
下載億題庫APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

2020年職稱英語考試《衛(wèi)生類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計算題和簡答題和不定項。小編每天為您準(zhǔn)備了5道每日一練題目(附答案解析),一步一步陪你備考,每一次練習(xí)的成功,都會淋漓盡致的反映在分?jǐn)?shù)上。一起加油前行。
1、The widespread use of X-rays poses the risk of overexposure to radiation. 【單選題】
A.medical
B.spacious
C.experimental
D.general
正確答案:D
答案解析:widespread和general都可以表示“普遍的、廣泛的”;medical:醫(yī)學(xué)的、醫(yī)術(shù)的;spacious:寬闊的、寬敞的;experimental:實(shí)驗(yàn)的、試驗(yàn)的。
2、Human Heart Can Make New Cells
Solving a longstanding mystery, scientists have found that the human heart continues to generate new cardiac cells throughout the life span, although the rate of new cell production slows with age.
The finding, published in the April 3 issue of Science, could open a new path for the treatment of heart diseases such as heart failure and heart attack, experts say.
"We find that the beating cells in the heart, cardiomyocytes, are renewed," said lead researcher Dr. Jonas Frisen, a professor of stem cell research at the Karolinska Institute in Stockholm, Sweden. "It has previously not been known whether we were limited to the cardiomyocytes we are born with or if they could be renewed," he said.
The process of renewing these cells changes over time, Frisen added. In a 20-year-old, about 1 percent of cardiomyocytes are exchanged each year, but the turnover rate decreases with age to only 0. 45 percent by age 75,
"If we can understand how the generation of new cardiomyocytes is regulated, it may be potentially possible to develop pharmaceuticals that promote this process to stimulate regeneration after for example, a heart attack, "Frisen said.
That could lead to treatment that helps restore damaged hearts.
A lot of people suffer from chronic heart failure," noted co-author Dr. Ratan Bhardwaj.
Ratan Bhardwaj, also from the Karolinska Institute. "Chronic heart failure arises from heart cells dying," he said.
With this finding, scientists are "opening the door to potential therapies to having ourselves heal ourselves," Bhardwaj said. "Maybe one could devise a pharmaceutical agent that would make heart cells make new and more cells to overcome the problem they are facing. "
But barriers remain. According to Bhardwaj, scientists do not yet know how to increase heart cell production to a rate that would replace cells faster than they are dying off, especially in older patients with heart failure. In addition, the number of new cells the heart produces was estimated using healthy hearts-whether the rate of cell turnover in diseased hearts is the same remains unknown.
Chronic heart failure is attributed to ____.【單選題】
A.the dying heart cells
B.the effect of pharmceutical
C.the weight of a patient
D.the life span of a person
正確答案:A
答案解析:倒數(shù)第三段說:Chronic heart failure arises from heart cells dying。慢性心衰是由心肌細(xì)胞死亡導(dǎo)致的。
3、The old concerns lose importance and some of them vanish altogether.【單選題】
A.develop
B.disappear
C.linger
D.renew
正確答案:B
答案解析:vanish與disappear:消失、失蹤;develop:發(fā)展;linger:徘徊;renew:更新、復(fù)原。
4、Breast Cancer Deaths Record Low
The number of women dying from breast cancer has fallen to a record low by dropping under 12,000 a year for the first time since records began.
The Cancer' Research UK data showed that 11.990 women died in the UK in 2007.
The previous lowest figure had been recorded in 1971-the year records began-after which it rose steadily year by year until the late 1980s.
Professor Peter Johnson, Cancer Research UK's chief clinician. said: "It's incredibly encouraging to see fewer women dying from breast cancer now than at any time in the last 40 years, despite breast cancer being diagnosed more often."
"Research has played a crucial role in this progress leading to improved treatments and better management for women with the disease."
"The introduction of the NHS (國民保健制度) breast screening 3 program has also contributed as women are more likely to survive the earlier cancer is diagnosed."
Breast cancer is now the most common cancer in the UK with 45,500 women every year diagnosed with the disease - a 50% rise in 25 years.
The number of deaths peaked in 1989, when 15,625 women died. It then fell by between 200 and 400 deaths each year until 2004.
There was a slight rise in 2005 and then two years of falls.
Dr. Sarah Cant, policy manager at Breakthrough Breast Cancer said: "It is great news that fewer women are dying from breast cancer and highlights the impact of improved treatments, breast screening and awareness of the disease. "
"However, this is still too many women and incidence of the disease is increasing year by year. "
The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity(肥胖) and alcohol consumption.
Obesity and alcohol consumption may also lead to some other diseases.【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
正確答案:C
答案解析:本題有一定難度,關(guān)鍵在吃透句意。答案依據(jù)比較明顯,帶著題干信息詞回文章定位,答案依據(jù)在文章最后一段這一句:The rising rate of breast cancer diagnosis has been put down to a variety of factors including obesity and alcohol consumption.談到乳腺癌確診率上升和肥胖、過度飲酒有關(guān),但并沒有提及肥胖和過量飲酒是否會引發(fā)其他疾病,因此本題未提及,答案是C。
5、The two banks have announced plans to merge next year.【單選題】
A.combine
B.close
C.break
D.sell
正確答案:A
答案解析:這兩家銀行宣布了明年合并的計劃。本題難度不大,merge是“合并”,和combine“聯(lián)合”意思相近,其他三項都是常用詞,和答案意義差異大,干擾性不強(qiáng)。本題考查的是combine的引申義。
79為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場?:為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場?考點(diǎn)將拒絕考生入場,并不予改期考試或退還考費(fèi):1. 抵達(dá)考點(diǎn)與網(wǎng)上報名所選考點(diǎn)不一致;2. 未攜帶準(zhǔn)考證或規(guī)定的有效身份證件;3. 所攜身份證件的有效性未通過核驗(yàn);4. 身份證件類型和號碼與所持準(zhǔn)考證顯示信息不符;5. 身份證件相片與本人明顯不符;6. 未按準(zhǔn)考證規(guī)定時間到達(dá)考場;7. 不服從監(jiān)考人員的管理,擾亂考場秩序。
21需要具備怎樣的基礎(chǔ)才能備考商務(wù)英語BEC中級?:商務(wù)英語中級需要有大學(xué)英語四級到六級的水平。
30學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級需要具備怎樣的基礎(chǔ)?:學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級需要具備怎樣的基礎(chǔ)?根據(jù)BEC考試大綱的要求,學(xué)習(xí)BEC初級需要有公共英語四級的水平。
02:032022-04-08
02:402022-04-08
01:252022-04-08
04:242022-04-08
02:332022-04-08

微信掃碼關(guān)注公眾號
獲取更多考試熱門資料