
下載億題庫APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

2019年職稱英語考試《綜合類》考試共65題,分為單選題。小編為您整理歷年真題10道,附答案解析,供您考前自測(cè)提升!
1、New Product Will Save Lives
Drinking water that looks clean may still contain bugs, which can cause illness. A small company called Genera Technologies has produced a testing method in three stages, which shows whether water is safe. The new test shows if water needs chemicals added to it, to destroy anything harmful. It was invented by scientist Dr. Adrian Patton, who started Genera five years ago. He and his employees have developed the test together with a British water company.
Andy Headland, Genera's marketing director, recently presented the test at a conference in the USA and forecast good American sales for it. Genera has already sold 11 0fits tests at $42,500 a time in the UK and has a further four on order. It expects to sell another 25 tests before the end of March. The company says it is the only test in the UK to be approved by the government.
Genera was formed five years ago and until October last year had only five employees; it now employs 14. Mr. Headland believes that the company should make around $19 million by the end of the year in the UK alone.
Genera has increased the number of its employees recently.
【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
正確答案:A
答案解析:本題可譯為:最近,Genera的雇員增加了。見原文最后一段,原來公司里有5位雇員,現(xiàn)在增加到14位,故選A。
2、Pronouncing a Language
Pronouncing a language is a skill. Every normal person is an expert in the skill of pronouncing his own language; but few people are even fairly proficient at pronouncing foreign languages. Now there are many reasons for this, some obvious, some perhaps not so obvious. But I suggest that the basic reason why people in general do not speak foreign languages very much better than they do native language is that they fail to understand the true nature of the problem of learning to pronounce. Far too many people fail to realize that pronouncing a foreign language is a skill----one that needs careful training of a special kind, and one that cannot be gained by just leaving it to take care of itself. I think even teachers of language, while realizing the importance of a good accent, often neglect, in their practical teaching, the branch of study concerned with speaking the language. So the first point I want to make is that English pronunciation must be taught; the teacher should be prepared to devote some of the lesson time to this, and get the student to feel that here is a matter worthy of receiving his close attention. So, there should be occasions when other aspects of English, such as grammar or spelling, are allowed for the moment to take second place.
Besides this question of the time given to pronunciation, there are two other requirements for the teacher: the first, knowledge; the second, technique.
It is also possible to get a clear mental picture of the relationship between the sounds of different languages, between the speech habits of English people and those, say, of your students. Unless the teacher has such a picture, any comments he may make on his students' pronunciation are unlikely to be of much use, and lesson time spent on pronunciation may well be time wasted.
What does a student who masters correct speech habits depend on?【單選題】
A.The teacher's proper teaching technique
B.The learning of grammar .
C.The knowledge of spelling
D.The teacher's teaching method for pronunciation
正確答案:D
答案解析:根據(jù)最后一段提到“除非老師……,否則對(duì)學(xué)生發(fā)音訓(xùn)練的指導(dǎo)就不會(huì)有大用處,用在發(fā)音訓(xùn)練上花的時(shí)間就是浪費(fèi)”。這句話的意思說的更明確些就是,教師的授課技巧,因此答案是D。
3、Education
When a teacher finds a way to make a real difference in the students' lives that's what education is all about. Let me tell you a story. Back in 1944 we had a new student named Roger, he was the first black student in our school, and everyone had some pretty ignorant views on the subject of black people . The other kids weren't bad children; they were just copying their parents, and well, I'm afraid most of their parents ____ . But as you know, when you're twelve years old, you're just starting to have your own opinions about things, and I knew this could be a very important moment in their education. I knew I could make a real difference, not only to little Roger , but to all the other kids, too, if just handled it the right way.
I decided I had to try to make Roger into someone special. Not like a teacher's pet, I wanted the other children to start seeing him as a human being , not just a dark shape in the back of the room. So I went after him with questions in every class. He was a bright little boy, so it was easy enough for me to establish him as a smart person with real value. I was pretty pleased, because I could see Roger becoming more confident, and although the other kids were still not very friendly, at least they stopped being so nasty to him.
But you know what really changed everything? One day I could see Roger's mind was wandering: and without thinking I threw an eraser in his direction. I only meant to get his attention, but the eraser hit his hand and sent his pencil flying. The whole class roared! And afterwards, of course, all the kids went up to Roger to laugh with him about it . That's how he became an individual, someone special, to talk to and make friends with and that's how I became "Dead - Eye Bean".
【單選題】
A.was giving him a hard time
B.had some pretty ignorant views on the subject of black people
C.while they were enjoying the same class
D.not only to little Roger
E.start seeing him as a human being
F.all the kids went up to Roger to laugh with him about it
正確答案:B
答案解析:首先,and后面的分句缺少謂語動(dòng)詞,而B項(xiàng)正好符合。另外整個(gè)句子要表述的是,孩子模仿家長,而家長對(duì)黑人問題有著愚昧的看法。因此答案是B。
4、An Early Form of Jazz Music
Music comes in many forms; most countries have a style of their own. At the turn of the last century, when jazz was born, America had no prominent music 0f its own. No one knows exactly when was invented or by whom. But it began to be heard in the early 1890s. Jazz is America's contribution to popular music. In contrast to classical music, which follows formal European traditions, jazz is spontaneous and free in form. It bubbles with energy, expressing the moods, interests, and emotions of the people. In the 1920s' jazz sounded like America. And so it does today. The origins 0f the music are as interesting as the music itself. American Negroes, or blacks, as they are called today, were the jazz pioneers. They were brought to the Southern states as slaves. They were sold to plantation owners and forced to work long hours. When a Negro died, his friends and relatives formed a procession to carry to body to the cemetery. In New Orleans, a band often accompanied the body . On the way to the cemetery the band played slow, solemn music, suited to the occasion. Furthermore 0n the way home the mood changed. Spirits lifted. Death had removed one of their numbers, but the living were glad to be ____ . The band played happy music, improvising on both the harmony and the melody of the tunes played at the funeral. This music made everyone want to dance. It was an early form ofjazz.
【單選題】
A.live
B.alive
C.life
D.there
正確答案:B
答案解析:與“死”相對(duì)的是“還活著”,英語就是alive。
5、Houses of the Future
What will houses be like after thirty years? No one really knows, but architects are trying to predict. What will our home be like then?
Future houses will have to be flexible. some of us will be working from home. So we will have to be able to use areas of the house for work for part of the day and for living for the rest. Families grow and change with children arriving, growing up and leaving home. The house of the future will have to grow and change with the family. Nothing will be as fixed as it is now. The house will always be changing to meet changing needs.
Everyone agrees that after 30 years we will be living in "intelligent" houses. We will be able to talk to our kitchen machines and discuss with them what to do. Like this: "We'll be having a party this weekend. What food shall we cook?" And the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it. We will be able to leave cooking to the machines, just tasting things from time to time to check.
The house of the future will be personal and each house will be different. You will be able to change the color of the wall easily. You won't have to paint them and you'll be able to tell the wall to change the color! And if you don't like the color today, you will be able to have a new one. ____
【單選題】
A.You will be able to change the color of the wall easily.
B.The only thing you won't be able to do is move the house somewhere else!
C.And the machine will tell us what food we will have to buy and how to cook it.
D.What will our home be like then?
E.The house of the future will have to grow and change with the family.
F.The kids might take their bedrooms with them as they leave.
正確答案:B
答案解析:本題有一定難度,可用排除法和代入法。本題的上文談到了你對(duì)房子顏色所能做的事情,本題是全段結(jié)尾,各種表述可能都有,所以可用排除法和代入法。A,C,D,E都被使用可排除,把B,F(xiàn)代入到文章里,可以確定B是正確答案。
6、Shopping at Second - hand Clothing Stores
When 33 years old Pete Barth was in college, shopping at second - hand clothing stores was just something he did-"like changing the tires on his car." He looked at his budget and decided he could save a lot of money by shopping for clothes at thrift shops.
"Even new clothes are fairly disposable (用后即丟掉的) and wear out after a couple of years," Barth said. "In thrift shops, you can find some great stuff whose quality is better than new clothes."
Since then, Barth, who works at a Goodwill thrift shop in the US state of Florida, has found that there are all kinds of reasons for shopping for second - hand clothing. Some people, like him, shop to save money. Some shop for a crazy - looking shirt. And some shop as a means of conserving energy and helping the environment.
Pat Akins, an accountant at a Florida Salvation Army (SA) (救世軍) thrift shop, said that, for her, shopping at thrift shops is a way to help the environment.
"When my daughter was little, we looked at it as recycling," Akins said: "Also, why pay 30 dollars for a new coat when you can get another one for a lot less?"
Akins said that the SA has shops all over the US-"some as big as department stores". All of the clothes are donated (捐贈(zèng)), and when they have a surplus (盈余), they'll have "stuff a bag" specials, where customers can fill a grocery sack with clothes for only 5 or 10 dollars.
Julia Stocum, 22, points out, however, that the huge amount of second - hand clothing in the US is the result of American wastefulness.
"I'd say that second - hand stores are the result of our wasteful, materialistic culture," said Slocum, who works for a pro - conservation organization, the center of a New American Dream. "Thrift shops prevent waste from going to landfills (垃圾填埋場(chǎng)), They give clothing a second life and provide cheaper clothing for those who can't afford to buy new ones and generate (創(chuàng)造) income for charities. They also provide a way for the wealthy and middle classes to shed (擺脫) the guilt for their level of consumption."
Thrift shops can do everything EXCEPT ____【單選題】
A.give clothing a second life.
B.generate income for charities.
C.provide cheaper clothes for the poor.
D.stop rich people from wasting money.
正確答案:D
答案解析:本題有一定難度,需要認(rèn)真閱讀文章,答案依據(jù)在文章最后一段。最后一段談到,舊貨店給了服裝二次生命,給那些買不起新衣服的人提供便宜衣服,還把一些收入捐給慈善機(jī)構(gòu),但沒有提到阻止富人浪費(fèi)錢,所以答案是D。
7、Sharing Silence
Deaf teenagers Orlando Chavez and German Resendiz have become friends since kindergarten (幼兒園). Together the two boys, who go to Escondido High School in California, have had the difficult job of learning in schools where the majority of the students can speak and hear.
Orlando lost his hearing at the age of one. German was borned deaf, and his parents moved from Mexico to find a school where he could learn sign language. He met Orlando on their first day of kindergarten.
"We were in a special class with about 25 other deaf kids," German remembers. "Before then, I didn't know I was deaf and I was different."
"Being young and deaf in regular classes was very hard," signs Orlando. "The other kids didn't understand us and we didn't understand them. But we've all grown up together, and today, I'm popular because I'm deaf. Kids try hard to communicate with me."
Some things are very difficult for the two boys. "We can't talk on the phone. so if we need help, we can't call an emergency service," German signs. "And we can't order food in a drive - thru."
Despite their difficulties, the two boys have found work putting food in bags at a local supermarket. They got their jobs through a "workability" program designed for teenagers from local schools with different types of learning disabilities.
German has worked in the supermarket since August, and Orlando started in November.
"The other people who work here have been very nice to us," Orlando signs. "They even sign sometimes. At first, we were nervous, but we've learned a lot and we're getting better.
The opportunity to earn money has been exciting, both boys said. After high school, they hope to attend the National Technical Institute for the deaf in New York.
According to the passage, the difficulty for Orlando and German is that ____.【單選題】
A.they can't communicate with their classmates
B.they are not allowed to talk on the phone
C.they can't order food in a drive - thru
D.they are not supposed to use emergency services
正確答案:C
答案解析:本題有一定難度,針對(duì)第五段出題,跳躍性比較大,但只要回文章定好位,找到答案依據(jù)不難。根據(jù)題干提示詞匯迅速到文章定位。找到文章第五段。第五段談到,German抱怨說,他們無法在電話里交談,如果他們需要幫助,也無法呼叫緊急救助,而且他們也不能在汽車餐廳訂餐,回來看選項(xiàng),C項(xiàng)談到了兩人的困難,是正確答案。
8、The town is famous for its magnificent buildings.【單選題】
A.high - rise
B.modern
C.ancient
D.splendid
正確答案:D
答案解析:這座小鎮(zhèn)以華麗的建筑而出名。本題難度不大,干擾項(xiàng)干擾不強(qiáng)。magnificent和splendid都可指“華麗的”,是同義詞,A項(xiàng)意為“高層的”,最佳答案是D。
9、Fighting for a Brighter Future for Women
When I was asked what it means to be a woman running for president, I always gave the same answer that I was proud to be running as a woman, but I was running because thought I'd be the best president.
But I am a woman and, like millions of women, I know there are still barriers and biases (偏見) out there, often unconscious, and I want to build an America that respects and embraces the potential of every last one of us.
I ran as a daughter who benefited from opportunities my mother never dreamed of. I ran as a mother who worried about my daughter's future and a mother who wants to leave all children brighter tomorrows.
To build that future I see, we must make sure that women and men understand the struggles of their grandmothers and their mothers, and that women enjoy equal opportunities, equal pay, and equal respect.
Let us resolve and work toward achieving very simple propositions (命題): there are no acceptable limits, and there are no acceptable prejudices in the 21 st century in our country.
You can also be so proud of it, from now on, it will be unremarkable for a woman to win primary state victories, unremarkable to let a woman in a close race to be our nominee (被提名者), unremarkable to think that a woman can be the president of the United States. And this is truly remarkable my friends.
We are disappointed that we couldn't go all of the way, especially the young people who put so much into this campaign. It would break my heart if, in falling short of my goal, I in any way discouraged any of you from pursuing yours.
We always aim high, work hard, and care deeply about what you believe in. And when you stumble (綽倒), keep faith. And, when you're knocked down, get right back up and never listen to anyone who says you can't or shouldn't go on.
As we gather here today in this historic, magnificent building, the 50th woman will leave the Earth and orbit (繞軌道運(yùn)行) overhead. If we can blast 50 women into space, we will someday launch a woman into the White House.
Hillary Clinton will support Obama in the upcoming presidential election campaign.【單選題】
A.Right
B.Wrong
C.Not mentioned
正確答案:C
答案解析:本題有一定難度,需要通讀全文。通讀全文可以發(fā)現(xiàn),全文始終沒有提到奧巴馬,所以本題是未提及的,答案是C。
10、Gun Rights in the US
Immediately after the shooting at Virginia Tech University, Americans gathered to mourn (致哀) the dead. The president and the state governer both hurried there to share the grief. But the majority of Americans still cling to their right to own weapons.
Strictly speaking, the US is not the only country here gun violence has destroyed lives, families and communities in everyday circumstance. But the US is one of the few countries that seem unwilling and politically incapable of doing anything serious to stop it.
In countries like Britain and Canada, the government adopted strict gun control soon after serious gun violence incidents. US leaders, however, are held hostage by the gun lobby (院外活動(dòng)集團(tuán)) and the electoral (選舉) system.
The powerful National Rifle Association, the major supporter of gun rights in the US, is too strong for any party to take on. Most Republicans oppose gun control anyway. Over the years, the Democrats have found that they can either campaign for gun control or win power, not ____, they prefer power.
According to the US Bureau of Justice Statistics, firearm (火器) incidents accounted for nine percent of the 4.7 million violent crimes in 2005. So although opinion polls show most Americans want stricter gun laws, many people don't want to give up their arms they keep to protect themselves.
Dave Hancock, a Virginia gun lover, is one example. In an interview he said, "If one professor in the Virginia incident had been carrying a legal weapon, they might have been able to stop all this. "In his opinion, the massacre (大屠殺) is an argument for more people to carry weapons, not fewer.
Americans' clinging to the right to bear arms is not just a fear of crime, but a mistrust of government, commented UK's Guardian newspaper.
One Virginia resident, who had a permit to carry a concealed (隱藏的) firearm, told the Guardian that it was every American's responsibility to have a gun.
"Each person," he said, "should not rely solely on the government for protection."
【單選題】
A.either
B.both
C.each
D.one
正確答案:B
答案解析:本題有一定難度,需要認(rèn)真閱讀文章,理解好句意。文章此處是說“要么為槍支控制發(fā)起活動(dòng),要么就是贏得總統(tǒng)大選,不可能兩者都做到”,所以最佳答案是B。
79為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場(chǎng)?:為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場(chǎng)?考點(diǎn)將拒絕考生入場(chǎng),并不予改期考試或退還考費(fèi):1. 抵達(dá)考點(diǎn)與網(wǎng)上報(bào)名所選考點(diǎn)不一致;2. 未攜帶準(zhǔn)考證或規(guī)定的有效身份證件;3. 所攜身份證件的有效性未通過核驗(yàn);4. 身份證件類型和號(hào)碼與所持準(zhǔn)考證顯示信息不符;5. 身份證件相片與本人明顯不符;6. 未按準(zhǔn)考證規(guī)定時(shí)間到達(dá)考場(chǎng);7. 不服從監(jiān)考人員的管理,擾亂考場(chǎng)秩序。
21需要具備怎樣的基礎(chǔ)才能備考商務(wù)英語BEC中級(jí)?:商務(wù)英語中級(jí)需要有大學(xué)英語四級(jí)到六級(jí)的水平。
30學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級(jí)需要具備怎樣的基礎(chǔ)?:學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級(jí)需要具備怎樣的基礎(chǔ)?根據(jù)BEC考試大綱的要求,學(xué)習(xí)BEC初級(jí)需要有公共英語四級(jí)的水平。
01:062022-04-07
02:492022-04-07
03:022022-04-07
01:432022-04-07
02:01
微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)
獲取更多考試熱門資料