, Bush so far refuses to believe there is sufficient scientific data to establish beyond a doubt that there is a problem.
French President Jacques Chirac supports Blair on Africa and climate change. He is determined to get the US to sign the climate change deal.
German Chancellor Gerhard Schroder remains doubtful of Blair's Africa proposals. Schroder's officials have dismissed the notion that money will solve Africa's problems as"old thinking". Berlin says that African states should only receive extra money if they can prove they've solved the corruption problem.
Russian President Vladimir Putin was doubtful about the value of more aid to Africa. But he has seen a way to make this work to his advantage. Putin intends to use the aid to Africa as a springboard (跳板) next year to propose aid to the former Soviet Republics of Georgia, Uzbekistan, Tajikistan and Moldova.
Japanese Prime Minister Junichiro Koizumi's priorities are a seat on the UN Security Council, for which he will be lobbying (游說) at the summit. And he's concerned about the Democratic People's Republic of Korea's nuclear weapons programme.
Bush agrees to increase aid to Africa.
【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正確答案:B

答案解析:根據(jù)主語Bush可以確定答案出自第三段。第三段第二句:But he says he doesn't like the idea of increasing aid to countries as it will increase corruption. (布什不愿意增加對(duì)非洲的援助,因?yàn)檫@會(huì)加深腐敗。)而題干意思是布什愿意增加對(duì)非洲的援助,故答案為B。

2、Why Is the Native Language Learnt So Well?
How does it happen that children learn their mother tongue so well? When we compare them with adults learning a foreign language, we often find this interesting fact. A little child without knowledge or experience often succeeds in a complete mastery of the language. A grown-up person with fully developed mental powers, in most case, may end up with a faulty and inexact command. What accounts for this difference?
Despite other explanations, the real answer in my opinion lies partly in the child himself, partly in the behavior of the people around him. In the first place, the time of learning the mother tongue is the most favorable of all, namely, the first years of life. A child hears it spoken from morning till night and, what is more important, always in its genuine form, with the right pronunciation, right intonation, and right use of words and right structure. He drinks in all the words and expressions, which come to him in a flash, ever-bubbling spring. There is no resistance: there is perfect assimilation.
Then the child has, as it were, private lessons all the year round, while an adult language-student has each week a limited number of hours, which he generally shares with others. The child has another advantage: he hears the language in all possible situations, always accompanied by the right kind of gestures and facial expressions. Here there is nothing unnatural, such as is often found in language lessons in schools, when one talks about ice and snow in June or scorching heat in January. And what a child hears is generally what immediately interests him. Again and again, when his attempts at speech are successful, his desires are understood and fulfilled.
Finally, though a child's "teachers" may not have been trained in language teaching, their relations with him are always close and personal. They take great pains to make their lessons easy.
Adults’knowledge and mental powers hinder their complete mastery of a foreign language.
【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正確答案:C

答案解析:題干大意:成年人的知識(shí)和智力阻礙了他們對(duì)外語的掌握。該問題也是考查考生對(duì)事實(shí)的判斷。利用答案線索詞mental powers,我們可以很快在第一段第四句中發(fā)現(xiàn)mental powers。該句句意是:智力得到充分發(fā)育的成年人,在大多數(shù)情況下,對(duì)外語掌握得不好。但原文中并沒提到“成年人掌握不好外語的原因”,所以可以判斷文中沒有提到與題干相關(guān)的內(nèi)容。

3、Travel Across Africa
For six hours we shot through the barren (荒蕪的) landscape of the Karoo desert in South Africa. Just rocks and sand and baking sun. Knowing our journey was ending, Daniel and I just wanted to remember all we had seen and done. He used a camera. I used words. I had already finished three notebooks and was into the fourth, a beautiful leather notebook I'd bought in a market in Mozambique.
Southern Africa was full of stories and visions. We were almost drunk on sensations. The roaring (咆哮) of the water at Victoria Falls, the impossible silence of the Okavango Delta in Botswana.
And then the other things, dogs in the streets, whole families in Soweto livng in one room, a kilometre from clean water.
As we drove towards the setting sun, a quietness fell over us. The road was empty and we hadn't seen another car for hours. And as I drove, something caught my eye. Something moved close enough to touch them, to smell their hot breath. I didn't know how long they had been there next to us.
I shouted to Dan: "Look!" But he was in a deep sleep, his camera lying useless by his feet. They raced the car for a few seconds, then disappeared far behind us, a memory of heroic forms in the red landscape. When Daniel woke up an hour later I told him what had happened.
"Wild horses?" he said. "Why didn't you wake me up, Sophia?"
"I tried, but they were gone after a few seconds."
"Are you sure you didn't dream it?"
"You were the one who was sleeping!"
"Typical," he said, "The best photos are the ones we never take."
We checked into a dusty hotel and slept the sleep of the dead.
Sophia wrote about her experiences in notebooks.
【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正確答案:A

答案解析:本題難度不大,比較容易找到答案。答案依據(jù)是文章第一段后半部分:…I just wanted to remember all we had seen and done. He used a camerA.I used words. I had already finished three notebooks and was into the fourth…

4、Travel Across Africa
For six hours we shot through the barren (荒蕪的) landscape of the Karoo desert in South Africa. Just rocks and sand and baking sun. Knowing our journey was ending, Daniel and I just wanted to remember all we had seen and done. He used a camera. I used words. I had already finished three notebooks and was into the fourth, a beautiful leather notebook I'd bought in a market in Mozambique.
Southern Africa was full of stories and visions. We were almost drunk on sensations. The roaring (咆哮) of the water at Victoria Falls, the impossible silence of the Okavango Delta in Botswana.
And then the other things, dogs in the streets, whole families in Soweto livng in one room, a kilometre from clean water.
As we drove towards the setting sun, a quietness fell over us. The road was empty and we hadn't seen another car for hours. And as I drove, something caught my eye. Something moved close enough to touch them, to smell their hot breath. I didn't know how long they had been there next to us.
I shouted to Dan: "Look!" But he was in a deep sleep, his camera lying useless by his feet. They raced the car for a few seconds, then disappeared far behind us, a memory of heroic forms in the red landscape. When Daniel woke up an hour later I told him what had happened.
"Wild horses?" he said. "Why didn't you wake me up, Sophia?"
"I tried, but they were gone after a few seconds."
"Are you sure you didn't dream it?"
"You were the one who was sleeping!"
"Typical," he said, "The best photos are the ones we never take."
We checked into a dusty hotel and slept the sleep of the dead.
Daniel took photos of the Nile River.
【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正確答案:C

答案解析:本題有一定難度,需要通讀全文。讀完全文可以發(fā)現(xiàn),文章并沒有提到尼羅河the Nile of River,所以答案應(yīng)該是C。

5、The Race into Space
American millionaire Dennis Tito will always be famous. He was the first tourist in space. "I spent sixty years on Earth and eight days in space and from my viewpoint, it was two separate lives," Tito explained. He loved his time in space. "Being in space and looking back at earth is one of the most rewarding experiences a human being can have."
This kind of experience isn't cheap. It cost $ 20 million. However, Tito achieved his dream, so he was happy. "For me it was a life dream. It was a dream that began when didn't have any money," he told reporters.
On 30 April 2002, Mark Shuttleworth became the world's second space tourist. Shuttleworth is a South African businessman. At the age of twenty - eight, he also paid $ 20 million for the eight - day trip.
Both Tito and Shuttleworth bought their tickets from a company called Space Adventures. The company has around 100 people already on their waiting list for flights into space. The spaceship to take them doesn't exist yet.
Many of the customers are people who like adventure. They are the kind of people who also want to climb Mount Qomolangma. Other customers are people who love space. However, these people are worried. Because it’s so expensive, only very rich people can go into space. They want space travel to be available to more people.
That day may soon be here. Inter Orbital Systems (IOS) plans to send up to four tourists a week into space. The tours will depart from an island in Tonga. The company promises a package that includes forty-five days of astronaut training in Russia and California, seven days in space, and a vacation in Tonga, for $2 million.
However, space flight is still very dangerous. Bill Readdy is NASA's deputy assistant administrator for space flight. He says that the chances of dying are about 1 in 500. Because of this, it may take time before space tourism really takes off. You might be able to go up, but will you come down?
Space Adventures already has a spaceship.
【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正確答案:B

答案解析:本題有一定難度,本題又回到第四段出題,考生需要從第四段尋找答案依據(jù)。帶著題干提示詞Space Adventures迅速回到文章定位。第四段最后一句談到,運(yùn)載他們的太空飛船還不存在,所以本題錯(cuò)誤,答案是B

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻(xiàn)自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權(quán),未作人工編輯處理,也不承擔(dān)相關(guān)法律責(zé)任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權(quán)的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進(jìn)行舉報(bào),并提供相關(guān)證據(jù),工作人員會(huì)在5個(gè)工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實(shí),本站將立刻刪除涉嫌侵權(quán)內(nèi)容。
職稱英語考試百寶箱離考試時(shí)間348天
學(xué)習(xí)資料免費(fèi)領(lǐng)取
免費(fèi)領(lǐng)取全套備考資料
測(cè)一測(cè)是否符合報(bào)考條件
免費(fèi)測(cè)試,不要錯(cuò)過機(jī)會(huì)
提交
互動(dòng)交流

微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問免費(fèi)為您解答,請(qǐng)保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問給您發(fā)送資料,請(qǐng)保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請(qǐng)保持電話暢通!