
下載億題庫APP
聯(lián)系電話:400-660-1360

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

請謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

2025年職稱英語考試《理工類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計(jì)算題和簡答題和不定項(xiàng)。小編每天為您準(zhǔn)備了5道每日一練題目(附答案解析),一步一步陪你備考,每一次練習(xí)的成功,都會淋漓盡致的反映在分?jǐn)?shù)上。一起加油前行。
1、A Bad IdeaThink you can walk, drive, take phone calls, e - mail and listen to music at the same time 7 Well, New York\'s new law says you can\'t. and you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street. The law went into force last month, following research and a shocking number of accidents that involved people using electronic gadgets (小巧機(jī)械) when crossing the street.Who\'s to blame? Scientists say that our multitasking (多任務(wù)處理) abilities are limited. "We are under the impression that our brain can do more than it often can," says Rene Marois, a neuroscientist (神經(jīng)科學(xué)家) in Tennessee. "But a core limitation is the inability to concentrate on two things at once."The young people are often considered the great multitaskers. However, an Oxford University research suggests this perception is open to question. Agroupof 18 to 21 years old and agroupof 35 to 39 years old were given 90 seconds to translate images into numbers, using a simple code. The youngergroupdid 10 percent better when not interrupted. But when both groups were interrupted by a phone call oran instant message, the oldergroupmatched the youngergroupin speed and accuracy.It is difficult to measure the productivity lost by multitaskers. Jonathan Spira, chief analyst at Basex, a business - research firm, estimates that the cost of interruptions to the American economy is nearly $ 650 billion a year. _____. The surveys conclude that 28 percent of the workers\' time was spent on interruptions and recovery time before they returned to their main tasks.【單選題】
A.Talking on a cell phone while driving brings you joy anyway.
B.The estimate is based on surveys with office workers.
C.The youngergroupdid 10 percent better when not interrupted.
D.However, an Oxford University research suggests this perception is open to question.
E.Scientists say that our multitasking (多任務(wù)處理) abilities are limited.
F.and you\'ll be fined $ 100 if you do so on a New York city street.
正確答案:B
答案解析:本題有一定的難度,需要認(rèn)真閱讀文章,理解好句意。可用排除法和代入法。本題的下文談到了對(辦公室)職工做的一次調(diào)查,涉及具體內(nèi)容,所以可以推斷此處應(yīng)該是概括性的句子,來引導(dǎo)下文,而且和職工調(diào)查有關(guān),回來看選項(xiàng),把B代入文中,符合邏輯,答案是B。
2、In the process, the light energy converts to heat energy.【單選題】
A.reduces
B.changes
C.leaves
D.drops
正確答案:B
答案解析:在這個過程中,光能轉(zhuǎn)化成熱能。本題難度不大,converts指“轉(zhuǎn)變”,通常與to或者into搭配,和changes“變化”是近義詞,其他三項(xiàng)都是常用詞,和答案意義差異較大,干擾性不強(qiáng)。
3、Seeing Red Means Danger AheadThe colorred often means danger and by paying attention, accidents can be prevented. In the future, the colorred also may help prevent danger at construction sites. Thanks to new work by engineers, bridge supports orother kinds of materials, could one day contain a color- changing material. It will turn red before a structure collapses orfalls apart.The secret _____ the color- changing material is a particular type of molecule (分子). A molecule is agroupof atoms (原子) held together by chemical bonds. Molecules come in all shapes and sizes and make up everything you can see, touch orfeel. How a molecule behaves depends on what kinds of atoms it contains and how they\'re held together.When a polymer (聚合物) containing a color- changing molecule called a mechanophore (機(jī)械響應(yīng)性聚合物) is about to break, it produces a color. When a polymer with mechanophore molecules becomes "injured" orweak, one of the mechanophore bonds breaks and the material turns red. "It\'s a really simple detection method," says Nancy Sottos, one of the scientists who worked on the project. Sottos and her team tested the color- changing polymers in their lab. The test results proved encouraging.There is a way to get rid of the red colorlight. When a bright light is shone on the mechanophore, the broken bond is fixed and the red colordisappears. Thus "self - healing" may be a problem forengineers. They need to use the color- changer in big construction projects that will be outside, under sunlight. and sunlight will make the mechanophore\'s warning system useless.Sottos and her fellow scientists still have a lot of work to do before the color- changing molecules can be used outside the lab.【單選題】
A.on
B.behind
C.under
D.down
正確答案:B
答案解析:本題有一定難度,干擾項(xiàng)干擾較大,考查介詞behind的用法,文章此處是說,“材料顏色可以變化其背后的秘密是……”,只有behind可以表示“背后的”意思,答案是B。
4、I was shocked when I saw the size of the telephone bill.【單選題】
A.excited
B.angry
C.lost
D.surprised
正確答案:D
答案解析:當(dāng)看到電話賬單的長度時我很震驚。本題難度不大,shocked指“震驚的”,和surprised“吃驚的”是近義詞,B項(xiàng)“生氣的”有一定的干擾性,其他干擾不大,最佳答案是D。
5、Science Fiction1 Amongst the most popular books being written today are those that are usually classified asscience fiction. Hundreds of titles are published every year and are read by all kinds of people. Furthermore, some of the most successful films of recent years have been based on science fiction stories. 2 It is often thought that science fiction is a fairly new development in literature, but its ancestors can be found in books written hundreds of years ago. These books were often concerned with the presentation of some forms of ideal society, a theme that is still often found in modern stories. 3 Most of the classics of science fiction, however, have been written within the last hundred years. Books by writers such as Jules Verve and H. G Wells, to mention just two well known authors, have been translated into many languages. 4 Modern science fiction writers don\'t write about men from Mars orspace adventure stories. They are more interested in predicting the results of technical developments on society and the human mind; orin imagining future worlds that are a reflection of the world that we live in now. Because of this their writing has obvious political undertones (涵義). 5 In an age where science fact frequently overtakes (超過) science fiction, the writers may find it difficult to keep ahead of scientific advances. Those who are sufficiently clear-sighted to see the way we are going, however, may provide a valuable lesson on how to deal with the problems which society will inevitably face as it tries to master its new technology. Books written by J.Verne are____. 【單選題】
A.concerned with the problems that we will have to solve in the future
B.reading books of science fiction
C.political implication
D.a recurrent theme
E.read worldwide
F.translated into many languages
正確答案:E
答案解析:本題答案的依據(jù)是在第3段的最后一句,文章說著名科幻小說家Jules Verne的書被翻譯成了多種語言,世界上許多國家的人都能讀到他的書,故選E。
79為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場?:為什么商務(wù)英語考試中有的考生不允許入場?考點(diǎn)將拒絕考生入場,并不予改期考試或退還考費(fèi):1. 抵達(dá)考點(diǎn)與網(wǎng)上報(bào)名所選考點(diǎn)不一致;2. 未攜帶準(zhǔn)考證或規(guī)定的有效身份證件;3. 所攜身份證件的有效性未通過核驗(yàn);4. 身份證件類型和號碼與所持準(zhǔn)考證顯示信息不符;5. 身份證件相片與本人明顯不符;6. 未按準(zhǔn)考證規(guī)定時間到達(dá)考場;7. 不服從監(jiān)考人員的管理,擾亂考場秩序。
21需要具備怎樣的基礎(chǔ)才能備考商務(wù)英語BEC中級?:商務(wù)英語中級需要有大學(xué)英語四級到六級的水平。
30學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級需要具備怎樣的基礎(chǔ)?:學(xué)習(xí)商務(wù)英語BEC初級需要具備怎樣的基礎(chǔ)?根據(jù)BEC考試大綱的要求,學(xué)習(xí)BEC初級需要有公共英語四級的水平。
02:322023-06-07
03:512023-06-07
03:112023-06-07
01:102023-06-07
02:432023-06-07

微信掃碼關(guān)注公眾號
獲取更多考試熱門資料