職稱英語考試
報(bào)考指南考試報(bào)名準(zhǔn)考證打印成績查詢考試題庫

重置密碼成功

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊成功

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當(dāng)前位置: 首頁職稱英語考試衛(wèi)生類歷年真題正文
2019年職稱英語考試《衛(wèi)生類》歷年真題精選
幫考網(wǎng)校2019-11-21 12:57
2019年職稱英語考試《衛(wèi)生類》歷年真題精選

2019年職稱英語考試《衛(wèi)生類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計(jì)算題和簡答題和不定項(xiàng)。小編為您整理歷年真題10道,附答案解析,供您考前自測提升!


1、They say Ireland's the Best
Ireland is the best place in the world to live in for 2005, according to a life quality ranking that appeared in Britain's Economist magazine last week.
The ambitious attempt to compare happiness levels around the world is based on the principle that wealth is not the only measure of human satisfaction and well-being.
The index of 111 countries uses data on incomes, health, unemployment, climate, political stability, job security, gender equality as well as what the magazine calls "freedom, family and community life".
Despite the bad weather, troubled health service, traffic congestion (擁擠), gender inequality, and the high cost of living, Ireland scored an impressive 8.33 points out of 10.
That put it well ahead of second-place Switzerland, which managed 8.07. Zimbabwe, troubled by political insecurity and hunger, is rated the gloomiest (最差的) , picking up only 3.89 points.
"Although rising incomes and increased individual choices are highly valued, " the report said, "some of the factors associated with modernization such as the breakdown in traditional institutions and family values in part take away from a positive impact.
"Ireland wins because it successfully combines the most desirable elements of the new with the preservation of certain warm elements of the old, such as stable family and community life. "
The magazine admitted measuring quality of life is not a straightforward thing to do, and that its findings would have their critics.
No. 2 on the list is Switzerland. The other nations in the top 10 are Norway, Luxembourg, Sweden, Australia, Iceland, Italy, Denmark and Spain.
The UK is positioned at No. 29, a much lower position chiefly because of the social and family breakdown recorded in official statistics. The US, which has the second highest per capita GDP after Luxembourg, took the 13th place in the survey. China was in the lower half the league at 60th.
For 2,005 years, Ireland has been the best place for humans to live in.【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正確答案:B

答案解析:句子中的時(shí)間狀語結(jié)構(gòu)恰恰就是我們所說的一種可作為線索的特征結(jié)構(gòu)(因?yàn)閿?shù)字容易在文章中被查找到),我們利用2,005作為答案線索,在文章中找到答案相關(guān)句中提到的是“for 2005(對2005年而言)”,不是問題句中說的“for 2,005 years(在2005年的時(shí)間里)”,而且畫線結(jié)構(gòu)說“愛爾蘭2005年被選為世界上最適合居住的地方”,顯然這個(gè)內(nèi)容與問題句的內(nèi)容不一致,判斷問題句的說法錯(cuò)誤。

2、Human Heart Can Make New Cells
Solving a longstanding mystery, scientists have found that the human heart continues to generate new cardiac cells throughout the life span, although the rate of new cell production slows with age.
The finding, published in the April 3 issue of Science, could open a new path for the treatment of heart diseases such as heart failure and heart attack, experts say.
"We find that the beating cells in the heart, cardiomyocytes, are renewed," said lead researcher Dr. Jonas Frisen, a professor of stem cell research at the Karolinska Institute in Stockholm, Sweden. "It has previously not been known whether we were limited to the cardiomyocytes we are born with or if they could be renewed," he said.
The process of renewing these cells changes over time, Frisen added. In a 20-year-old, about 1 percent of cardiomyocytes are exchanged each year, but the turnover rate decreases with age to only 0. 45 percent by age 75,
"If we can understand how the generation of new cardiomyocytes is regulated, it may be potentially possible to develop pharmaceuticals that promote this process to stimulate regeneration after for example, a heart attack, "Frisen said.
That could lead to treatment that helps restore damaged hearts.
A lot of people suffer from chronic heart failure," noted co-author Dr. Ratan Bhardwaj.
Ratan Bhardwaj, also from the Karolinska Institute. "Chronic heart failure arises from heart cells dying," he said.
With this finding, scientists are "opening the door to potential therapies to having ourselves heal ourselves," Bhardwaj said. "Maybe one could devise a pharmaceutical agent that would make heart cells make new and more cells to overcome the problem they are facing. "
But barriers remain. According to Bhardwaj, scientists do not yet know how to increase heart cell production to a rate that would replace cells faster than they are dying off, especially in older patients with heart failure. In addition, the number of new cells the heart produces was estimated using healthy hearts-whether the rate of cell turnover in diseased hearts is the same remains unknown.
In people in their mid-70s, only 0.45 percent of cardiomyocytes ____.【單選題】

A.are still functional

B.are reduced each year

C.are replaced each year

D.are damaged each year

正確答案:C

答案解析:第四段說,一個(gè)人20歲時(shí),其每年被更替的心肌細(xì)胞為1%,隨著年齡的增長,該更替率( turnover rate)不斷下降,等到75歲時(shí),只有0. 45%。

3、Early childhood education
In a time of low academic achievement by children in the United States, many Americans are turning to Japan, a country of high academic achievement and economic success, for possible answers. However, the answers provided by Japanese preschools are not the ones Americans expected to find in most Japanese preschools, surprisingly little emphasis is put on academic instruction. In one investigation, 300 Japanese and 210 American preschool teachers, child development specialists, and parents were asked about various aspects of early childhood education. Only 2 percent of the Japanese respondents listed "to give children a good start academically" as one of their top three reasons for a society to have preschools. In contrast, over half the American respondents chose this as one of their top three choices. To prepare children for successful careers in first grade and beyond, Japanese schools do not teach reading, writing, and mathematics, but rather skills such as persistence, concentration, and the ability to function as a member of a group. The vast majority of young Japanese children are taught to read at home by their parents.
In the recent comparison of Japanese and American preschool education, 91 percent of Japanese respondents chose providing children with a group experience as one of their top three reasons for a society to have preschools. Sixty-two percent of the more individually oriented (強(qiáng)調(diào)個(gè)性發(fā)展的) Americans listed group experience as one of their top three choices. An emphasis on the importance of the group seen in Japanese early childhood education continues into elementary school education.
Like in America, there is diversity in Japanese early childhood education. Some Japanese kindergartens have specific aims, such as early musical training or potential development. In large cities, some kindergartens are attached to universities that have elementary and secondary schools. Some Japanese parents believe that if their young children attend a university-based program, it will increase the children's chances of eventually being admitted to top-rated schools and universities. Several more progressive programs have introduced free play as a way out for the heavy intellectualizing in some Japanese kindergartens.
Most Americans surveyed believe that preschools should also attach importance to ____.【單選題】

A.problem solving

B.group experience

C.parental guidance

D.individually-oriented development

正確答案:B

答案解析:這道題從第二段的第二句可以直接選出答案B。

4、Life Expectancy in the Last Hundred Years
A hundred years ago, life expectancy in developed countries was about 47 in the early 21st century, men in the United States and the United Kingdom can expect to live to about 74. Women to about 80, and these ages are rising all the time. What has brought about these changes? When we look at the life span of people 100 years ago, we need to look at the greatest killers of the time. In the early 20th century, these were the acute and often
____ infectious diseases such as smallpox. Many children died very young from these diseases and others, and the weak and elderly were always at risk.
In the developed world these diseases are far less deadly today, and in some cases have almost disappeared. A number of factors have led to this: improvements in sanitation and hygiene, the discovery and use of antibiotics, which make bacterial diseases much less dangerous, and vaccinations against common diseases. In addition , people's general health has improved with improvements in our general environment: cleaner air, better means of preserving food, better and warmer housing, and better understanding of nutrition.
Genetically, we should all be able to live to about 85 but while people do live longer today, there are still some big killers around that are preventing US from consistently reaching that age. The problems that affect people today are the more chronic illnesses, such as heart disease and strokes, and those spread by viruses, such as influenza and AIDS. Of course, cancer is a huge killer as well. In most cases these diseases affect older people, but there are worrying trends in the developed world with problems such as obesity leading to more heart disease and illnesses such as diabetes at younger ages.
The killers today can be classed as "lifestyle diseases", which means that it may be possible to halt their progress.
【單選題】

A.more

B.less

C.high

D.highly

正確答案:D

答案解析:本句舉了天花的例子,下一句指出很多孩子死于這些病,所以此處應(yīng)為一個(gè)表嚴(yán)重的詞。high是形容詞,不能修飾后面的形容詞。acute不是比較級,所以and后面也不應(yīng)用比較級。

5、Nurse ! I Want My Mummy
When a child is ill in hospital, a parent's first reaction is to be with them.
Most hospitals now allow parents to sleep overnight with their child, providing a bed or so far on the ward.
But until the 1970s this practice was not only frowned upon, it was actively discouraged. Staff worried that the children were upset when their parents left, and so there was a blanket ban.
A concerned nurse, Pamela Hawthorn, disagreed and her study "Nurse! I want my mummy" published in 1974 , changed the face of paediatric nursing.
Martin Johnson, a professor of nursing at the University of Salford, said that the work of nurses like Pamela had changed the face of patient care.
"Pamela's study was done against the background of a lively debate in paediatrics and psychology as to the degree women should spend with children in the outside world and the degree to which they should be allowed to visit children in hospital. "
"The idea was that if mum came to ____ a small child in hospital the child would be upset and inconsolable for hours. "
"Yet the nurse noticed that if mum did not come at all the child stayed in a relatively stable state but they might be depressed. "
"Of course we know now that they had almost given up hope that mum was eve coming back. "
"To avoid a little bit of pain they said that no one should visit. "
"But children were alone and depressed so Hawthorn said parents should be allowed to visit. "
"Dr Peter Carter, chief executive and general secretary of the Royal College of Nursing, said her work had been seminal. "
"Her research put an end to the days when parents handed their children over to strangers at the door of the hospital ward. "
"As a result of her work, parents and careers are now recognized as partners and are afforded the opportunity to stay with their children whilst they are in hospital, which has dramatically improved both parents' and children's experience of care. "
【單選題】

A.worry

B.control

C.visit

D.take

正確答案:C

答案解析:前面已經(jīng)提到去醫(yī)院探望(visit)孩子。

6、Youth Emancipation in Spain
The Spanish Government is so worried about the number of young adults still living with their parents that it has decided to help them leave the nest.
Around 55 percent of people aged 18 ~ 34 in Spain still sleep in their parents' home, says the latest report from the country's state - run Institute of Youth.
To coax (勸誘) young people from their homes, the Institute started a "Youth Emancipation(解放)" programme this month. The programme offers guidance in finding rooms and jobs.
Economists blame young people's family dependence on the precarious (不穩(wěn)定的) labour market and increasing housing prices. Housing prices have risen 17 percent a year since 2000.
Cultural reasons also contribute to the problem, say sociologists (社會(huì)學(xué)家). Family ties in south Europe (Italy, Portugal and Greece) are stronger than those in middle and north Europe, said Spanish sociologist Almudena Moreno Minguez in her report "The Late Emancipation of Spanish Youth: Key for Understanding".
"In general, young people in Spain firmly believe in the family as the main body around which their private life is organized," said Minguez.
In Spain, especially in the countryside, it is not uncommon to find entire groups of aunts, uncles, cousins, nieces and nephews (外甥/侄子) all living on the same street. They regularly get together for Sunday dinner.
Parents tolerance is another factor. Spanish parents accept late - night partying and are wary of setting bedtime rules.
"A child can arrive home at whatever time he wants. If parents complain he'll put up a fight and call the father a fascist," said Jose Antonio Gomez Yanez, a sociologist at Carlos Ill University in Madrid.
Mothers willingness to do children's household chores (家務(wù)) worsens the problem. Dionisio Masso, a 60 - year - old in Madrid, has three children in their 20s, The eldest 28, has a girlfriend and a job. But life with mum is good.
"His mum does the wash and cooks for him, in the end, he lives well," Masso said.
The phrase "wary of" in paragraph 8 could be best replaced by ______.【單選題】

A.tired of

B.afraid of

C.worried about

D.cautious about

正確答案:D

答案解析:本題是詞義題,難度不大,第八段談到,西班牙的父母可以接受孩子們的深夜聚會(huì),小心翼翼地制定睡覺時(shí)間,D是“小心謹(jǐn)慎…”,答案是D。

7、Nurse! I Want My Mummy
When a child is ill in hospital, a parent's first reaction is to be with them.
Most hospitals now allow parents to sleep overnight with their child, providing a bed or sofa on the ward.
But until the 1970s this ____ was not only frowned upon (不贊同) — it was actively discouraged. Staff worried that the children would be upset when their parents left, and so there was a blanket (通用的) ban.
A concerned nurse, Pamela Hawthorn, disagreed and her study "Nurse, I want my mummy!" published in 1974, changed the face "paediatric (兒科的) nursing.
Martin Johnson, a professor of nursing at the University of Salford, said that the work of nurses like Pamela had changed the face of patient care.
"Pamela's study was done against the background of a lively debate in paediatrics and psychology as to the degree women should spend with children in the outside world and the degree to which they should be allowed to visit children in hospital."
"The idea was that if mum came to visita small child in hospital the child would be upset and inconsolable (無法安慰的) for hours. "
"Yet the nurse noticed that if mum did not come at all the child stayed in a relatively stable state but they might be depressed. "
"Of course we know now that they had almost given up hope that mum was ever coming back."
"To avoid a little bit of pain they said that no one should visit."
"But children were alone and depressed, so Hawthorn said parents should be allowed to visit."
Dr. Peter Carter, chief executive and general secretary of the Royal College of Nursing, said her work had been seminal (開創(chuàng)性的).
"Her research put an end to the days when parents handed their children over to strangers at the door of the hospital ward."
"As a result of her work, parents are now recognized as partners in care and are afforded the opportunity to stay with their children while they are in hospital, which has dramatically improved both parents' and children's experience of care."
【單選題】

A.order

B.thought

C.exercise

D.practice

正確答案:D

答案解析:本題有一定難度,考查詞義辨析,考察practice的引申意義,文章此處是說“直到19世紀(jì)70年代,這個(gè)慣例才被接受”,practice引申意義指“慣例”,答案是D。

8、Nurse! I Want My Mummy
When a child is ill in hospital, a parent's first reaction is to be with them.
Most hospitals now allow parents to sleep overnight with their child, providing a bed or sofa on the ward.
But until the 1970s this practice was not only frowned upon (不贊同) — it was actively discouraged. Staff worried that the children would be upset when their parents left, and so there was a blanket (通用的) ban.
A concerned nurse, Pamela Hawthorn, disagreed and her study "Nurse, I want my mummy!" published in 1974, changed the face "paediatric (兒科的) nursing.
Martin Johnson, a professor of nursing at the University of Salford, said that the work of nurses like Pamela had changed the face of patient care.
"Pamela's study was done against the background of a lively debate in paediatrics and psychology as to the degree women should spend with children in the outside world and the degree to which they should be allowed to visit children in hospital."
"The idea was that if mum came to visita small child in hospital the child would be upset and inconsolable (無法安慰的) for hours. "
"Yet the nurse noticed that if mum did not come at ____ the child stayed in a relatively stable state but they might be depressed. "
"Of course we know now that they had almost given up hope that mum was ever coming back."
"To avoid a little bit of pain they said that no one should visit."
"But children were alone and depressed, so Hawthorn said parents should be allowed to visit."
Dr. Peter Carter, chief executive and general secretary of the Royal College of Nursing, said her work had been seminal (開創(chuàng)性的).
"Her research put an end to the days when parents handed their children over to strangers at the door of the hospital ward."
"As a result of her work, parents are now recognized as partners in care and are afforded the opportunity to stay with their children while they are in hospital, which has dramatically improved both parents' and children's experience of care."
【單選題】

A.all

B.large

C.will

D.it

正確答案:A

答案解析:本題難度不大,考查固定搭配not at all,指“根本不”,答案是A。

9、Importance of Children's Oral Health
February is National Children's Dental(牙齒的) Health Month, but in children good oral(口部的) care is critical every day. The first comprehensive study on the nation's oral health, released recently by the Office of the U. S. Surgeon General, calls dental and oral diseases a "silent epidemic (流行病)", even in children. The report states that more than 51 million school hours are lost each year to dental - related illness. In fact, a recent study pointed to dental care as the most common unmet health need among American children.
To help counter this, the American Academy of Periodontology (牙周病學(xué)) (AAP) is launching an effort to educate children and parents about the prevention of dental diseases in children.
"This is important because oral problems can impact self - esteem for children and lead to problems of eating, speaking and attending to learning," said Michael McGuire, president of the AAP.
Common dental problems seen in children are cavities (齲洞) and gingivitis (齦炎), which are found in the majority of U. S. children. "When these problems are not caught early and treated, they can develop into more severe problems and cause unnecessary suffering," said McGuire. "However, much of the time, oral problems are avoidable problems."
In the Rio Grande Valley in Texas, a group of more than 120 dentists(牙醫(yī)) volunteers to deliver dental care to thousands of low - income children each year with its Mobile Dental Unit that travels from school to school.
"According to the Surgeon General's Report, about 37 percent of children have not had a dental visit before starting school," said McGuire. When children don't see dentists, they miss the opportunity to have problems caught early before they develop into larger, more expensive problems to treat, and parents miss the opportunity to learn how to promote good oral habits in their children.
Oral problems can not be avoided in any way.
【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正確答案:B

答案解析:本題有一定難度,需要吃透原文句意。帶者題干信息詞回文章定位,答案依據(jù)在文章第四段第二句:主要答案依據(jù)在文章第四段最后一句:However,much of the time,oral problems are avoidable problems談到多數(shù)情況下口腔問題可以避免的,換句話說,口腔問題是可以預(yù)防的,本題和原文句意相反,答案是B。

10、Driving after drinking
The legal limit for driving after drinking alcohol is 80 milligrams of alcohol in 100 millilitres of blood, when tested. But there is no sure way of telling how much you can drink before you reach this limit. It varies with each person depending on your weight, your sex, what you've just eaten and what sort of drinks you've had. Some people might reach their limit after only about three standard drinks.
In fact, your driving ability can be affected by just one or two drinks. Even if you're below the legal limit, you could still be taken to court if a police officer thinks your driving has been affected by alcohol.
It takes about an hour for the body to get rid of the alcohol in one standard drink. So, if you have a heavy drinking in the evening you might find that your driving ability is still affected the next morning, or you could even find that you're still over the legal limit. In addition, if you've had a few drinks at lunchtime, another one or two drinks in the early evening may well put you over the legal limit.
In a test with professional drivers, the more alcoholic drinks they had had, the more certain they were that they could drive a test course through a set of movable posts…and the less able they were to do it! So the only way to be sure you're safe is not to drink at all.
Alcohol is a major cause of road traffic accidents. One in three of the drivers killed in road accidents have levels of alcohol which are over the legal limit, and road accidents after drinking are the biggest cause of death among young men. More than half of the people stopped by the police to take a breath test have a blood alcohol concentration of more than twice the legal limit.
It is important to remember that driving after you've been drinking doesn't just affect you. If you're involved in an accident it affects a lot of other people as well, not least the person you might kill or injure.
Alcohol is the major cause of traffic accidents because____.【單選題】

A.more than 30% road casualties are drink drivers

B.drinking affects people's mind and emotion

C.about one-third drivers are used to drinking

D.young drivers are familiar among traffic victims

正確答案:B

答案解析:細(xì)節(jié)考查題。題干考查的是為什么酒精是交通事故的主要原因。文中多處提到喝酒會(huì)影響“driving ability”,故正確答案為B,其他三個(gè)選項(xiàng)并非題干的原因。

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻(xiàn)自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權(quán),未作人工編輯處理,也不承擔(dān)相關(guān)法律責(zé)任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權(quán)的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進(jìn)行舉報(bào),并提供相關(guān)證據(jù),工作人員會(huì)在5個(gè)工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實(shí),本站將立刻刪除涉嫌侵權(quán)內(nèi)容。
職稱英語考試百寶箱離考試時(shí)間348天
學(xué)習(xí)資料免費(fèi)領(lǐng)取
免費(fèi)領(lǐng)取全套備考資料
測一測是否符合報(bào)考條件
免費(fèi)測試,不要錯(cuò)過機(jī)會(huì)
提交
互動(dòng)交流

微信掃碼關(guān)注公眾號

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問免費(fèi)為您解答,請保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問給您發(fā)送資料,請保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請保持電話暢通!