
下載億題庫APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

2019年職稱英語考試《衛(wèi)生類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計算題和簡答題和不定項。小編為您整理精選模擬習題10道,附答案解析,供您考前自測提升!
1、If?we?leave?now,?we?should?miss?the?traffic.【單選題】
A.direct
B.stop
C.mix
D.avoid
正確答案:D
答案解析:題干大意:如果現(xiàn)在出發(fā)就能避免交通高峰。miss意為“錯過”,如:I?missed?breakfast?this?morning.(今早我錯過了吃早飯。)direct意為“指揮”,如:She?directed?the?planning?of?the?festival.(她統(tǒng)管節(jié)日安排。)stop意為“停止”,如:Stop?talking.(別說話。)mix意為“混合”,如:Mix?water?and?flour.(將水和面粉混合。)avoid意為“避免”,最符合題意,如:Avoid?making?any?noise(避免制造任何噪音。)
2、Almost everyone at the meeting has different views.【單選題】
A.Scenery
B.sight
C.understanding
D.opinion
正確答案:D
答案解析:view在此句中和opinion意思相同,表示“意見、看法、主張”;scenery:風景、景色;sight:視力、視線范圍、眼界;understanding:理解、諒解。
3、This college welcomes students from all over the world.【單選題】
A.receives
B.accepts
C.holds
D.chooses
正確答案:B
答案解析:welcome:歡迎,可以和accept(接受、接納)互換;receive:收到、接到;hold:握住、容納、舉行;choose:選擇、挑選。
4、Human Heart Can Make New Cells
Solving a longstanding mystery, scientists have found that the human heart continues to generate new cardiac cells throughout the life span, although the rate of new cell production slows with age.
The finding, published in the April 3 issue of Science, could open a new path for the treatment of heart diseases such as heart failure and heart attack, experts say.
"We find that the beating cells in the heart, cardiomyocytes, are renewed," said lead researcher Dr. Jonas Frisen, a professor of stem cell research at the Karolinska Institute in Stockholm, Sweden. "It has previously not been known whether we were limited to the cardiomyocytes we are born with or if they could be renewed," he said.
The process of renewing these cells changes over time, Frisen added. In a 20-year-old, about 1 percent of cardiomyocytes are exchanged each year, but the turnover rate decreases with age to only 0. 45 percent by age 75,
"If we can understand how the generation of new cardiomyocytes is regulated, it may be potentially possible to develop pharmaceuticals that promote this process to stimulate regeneration after for example, a heart attack, "Frisen said.
That could lead to treatment that helps restore damaged hearts.
A lot of people suffer from chronic heart failure," noted co-author Dr. Ratan Bhardwaj.
Ratan Bhardwaj, also from the Karolinska Institute. "Chronic heart failure arises from heart cells dying," he said.
With this finding, scientists are "opening the door to potential therapies to having ourselves heal ourselves," Bhardwaj said. "Maybe one could devise a pharmaceutical agent that would make heart cells make new and more cells to overcome the problem they are facing. "
But barriers remain. According to Bhardwaj, scientists do not yet know how to increase heart cell production to a rate that would replace cells faster than they are dying off, especially in older patients with heart failure. In addition, the number of new cells the heart produces was estimated using healthy hearts-whether the rate of cell turnover in diseased hearts is the same remains unknown.
The finding could prove to be useful to ____.【單選題】
A.the analysis of cardiac cells
B.the prevention of chronic diseases
C.the treatment of heart disease
D.the study of longstanding mysteries
正確答案:C
答案解析:根據(jù)是第二段中:The finding,…,could open a new path for the treatment of heart diseases這一研究成果將為心臟病的醫(yī)治開拓新的途徑。
5、Breast Cancer Deaths Record Low
The number of women dying from breast cancer has fallen to a record low by dropping under 12,000 a year for the first time since records began.
The Cancer' Research UK data showed that 11.990 women died in the UK in 2007.
The previous lowest figure had been recorded in 1971-the year records began-after which it rose steadily year by year until the late 1980s.
Professor Peter Johnson, Cancer Research UK's chief clinician. said: "It's incredibly encouraging to see fewer women dying from breast cancer now than at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often."
"Research has played a crucial role in this progress leading to improved treatments and better management for women with the disease."
"The introduction of the NHS (國民保健制度) breast screening 3 program has also contributed as women are more likely to survive the earlier cancer is diagnosed."
Breast cancer is now the most common cancer in the UK with 45,500 women every year diagnosed with the disease - a 50% rise in 25 years.
The number of deaths peaked in 1989, when 15,625 women died. It then fell by between 200 and 400 deaths each year until 2004.
There was a slight rise in 2005 and then two years of falls.
Dr. Sarah Cant, policy manager at Breakthrough Breast Cancer said: "It is great news that fewer women are dying from breast cancer and highlights the impact of improved treatments, breast screening and awareness of the disease. "
"However, this is still too many women and incidence of the disease is increasing year by year. "
The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity(肥胖) and alcohol consumption.
Breast cancer deaths began to be recorded in the UK in 1971.【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
正確答案:A
答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)比較明顯,帶著題干信息詞回文章定位,答案依據(jù)在文章第三段這一句:The previous lowest figure had been recorded in 1971-the year records began一很明顯,破折號里談到記錄是從這一年開始的,也就是乳腺癌記錄最低的1971年,所以本題正確,答案是A。
6、Acceptance of Chronic Illness
For chronically ill patients, giving up the hope that they will get better may actually lead to more happiness, U. S. researchers suggest.
"Hope is an important part of happiness, but there's a dark side of hope. Sometimes, if hope makes people put off getting on with their life, it can get in the way of happiness," Dr. Peter A. Ubel from the University of Michigan Health System said in a university news release.
He and his colleagues studied patients who'd just had a colostomy (結(jié)腸造口術(shù)), which means their colons (結(jié)腸) were removed and they had to have bowel (腸) movements in a pouch (小袋) outside the body. At the time of the surgery, some patients were told the procedure was reversible and they'd have a second operation in a few months to reconnect their bowels. Other patients were told the colostomy was permanent.
The patients were followed for six months, and the researchers found that those without hope of regaining normal bowel function were happier than those with reversible colostomies.
"We think they were happier because they got on with their life. They realized the cards they were dealt, and recognized that they had no choice but to play with those cards," Ubel said. "The other group was waiting for their colostomy to be reversed. They contrasted their current life with the life they hoped to lead, and didn't make the best of their current situation. "
The study, published in the November edition of Health Psychology, also may explain why people whose spouse dies often recover better emotionally over time than those who get divorced, the researchers said.
That's because people whose husband or wife dies have closure (結(jié)束), while those who get divorced may still have hope for some chance of making up, they explained.
One group of the patients was happier because ______.【單選題】
A.they made the best of their current situation
B.they were good at playing cards
C.they regained normal bowel function
D.they were promised another operation
正確答案:A
答案解析:本題有一定難度,需要吃透原文句意。答案依據(jù)比較明顯,在文章第五段最后一句,談到,不開心的第一組病人總是把現(xiàn)在的生活和他們想要的生活進行比較,沒有很好地適應(yīng)現(xiàn)在的生活。換句話說,另一組病人之所以開心是因為適應(yīng)了現(xiàn)在生活,回來看選項,A項和原文句意相符,是答案。
7、Happy Marriage, Happy Heart
Happily married people have lower blood pressure than unhappily married people or singles, a Brigham Young University study says.
On the other hand, even having a supportive social network did not translate into a blood pressure benefit for singles or unhappily married people, according to the study.
"There seems to be some unique health benefits from marriage. It's not just being named that benefits health-what's really the most protective of health is having a happy marriage," study author Julianne Holt Lunstad, a psychologist who specializes in relationships and health, said in a prepared statement.
The study included 204 married and 99 single adults who wore portable blood - pressure monitors for 24 hours. The monitors recorded blood pressure at random intervals and provided a total of about 72 readings.
"We wanted to capture participants' blood pressure doing whatever they normally do in everyday life. Getting one or two readings in a clinic is not really representative of the fluctuations (波動) that occur throughout the day," Holt Lunstad said.
Overall, happily married people scored four points ____ on the blood pressure readings than single adults. The study also found that blood pressure among married people, especially those in happy marriages dropped more during sleep than in single people.
"Research has shown that people whose blood pressure remains high throughout the night are at much greater risk of heart disease than people whose blood pressure drops," Holt Lunstad said.
The study was published in the March 20 issue of the journal Annals (年刊) of Behavioral Medicine.
The study also found that unhappily married adults have higher blood pressure than both happily married and single adults.
Holt Lunstad noted that married couples can encourage healthy habits in one another, such as eating a healthy diet and having regular doctor visits. People in happy marriages also have a source of emotional support, she said.
【單選題】
A.most
B.lower
C.higher
D.least
正確答案:B
答案解析:本題難度不大,考查詞義辨析。后面出現(xiàn)了than,很明顯,文章此處是說“婚姻幸福的成年人比未婚的成年人血壓低4個讀數(shù)”,答案是B。
8、She stood there, shaking with fury.【單選題】
A.mystery
B.laughter
C.anger
D.cry
正確答案:C
答案解析:她站在那,氣得發(fā)抖。本題難度不大,考察的是基本意義,干擾項干擾不大,fury和anger都有“憤怒,生氣”的意思,是近義詞,其他選項都是常用詞匯,和答案意義差異大,最佳答案是C。
9、Cancer
1. Cancer is a group of many related diseases that begin in cells, the body's basic building blocks. The body is made up of many types of cells. Normally, cells grow and divide to produce more cells as they are needed to keep the body healthy. Sometimes, this orderly process goes wrong. New cells form when the body does not need them, and old cells do not die when they should. The extra cells form a mass of tissue called a growth or tumor(腫瘤). Benign(良性的) tumors are not cancer. They can often be removed and, in most cases, they do not come back. Malignant (惡性的) tumors are cancer. Cells in malignant tumors are abnormal and divide without control or order.
2. Scientists have learned that cancer is caused by changes in genes that normally control the growth and death of cells. Certain lifestyle and environmental factors can change some normal genes into genes that allow the growth of cancer. Many gene changes that lead to cancer are the result of tobacco use, diet, exposure to ultraviolet(紫外線的) radiation from the sun, or exposure to carcinogens (致癥物) in the workplace or in the environment. Some gene alterations are inherited.
3. Cancer treatment can include surgery, radiation therapy, chemotherapy(化療), hormone therapy, and biological therapy. The doctor may use one method or a combination of methods, depending on the type and location of the cancer, whether the disease has spread, the patient's age and general health and other factors. Because treatment for cancer can also damage healthy cells and tissues, it often causes side effects. Patients and doctors generally discuss the treatment options, weighting the likely benefits of killing cancer cells and the risks of possible side effects.
4. Having cancer does not always mean having pain. Whether a patient has pain may depend on the type of cancer, the extent of the disease and the patient's tolerance for pain. Most pain occurs when the cancer grows and presses against bones, organs, or nerves. Pain may also be a side effect of treatment. However, pain can generally be relieved or reduced with prescription medicines or over - the - counter drugs recommended by the doctor.
Paragraph 4 ______【單選題】
A.How is cancer treated?
B.Does cancer always cause pain?
C.Can cancer be prevented?
D.What is cancer?
E.How common is cancer?
F.What causes cancer?
正確答案:B
答案解析:本題有一定難度,但主要的段落主旨句是文章第四段的第一句,談到癌癥并不總是意味著疼痛,病人的疼痛程度取決于多種因素,如癌癥類型,患病程度,病人對疼痛的忍受力?;貋砜催x項,B項Does cancer always cause pain?簡單概括了本段意思,是答案。
10、College Night Owls Have Lower Grades
College students who are morning people tend to get better grades than those who are night owls(晚睡的人), according to University of North Texas researchers.
They had 824 undergraduate(大學本科生的) students complete a health survey that in cluded questions about sleep habits and daytime functioning, and found that students who are morning people had higher grade point averages(GPAs) than those who are night people.
"The finding that college students who are evening types have lower GPAs is a very important finding, sure to make its way into undergraduate psychology texts in the near future, along with the research showing that memory is improved by sleep," study co - author Daniet J. Taylor said in a prepared statement.
"Further, these results suggest that it might be possible to improve academic performance by using chronotherapy (時間療法) to help students retrain their biological clock to become more morning types," Taylor said.
The research was expected to be presented Monday at SLEEP, the annual meeting of the Associated Professional (專業(yè)的) Sleep Societies, in Baltimore.
In other findings expected to be heard at the meeting, University of Colorado researchers found a significant association between insomnia (失眠) and a decline in college students' academic performance.
The study included 64 psychology, nursing and medical students, average age 27. 4 years, who were divided into two groups—low GPAs and high GPAs.
Among those with low GPAs,69.7 percent had trouble falling asleep,53.1 percent experienced leg kicks or twitches (痙攣) at night, 65.6 percent reported waking at night and having trouble falling back to sleep, and 72.7 percent had difficulty concentrating during the day.
"In college students, the complaint of difficulty concentrating during the day continues to have a considerable impact on their ability to succeed in the classroom," study author Dr. James F. Pagel said in a prepared statement. "This study showed that disordered sleep has significant harmful effects on a student's academic performance, including GPAs."
The passage indicates that chronotherapy can be used to help people to ______. 【單選題】
A.forget their troubles
B.improve their image
C.better their social relationships
D.readjust their biological clock
正確答案:D
答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)比較明顯,答案依據(jù)是文章第四段,談到通過時間療法可以幫助學生重新調(diào)整生物鐘,變成早起型,回來看選項,D項和原文句意相符,是答案。
79為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場?:為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場?考點將拒絕考生入場,并不予改期考試或退還考費:1. 抵達考點與網(wǎng)上報名所選考點不一致;2. 未攜帶準考證或規(guī)定的有效身份證件;3. 所攜身份證件的有效性未通過核驗;4. 身份證件類型和號碼與所持準考證顯示信息不符;5. 身份證件相片與本人明顯不符;6. 未按準考證規(guī)定時間到達考場;7. 不服從監(jiān)考人員的管理,擾亂考場秩序。
21需要具備怎樣的基礎(chǔ)才能備考商務(wù)英語BEC中級?:商務(wù)英語中級需要有大學英語四級到六級的水平。
30學習商務(wù)英語BEC初級需要具備怎樣的基礎(chǔ)?:學習商務(wù)英語BEC初級需要具備怎樣的基礎(chǔ)?根據(jù)BEC考試大綱的要求,學習BEC初級需要有公共英語四級的水平。
02:032022-04-08
02:402022-04-08
01:252022-04-08
04:242022-04-08
02:332022-04-08

微信掃碼關(guān)注公眾號
獲取更多考試熱門資料