
下載億題庫(kù)APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

2020年職稱英語考試《理工類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計(jì)算題和簡(jiǎn)答題和不定項(xiàng)。小編每天為您準(zhǔn)備了5道每日一練題目(附答案解析),一步一步陪你備考,每一次練習(xí)的成功,都會(huì)淋漓盡致的反映在分?jǐn)?shù)上。一起加油前行。
1、An Intelligent Car
Driving needs sharp eyes, keen ears, quick brain, and coordination between hands and the brain. Many human drivers have all. these and can control a fast-moving car. But how does an intelligent car control itself ?
There is a virtual driver in the smart car. This virtual driver has "eyes," "brains", "hands" and "feet", too. The mini-cameras on each side of the car are his "eyes," which observe the road and conditions ahead of it. They watch the traffic to the car's left and right. There is also a highly automatic driving system in the car. It is the built-in computer, which is the virtual driver's "brain". His "brain" calculates the speeds of other moving cars near it and analyzes their positions. Basing on this information, it chooses the right line for the intelligent cars, and gives instructions to the "hands" and "feets" to act accordingly. In this way, the virtual driver controls his car.
What is the virtual driver's best advantage? He reacts rapidly. The mini-cameras are sending images continuously to the "brain". It ______ the processing of the images within 100 milliseconds. However, the world's best driver at least needs one second to react. Besides, when he takes action, he needs one more second.
The virtual driver is really wonderful. He can reduce the accident rate. considerably on expressway. In this case, can we let him have the wheel at any time and in any place? Experts warn that we cannot do that just yet. His ability to recognize things is still limited. He can now only drive an intelligent car on expressways.
【單選題】
A.selects
B.completes
C.uses
D.tests
正確答案:B
答案解析:空白所在的句子說“它在100毫秒的時(shí)間里……圖像的處理”,根據(jù)該句內(nèi)容判斷B(完成)是答案。
2、A Great Quake Coming?
Everyone lives in San Francisco knows that earthquakes are common in the Bay Area and they can devastate. In 1906, for example, a major quake destroyed about 28000 buildings and killed hundreds, perhaps thousands of people. Residents now wonder when will the next "Big One" strike. It's bound to happen someday. At least seven active fault(斷層) lines run through the San Francisco area. Faults are places where pieces of Earth's crust (地殼) slide past each other. When these pieces slip, the ground shakes.
To prepare for that day, scientists are using new techniques to reanalyze the 1906 earthquake and predict how bad the damage might be when the next one happens.
One new finding about the 1906 quake is that the San Andreas Fault split apart faster than scientists had assumed at the time. During small earthquakes, faults rupture(斷裂) about 2.7 kilometers persecond. During bigger quakes, however, ruptures can happen faster than 3.5 kilometers persecond.
At such high speeds, massive amounts of pressure build up, generating underground waves that can cause more damage than the quake itself. Lucky for San Francisco, these pressure pulses (脈沖) traveled away from the city during the 1906 event.
Looking ahead, scientists are trying to predict when the next major quake will occur. Records show that earthquakes were common before 1906. Since then, the area has been relatively quiet. Patterns in the data, however, suggest that the probability of a major earthquake striking the Bay Area before 2032 is at least 62 percent.
New buildings in San Francisco are quite safe in case of future quakes. Still, more than 84 percent of the city's buildings are old and weak. Analyses suggest that another massive earthquake would cause extensive damage.
People who live there today tend to feel safe because San Francisco has remained pretty quiet for a while. According to the new research, however, it's not a matter that whether "the Big One" will hit here. It's just a matter of when.
The San Francisco area is located above several active fault lines.【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
正確答案:A
答案解析:本題難度不大,找到答案依據(jù)不難。答案依據(jù)在第一段第五句:At least seven active fault lines run through the San Francisco area,至少有七條斷層地帶穿越舊金山,所以本題正確,答案是A。
3、We've seen a marked shift in our approach to the social issues.【單選題】
A.clear
B.regular
C.quick
D.great
正確答案:A
答案解析:我們已經(jīng)看到在對(duì)待社會(huì)問題上我們態(tài)度的顯著變化。本題難度很大,考生要重點(diǎn)研究。本題考查引申意義。marked的引申意義指“顯著的”,和clear的引申意思“顯著的”是同義詞,D項(xiàng)great“極大的”干擾較大,有考生選擇D,但最佳答案是A。
4、Radiocarbon Dating
Nowadays scientists can answer many questions about the past through a technique called radiocarbon (放射性碳), or carbon - 14 dating. One key to understanding how and why something happened is to discover when it happened.
Radiocarbon dating was developed in the late 1940s by physicist Willard F. Libby at the University of Chicago. An atom of ordinary carbon, called carbon -12, has six protons (質(zhì)子) and six neutrons (中子) in its nucleus (原子核). Carbon - 14, or C - 14, is a radioactive, unstable form of carbon that has two extra neutrons. It returns to a more stable form of carbon through a process called decay (衰減). This process involves the loss of the extra neutrons and energy from the nucleus.
In Libby's radiocarbon dating technique, the weak radioactive emissions(放射)from this decay process are counted by instruments such as a radiation detector and counter. The decay rate is used to determine the proportion of C -14 atoms in the sample being dated.
Carbon - 14 is produced in the Earth's atmosphere when nitrogen(氮) - 14, or N - 14, interacts with cosmic rays (宇宙射線). Scientists believe since the Earth was formed, the amount of nitrogen in the atmosphere has remained constant. Consequently, C -14 formation is thought to occur at a constant rate. Now the ratio of C -14 to other carbon atoms in the atmosphere is known. Most scientists agree that this ratio is useful for dating items back to at least 50,000 years.
All life on Earth is made of organic molecules (分子) that contain carbon atoms coming from the atmosphere. So all living things have about the same ratio of C -14 atoms to other carbon atoms in their tissues (組織). Once an organism (有機(jī)體) dies it stops taking in carbon in any form, and the C -14 already present begins to decay. Over time the amount of C - 14 in the material decreases and the ratio of C - 14 to other carbon atoms goes down. In terms of radiocarbon dating, the fewer C -14 atoms in a sample, the older that sample is.
Radar is used to determine the characteristics of radiocarbon.【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
正確答案:C
答案解析:本題有較大難度,答案依據(jù)不明顯,需要通讀全文作出判斷。通讀全文后可以發(fā)現(xiàn)文章并未提及使用雷達(dá)來進(jìn)行放射性碳測(cè)定,所以本題是未提及的,答案是C。
5、Lakes, Too, Feel Global Warming
There's no doubt, In the last few decades, the average temperature on Earth has been higher than it has been in hundreds of years. Around the world, people are starting to measure the effects of global warming and trying to figure out what to do about it.
Scientist recently used satellites to study the temperatures of lakes around the world and they found that lakes are heating up. Between 1985 and 2009, satellites recorded the night time temperatures of the surfaces of 167 lakes. During those 24 years, the lakes got warmer by an average of about 0.045 degree Celsius per year.
In some places, lakes have been warming by as much as 0.10 degree Celsius per year. At that rate, a lake may warm by a full degree Celsius in just 10 years. That difference may seem small you might not even notice it in your bath. But in a lake, slightly warmer temperatures could mean more algae (水藻) and algae can make the lake poisonous to fish.
The study shows that in some regions, lakes are warming faster than the air around them. This is important because scientists often use measurements of air temperature to study how Earth is warming. By using lake temperatures as well, scientists can get a better picture of global warming. The scientists say data on lakes give scientists a new way to measure the impact of climate change around the world.
That's going to be useful, since no matter the country is too big or too small can't ignore climate changes. Scientists aren't the only ones concerned. Everyone who lives on Earth is going to be affected by the rapid warming of the planet. Many world leaders believe we might be able to do something about it, especially by reducing the amount of greenhouse(溫室) gases we put into the air.
That's why the United Nations started the Framework Convention on Climate Change, or UNFCCC. Every year the convention meets, and representatives from countries around the world gather to talk about climate change and discuss global solutions to the challenges of a warming world.
A slight temperature increase in a lake could be harmful for fish.【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
正確答案:A
答案解析:本題難度不大,答案依據(jù)比較明顯,在文章第三段最后一句:But in a lake, slightly warmer temperatures could mean more algae(才(藻),and algae can make the lake poisonous to fish.談到湖水溫度上升會(huì)產(chǎn)生很多水藻,給湖里的魚類帶來毒害,題干和原文句意相符,答案是A。
79為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場(chǎng)?:為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場(chǎng)?考點(diǎn)將拒絕考生入場(chǎng),并不予改期考試或退還考費(fèi):1. 抵達(dá)考點(diǎn)與網(wǎng)上報(bào)名所選考點(diǎn)不一致;2. 未攜帶準(zhǔn)考證或規(guī)定的有效身份證件;3. 所攜身份證件的有效性未通過核驗(yàn);4. 身份證件類型和號(hào)碼與所持準(zhǔn)考證顯示信息不符;5. 身份證件相片與本人明顯不符;6. 未按準(zhǔn)考證規(guī)定時(shí)間到達(dá)考場(chǎng);7. 不服從監(jiān)考人員的管理,擾亂考場(chǎng)秩序。
21需要具備怎樣的基礎(chǔ)才能備考商務(wù)英語BEC中級(jí)?:商務(wù)英語中級(jí)需要有大學(xué)英語四級(jí)到六級(jí)的水平。
30學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級(jí)需要具備怎樣的基礎(chǔ)?:學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級(jí)需要具備怎樣的基礎(chǔ)?根據(jù)BEC考試大綱的要求,學(xué)習(xí)BEC初級(jí)需要有公共英語四級(jí)的水平。
02:032022-04-08
02:402022-04-08
01:252022-04-08
04:242022-04-08
02:332022-04-08

微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)
獲取更多考試熱門資料