職稱英語考試
報(bào)考指南考試報(bào)名準(zhǔn)考證打印成績查詢考試題庫

重置密碼成功

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

注冊(cè)成功

請(qǐng)謹(jǐn)慎保管和記憶你的密碼,以免泄露和丟失

亚洲av日韩aⅴ无码色老头,天天躁日日躁狠狠躁欧美老妇,无码中文字幕色专区,亚洲av色香蕉一区二区三区+在线播放,熟女人妻视频

當(dāng)前位置: 首頁職稱英語考試衛(wèi)生類每日一練正文
當(dāng)前位置: 首頁職稱英語考試備考資料正文
2024年職稱英語考試《衛(wèi)生類》每日一練1205
幫考網(wǎng)校2024-12-05 12:09
0 瀏覽 · 0 收藏

2024年職稱英語考試《衛(wèi)生類》考試共65題,分為單選題和多選題和判斷題和計(jì)算題和簡答題和不定項(xiàng)。小編每天為您準(zhǔn)備了5道每日一練題目(附答案解析),一步一步陪你備考,每一次練習(xí)的成功,都會(huì)淋漓盡致的反映在分?jǐn)?shù)上。一起加油前行。


1、It?was?a?fascinating?painting,?with?clever?use?of?color?and?light.【單選題】

A.new

B.familiar

C.large

D.wonderful

正確答案:D

答案解析:題干大意:這幅畫很吸引人,巧妙地運(yùn)用了色彩和光線。句中fascinating意為“迷人的,吸引人的”。四個(gè)選項(xiàng)中,new意為“新的”;familiar意為“熟悉的”;large意為“大的”;wonderful意為“極好的,奇妙的”,與fascinating意思最為接近。

2、Acceptance of Chronic IllnessForchronically ill patients, giving up the hope that they will get better may actually lead to more happiness, U. S. researchers suggest."Hope is an important part of happiness, but there\'s a dark side of hope. Sometimes, if hope makes people put off getting on with their life, it can get in the way of happiness," Dr. Peter A. Ubel from the University of Michigan Health System said in a university news release.He and his colleagues studied patients who\'d just had a colostomy (結(jié)腸造口術(shù)), which means their colons (結(jié)腸) were removed and they had to have bowel (腸) movements in a pouch (小袋) outside the body. At the time of the surgery, some patients were told the procedure was reversible and they\'d have a second operation in a few months to reconnect their bowels. Other patients were told the colostomy was permanent.The patients were followed forsix months, and the researchers found that those without hope of regaining normal bowel function were happier than those with reversible colostomies."We think they were happier because they got on with their life. They realized the cards they were dealt, and recognized that they had no choice but to play with those cards," Ubel said. "The othergroupwas waiting fortheir colostomy to be reversed. They contrasted their current life with the life they hoped to lead, and didn\'t make the best of their current situation. "The study, published in the November edition of Health Psychology, also may explain why people whose spouse dies often recover better emotionally over time than those who get divorced, the researchers said.That\'s because people whose husband?。铮騱ife dies have closure (結(jié)束), while those who get divorced may still have hope forsome chance of making up, they explained.What could be the message of the passage? ______【單選題】

A.Giving up hope means giving up happiness.

B.Letting go of hope sometimes is a better choice.

C.Hope is what makes people move on.

D.Hope frequently gets in the way of happiness.

正確答案:B

答案解析:本題有一定難度,需要通讀全文。文章第一段實(shí)際就是全文的主旨段落,談到,對(duì)于病人來說放下治愈希望會(huì)更幸福,第二段第一句談到,希望有時(shí)候會(huì)有不好的一面,第四段,第五段都提到了研究者發(fā)現(xiàn)放下治愈希望的病人比持有希望的病人要開心,回來看選項(xiàng),B項(xiàng)和原文句意相符,是答案。

3、Smoking Can Increase Depressive Symptoms in TeensWhile some teenagers may puff on cigarettes to "self-medicate" against the blues, scientists at the University of Toronto and the University of Montreal have found that smoking may actually increasedepressive symptoms in some teens."This observational study is one of the few to examine the perceived emotional benefits of smoking among teens," says lead researcher Michael Chaiton, a research associate at the Ontario Tobacco Research Unit of the University of Toronto." Although cigarettes may appear to have self-medicating effects orto improve mood, in the long term we found that teens who started to smoke reported higher depressive symptoms. "As part of the study, some 662 high school teenagers completed up to 20 questionnaires about their use of cigarettes to affect mood. Secondary schools were selected to provide a mix of French and English participants, urban and rural schools, and schools located in high, moderate and low socioeconomic neighborhoods. Participants were divided into three groups: never smokers; smokers who did not use cigarettes to self-medicate, improve mood orphysical state; smokers who used cigarettes to self-medicate. Depressive symptoms were measured using a scale that asked how felt too fired to do things: had trouble going to sleep orstaying asleep; felt unhappy, sad, ordepressed; felt hopeless about the future; felt vexed, antsy ortense; and worried too much about things."Smokers who used cigarettes as mood ____ had higher risks of elevated depressive symptoms than teens who had never smoked," says co-researcher Jennifer O\'Loughlin, a professorat the University of Montreal Department of Social and Preventive Medicine. "Our study found that teen smokers who reported emotional benefits from smoking are at higher risk of developing depressive symptoms."The association between depression and smoking exists principally among teens that use cigarettes to feel better. "It\'s important to emphasize that depressive symptom scores were higher among teenagers who reported emotional benefits from smoking after they began to smoke," says Dr. Chaiton.【單選題】

A.reducers

B.improvers

C.creators

D.removers

正確答案:B

答案解析:第一段和第二段都說到,抽煙緩解抑郁心情最終導(dǎo)致更抑郁。本句Smokers who used cigarettes as mood had higher risks of elevated depressive symptoms than teens who had never smoked. 表達(dá)的是同樣的意思。文章第二段和第三段都出現(xiàn)improve mood,所以,mood后面要填入的詞應(yīng)該是improvers選項(xiàng)A、C、D的意義均不符合上下文。

4、There was a profound silence after his remark.【單選題】

A.proud

B.short

C.sudden

D.deep

正確答案:D

答案解析:他講完后現(xiàn)場一片沉寂。本題考察的是引申意義。profound指“深刻的”,引申意義是“深度的,完全的”和deep“深的”是近義詞,其他三項(xiàng)都是常用詞,和答案意義差異大,干擾性不強(qiáng)。

5、Cars Are Good forthe Environment,HonestBritain\'s motorindustry is planning a majorpublicity campaign to counter what it sees as an official anti-car bias and to improve the environmental image of the cars, according to documents leaked to the pressure group, Friends of the Earth (FOE). The five-year campaign could cost up to £12 million.The internal document which was produced last month by the Society of MotorManufacturers and Traders, says that the "ultimate objective of the campaign must be to protect the long-term commercial freedom of the motorindustry and the lifestyle freedom of car users". ____ European car manufacturers have already agreed with the European Com mission to reduce CO2 emissions from new cars by 25 percent to target of 140 grams per kilometer by 2008. However, the document also reveals that the industry is someway from meeting the target. Forexample, last year\'s new cars exceed an average of 192 grams per kilometre—some 37 percent above the target.To help control these emissions, the government has proposed replacing the flat rate annual tax on cars with a tax related to engine size so that owners of large gas-guzzler would pay more than owners of small cars. But the motorindustry opposes taxes on persons owning cars preferring taxes on use.Richard Barnet, the society\'s media manager, says: "We will work with the government to practice a practical system. " But Ian Willmore of FOE says the industry “may pose as partners of the government, but its real intention is to frustrate serious attempts to reduce traffic levels”.【單選題】

A.The campaign will highlight the motorindustry\'s efforts to reduce emissions of carbon dioxide.

B.But the motorindustry opposes taxes on persons owning cars preferring taxes on use.

C.The five-year campaign could cost up to £13 million.

D.The reason why cars are good forthe environment is obvious.

E.But Ian Willmore of FOE says the industry “may pose as partners of the government, but its real intention is to frustrate serious attempts to reduce traffic levels”.

F.Forexample, last year\'s new cars exceed an average of 192 grams per kilometre—some 38 percent above the target.

正確答案:A

答案解析:前文提到了campaign“活動(dòng)”,由后文可知本段對(duì)該活動(dòng)進(jìn)行解釋,所以選擇A。

聲明:本文內(nèi)容由互聯(lián)網(wǎng)用戶自發(fā)貢獻(xiàn)自行上傳,本網(wǎng)站不擁有所有權(quán),未作人工編輯處理,也不承擔(dān)相關(guān)法律責(zé)任。如果您發(fā)現(xiàn)有涉嫌版權(quán)的內(nèi)容,歡迎發(fā)送郵件至:service@bkw.cn 進(jìn)行舉報(bào),并提供相關(guān)證據(jù),工作人員會(huì)在5個(gè)工作日內(nèi)聯(lián)系你,一經(jīng)查實(shí),本站將立刻刪除涉嫌侵權(quán)內(nèi)容。
職稱英語考試百寶箱離考試時(shí)間天
學(xué)習(xí)資料免費(fèi)領(lǐng)取
免費(fèi)領(lǐng)取全套備考資料
測(cè)一測(cè)是否符合報(bào)考條件
免費(fèi)測(cè)試,不要錯(cuò)過機(jī)會(huì)
提交
互動(dòng)交流

微信掃碼關(guān)注公眾號(hào)

獲取更多考試熱門資料

溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問免費(fèi)為您解答,請(qǐng)保持電話暢通!

我知道了~!
溫馨提示

信息提交成功,稍后幫考專業(yè)顧問給您發(fā)送資料,請(qǐng)保持電話暢通!

我知道了~!

提示

信息提交成功,稍后班主任聯(lián)系您發(fā)送資料,請(qǐng)保持電話暢通!