職稱英語考試
報考指南考試報名準考證打印成績查詢考試題庫

重置密碼成功

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊成功

請謹慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當前位置: 首頁職稱英語考試綜合類模擬試題正文
2020年職稱英語考試《綜合類》模擬試題
幫考網校2020-01-23 09:20
2020年職稱英語考試《綜合類》模擬試題

2020年職稱英語考試《綜合類》考試共65題,分為單選題。小編為您整理精選模擬習題10道,附答案解析,供您考前自測提升!


1、Three Ways to Become More Creative
Most people believe they don't have much imagination. They are wrong. Everyone has imagination, but most of us, once we become adults, forget how to access it. Creativity isn't always connected with great works of art or ideas. People at work and in their free time routinely think of creative ways to solve problems. Maybe you have a goal to achieve, a tricky question to answer or you just want to expand your mind! There are three techniques to help you.
This technique involves taking unrelated ideas and trying to find links between them. First, think about the problem you have to solve or the job you need to do. Then find an image, word, idea or object, for example, a candle. Write down all the ideas/words associated with candles, light, fire, matches, wax, night, silence, etc. Think of as many as you can. The next stage is to relate the ideas to the job you have to do. So imagine you want to buy a friend an original present; you could buy him tickets to a match or take him out for the night. Imagine that normal limitations don't exist. You have as much time/space/money, etc. as you want. Think about your goal and the new possibilities. If, for example, your goal is to learn to ski (滑雪), you can now practice skiing every day of your life (because you have the time and the money). Now adapt this to reality. Maybe you can practice skiing every day in December, or every Monday in January.
Look at the situation from a different point of view. Good negotiators (談判者) use this technique in business, and so do writers. Fiction writers often imagine they are the characters in their books. They ask questions: what does this character want? Why can't she get it? What changes must she make to get what she wants? What does she dream about? If your goal involves other people, put yourself "in their shoes". The best fishermen think they are the fish!
According to the first technique, if you need to solve a problem ____.【單選題】

A.you could find an image and try to link it with the problem

B.you should link it with candles

C.you have to think of buying a present for a friend

D.you should link it with as many words as possible

正確答案:D

答案解析:本題難度不大,不要先看選項,抓住題干的提示詞the first technique回到文章定位,答案依據在文章第二段,核心依據是這一句:Think of as many as you can??梢钥闯觯罴汛鸢甘荄。

2、Preparations for Interview
The first thing you have to prepare for a job interview is to write your resume. Most of all, the resume should emphasize all the related experience you have had. The resume should be clear and you should keep in mind that the person reading it will probably be reading many other resumes. The best thing you can do is to . make it obvious why you can do the job better than anybody else. Your resume should be neat and if _____ , typed, the biggest advantage of a typed resume is that it is easy to read.
Once you have organized your resume, check your closet. Special attention should be allowed to what you will wear for the interview. You don't want to be dressed up as if you were going to a party, but you also don't want to be over-dressed. You should consider setting your hair trimmed before the interview. Remember that neatness counts. You should be neat in your appearance as well as in resume.
Finally, you must keep in mind that employers do not like people to smoke or chew gum during an interview. The basic reason for this may be that you appear too relaxed. Remember you are not visiting a friend; you are trying to get a job. If you follow all of the above advice, you have a good chance of getting the job you desire.
【單選題】

A.capable

B.likely

C.possible

D.suggested

正確答案:C

答案解析:本題的意思是“如果可能的話,用打字機打出來”。

3、African wild dog
Finding a babysitter while you go out to work is, for example, an inconvenience. For the African wild dog, one of the continent's most endangered carnivores (食肉動物), it's a matter of life and death. A new research shows that once packs (獸群) fall below a certain size, they are not enough animals to both hunt food and stay at home protecting the young.
The African wild dog has declined drastically over the past century. Habitual loss (棲息地的喪失), persecution and unexplained outbreaks of disease have all been blamed. Only 3, 000 to5,000 animals remain, and the species is expected to go extinct within decades if the trend continues.
Other large carnivores such as the spotted hyena (鬣狗) face similar pressures, yet are not declining. Now Franck Courchamp of Cambridge University has found a reason why. The dog's weakness lies in its social organization.
Within each pack of up to 20 adults and pups, only the dominant male and female breed. The remaining animals help raise the pups, cooperating to hunt prey and defend the kill from other carnivores.
Because pups can't keep up on a hunt, large packs leave an adult behind to protect them from predators (捕獵者), which include lions and hyenas. But leaving a babysitter also carries costs. A smaller hunting party is less able to tackle large prey and to defend the kill. There is also one less stomach in which to carry food back to the den, and one more mouth to feed when they get there.
Courchamp investigated this awkward trade-off (權衡) by modeling how the costs of a babysitter change with decreasing pack size. This showed that packs of more than five adults should be able to feed all the pups and still spare a babysitter. But with smaller packs, either the hunting or the babysitting suffers, or the animals have to compensate by increasing the number of hunting excursions which itself carries a cost to the pack.
Field observations in Zimbabwe supported the model. Packs of five animals or fewer left pups unguarded more frequently than larger packs did. There was also evidence that when they did leave a babysitter, they were forced to hunt more often.
A pack which drops below a critical size becomes caught in a vicious circle (惡性循環(huán)), says Courchamp, who is now at Paris-Sud University. "Poor reproduction and low survival further reduces pack size, culminating in (最終造成) failure of the whole pack. " And deaths caused by human activity, says Courchamp, may be what reduce pack numbers to below the sustamable threshold. Mammal ecologist Chris Carbone at London's Institute of Zoology agrees. Maintaining the integrity of wild dog packs will be vitalin preserving the species, he says.
Steps will be taken to protect the African wild dog.
【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正確答案:C

答案解析:文章最后一句話意思是“他說,保持非洲野狗群的完整對保護該物種是重要的”。但文章沒有說將采取何種措施保護非洲野狗。

4、He predicted that an earthquake was imminent.【單選題】

A.foretold

B.proposed

C.promised

D.identified

正確答案:A

答案解析:predicted和foretold都是“預言”的意思;proposed:提議;promised:承諾;indentified:證明、確認。

5、A Bad Idea
Think you can walk, drive, take phone calls, e - mail and listen to music at the same time? Well, New York's new law says you can't. And you'll be fined $ 100 if you do so on a New York city street. The law went into force last month, following research and a shocking number of accidents that involved. people using electronic gadgets (小巧機械) when crossing the street.
Who's to blame? ____ "We are under the impression that our brain can do more than it often can," says Rene Marois, a neuroscientist (神經科學家) in Tennessee. "But a core limitation is the inability to concentrate on two things at once."
The young people are often considered the great multitaskers. However, an Oxford University research suggests this perception is open to question. A group of 18 to 21 years old and a group of 35 to 39 years old were given 90 seconds to translate images into numbers, using a simple code. The younger group did 10 percent better when not interrupted. But when both groups were interrupted by a phone call or an instant message, the older group matched the younger group in speed and accuracy.
It is difficult to measure the productivity lost by multitaskers. Jonathan Spira, chief analyst at Basex, a business - research firm, estimates that the cost of interruptions to the American economy is nearly $650 billion a year, The estimate is based on surveys with office workers. The surveys conclude that 28 percent of the workers' time was spent on interruptions and recovery time before they returned to their main tasks.
【單選題】

A.Talking on a cell phone while driving brings you joy anyway.

B.The estimate is based on surveys with office workers.

C.The younger group did 10 percent better when not interrupted.

D.However, an Oxford University research suggests this perception is open to question.

E.Scientists say that our multitasking (多任務處理) abilities are limited.

F.And you'll be fined $ 100 if you do so on a New York city street.

正確答案:E

答案解析:本題難度很大??捎门懦ê痛敕?。本題的下文談到了神經學家說的話,即我們的大腦比它平時能做的要多得多,但把精力集中在兩件事情上的能力是有限的,是一段具體論述,那么可以推斷本題此處應該是一個概括性的句子,以引導本題的下文,回來看選項,把E代入文中,符合邏輯,答案是E。

6、A Country's Standard of Living
The "standard of living" of any country means the average person's share of the goods and services the country produces. A country's standard of living, therefore, depends first on its capacity to produce wealth. "Wealth" in this sense is not money, for we do not live on money but on things that money can buy: "goods such as food and clothing", and "services" such as transport and entertainment.
A country's capacity to produce wealth depends upon many factors most of which have an effect on one another. Wealth depends to a great extent upon a country's natural resources. Some region of the world are well supplied with coal and minerals, and have fertile (肥沃的) soil and a favorable climate, other regions possess none of them.
Next to natural resources comes the ability to turn them to use, China is perhaps as rich as the USA in natural resources, but suffered for many years from civil and external wars, For this and other reasons it was unable to develop her resources. Sound and stable political conditions, and freedom from foreign invasions, enable a country to develop its natural resources peacefully and steadily, to produce more wealth than other country.
A country's standard of living does not only depend upon the wealth that is produced and consumed within its own borders, but also upon what is directly produced through international trade. For example, Britain's wealth in foodstuffs and other agricultural products would be much less if she had to depend only on those grown at home. Trade makes it possible for her surplus (剩余的) manufactured goods to be traded abroad for the agricultural products which would otherwise be lacking. A country's wealth is, therefore, much influenced by its manufacturing capacity, ____ that other countries can be found ready to accept its manufactures.
【單選題】

A.basing

B.realizing

C.supposing

D.providing

正確答案:D

答案解析:本題有一定難度,干擾項干擾較大,有考生誤以為此處考查動詞用法,這是一個陷阱,本題考查是連詞provided的用法,指“假設,在……條件下”,最佳答案是D。

7、Intelligent Machines
1. Medical scientists are already putting computer chips (芯片) directly into the brain to help people who have Parkinson's disease, but in what other ways might computer technology be able to help us? Ray Kurzweil is author of the successful book The Age of Intelligent Machines and is one of the world's best computer research scientists. He is researching the possibilities.
2. Kurzweil gets computers to recognize voices. An example of this is Ramona; the virtual (虛擬的) hostess of Kurzweil's homepage, who is programmed to understand what you say. Visitors to the site can have their conversations with her, and Ramona also dances and sings.
3. Kurzweil uses this technology to help people with physical disabilities. One of his ideas is a "seeing machine". This will be "like a friend that could describe what is going on in the visible world", he explains. Blind people will use a visual sensor (探測器) which will probably be built into a pair of sunglasses. This sensor will describe to the person everything it sees.
4. Another idea, which is likely to help deaf people, is the "listening machine". This invention will recognize millions of words and understand any speaker. The listening machine will also be able to trans late into other languages, so even people without hearing problems are likely to be interested in using it.
5. But it is not just about helping people with disabilities. Looking further into the future, Kurzweil sees a time when we will be able to download our entire consciousness onto a computer. This technology probably won't be ready for at least 50 years, but when it arrives, it means our minds will be able to live forever.
Ray Kurzweil works with computers to help people ____.
【單選題】

A.what you say

B.a pair of sunglasses

C.the listening machine

D.a visual sensor

E.who have disabilities

F.living forever in a computer

正確答案:E

答案解析:本題難度不大,是針對第三段的開頭的主旨句出題,考生可根據題干提示詞回到文章定位,找到這個主旨句,Kurzweil uses this technology to help people with physical disabilities,再結合選項,不難發(fā)現,E項who have physical disabilities就是對這個主旨句的近義改寫,是答案。

8、A Glass of Milk
One day, a poor boy who was trying to pay his way through school by selling goods door to door found that he only had one dime left. He was hungry so he decided to beg for a meal at the next house.
However, he lost his nerve when a lovely young woman opened the door. Instead of a meal he asked for a drink of water. She thought he looked hungry so she brought him a large glass of milk. He drank it slowly, and then asked, "How much do I owe you?"
"You don't owe me anything," she replied. "Mother has taught me never to accept pay for a kindness," he said, "Then I thank you from the bottom of my heart. " As Howard Kelly left that house, he not only felt stronger physically, but also increased his faith in God and the human race. He was about to give up and quit before this point.
Years later the young woman became critically ill. The local doctors were baffled. They finally sent her to the big city, where specialists can be called in to study her rare disease. Dr. Howard Kelly, now famous was called in for the consultation. When he heard the name of the town she came from, a strange light filled his eyes. Immediately, he rose and went down through the hospital hall into her room.
Dressed in his doctor's gown he went in to see her. He recognized her at once. He went back to the consultation room and determined to do his best to save her life. From that day on, he gave special attention to her case.
After a long struggle, the battle was won. Dr. Kelly requested the business office to pass the final bill to him for approval. He looked at it and then wrote something on the side. The bill was sent to her room. She was afraid to open it because she was positive that it would take the rest of her life to pay it off. Finally she looked, and the note on the side of the bill caught her attention. She read these words. . .
"Paid in full with a glass of milk," signed Dr. Howard Kelly
Tears of joy flooded her eyes as she prayed silently: "Thank You, God. Your love has spread through human hearts and hands. "
The woman got recovered at last.
【單選題】

A.Right

B.Wrong

C.Not mentioned

正確答案:A

答案解析:從“The battle was won. ”可以得知女人和病魔的戰(zhàn)斗勝利了,也就是痊愈了。

9、Operatunity
1. Operatunity is a TV talent show for amateur opera singers, The winners get the chance to sing with the English National Opera. When two housewives, Denise Leigh and Jane Gilchrist won in 2002, their lives changed forever, As they sang Verdi's Rigoletto at the Coliseum (音樂廳) in Rome, they were transformed from working mothers into opera celebrities (名人).
2. "I live in the village I was born in," says Denise, who is blind. "Lots of my neighbours are family, and my life is all about my three children. Jane, who worked as a cleaner and a shop assistant, was in a similar situation." She says. All I had to look forward to was seeing my four children grow up, and I love them, but ... you know there must be more things than life. Winning Operatunity has opened up avenues I never knew existed."
3. "Last year was amazing," Denise continues, "Last month was Paris, before that we were recording at Abbey Road, in London, and recently we had our album launch at the Royal Opera House" "We've been treated like princesses," laughs Jane, "... champagne, chocolates, five - star hotels ..."
4. But it wasn't all so easy. For Denise, the worst part was waiting at the beginning. "After I'd sent in my application form I worried for a month, Then I had to wait ten days after my first audition (試唱). That was awful." Even when they won the competition they were allowed to tell their close family but they weren't allowed to tell anyone else until later. Denise and Jane also found the travelling is difficult. They couldn’t take their children with them while they were away singing, so they had to organise childcare. However, there's been no problem with the physical side of singing: "We didn't have to worry about that as we've had lots of help and wonderful voice training." says Jane. They also had to learn to deal with the media." The kids loved the fact that they could stay up and watch us on TV, but I just couldn't understand why some newspapers were more interested in the fact I divorced at 21, rather than the fact I had just sung at the Coliseum, says Denise.
Paragraph 4 ____【單選題】

A.Advice

B.Living the new life

C.The competition

D.Becoming famous

E.Their lives before

F.The difficult parts

正確答案:F

答案解析:本題難度也不大,通讀第四段可以發(fā)現,本段的主旨就是第一句話:But it wasn't all so easy. 回到選項,可以發(fā)現F是最佳答案。

10、Status of Teachers in America
At present, in many American cities especially, many teachers in the public schools say they are underpaid. They point to jobs such as secretary or truck driver, which often pay more to start than that of the teacher. In many other fields, such as law, medicine, computer science, a beginning worker may make more than a teacher who has taught for several year.
Teaching has never been a profession that attracted people interested in high salaries. It is by history a profession that has provided rewards in addition to money, the satisfaction of sharing knowledge, of influencing others, of guiding young people. But in the past several years, there are more difficulties in teaching, for many, than there are rewards.
Unruly students, who would have chosen teaching as their life career in the past, are going into other fields.
Another reason for this change in teacher candidates is the changing status of women in the United States. Until the late 1960s and 1970s, one of the most popular choices for women was teaching. But as other professions, such as law and medicine opened up to women, women stopped pouring into teacher training programs. Thus, a major pool of excellent candidates for the teaching profession dwindled(減少).
Bit by bit government officials and others realized that the status of the teacher had suffered. They talked about change. But change in a vast society like the United States is not easy. People's attitudes have formed over many years, and sometimes change takes many years.
Which of the following is not a reason that influences women in their decision to become teachers?【單選題】

A.How much income the job can pay.

B.The changing status of women.

C.Less housework for women to do.

D.More professions opened up to women.

正確答案:C

答案解析:A選項可以在第2段中找到;B和D選項可以在第4段中找到,只有C選項沒有提到。按照常理,選擇當老師不可能是由于女人家務事少,因此選C。

聲明:本文內容由互聯網用戶自發(fā)貢獻自行上傳,本網站不擁有所有權,未作人工編輯處理,也不承擔相關法律責任。如果您發(fā)現有涉嫌版權的內容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進行舉報,并提供相關證據,工作人員會在5個工作日內聯系你,一經查實,本站將立刻刪除涉嫌侵權內容。
職稱英語考試百寶箱離考試時間347天
學習資料免費領取
免費領取全套備考資料
測一測是否符合報考條件
免費測試,不要錯過機會
提交
互動交流

微信掃碼關注公眾號

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問免費為您解答,請保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問給您發(fā)送資料,請保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯系您發(fā)送資料,請保持電話暢通!